VOLVO'DA HER DAMLA DEĞERLiDiR


Volvo, sağlamlığı ve diğer özellikleriyle
 Türkiye'de ve dünyada ön sıralarda yer alan bir marka.
Araçların uzun ömürlü olması kadar  
maliyeti ve  çevre kirliliğini en aza indirmek  gerekiyor.
Bu amaçla,;Volvo Kamyon, yakıt verimliliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olunması amacıyla bir kampanya başlatıyor. 


Volvo Kamyon’da her damla değerlidir! 
Volvo Kamyon CEO’su ve Başkanı Staffan Jufors yaptığı açıklamada; “Yakıt tüketimi nispeten basit tedbirler alınarak önemli ölçüde azaltılabilir. Daha düşük yakıt tüketimi hem müşterilerimiz hem de çevre için faydalıdır ve bu, başarıyla ilettiğimizden emin olmak istediğimiz bir mesajdır” diyor. 
Başta partiküller ve nitrojen oksitlere yönelik talepler olmak üzere, egzoz emisyonları konusundaki zorlu talepleri karşılayacak yeni nesil motorlar geliştirmek çok yüksek maliyetlere yol açmaktadır. Buna rağmen yakıt tüketimi ve emisyon oranlarının düşürülmesi için geliştirilen bu motorların kullanılması yoluyla alınacak önlemler, en iyi olasılıkla yüzde 1 oranında kazanç sağlayabilir. Kapsamlı ve yüksek maliyetli bu tip Ar-ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelere kıyasla nispeten daha basit bir şekilde alınabilecek tedbirler ile çok daha büyük tasarruflar sağlanabilir. 
Volvo Kamyon CEO’su ve Başkanı Staffan Jufors açıklamasında; “Genellikle tüm dikkat aracın donanımına yöneltilir. Donanım şüphesiz ki çok önemlidir. Biz de muhtemelen piyasanın en verimli kamyon ve çekicilerine sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Ancak, bundan daha da önemlisi, artık müşterinin faaliyetlerine dayanan, optimum enerji kullanımı ve çevre üzerinde asgari etki bırakmayı amaçlayan bütüncül bir yaklaşımımız var. Bu yaklaşım, tamamen büyük ve küçük adımların uyum içerisinde atılmasına dayanıyor” dedi. 
Alınabilecek yakıt tasarrufu tedbirlerinin çeşitliliğini göstermek için, Volvo yakıt tüketimini ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan “Her Damla Değerlidir” adı verilen bir felsefe sunuyor. www.volvotrucks.com/everydropcounts adresinde Volvo, yakıt tasarrufu yapmak için atılacak küçük ve büyük adım örneklerini paylaşıyor. 
Sürücü yakıt ekonomisinin temelidir 
Sürücü eğitimi, yakıt tüketimini azaltmanın en etkili yollarından biridir. Avrupa’da 15.000 sürücü Volvo Kamyon’un sürücü eğitim seminerini almış durumdadır. Genel tedbir yelpazesi, hem hibrid teknolojisi ve gazla çalışan motorlar gibi büyük teknik yenilikleri hem de ekipman seçimi, araç bakımı, trafik planlama sistemleri ve yakıt tüketimi analizi gibi aksesuar ve servisleri içermektedir. Doğru ön düzen ayarı ve uygun lastik seçimi yakıt tüketimini yüzde 14’e kadar azaltabilir. 

“Başka bir deyişle, geleceğe yönelik bir vizyondan değil, hali hazırda atılmakta olan somut adımlardan bahsediyoruz. Yap-bozun tüm parçaları yerine otururken, artık bu uğurda yola .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara