ODD SATIŞ VE İLETİŞİM ÖDÜLLERİ 2011 GLADYATÖRLERİ’NİN HALK OYLAMASI

31 Aralık 2011 tarihinde sona erecek olan oylamada heyecan artıyor
ODD SATIŞ VE İLETİŞİM ÖDÜLLERİ 2011 GLADYATÖRLERİ’NİN HALK OYLAMASI Apple iPad 2 KAZANDIRIYOR
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) düzenlediği ve oylama süreci 31 Aralık 2011 tarihinde sona erecek olan ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2011 Gladyatörleri’nde final yaklaştıkça heyecan artıyor. Satış ve iletişim kategorilerinde 17 ödülün sahiplerini bulacağı yarışmanın halka açık 6 kategorisinde oy verenler ise Apple iPad 2 kazanma şansı yakalayacak.
Temsil ettiği 53 marka ile otomotiv sektörünün en saygın

TATRA + DAF: PHOENiX



Doğu Avrupa ve Çekler'in ünlü markası Tatra yeni aracıyla yollara çıkıyor..
Tatra Phoenix diğer Tatra araçları gibi zorlu görevleri  başarıyla tamamlayacak
bir araç görünümünde.
Tatra bu kamyonda DAF ile işbirliğine girmiş. 
Kabin ve bazı unsurlar DAF ile olan işbirliğini saklamıyorlar..
 Tatra'nın yıllar önce ürettiği bir otomobil.
Atta da Tatra DAF işbirliğiyle ilgili bir görsel..

5 YILDIZLI CHEVROLET CAMARO

Chevrolet'in en önemli modellerinden bir olan Camaro;
kariyerini 5 yıldızla perçinledi.
Kaslı  görüntüsü güven duygusunu akla getirirken 
güvenlik testlerinden beş yıldızı almasıda 
gerçekten güvenli olduğunu tescil ediyor.
Ancak ne kadar güvenli olunursa olsunsun
sürücünün küçük bir hatası telafi edilemeyebilir. 
Onun için trafik kuralları her zaman hayat kurtaracak kadar değerli ve önemli.
 

Yeni Chevrolet Camaro NHTSA (Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Yönetimi) yeni otomobil değerlendirme programının 2011 yılında revize edilmesinden sonra, 
A.B.D.’de gerçekleştirilen değerlendirmelerden 5 yıldız alan ilk otomobil oldu. 
Yeni Chevrolet Camaro’nun baş mühendisi Al Oppenheiser “Üstün tasarımı ve performansı ile büyük beğeni toplayan ikonik spor otomobilimiz Yeni Chevrolet Camaro, aynı zamanda güvenlik konusunda da ne kadar iddialı olduğumuzu gösteriyor. Yenilenen ve zorlaşan güvenlik kriterleri dikkate alındığından, ikonik spor otomobilimizin 5 yıldız başarısı bizim için gurur vericidir” dedi.
Yeni Chevrolet Camaro, sürücülerin güvenli bir şekilde sürüş olanağı sağlayabileceği şekilde; üstelik bir kaza durumunda da olası zararın en az seviyede olmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Arka ayna kamera sistemini kapsayan yeni arka görüş paketi Özellikle baş ve gövde güvenliği sağlamak için yerleştirilmiş baş,yan ve perde hava yastığını da kapsayan 6 standart hava yastığı Akıcı, sessiz çalışan ve fren boşalmalarına karşı daha dayanıklı standart dört-çeker diskli fren sistemi. Ön koltuklardaki emniyet kemerlerinde çarpma anında öne doğru ani hareketleri azaltmak için aktif gergili emniyet kemerleri standarttır. Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC) Sürücülerin otomobillerini alarm çalmadan bulmalarına olanak sağlayan yeni anahtarsız giriş sistemi Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Yönetimi’nin (NHTSA) 2011 yılı itibari ile yaptığı değişiklikler çerçevesinde; NHTSA'nın 5 yıldızlı kategorisine girebilmek için aşılması gereken testler ve yerine getirilmesi gereken zorunlu şartlar daha da zorlaştırıldı. Yeni Chevrolet Camaro bu zorlaştırılan kriterler de değerlendirilerek, 5 yıldız alarak güvenlikte de öncü olduğunu ispatladı.

AS; 600, 700, 800, 900, 950 (ASKAM)

 Türkiye'nin ilk üretilen kamyonlarından olan bu kübik tasarımlı As 950,
1960'lı yıllardan 4-5 sene öncesine kadar küçük tasarım ve motor  değişiklikleriyle üretiliyordu.Ancak adı daha önce Chrysler Sanayi olan Askam,
uzun zamandır sessizliğe gömülü.
Hino ile işbirliği ve LDV'den ithalat yapmış olan firma 
Perkins motoru bırakıp en son Deutz ve MAN'a yönelmişti.
 Türkiyede en son üretilen uzun soluklu araçlardan biri olan AS 950, 
burunlu yerlilerden en sonuncusuydu.
 Askam'ın internet sitesi  www.Askam.com.Tr hala yayında. 
En son imal edilen  As 250, As 8, Hi-Ex ve ithal Fora;
AS 950 ile bearber sitede yer alıyor.
Haliyle fiyat bilgisi yok.

 600'lerden başlayan seri 950'de sonlandı.
Son halide yakışıklıydı.
Hatıralarda böyle yer alacak!
 Daha önce Desoto, Fargo ve Dodge markalarıyla tanıdığımız marka 
son dönemde (şu anda olmayan) Mercedes Benz- Chrysler  birlikteliği sebebiyle Dodge markasını kullanmıyordu veya kullanamıyordu.

iNDiRiM, DFM'DEN


Yıl sonuna doğru indirim ve diğer kampnayalar otomobil dünyasının olmazsa olmazlarından biri. Son dönemde ÖTV artışı da bu durumu kaçınılmaz hale getirdi ..
Hafif ticari araçlarıyla piyasada söz sahibi oan DFM'de indirim kervanına katılanlardan.

TUTUMLU ARAÇ DFM’den
YIL SONU FIRSATI
4.000 TL İNDİRİM !

Tutumlu araç DFM, 4.000 TL indirimle gerçekleştirdiği yıl sonu kampanyasıyla müşterilerine kaliteyi en cazip fiyatlarla satın alma fırsatı sunuyor. %15 indirim oranına ÖTV toplamından da fazla yaptığı  indirimi ekleyen DFM rakiplerinin önüne geçerek rekabet koşullarını  tutumluluk yönünde değiştiriyor.

Türkiye’nin en geniş aile otomobili SUCCE'yi 4.000 TLindirimle satın alma fırsatı sunan DFM araçlarında  GPS, navigasyon, geri görüş kamerası, bluetooth,DVD, TV gibi birçok aksesuvar bulunuyor.

Özellikle su, tüpgaz dağıtımı yapan, sokak aralarında hizmet veren küçük işletmecilerin tercih ettiği DFM’nin Maximus modelleri dünyaca ünlü markalarla aynı kalitede ve  en ekonomik koşullarla tüketiciye sunuluyor.Tutumlu yatırımlarla ticarette akıllı çözüm arayanların tercihi Maximus geniş iç hacmi ve düşük maliyetiyle tüketicinin dikkatini çekiyor.
Türk tüketici DFM’yi sevdi


DFM, ithal ticaride pazarın yüzde 3’ünü kaptı

Yeşilkaya Grubu’nun Türk tüketiciyle tanıştırdığı DFM (Dong Feng Motors),  küçük ve orta büyüklükteki hafif ticari araçlarla yüzde 3’lük pazar payını kaptı.


Yılın son aylarında otomobil sektöründe yaşanan hareketlilik vergisel düzenlemelerle birlikte hız kazanırken,rekabet şartları tutumluluk yönünde gelişiyor. DFM, Türkiye’de üretilen araçların hakim olduğu hafif ticari araç pazarından, Ekim 2011 itibariyle yüzde 1.5’lik pay almayı başardı.

Yeşilkaya Grubu dört kuşaktır tekstil, inşaat, lojistik, gayrimenkul, organize sanayi bölgesi işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteriyor. 2008 yılında Yeşilkaya Grubuna ait MGY Otomotiv tarafından piyasaya sürülen DFM markalı araçlar dünya üretiminin de yaklaşık yüzde 5’ini oluşturuyor. Dünyanın en önemli ticari araç üreticilerinden  DFM, Nissan, Kia, Peugeot, Honda ve Citroen gibi araçların da üretimini gerçekleştiriyor. 

DONG FENG MOTOR

Dong Feng Motor, yıllık bir milyon adetin üzerinde araç üretimi ile otomotiv sektöründe dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden biridir.  1969 yılında Çin ulusal ordusu için askeri araç üretmek üzere kurulan DFM,  30 yılda dünyada bir çok markaya her segmentden otomobil üretmeyi başarmıştır. Çin’de resmi üreticisi olduğu markalar arasında Honda, Nissan, Citroen, Peugeot ve KIA bulunuyor. Her sınıfa uygun hafif ticari araçların üretimine yaptığı yatırımları sürdüren DFM, hafif ticari araç üretimindeki uzmanlığıyla, bu alanda dünyanın en önde gelenfirmalarından biri konumunda yer alıyor. 

Yeniçarşım.com ile Evden Çıkmadan Çarşıya Çıkıyoruz!

Ekim ayından bu yana yayında olan Yeniçarşım.com, alışkın olduğumuz e-ticaret sitelerinden oldukça farklı. Site şimdiden sloganı olan “Evden çıkmadan çarşıya çık” mottosunu fazlasıyla yerine getiriyor. Çünkü şimdiden Yeniçarşım.com’da yüzlerce mağaza var ve siz dilediğiniz ürünü bu mağazalar arasından seçerek satın alabiliyorsunuz. Üstelik, internetten alışveriş yaparken en çok çekindiğimiz “güvenlik” engelini Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi ile çözmüşler.

Yeniçarşım.com’un diğer alışveriş sitelerinden önemli farkları var. Platformun en belirgin karakteristiği olan alıcı ile satıcıyı bir araya getirme stratejisi, satıcıların (mağazaların) ticari kuruluş olması gibi akıllıca bir taktikle desteklenerek, son derece başarılı bir sistem getirilmiş durumda. Yeniçarşım.com’da satış yapan her mağaza, ticari unvana sahip, fatura kesen ve dolayısıyla garantili ürün satan mağazalar. Bu sayede aynı ürünü birden fazla mağaza arasından güvenle seçerek satın alabiliyorsunuz. Herhangi bir problemde “Hürriyet Güvenli Alışveriş Sistemi” ve Yeniçarşım’ın başarılı müşteri hizmetleri departmanı hizmetinizde.

www.yenicarsim.com'da 24 farklı kategoride onbinlerce ürün bulunuyor. Ayrıca, hobi ve oyuncak bölümünde birbirinden ilginç ürünler mevcut.
Ayrıca, www.facebook.com/yenicarsim ve www.twitter.com/yenicarsim adreslerinden ise Yeniçarşım’ı takip edebilir, kampanya ve fırsatlardan haberdar olabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

GTC + ASTRA : OPEL

 Üç kapılı, sportif ve fonksiyonel bir otomobil; Opel Astra GTC.
2012 Şubat'ında Türkiye yolarına çıkacak olan otomobilde 
1.4 ve 1.6 litrelik iki motor
140 ve 180 beygirgücü sağlıyor.
61.198 TL veya 64.614 TL ödeyen bu arabayı alabilecek.

 Çekici tasarımıyla bir çok teknolojik özelliği içinde saklayan Astra  EuroNCAP testlerinden  beş yıldız alan bir otomobil..

Pi MAKiNA'NIN YENi ARAÇLARI

 Mini iş makinaları, üstelik çok az örneği belkide olmayan! olan paletli modelide var.
 Yeni terimler,  yeni makinalar; 
Kendini Yükler Damper!

 Pi Makina'dan farklı renkler, farklı görevlere farklı çözümler..

Pi MAKiNA'DAN YENi KAMYON

 Pi Makina'nın yeni araçlarından belden kırmalı kamyon..
Arazi şartlarında görevini rahatlıkla yerine getirecekbir görev makinası!



Pi MAKiNA'DAN Pi KAM 5

Pi Makina  kendini geliştirmeye devam ediyor. Ancak Pi Kam  serisini yollarda veya satış noktalarında göremiyoruz. Yetkililer talep oldukça üretileceğini söylüyorlar.  Talep ile beraber kamu kurum ve askeri ihaleleri de değerlendirmek istiyorlar.
Pi Makina yeni ve farklı araçlarda ortaya çıkarmış. 
Mini iş makinaları; üstelik tırtıl tekerlekli yani tanklar gibi yürüyüş düzenine  sahip. Kendini yükler araç, vb.. Daha önce gördüğümüz Pi Kam 4'ün 
dört  çekişli versiyonu Pi Kam 5'te tanıtıldı. 
Dört  tekerinde çekişli olmasının yanında iç tasarımıda yenilenmiş görünüyor
.Daha albenili bir iç yapısı olmuş aracın.
Sonuç olarak Pi Makina ,derli toplu,   güncel ve sade bir araç çıkarmış meydana. 
Bu girişimlerin yaygınlaşmasını, desteklenmesini  bekliyor 
ve yollarda çalışırken görmek istiyoruz..
Otolist.blogspot.com / Otometre.com dan alınmıştır..

BMC ve FORD, iLGi ÇEKiCi!



20-23 Ekim 2011 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılan bir etkinlikte
BMC; Professional/Profesyonel araçlarıyla yer aldı.
Sarışın Profesyonel'ler  ilgi çekiciydi!!


Profesyonel'e 2012 içinde bir ağabey gelirken geçtiğimiz aylarda 
Uzakdoğu kökenli bir kardeş geldi; 415. 
Üvey mi değil mii? zaman içinde göreceğiz! 
Fatih artık yok. Levend ve Megastar'ın durumu karışık...
Ancak Belde ve Procity emin adımlarla yürüyor. 
İETT'nin son otobüs ihalesini Procity kazandı.
 Bunlarda Ford'un sarışınları...
Önümüzdeki günlerde  Brezilya Ford'uyla aynı tasarıma sahip olacaklar!

FORD CARGO GTI!

Otosan Ford imzalı kabine Brezilya motifleri eklenerek ortaya çıkan Yeni Cargo'nun
birde yarış versiyonu var!
Önde logonun altındaki tasarım Ford  otomobillerle ortak izlerden biri.
Her haliyle pistlerin tozunu atmak için imal edilmiş Ford Cargo,
renkleri  tasarımıyla albenili bir makina.
Türkiye'de böyle bir kamyon görmek  ve
aynı zamanda pistlerde izlemek biraz zor gibi...
Araçlar genel olarak ilk Ford Cargo'daki çizgiyi devam ettiriyor. 
Brezilya'da Cargo'da da Türkiye'deki gibi güç seçenekleri 400 beygire kadar. 
Bir farkla Türkiyede ki motorlar Ford markalıyken
Brezilya'daki Cargolar Cummins markalı.

REKLAM; 21, PRO, TAUNUS, TEMPRA, MEGASTAR ve MEENDiS BEY

Renault 21; Türkiye'de üretilen en geniş ve en iyi otomobillerden biriydi..
 
BMC Profesyonel, İngiltere'ye sağdan direksiyonuyla satılıyor...
Reklamlarında Meendis Bey'in etkisi hemen farkediliyor!!
 
BMC Megastar
 
Ford Taunus; güzel otomobildi ama üretildiğinde zamanın gerisindeydi!
 
Fiat Tempra SW

TORUKCARS'TAN YERLi ARABA

Toruk Elektrikli  Otomobilleri
Önemli bir teknolojik buluş olan otomobilin tarihi 19. yüzyılda enerji kaynağı olarak buharın kullanılmasıyla başlar ve içten yanmalı motorlarda petrolün kullanılmasıyla devam eder. Günümüzde otomobile olan talebin artması ve dünyamızdaki fosil yakıtların hızla tükenmesiyle birlikte alternatif enerji kaynakları ile çalışan otomobillerin üretilmesi konusunda çalışmalar hız kazandı.
Artık devir  elektrikli otomobillerin . Hemen her otomobil üreticisi artık petrol kullanmadan çalışan konseptler tasarladı. Bunlarda gerek yakıt pili, gerekse batarya kullanılsın, tahrik genelde elektrikli motorla sağlanmakta. Elektrikli motor ile tahrik yüzyılı aşkın bir süredir bilinmektedir. Günümüzde bataryalarda gerçekleşen teknolojik gelişme sayesinde de elektrikli otomobiller normal otomobillerin performansına erişebilmektedirler.
Toruk Elektrikli Araç Geliştirme Takımının da ana güdüsü bu teknolojik gelişmeyi zamanında yakalayarak gelişmeye öncülük etmek, tamamı yerli bir elektrikli araç geliştirmek ve Türkiye’yi çağdaş toplumlar seviyesine taşımak.
 
Projenin Kapsamı
Toruk Grub; projede, batarya grubu tasarımı dışında bir otomobilde bulunan tüm bileşenlerin sıfırdan tasarımını ve elektrikli araca uygun şekilde geliştirilmesini amaç edindi.. Asıl hedefimiz; her bileşeni elektrik aksama uygun ve ilk hedef pazar olan Türkiye’nin koşullarına ve ihtiyaçlarına göre tasarlayarak aracın kalitesini ve performansını olabildiğince yüksek tutmak.
Toruk Grup geliştirme takımıyla bir söyleşi yaptık ve oldukça iddialı cevaplar aldık:
Türkiye’deki yeni otomobil girişimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Elektrikli otomobiller bu girişimlerde nasıl bir yer kaplıyor?
Açıkçası otomobiller üzerine her türlü girişim bizi oldukça heyecanlandırıyor.
Her girişimi etraflıca inceleyip değerlendiriyor ve kendi projemiz için ders çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak, eğer ürün elektrikli otomobil ise daha da çok seviniyoruz
zira kendimizi kıyaslayabileceğimiz ve rekabet edebileceğimiz bir ortam oluşmuş oluyor. Elektrikli otomobil üretme potansiyeline sahip birçok firma var aslında piyasada; ancak bu firmaların günümüzde pasif kaldıklarını düşünüyoruz. 
Birçokları bunun mümkün olduğunun farkında ancak genelde yatırım maliyetlerinden çekindiklerinden belkide tembel olduklarından bir girişimde bulunmuyorlar.
Biz ise elini taşın altına koyanlardan olmayı tercih ettik.
Toruk Grup’tan bahsedersek;
Toruk Grup olarak tamamı yerli kaynaklar ile geliştirilen, üretilen ve yürüyen A/B segmenti (A: Mini şehir arabası B: Küçük aile arabası) elektrikli araba geliştirmek amacıyla güçlü bir takım oluşturduk. Airbus, Ford, Porsche Consulting,Tübitak vs. gibi şirketlerde toplamış olduğumuz bilgi ve tecrübelerimizi bir araya getirerek bu aracı geliştirebileceğimiz kanaatine vardık. 
Aracın tasarımını da Aston Martin Gauntlet, Corvette Z03, Passionata GTS, vb. konseptleri tasarlamış olan Sayın Uğur Şahin gerçekleştirdi. 
Uğur Şahin'in portfolyosuna www.ugursahindesign.com adresinden ulaşabilirsiniz.
İnternet sitemiz www.torukcars.com üzerinden potansiyel kullanıcılarımıza ulaşıyor, onların fikirlerini ve verilerini ürün geliştirmede kullanıyoruz –en nihayetinde bunu onlar için geliştiriyoruz.
Özetle Toruk Grup özel bir girişimdir; herkes projeye katkısı kadar sorumluluk sahibi ve dolayısıyla o kadar ortak. Proje açık kaynak kodlu olduğundan kapımız ilgilenen herkese açık. Aramıza katılanlar ve ayrılanlar oluyor. Projeye ön ayak olan Sayın Mustafa Özen de maalesef geçtiğimiz aylarda vefatı sonucu aramızdan ayrıldı ancak herşeye rağmen proje devam ediyor. Projenin açık kaynağıyla herkese ait olması bunu sağlıyor aslında. Biz, konseptler üretip bileşenleri ve parçaları tedarik edebilecek yerli ortaklar arıyoruz. Projenin işleyişi genel hattıyla bu şekilde...
Projenin Ar-Ge’si ne kadara mal oldu?
Finansmanı nasıl sağladınız?
Demin de bahsettiğim gibi Toruk Grup henüz özel bir girişim ve projenin maliyeti herkesin kendi zamanından ve yeteneğinden katkısı kadar oldu ve olmakta. Finansmanımız olsa pek çok şey kesinlikle daha kolay olurdu ancak başarmak için asıl ihtiyacınız olan “istek” ve “yapabilme becerisi –yetenek”. Bu sayede projeyi bugün olduğu konuma getirebildik ve devam da ediyoruz. 
İhtiyacımız olan “finansman” projeyle ilgilenen istekli ve yetenekli geliştiriciler.
Seri üretim için bahsedersek
Tasarımlarımızı Yalın Seri Üretime uygun olacak şekilde yapıyoruz, sonuçta amacımız aracı kesinlikle seri üretime hazırlamak; ancak şu an o safhaya ulaşmamız için daha çok yol almalıyız..
İş birliği yaptığınız iş ortaklarımız
Projenin ana iş ortağı tasarımın sahibi Uğur Şahin’dir. Onun dışında bazı büyük otomobil tedarikçileri, bir lastik üreticisi ve tasarım bürosu prensipte desteklerini onayladılar. Resmi olarak anlaştığımız proje ortaklarımızı internet sitemiz www.torukcars.com adresinde “Ortaklarımız” bölümünde bulabilirsiniz.
  LOGOMUZ
 
Web Sitemiz                    :  www.torukcars.com
 Yazının kaynağı; http://otolist.blogspot.com/2011/11/elektrikli-araba-projesini-toruktan.html
       

Bu Blogda Ara