CHEVROLET CRUZE STATION WAGON

Chevrolet' in en sevilen modellerinden bir olan Cruze, önce sedan sonra hathback ve son olarak station wagon ile seriyi tamamlıyor. Model olarak ahenkli tasarımı station wagonda da göze hoş görünüyor.Toros SW ve Kartal'dan sonra station pazarı küçüldü ancak Cenevre'de dünyaya tanıtılan Cruze SW , fiyatı ve  çizgileriyle bu küçülmeye dur diyebilecek mi?

 Chevrolet'nin en çok satan modelinin en son gövde stili Cruze Station Wagon, 82. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini kutluyor. Modelin sedan ve hatchback versiyonlarını tamamlayan station wagon, bu versiyonlarla birlikte, serinin 2009 yılında lansmanın gerçekleştirilmesinden itibaren toplam bir milyon adet satış miktarına ulaştı. 
Sunduğu cömert saklama alanlarının yanı sıra, yeni station wagon, yeni ve verimli motorlar arasında seçim yapma imkânı da sunuyor. Bunlara ilaveten, otomobil en son teknoloji araç içi bilgi-eğlence sistemi MyLink ile birlikte sunuluyor. 
Chevrolet Cruze Station Wagon'un Dünya Prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı'nda Gerçekleştirildi.
Station Wagon, dünyanın popüler otomobillerinden Chevrolet Cruze’un üçüncü varyantı 
Yeni 1.4L turbo ve 1.7L dizel motorların yanı sıra geliştirilmiş 2.0 L dizel motor 
Zarif tasarım ve yeni teknolojiler 
MyLink: En gelişmiş teknolojiye sahip akıllı telefon bilgi-eğlence sistemi. 
2010 ve 2011’in Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) şampiyonu.
Daha fazla güç, daha düşük CO2 emisyonu 

2012 yazı itibari ile, tüm Cruze serisi otomobiller beş adet motor seçeneği ile satışa sunulacak. Mevcut 1.6L ve 1.8L benzinli motorlara ek olarak, yeni bir 1.4L turbo benzinli, yeni bir 1.7L dizel ve geliştirilmiş bir 2.0L dizel motor sunulan motor seçeneklerini tamamlayacak. 

Turbo şarjlı 1.4L benzinli motor, altı ileri düz vites seçeneğiyle bir arada sunulduğunda 140 hp güç üretiyor. En çok merak edilen 1.7L dizel motor, 130 hp güç üretiyor, 119 g/km’nin altında emisyon değerine sahip ve 100 km’de 4,5 litre yakıt tüketimine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. 

1.4 L benzinli, 1.7L dizel ve 2.0L dizel motorlar standart olarak start-stop teknolojisi ile satışa sunulacak. Tüm motorlar Euro-5 normlarına uygun olacak. 

4.678 mm uzunluğundaki station wagon, hatchback (4.510 mm) ve sedan (4.597 mm) modellerden biraz daha uzun. Yük alanı, arka pencere hizasına kadar olan 500 litrelik kısım ile arka koltuklar katlandığında kullanılabilir hale gelen arka koltuğun tavanına kadarki 1.500 litrelik kısım arasında değişebiliyor. 

Zarif tasarım ve yeni teknolojiler 

Station wagonun, dünya çapında bir milyondan fazla sürücünün kalbini ve zihnini fetheden ve Chevrolet’nin ABD’de en iyi binek otomobili tacını yeniden giymesine yardımcı olan Chevrolet Cruze’un yeni varyantı olduğu anında fark edilebiliyor. Dış tasarım, sade bir görünüme sahip, giderek alçalan kemer şeklindeki tavanıyla dikkat çekiyor ve otomobilin, 0,341 olan sürtünme katsayısına katkıda bulunuyor. Standart olarak portbagajlarıyla birlikte sunulan araç, dengeli ve sportif bir görünüme sahip. 

2012 yılında tüm Cruze modelleri bir dizi tarz değişikliğiyle beraber sunuluyor. En belirgin tasarım değişiklikleri olarak, şekli değiştirilen ön tampon, modifiye edilen far iç kısımları ile sis farları ve tekerleklerin yeni tarzı göze çarpıyor. 

Orta konsola eklenen ayrıntılar ve sunulan daha geniş koltuk döşeme seçenekleri dışında, iç tasarım Cruze hatchback versiyonunun iç tasarımı ile aynı. Ön tamponu çevreleyen tasarım sürücü ve yolcu kapısına doğru akarak, Chevrolet’nin en az çift ızgara ve altın renkli papyon amblemi kadar kendine has bir özelliği haline gelen çift renkli kokpit görüntüsünü yaratıyor. 

Anahtarsız giriş özelliğine sahip yeni Cruze modeller, sürücüye çantasındaki veya cebindeki anahtarı bulmasına gerek kalmadan araca güvenli bir şekilde ulaşma imkânı sağlıyor Ek olarak, sistem anahtarın kontağa yerleştirilmesine gerek olmaksızın, bir düğmeye basarak motorun çalıştırılmasını sağlıyor. Ayrıca, Cruze station wagon Start-Stop özelliğine sahip araçlarda bir arka görüş kamerası ve eko drive yardım menüsü bulunan yeni bir gösterge grubu ile birlikte sunuluyor. 

Güvenlik her şeyden önce gelir. Bu yüzden, station wagon Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), Çekiş Kontrol Sistemi (TC), Elektronik Fren Gücü Dağılım Sistemine sahip Kilitlenmeyen Fren Sistemi (ABS) ve altı adet ön,arka ve yan hava yastığı ile birlikte sunuluyor. Cruze SW, diğer beş Chevrolet otomobil serisi gibi, Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı (EuroNCAP) güvenlik testlerinden beş yıldız aldı. 

Pistte öğrenilen dersler

Cruze’un 2010 ve 2011 yıllarında iki kere üst üste kazanmış olduğu Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) pistinde kazanılan tecrübe, Cruze’un daha da geliştirilmesi için kullanıldı. 

Sürüş özellikleri ve yol tutuşu, stratejik olarak yüksek mukavemetli çelik uygulanan son derece sağlam gövde yapısıyla geliştirildi. 1.544 mm ön ve 1.588 mm arka kısım olmak üzere aracın sahip olduğu geniş tekerlek aralığı, birinci sınıf çekiş imkânı sağlıyor. Öte yandan, hidrolik süspansiyon kovanı ve izole ön alt şasi bağlantısı aracın zarif sürüş deneyimine daha da fazla katkı koyuyor. 

Geleneksel spor otomobil özelliği aracın hızlanması esnasında ortaya çıkıyor. Hızlanma özelliği, otomobilin station wagon sınıfının en iyileri arasında yerini almasını sağlıyor. 2.0 L dizel motor manüel vitesli Cruze, 0’dan 100 km/s hıza 10 saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor. Araç, ayrıca 210 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara