Chevrolet; Yeni Station Wagon ile Cruze Ailesini Genişletiyor

Yüksek çözünürlükte görmek için tıklayınız.

  • Yeni tasarım otomobilin spor görünümünü daha da geliştiriyor
  • 1.478 litre’lik geniş bagaj hacmine sahip
  • Chevrolet MyLink bilgi ve eğlence sistemi akıllı telefon entegrasyonu sağlıyor
  • Yeni 1.4L turbo benzinli motoru 140 hp ve 200 Nm azami tork üretiyor
  • Cruze station wagon tasarımı ve güvenli sürüş özellikleri ile Ekim ayından itibaren Türkiye pazarındaki yerini alacak.


  • 2009 yılında lansmanı yapılan Cruze, Chevrolet markasının dünya çapındaki en başarılı modeli olarak 2012'nin ilk çeyreğine kadar dünya genelinde 1,3 milyon adet satıldı. İlgiyle beklenen station wagon modelinin Avrupa'nın her yerindeki bayi showroomlarında sergilenmeye başlamasıyla birlikte Chevrolet özellikle ailelere ve aktif bir yaşam tarzına sahip bireylere çekici gelen bir otomobili satışa sunmuş olacak.

    Chevrolet Avrupa Başkan ve Genel Müdürü Susan Docherty, "'Cruze + wagon' formülünün Avrupalı sürücülerin gönlünü kazanacağına inanıyoruz" dedi ve şunları ekledi: "Yeni Cruze station wagon, geniş bir alan, çok yönlü kullanım, yüksek yakıt verimliliğine sahip yeni motorlar ve Chevrolet'nin yüksek teknolojili Chevrolet MyLink bilgi ve eğlence teknolojisini sunuyor" dedi.

    Kompakt otomobiller Avrupa'da en geniş segment olarak, satılan tüm otomobillerin yaklaşık yüzde 17'sini oluştururken, station wagon otomobiller ise tüm satışlardan yüzde 22 pay alıyor. Station wagon alıcıları otomobillerinde ek alana kavuşmaktan memnun olmakla birlikte araçlarının aynı zamanda boyutlar, performans ve verdiği genel his açısından kompakt hatchback veya sedan otomobillerle benzer özelliklerde olmasını istiyorlar.

    Chevrolet Cruze station wagon bütün bu ihtiyaçlar ve müşterilerin farklı yaşam tarzları göz önünde bulundurularak tasarlandı. Sahip olduğu özellikler bileşimi hem bir aile taşıtı, hem günübirlik geziler veya uzun tatil yolculukları için ideal olmasını sağlıyor. Kent çevresinde oturan ve her gün işe gidep gelenler için de çok uygun bir araç olan yeni station wagon, şık bir kompakt otomobilin getirdiği özgürlük ve esnekliği onların da hayatlarına taşıyor. Doğa tutkunları için Chevrolet, bir dizi kullanışlı aksesuar sunuyor.

    Her noktası kardeşleri kadar keskin

    Station wagon, Chevrolet Cruze sedan ve hatchback'in somutlaştırdığı spor tasarım dilini daha da ileri götürüyor. "Tekerlekler dışarı, gövde içeri" duruşunun vurguladı güvenli görünüm, güçlü bir içbükey omuz hattı ve D sütununa doğru giderek alçalan tek kemerli bir tavan. Bu birleşim aracın güvenli görünümüne katkıda bulunan standart bir özellik oluşturuyor.

    Çiftli ızgara ve ortada bulunan altın papyon station wagonun bir Chevrolet olduğu mesajını anında iletiyor. 2013 model yılı Cruze'ların hepsinde yapılan tasarım değişiklikleri arasında, köşeli ön tampon ve yatay çıtalar bulunuyor. Güçlendirilmiş ön tampon ve üzerindeki sis lambaları ve yeni tasarlanan yuvaları otomobilin spor görüntüsünü daha da vurguluyor.

    Yeni Chevrolet Cruze Station Wagon’nun arka kısımda ise, bagaj kapağının eğimli açısı, yine eğimli olan ön kısmın dinamik görünümünü tamamlıyor. Tüm Yeni Chevrolet Cruze Station Wagon’lar yeni beş kollu 16 inç aluminyum alaşımlı çelik jant tasarımıyla birlikte sunulacak.

    Ön tamponu çevreleyen tasarım sürücü ve yolcu kapısına doğru akarak, Chevrolet’nin kendine has bir özelliği haline gelen çift renkli kokpit görüntüsünü yaratıyor. Standart olarak yepyeni Chevrolet MyLink bilgi ve eğlence sistemiyle gelen otomobillerin entegre orta konsolu üzerinde yeni yedi inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran gururla sunuluyor.

    Chevrolet MyLink özellikli müzik sistemi içeren yeni Chevrolet Cruze'larda, gösterge panelinin ve radyo biriminin yanındaki havalandırma çıkışlarının yerleşimi yeniden tasarlandı. Üst gösterge tablosunun içindeki küçük bölüm müzik sistemine daha yaklaştırıldı, USB ve aux-in girişleri eklendi.

    En yeni motor seçeneği olan 1.4L 140 beygir turbo motorda sunulan Start/Stop özelliği ile ayrıca ekonomik sürüş destek menüsü içeren bir gösterge tablosu bulunacak.

    Bilgi-eğlence sistemi bağlantıyı yeni bir seviyeye taşıyor Yeni ve sofistike bir bilgi-eğlence sistemi olan Chevrolet Mylink, Yeni Chevrolet Cruze ile birlikte Ekim ayından itibaren satışa sunuluyor. Sistem, akıllı telefonun özelliklerini araca taşıyor. Chevrolet MyLink akıllı telefondaki içeriği yedi inçlik, yüksek çözünürlüklü, tam renkli dokunmatik bir ekranda bir araya getiriyor. MP3 çalarlar, iPod, iPad gibi dijital medyaçalar’ların bağlantısı USB veya Bluetooth üzerinden sağlanacak. Ayrıca USB veya Bluetooth bağlantısı kullanmayan bazı kişisel müzik çalar ve akıllı telefonlar için Chevrolet MyLink’e özel bir bağlantı seçeneği de olacak.

    Chevrolet MyLink şu imkânları sunacak:



  • Telefon araması yaparken aranacak kişinin ismini hafızadan seçme, arama tuşuna dokunma, aramayı araç hoparlörlerinden gerçekleştirme ve böylelikle bir numarayı elle çevirmek gibi zahmetli bir süreçten kurtulma.
  • Kişisel müzik listelerine, fotoğraf galerilerine, telefon rehberlerine vecihaz hafızasında saklanan diğer medya uygulamalarına ve verilere kolay erişim
  • Otomobil hareket halinde değilken videoların ve kişisel slayt gösterilerinin hafızadan gösterimi.
  • Yakın gelecekte ihtiyaca yönelik olarak sunulacak farklı uygulamalar ile Chevrolet MyLink sisteminin kişiselleştirilmesine imkan sağlanıyor.


  • LG electronics tarafından üretilen yedi inçlik renkli dokunmatik ekran sade ve sezgisel bir tasarıma sahip. Ekran, her biri kolaylıkla seçilebilen komut listelerinden oluşan beş ayrı menü içeriyor. Chevrolet MyLink müzik sistemi direksiyondan kumanda edilebiliyor ve dijital müzik yayını (DAB) için de kullanılabiliyor. Aracın içerisindeki altı hoparlör ise, tüm yolculara mükemmel bir ses kalitesi sunuyor.

    Ayrıca bir arka görüş kamerası Chevrolet MyLink sistemine sahip stationwagon araçlarla birlikte standart olarak sunuluyor.

    Geniş bagaj ve pratik iç tasarım

    Yüksek çözünürlükte görmek için tıklayınız.
    Chevrolet Cruze Station Wagon hem yolcular için geniş iç mekan, hem de yolcuların taşımak istediği eşyalar açısından değerlendirildiğinde geniş bir hacme sahip. Halı kaplı bagajın temel konfigürasyonu 1.024 mm uzunluğa sahip ve pencere hizasına kadar 500 litre yük kapasitesi mevcut. Arka koltuklar (60/40 oranında) katlanarak düz hale getirildiğinde, otomobil tavan hizasına kadar 1.478 litre yük kapasitesine sahip oluyor.

    Bagajın diğer özellikleri arasında şunlar öne çıkıyor:



  • Tamamen katlanarak bir bölmenin içerisine sığdırılabilen bagaj kapağı. Tamamen açılabilen kapak yukarı kaldırılarak bagaja erişim kolaylaştırılabilir.
  • Arka koltukların arka kısmı ile bagaj kapağı bölmesinin arasında, üç kısımdan oluşan bir bagaj saklama bölümü.
  • Bagaj döşemesinin en arka kısmının altında, ayrı ve küçük bir yük taşıma kısmı mevcut. Bu kısımda standart bir lastik tamir seti bulunuyor.
  • Tekerlek kemerlerinin arkasında bulunan iki ekstra bagaj bölmesi.
  • Bagaj döşemesinin yan kısımlarında hacimce büyük yükleri bağlamak için kullanılabilecek aparatlar.


  • Otomobilin içerisindeki daha küçük eşya koyma yerleri arasında şişe koyulabilecek entegre kapı cepleri (ön kısım için 1,5 litre, arka kısım için 0,5 litre), geniş, aydınlatmalı iki raflı bir torpido gözü, ince bir dizüstü bilgisayarı taşıyabilecek genişliğe sahip koltuk arka cepleri ve gösterge panelinde daha küçük eşyaların koyulabileceği bir bölme yer alıyor.

    Ayrıca bagaj fileleri, esnek bölme duvarlarına sahip bir bagaj düzenleme kutusu, bir araç tavan kutusunun yanı sıra bisiklet, kayak ve sörf tahtası taşıma sistemleri de isteğe bağlı olarak sunulan aksesuarlar arasında yer alıyor.

    Zenginleştirilmiş motor serisi: birim tork için daha fazla güç Yeni Chevrolet Cruze Station Wagon, 1.4L turbo benzinli motoru ile Cruze ailesine yeni bir dinamizm katıyor.

    1.4L turbo beslemeli benzinli motor daha geniş strok hacmine sahip motorlarla karşılaştırılabilir bir performans sunarken, daha az yakıt tüketiyor ve daha düşük bir karbon ayak izine sahip. Standart olarak altı vitesli manüel şanzıman ile birlikte sunulduğunda, 1,850~4,900 d/d aralığında 140 hp (103kW) güç ve 200Nm maksimum tork üretiyor ve 0’dan 100 km/s hıza 9,5 saniyede ulaşabiliyor. 1.4L turbo beslemeli benzinli motorun kombine yakıt tüketimi 5,7 litre/100 km, CO2 emisyon miktarı ise 134 g/km.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Bu Blogda Ara