Bayramda İstanbullular tatile gitti, Anadolu aile ziyaretini tercih etti

  Starpet, bayramda Türkiye’nin dört bir yanındaki Starpet akaryakıt istasyonlarına uğrayan araçların hangi illerden geldiğini inceledi. Buna göre geçtiğimiz bayramda olduğu gibi bu bayramda da Türkiye’nin en çok gezen ilinin İstanbul olduğu ortaya çıktı. İstanbullular bayramı daha ziyade tatil yörelerinde geçirmeyi tercih ettiler. İstanbul’un bayram ziyaretçileri ise Bursa, Trabzon, Ankara ve Antalya plakalı araçlar oldu. Batman, Mardin, Malatya ve Tunceliler bayram tatilini kendi şehirlerinde geçirdiler. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda en çok seyahat
eden 4. il olan Bursa, 
Kurban Bayramı’nda yerini Antalya’ya bıraktı. 
Starpet, Kurban Bayramı’nda istasyonlarını ziyaret eden araçların plaka numaralarını inceleyerek, hangi ilin sakinlerinin hangi şehri ziyaret ettiğini araştırdı. Starpet akaryakıt istasyonlarından toplanan bilgiler doğrultusunda, Kurban Bayramı’nda en çok seyahat edenlerin tıpkı geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi yine İstanbullular olduğu ortaya çıktı. İstanbul’un ardından en çok Ankara, İzmir ve Antalya sakinlerinin seyahat ettiği belirlendi. Ramazan Bayramı’nda en çok seyahat eden 4 il arasında yer alan Bursa ise bu bayramda yerini Antalya’ya bıraktı.
İstanbullular hemen her bayramda olduğu gibi bu bayramda da daha ziyade tatil yörelerine gitmeyi tercih ettiler. Starpet’in Antalya ve Muğla’daki istasyonlarını en çok 34 plakalı araçlar ziyaret etti. Ekim ayının son haftası olmasına karşın tatil yörelerinin büyük ilgi gördüğü Kurban Bayramı’nda Ankara, İzmir ve Bursalıların bu bölgelere olan yoğun ilgisi de dikkat çekti. Özellikle Antalya’da İstanbul, Ankara ve İzmir plakalı araçlar yoğunlaştı. Bununla birlikte Elazığ, Erzurum, Konya plakalı araçların da Antalya’yı yoğun olarak ziyaret ettikleri gözlemlendi. Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil yörelerinin bulunduğu Muğla ilimizi ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir plakalı araçlar yoğun olarak ziyaret etti.
İstanbul’daki Starpet istasyonları en çok Bursa ve Trabzon plakalı araçları ağırladı
İstanbullular Kurban Bayramı’nda tatil yörelerini tercih ederken, Türkiye’nin farklı illerinden sürücüler de bayramda İstanbul’a geldiler. İstanbul’daki Starpet istasyonlarını en çok ziyaret eden plaka numaraları incelendiğinde Bursa, Trabzon, Ankara ve Antalya plakalı araçların öne çıktığı görüldü. Ancak İstanbul çevresindeki bölgeler içerisinde özellikle Gebze ve civarında Tekirdağ plakalı araçların yoğunlaşması da dikkat çekti. İstanbul’daki Anadolu plakalı araçların yoğunluğu, farklı illerden aile ziyareti için İstanbul’a gelenleri taşıyan çok sayıda araç bulunduğunu akla getirdi.
Starpet istasyonlarında yapılan incelemeye göre, Anadolu’daki illerimizin Kurban Bayramı’nı farklı şehirlerde geçirdikleri ortaya çıktı. Mersin’deki Starpet istasyonlarını genellikle Adana, Antalya, Diyarbakır ve Gaziantep plakalı araçlar ziyaret etti. Şanlıurfa ilimiz Mersin, Osmaniye ve Ankara’dan, Sinop ise Samsun, Kastamonu ve İstanbul’dan gelen araçları ağırladı. Samsun ile Rize ise İstanbul, Ankara ve Kocaeli plakalı araçlar tarafından yoğun olarak ziyaret edildi.
Kayseri’de ise Yozgat, Tokat ve Samsun plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti. Öte yandan Batman, Mardin, Malatya ve Tunceliler ise bayram tatilini ağırlıklı olarak kendi şehirlerinde geçirmeyi tercih ettiler.


Starpet hakkında:Akaryakıt sektöründe uzun yıllar boyunca hizmet vermiş olan Okalin Ailesi tarafından, yüzde yüz yerli sermayeyle kurulan Starpet, 2005 yılında Akaryakıt Dağıtım ve Pazarlama Lisansı almasının ardından aynı yıl bayilikler vererek ve dağıtım hizmeti sunarak sektördeki çalışmalarını genişletti. 2006 yılında madeni yağ üretimine başlayarak ürün portföyüne bir yenisini daha eklemesinin ardından 2008 yılında madeni yağ fabrikasını faaliyete geçirdi. 2012 yılı itibariyle bayi sayısı 400’e yaklaşan Starpet, akaryakıt sektöründe LPG de dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesiyle müşterilerine kaliteli hizmet ulaştırmaktadır. Starpet, TÜRKAK ve TSE Kalite Belgelerine sahiptir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara