BorusanHolding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, tedavi görmekte olduğuİstanbul'da yaşamını yitirdi.

Türkiye sanayisine büyük hizmetleri geçen,Borusan Grubu’nu kurarak Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri halinegetiren Asım Kocabıyık'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından FatihCamii’nden kaldırılacak.
 Borusan Grubu'nun Kurucu ve Onursal Başkanı AsımKocabıyık, sabaha karşı tedavi görmekte olduğu Amerikan Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.
Hayatını Türkiye'nin sanayileşmesine ve toplumun gelişimine adamış olan Asım Kocabıyık, 29
Aralık 2012 Cumartesi günü Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip EdirnekapıŞehitliği’nde toprağa verilecek.
Asım Kocabıyık, iş adamı olarak imza attığı başarılarının yanı sıra, özellikle eğitim, kültür ve sanata lanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile tanınıyordu.
Türkiye'yehizmete adanmış bir ömür
1924yılında Afyon’un Tazlar Köyü’nde doğan Asım Kocabıyık’ın ismi Türkiye'ninsanayileşme serüvenine paralel olarak anıldı. Asım Kocabıyık, iş hayatına 1944yılında henüz öğrenci iken girişimci babasının kurduğu İstikbal Ticaretşirketinde çalışarak başladı. 
Sanayiyeyatırımlarını 1958 yılında Borusan Boru Sanayii AŞ’yi kurarak başladı.
1972’de Borusan Holding’i kurarak bugünkü modern ve kurumsalTopluluğun ilk adımını attı. 57 yıl liderliğini yaptığı Borusan Grubu’nu bugün6 bin kişinin çalıştığı, çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji alanlarındafaaliyet gösteren bir dünya şirketi haline gelmesini sağladı.
Kocabıyık,2001 yılında yönetim kurulu başkanlığı görevini oğlu Ahmet Kocabıyık’a devrederek Borusan Kurucu-Onursal Başkanı oldu.
Cumhuriyet döneminin ilk sanayici kuşağının bir temsilcisi olarak Asım Kocabıyık, Türkekonomi ve sanayiinin gelişmesinde, dışa açılmasında önemli misyonlar üstlendi.Başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının önde gelen örgütlerinde aktif rol aldı.
Asım Kocabıyık,Borusan Kocabıyık Vakfı aracılığıyla eğitim, kültür ve sanatalanlarında toplumun gelişimini destekleyecek projeleri hayata geçirdi. Hayatıboyunca, ülkesine hizmet olarak gördüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliğiyle ilköğretim, lise, yüksekokul, fakülte ve öğretmen evi gibi sayısız eğitim kurumları yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetine sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara