DACIA, YENİ SANDERO VE YENİ SANDERO STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR

Sandero ve Sandero Stepway modelleri yenilendi:
  •  Yeni Dacia Sandero; çekici bir fiyat etiketiyle beş kişinin konforlu seyahat edebileceği bir iç hacim sunan geniş, fakat bir o kadar da kompakt bir modelYeni Dacia Sandero Stepway; farklı çizgileri ile güçlü ve uygun fiyatlı bir ‘crossover’  
    Dacia’nın çekici yeni tasarımı: Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway yeni Dacia tasarım çizgisini benimsiyor. Yeni Sandero Stepway SUV görüntüsü ile beğeniliyor.
  • Dacia, Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway ile teknolojik bir yeniliği kullanıyor. Her iki yeni modelde de üstün teknolojik bir multimedya sistemi yer alıyor. Dacia Media NAV navigasyon ve multimedya sistemi, 7” (18cm) dokunmatik entegre ekrana sahip.
  • Yeni Sandero Stepway ile birlikte, segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu birarada sunan yeni bir motor seçeneği bulunuyor.     
    TCe 90bg: 898cc’lik bu küçük hacimli motor ile sürüş keyfi ve yakıt ekonomisi biraraya geliyor.
  • Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway, güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor: ESP, ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, gündüz farları, Isofix bağlantısı yenilenen iki modelde de standart olarak sunuluyor.
  • Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway ekonomi ve çevreci özellikleri ile dikkat çekiyor. (Dizel’de 99 g CO2 / km ve 3,8 l / 100 km ile benzinli’de (TCe 90 bg) 116 g CO2/km ve 5,0 l /100 km ile çok rekabetçi)
  • Dacia, Renault grubunun kalite konusundaki know-how’ından tam anlamıyla istifade ediyor. Tıpkı Renault markası gibi bütün Dacia markasının modelleri de en zorlu koşullarda test ediliyor. Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway 3 yıl veya 100.000km garanti bulunuyor.
  • Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar “Dacia’nın başarı hikayesi, Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway ile devam ediyor. 8 yılda 7 farklı model ile Türkiye pazarında yer alan markamız, artan satış hacmiyle de binek otomobil pazarında 8., toplam pazarda ise  9. sırada yerini alıyor. Pazar %12 düşerken (Ocak - Ekim 2012) Dacia, geçen yılın aynı dönemine göre toplam pazarda, satış adedini %34 arttırdı. Binek otomobil pazarında ise yine aynı dönemde Dacia markası satış adetlerini %57 arttırdı. Dacia, bu performans ile satış adedini en çok artıran marka oldu. Yeni tasarımlarının yanısıra Dacia Media NAV navigasyon ve multimedya sistemi gibi üstün teknolojik özellikler ve Yeni Sandero Stepway modeliyle pazara sunacağımız yepyeni üç silindirli 898cc TCe90 benzinli motor seçeneği sayesinde Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway ile bu segmentteki iddiamızı arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.
  • 6 Aralık 2012 tarihinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacak Yeni Sandero 23.990TL, Yeni Sandero Stepway ise  29.790TL’den başlayan fiyatlarla pazara sunuluyor. 
Yeni tasarım ile daha çekici
Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway, markanın en son modellerinin ortak özelliği olan yeni görsel kimliğinin temsilcileri. Dacia’nın yeni tasarım kimliği kalite ve sağlamlık unsurlarına vurgu yapıyor.
?          Yeni Dacia Sandero; çekici bir fiyat ile beş kişiye yetecek bir iç hacim sunan geniş fakat bir o kadar da kompakt bir model. Yeni iki metalik renk; Acem Mavisi ve Kül Beji Yeni Sandero’da müşterinin beğenisine sunuluyor.
?          Yeni Dacia Sandero Stepway; aksesuarları ile özgün tasarım ve uygun fiyatlı bir ‘crossover’. Yeni Sandero Stepway, ayırt edilebilir bir tarza sahip crossover araç arayışı içindeki sürücülere hitap ediyor. Çift renkli yeni tamponlar ve radyatör ızgarası, sis lambaları, geniş çamurluklar, özel yeni 16” jantlar, tavan barları tasarımına fark katıyor. Yeni Sandero Stepway’de metalik renk standart. Gök Mavisi yeni renk seçeneği olarak ekleniyor.
Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway pratiklik ve çok yönlülük açısından öne çıkıyor. 320dm3bagaj hacmi ile her iki model, segmentinin en yüksek kapasitesine sahip.
Üstün teknolojik donanımlar
Dacia Media NAV navigasyon ve multimedya sistemi, Dacia’nın iki yeni modelinde de opsiyonel olarak yer alıyor. 7 inç büyüklüğünde ekrana sahip, direksiyondan kumanda edilebilen Media NAV sisteminde, radyo ve eller serbest telefon kullanımına imkan veren bluetooth®, priz ve USB girişi de yer alıyor. Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway Bluetooth, USB ve priz girişi ilk donanım seviyesinden itibaren yer alıyor. Standart olarak sunulan radyo-CD MP3, direksiyondan kontrol ediliyor ve aynı zamanda Bluetooth® teknolojisini de destekliyor.
Yeni Sandero Stepway ile yeni motor seçeneği
Dacia, Yeni Sandero Stepway ile yepyeni üç silindirli turbo şarjlı TCe90 Euro 5 benzinli motoru sunuyor. Söz konusu motor, Renault grubunun motorlardaki mükemmeliyetini simgeliyor. TCe 90bg düşük CO2 salımı ve yakıt tasarrufu özellikleriyle son derece cazip bir seçenek olarak dikkat çekiyor :116 g CO2/km ve 5,0 l /100 km)
Yeni Sandero benzinli 1.2 16V, 1.2 16V LPG ve dizel 1.5dCi 75 bg, Yeni Sandero Stepway ise benzinli TCe 90bg, ve 1.5dCi 90 bg motor seçenekleri ile satışa sunuluyor.
Yeni Sandero, segmentinin tek orijinal fabrika çıkışlı LPG seçeneği ile rakiplerinden ayırt ediliyor. 
Eco Mode ile azaltılmış tüketim
TCe 90bg, 1.5dCi 75 ve 90 bg motorlarda mevcut olan yeni Eco Mode fonksiyonu, sürücülerin yakıt tüketimini otomatik olarak optimize etmelerine ve daha fazla tasarruf sağlamaları için enerji kaybına yol açan sürüş parametrelerini ortadan kaldırmalarına imkan tanıyor. Eco Mode fonksiyonu, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını alışılmış sürüş stili ve yol koşullarına bağlı olarak %10’a kadar azaltabiliyor. 
Yüksek güvenlik donanımları
ESP (elektronik denge programı), ASR (elektronik patinaj önleme sistemi) ile birlikte Dacia’nın iki yeni modelinde de standart donanım olarak yer alıyor. Söz konusu sistem; yol tutuşunun düşük olduğu virajlar ve kaygan yol yüzeyleri gibi zorlu koşullarda aracın dengede kalmasını sağlıyor. ABS, AFU (acil fren destek sistemi) ile birlikte standart olarak sunuluyor. Her iki modelde de sürücü / yolcu hava yastığı ve Isofix bağlantısı standart olarak sunuluyor. 
Yeni Sandero’da ABS, ESP, sürücü ve ön yolcu hava yastığı, Radyo-CD MP3 Bluetooth, kromajlı  havalandırma çerçeveleri, elektrikli ön camlar standart olarak sunuluyor. Yeni Sandero Stepway’de ise tüm bu donanımlara ek olarak, çift renkli yeni tamponlar, sis farları, tavan barları, 16” jant, gövde rengi dikiz aynaları, metalik renk bulunuyor.
Renault grubunun know-how’ı
Dacia, Renault grubunun kalite konusundaki know-how’ından tam anlamıyla istifade ediyor. Tıpkı Renault markası gibi bütün Dacia markasının modelleri de en zorlu koşullarda test ediliyor. Klasik testlere ek olarak yeni araçlar, yaşlanmaya karşı dirençlerini ölçmek amacıyla gerçek yaşam koşullarında zorlu koşullarda test ediliyor. Dacia’nın yeni otomobilleri 1.4 milyon kilometre yol kat etti. Test araçlarının %90’ı kötü ve zorlu yol koşullarında testlere tabi tutuldu. Dacia, 1.5 dCi motorunda olduğu gibi Renault Grubu motorlarını (bir Renault-Nissan Ortaklığı motoru) ve en başta Renault araçları için geliştirilen pek çok mekanik parçayı kullanıyor.
Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway, Romanya’daki Pitesti tesisinde ve bölgesel pazarlar (Fas, Tunus, vs.) için SOMACA tesisinde (Kazablanka, Fas) üretiliyor. 2013’ü ikinci yarısından itibaren Yeni Dacia Sandero Fas’taki Tanca tesisinde de üretilecek. Renault Grubu’nun bütün üretim tesisleri aynı standartları uyguluyor ve aynı kalite gerekliliklerini karşılıyor. 
Başarı hikayesi devam ediyor
2004 yılında Logan ile başlayan Dacia’nın başarı hikayesi, Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway ile devam ediyor. 8 yılda 7 farklı model ile Türkiye pazarında yer alan marka, artan satış hacmiyle de binek otomobil pazarında 8. marka olarak yerini alıyor. 2011 yılında %2,5 olan pazar payını bu yıl %3,6’ya yükselterek pazar payını en en çok arttıran marka oldu. Ayrıca, 2012’de toplam pazar %12,2 düşerken, Dacia satış adedini %34 arttırarak yine pazarda satış adedini en çok arttıran marka olmayı başardı. Marka, Ocak – Ekim 2012’de 21 bin 551 adet toplam satış ile geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 puan artış kaydederek toplam pazardan %3,7 pay elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara