Dünya Şampiyonluğu Dahil Üstün Sonuçlar Alan Chevrolet WTCC Takımına, AUTOBEST'ten ''Sportbest'' Ödülü

 Amerikan Chevrolet'in WTCC takımı, 15 Orta ve Doğu Avrupa ülkesinin  otomotiv editörlerinin oluşturduğu AUTOBEST jürisi tarafından, “Sportbest” 2012 ödülüne layık görüldü.

AUTOBEST Başkanı Ilia Seliktar ödülle ilgili olarak, “Bu ödül yeni stratejimizin yeni bir dışa vurumu. Şimdiye kadar, bölgemizden gelen genç, yetenekli sürücülere önem verdik. “Gelecek Seviye” yaklaşımımız kapsamında, genç ve yetenekli sürücülere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Daha önce motor sporları alanında
bir çalışması olmayan Chevrolet, çok kısa bir süre içinde bu alanda bir numaraya gelmeyi başardı. Hepimiz, Chevy ekibinin yalnızca bizim verdiğimiz bu ödülü değil aynı zamanda tüm motor sporları hayranlarının da alkışlarını hak ettiğine inanıyoruz” dedi.
Chevrolet WTCC yarışlarında 3 senedir üst üste kendi rekorunu yinelemektedir. 7 Aralık’da FIA gecesinde yine birincilik ödüllerini almışlardır. Pilot Rob Huff, başarılı bir performans sergileyerek ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden Chevrolet ekip arkadaşları Alain Menu ve Yvan Muller’dan önce bitirerek, Dünya Şampiyonu unvanıyla kupasını aldı. Bu üçlü, “ilk 3” sıralamasında ikinci kez yerlerini alırken; bu sayede bir Chevrolet pilotu da “Dünya Şampiyonu” unvanını üçüncü kez elde etmiş oluyor. Yvan Muller; daha öncesinde 2010 ve 2011 yıllarında Chevrolet ile bu unvana layık görülmüştü.
Elde edilen üstün başarılı sonuçlar, Chevrolet’nin WTCC’deki 8 yıllık yolculuğuna yakışacak nitelikteydi: Kazanılan 68 yarış, ve 178 yarışta 61 kere en hızlı tur bitirme. WTCC deneyimi Chevrolet’nin marka imajını kuvvetlendirmesinin yanı sıra, 2009’da pazara sunulduğundan bu yana 1.7 milyon adet Cruze satılmasına katkıda bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara