Yeni Fiat Panda 4X4 İlk Uluslararası Ödülü’nü Aldı!

Yeni Fiat Panda 4X4 “2012 Yılının SUV’si” Seçildi!
Fiat’ın dünya çapında ulaştığı 6.5 milyon adedi aşkın satış rakamıyla sınıfında efsane modeli haline gelen Fiat Panda yeni nesliyle de büyük başarılara imza atmayı sürdürüyor. Eylül ayındaki Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan Yeni Fiat Panda 4X4 modeli, ilk uluslararası ödülünü
İngiltere’nin prestijli dergisi TopGear’dan aldı.
Yeni Fiat Panda 4X4, başarılı sürüş özellikleri ve yüksek konforunun yanında üstün off-road
kabiliyetiyle SUV sınıfında yer alan güçlü ve büyük rakiplerini geride bırakarak “2012 Yılının SUV’si” seçildi.
 Sınıfının tek “dört tekerlekten çekişli” modeli olan Yeni Fiat Panda 4X4, özel olarak geliştirilen düşük vites aralığına sahip 6 ileri manuel şanzımanının yanı sıra
ELD (Elektronik Kilitli Diferansiyel) fonksiyonu ve ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemi sayesinde zorlu arazi şartlarına sağladığı yüksek performansla öne çıkıyor.
                                                                                                                      
Fiat markasının dünya çapında ulaştığı 6.5 milyon adedi aşkın satış rakamıyla sınıfında efsane modeli haline gelen Fiat Panda yeni nesliyle de büyük başarılara imza atmayı sürdürüyor. Eylül ayındaki Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan Yeni Fiat Panda 4X4 modeli, ilk uluslararası ödülünü İngiltere’nin prestijli otomobil dergisi TopGear’dan aldı. Tamamen yenilenen ve Kasım ayında Türkiye pazarına sunulan Yeni Fiat Panda’nın 4X4 versiyonu, dünyada 9.2 milyon okuyucu, 17 milyon Facebook hayranı ve 600 bin Twitter takipçisine sahip olan TopGear dergisi tarafından “2012 Yılının SUV’si” seçildi. 

Yeni Fiat Panda 4X4: Sınıfının Tek “Dört Tekerlekten Çekişli” Modeli

Sınıfının tek “Dört Tekerlekten Çekişli” modeli olan Yeni Fiat Panda 4X4, bundan tam 29 yıl önce piyasaya çıkarak sınıfının en küçük ve en ilginç “keşif aracı” olma unvanını kazanmıştı. İlk kez yollara çıktığı tarihten bu yana ticari anlamda da büyük başarı kazanan Fiat Panda’nın başarısını sürdüren Yeni Fiat Panda 4X4, başarılı sürüş özellikleri ve yüksek konforunun yanında üstün off-road kabiliyetiyle SUV sınıfında yer alan güçlü ve büyük rakiplerini geride bırakarak TopGear jürisi tarafından “2012 Yılının SUV’si” seçildi. 

1993’te kurulan ve kendisi ile aynı adı taşıyan BBC TV programı ile otomobil tutkunlarının gözdesi olan TopGear dergisi yazarlarından oluşan jüri yaptığı değerlendirmede, kompakt ve hafif yapısıyla dikkat çeken Yeni Fiat Panda 4X4’ün kendinden büyük off-road araçları ile rahatlıkla yarıştığına ve engel tanımadığına vurgu yaparken, 6 ileri manuel şanzımanla donatılmış, 85 HP’lik 0.9 litre TwinAir Turbo motorunun yanı sıra arazi şartlarındaki yol tutuş performansından da övgüyle söz etti.
Yeni Fiat Panda 4x4: Macera Tutkunlarının Gözdesi

Macera tutkunları için geliştirilen ELD (Elektronik Kilitli Diferansiyel) fonksiyonuna ek olarak kaygan arazi koşulları ve yokuşlarda devreye giren ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemiyle donatılan Yeni Fiat Panda 4X4, sürücüsüne zorlu yol ve arazi koşullarında konforlu ve güvenli kullanım özellikleri sunuyor.

“Start&Stop” sistemine sahip olan yeni 85 HP 0.9 TwinAir Turbo benzinli ve 75 HP 1.3 MultiJet II dizel motor seçenekleriyle Yeni Fiat Panda 4X4, özel olarak geliştirilen düşük vites aralığına sahip 6 ileri manuel şanzımanı sayesinde daha iyi yokuş kalkışı, daha fazla esneklik ve hızlanma sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara