Yeni Subaru Forester Güvenliği ile Euro NCAP’tan Tam Not Aldı

Subaru’nun Şubat 2013’de satışa sunulacak yeni Subaru Forester modeli Euro NCAP* güvenlik testlerinden beş yıldız aldı. Dört farklı darbe testi ile sınanan yeni Forester üstün teknolojik donanımı sayesinde çarpışma durumunda sürücü ve yayaları maksimum oranda koruduğunu ispatladı.
Subaru efsanesinin dördüncü nesli yeni Forester Euro NCAP Güvenlik testlerinden alınabilecek en yüksek 5 yıldızlı notu aldı. Zarif ve kompakt tasarımı, güçlü 4X4 özellikleri ve sadece Subaru’ya özgü Boxer motoru sayesinde rakiplerinden farklı bir konumda yer alan Forester gelişmiş güvenlik özellikleri ile de ayrışıyor.
Spor otomobiller yaratma konusunda uzun yıllara dayanan deneyime
sahip olan Subaru’nun, “Confidence in Motion” mottosu ile yeniden geliştirdiği 4. Nesil Forester modeli darbe testleri kapsamında “Yetişkin Yolcu Koruması”, “Çocuk Yolcu Koruması”, “Yaya Koruması” ve “Güvenlik Desteği” kategorilerinde en iyi skoru elde etti. Euro NCAP Enstitüsü’nün belirlediği kriterlere göre bir aracın bütün bu çarpışma testlerinden en üst düzeyde sonuçlar alması ve Elektronik Araç Yol Tutuş Sistemi gibi gelişmiş güvenlik özellikleri ile donatılmış olması gerekiyor. Buna göre yolcu kabinini tavandan kapılara, sütunlara ve zemine kadar her alanda “halka biçimindeki takviye şasileri” ile donatılan yeni Forester’ın çarpma anında güvenliği de maksimuma çıkarıldı. Yan bariyer testinde tüm gövde bölgelerinin korunması dalında en yüksek skor elde edilirken aracın ön tamponu yayanın korunmasında yine en yüksek puanı aldı.
Aktif ve Pasif güvenliğe önem veriliyor
Subaru hem pasif hem de aktif güvenliğe önem veriyor. Yeni Subaru’da diğer tüm Subaru modellerinde olduğu gibi, Symmetrical AWD sistemi ve yatay yerleşimli Subaru Boxer Motor standart olarak bulunuyor. Symmetrical AWD, motor gücünü 4 tekerleğe eşit olarak dağıtarak üstün yol tutuş ve güvenlik sunarken, yeni bir AWD kontrol sistemi olan “X-MODE” ise tümsekli ve kaygan yol koşullarında aracın dengede kalmasını sağlıyor. X-MODE düğmesine basarak sistem kolaylıkla aktif hale getiriliyor.
*Euro NCAP: Pazara yeni sunulan otomobillerin tasarım ve teknik yapı açısından güvenlik performanslarını, çarpışma testleri ile denetleyen, bağımsız güvenlik kuruluşu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara