KENAN, KAWASAKi iLE LiDER

Motorsporlarında ilk ve tek dünya  şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu,
yeni sezona, yeni bir motorla, yeni ve başarılı bir başlangıç yaptı. 
Deltafin Lorenzi Takımı adına   Kawasaki ZX-6R marka motosiklet ile yarışan yarışçımızdan üçüncü dünya şampiyonluğunu bekliyoruz..

TÜRK PIRELLI YILDA 8 MİLYON LASTİK ÜRETİYOR, %60’INI İHRAC EDİYOR


Yıllık 8 milyon adetlik üretimiyle Pirelli Grubu’nun en büyük üretim üssü olan Türk Pirelli aynı zamanda Pirelli’nin tüm motorsporları etkinliklerinin de üretim merkezi konumunda. Premium segmentteki liderliğini sürdürmeyi hedefleyen Türk Pirelli, 1,2 milyar TL’lik 2011 cirosunu 2012 yılında %15 arttırarak yaklaşık 1,4 milyar TL’ye çıkartmayı hedefliyor.
Yüksek performans lastikleri alanındaki liderliğini ve marka imajını 2012 yılında daha da üst seviyelere taşımayı hedefleyen Türk Pirelli’nin 2011 yılı cirosu 2010’a göre %40’lık artış göstererek 1,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Kamyon ve premium segment lastiklerinde pazar liderliğini sürdüren Türk Pirelli, 2012 yılında cirosunu %15’lik bir artışla 1,4 milyar TL seviyelerine çıkartmayı hedefliyor.

Pirelli, İzmit’te ağır vasıta ve motorsporlarına yönelik lastikler dışında; hafifi ticari, kış lastikleri ve Cinturato ailesi gibi yeşil performans olarak da adlandırılan

TOTAL “TOP SERVICE - KALİTE KULÜBÜ HAFTALARI” PROJESİ BAŞLIYOR


Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Total, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla “Top Service – Kalite Kulübü Haftaları” projesini hayata geçiriyor. Total çalışanlarının istasyonları ziyaret ederek en başarılı Ön Saha Görevlisini seçeceği proje 27 Şubat – 19 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Hizmet kalitesini artırmak, müşterilerin istasyonlarda “doğru yerde” olduklarını onlara her gelişlerinde hatırlatmak amacıyla Total, “Top Service - Kalite Kulübü Haftaları” projesini hayata geçiriyor. 27 Şubat – 19 Mart tarihleri arasında tüm dünyada gerçekleşecek olan proje kapsamında Total çalışanları istasyonları ziyaret ederek en başarılı Ön Saha Görevlisini seçecekler. Ziyaretlerin sonucunda doldurulan formlar Total Oil Türkiye Genel Müdürlüğüne iletilerek değerlendirmeye alınacak.

Seçim kriterleri tek tek değerlendirilerek seçilen Ön Saha Görevlileri ilan edilecek. Ayrıca Proje bitiminde yapılacak olan çekiliş sonucunda kazanan 3 Total çalışanı ve 5 Ön Saha Görevlisi ödüllendirilecek. Ödül almaya hak kazanan Ön Saha Görevlilerine ödülleri Nisan ayında Total Oil Türkiye Genel Müdürü Sn. Antoine Tournand tarafından verilecek.

Total istasyonlarında yapılan kalite kontrolü yeni bir uygulama olmamakla beraber, düzenli olarak istasyonlar gizli müşteriler tarafından ziyaret ediliyor. 300'den fazla istasyon çalışanı her sene cumhuriyet altını ile ödüllendiriliyor. Saha müdürleri de istasyonda geliştirilmesi gereken konularla ilgili olarak gizli müşterilerin ziyaretleri arasında, ilerleme kaydedebilmek için, daha detaylı bir istasyon değerlendirme formu dolduruyorlar. Bu sene, bu uygulama bütün çalışanları kapsıyor. Ve böylece Total Oil Türkiye A.Ş., kalitenin şirkette çalışan herkesin işi olduğunu göstermek istiyor.

YENi FORD KA

Brezilya en az bir Avrupa kadar büyük bir pazar. Gelişmekte olan ülkeler için yeni ve eski modeller beraber harmanlanıyor. Üretim sayısıda  artıkça hem pazarda yer buluyor hemde diğer gelişmekte olan veya fakir ülkelere ihraç ediliyor. İşte bunlardan biri Ford Ka. Fiat'ın Uno'su gibi gün geçtikçe güzelleşiyor! yenileniyor ve satılıyor. 
Ne kadar eleştirilse de alıcısı oluyor..

İşte yeni Ford Ka. 
Öndeki altıgene benzeyen yüz diğer

PiRELLi'DE 2012 HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Dünyanın en çok takip edilen motorsporları etkinliği olan Formula 1’in 2013 yılına tek resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, 2012 sezon hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürüyor. İspanya’da Jerez’de gerçekleştirdiği 14.949 km’lik özel testin ardından Barselona’da ilk resmi testini gerçekleştiren Pirelli, sezonun ilk üç yarışı olan Avustralya, Malezya ve Çin Grand Prix’lerinde kullanılacak lastikleri açıkladı. Avustralya ve Çin’de yumuşak ve orta sert P Zero’lar görev yapacakken, Malezya’da ise orta sert ve sert lastikler görev yapacak.
 İzmit’te bulunan Türk Pirelli fabrikasında ürettiği P Zero ve Cinturato lastikleriyle

FiAT DOBLO; 1.4 L, 120 HP, 7K

Tofaş'ın ürettiği  Fiat Doblo; 7 koltuklu ve 120 beygir gücündeki versiyonunu Cenevre  Fuarı'nda tanıtacak.Her türlü amaca uygun, özellikle yük ve ailenizin ihtiyaçlarını gören yüksek , geniş araçlar ön planda.Bu iş için biçilmiş kaftan olan Doblo; 6 ileri vites, 1.400 cc motor,  206 Nm tork ve 7 koltuk  özellikleriyle 
 aileler kadar firma ve taksiciler için ilgi çekici bir ürün.

TÜRK PIRELLI’YE YENİ TİCARET DİREKTÖRÜ


Dünya lastik devlerinden Pirelli, sektörün tecrübeli isimlerinden Aşkın Bedük’ü Türk Pirelli Ticaret Direktörlüğü görevine atadı. Farklı kuruluşlardaki deneyimlerini Türk Pirelli çatısı altında sürdürecek olan Aşkın Bedük 15 Şubat 2012 tarihi itibariyle yeni görevine başladı.Boğaziçi Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği eğitimi alan ve ardından Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Aşkın Bedük, profesyonel çalışma hayatına 1992 yılında Arçelik A.Ş.’de Ürün Geliştirme Mühendisi olarak başladı. Ardından BP Petrolleri A.Ş’de Pazarlama Koordinatörülüğü görevinde bulunan Bedük, sırasıyla BP Akaryakıt Ortaklığı’nda Perakende Geliştirme Müdürlüğü, Mobil Oil Türk A.Ş.’de Pazarlama Müdürlüğü yaptı. Kariyerine yurtdışında devam eden Bedük, ExxonMobil L&S, Brüksel’de Avrupa Marka Müdürlüğü ve Avrupa Motorsporları Müdürlüğü görevlerini yürüttükten sonra Türkiye’ye döndü.
 Aşkın Bedük, Mobil Oil Türk A.Ş.’de sırasıyla Ortadoğu ve Akdeniz Otomotiv Bölge Müdürlüğü, Ortadoğu ve Akdeniz Distribütörlükler Bölge Müdürlüğü, Ortadoğu Akdeniz ve Balkanlar Distribütörlükler Bölge Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Son olarak ExxonMobil’de Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Distribütörlükler Pazarlama Müdürü olan Aşkın Bedük, 15 Şubat 2012 tarihi itibariyle Türk Pirelli Ticaret Direktörü olarak atandı
 İyi derecede İngilizce bilen Aşkın Bedük 17 Mart 1970 doğumlu ve evlidir.

Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Bana en çok Yeşil VAIO yakışıyor!
Ünlü moda ikonu Ece Sükan, Sony VAIO için ilginç bir işe imza attı. Blogların renkli dünyası ile Sony VAIO'nun renkli dünyasını birleştiren Ece Sükan, bir çok blog gibi benim blogumu da inceledi ve yakışacak olan rengi belirledi. Ece Sükan, blog içeriği, tasarımı, duruşuna göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana Yeşil VAIO'yu seçti.


Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin..

sony-vaio
Bir bumads advertorial içeriğidir.

OPEL iNSiGNiA 2.0 BiTURBO CDTI


Elliye yakın ödül alan, aynı aile içinde farklı markalarca da imal edilen İnsignia'dan sınıfının en tasarruflu otomobili; Opel İnsignia 2.0 BiTurboCDTI.Bu araç Opel'e göre sınıfının en tasarruflu veçevreci otomobili...
Opel ;Vectra'dan sonra İnsignia ile çıkışını  sürüdürüyor.



23-24 Şubat'ta Lizbon'da dünya lansmanı yapılan Insignia 2.0 BiTurbo CDTI, model yıl 12,5 olarak Nisan'da Türkiye pazarında olacak. Cosmo donanımı ve 114.500 TL'lik fiyatıyla pazara girecek olan otomobil, 6 ileri otomatik şanzımanla sunulacak. 195 hp gücüyle 400 Nm tork sağlayan Insignia BiTurbo, 0'dan 100'e 8.7 saniyede ulaşıyor ve maksimum 230 km/s hız yapıyor. 2.0 lt'lik motorun yakıt tüketimi 100 km 'de 4.9 lt ve karbondioksit salınımı da 129 g. BiTurbo motor, litre başına 97,5 tork ile bir dizel için son derece yüksek bir performans ortaya koyuyor. Üstelik bunu, düşük yakıt tüketimi ile gerçekleştiriyor. Ayrıca, Start/stopözelliği sayesinde duraklama anlarında büyük yakıt tasarrufu sağlıyor. 
Insignia BiTurbo, önden çekişli (FWD) versiyonuyla

MERCEDES BENZ ve AKBANK'TAN SEKTÖRE ÖZEL UYGULAMALAR

Akbank, Mercedes-Benz Türk tedarikçilerine uygun koşullarda finansman olanağı sağlayan Tedarikçi Finansmanı programını  başlattı. Ayrıca şirketlere özel kredi kartı Axess Business'i, müşterilerin yedek parça ve servis harcamalarının finansmanında kullanılmak üzere Mercedes-Benz Türk’e özel olarak da yeniden tasarladı. 
 Müşterilerinin ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamayı temel ilke edinen ve doğru ürün ve hizmetleri tasarlayan Akbank, Mercedes-Benz Türk ile geliştirdiği yeni uygulamalar ile Mercedes-Benz Türk bayilerine, tedarikçilerine ve müşterilerine en iyi hizmeti verecek sistemler oluşturuyor.
Mercedes-Benz Türk tedarikçilerine ve yedek parka müşterilerine nakit akışlarını düzenleme olanağı sunuluyor
Tedarikçi finansmanı programı ile Mercedes-Benz Türk tedarikçileri cazip kredi koşulları ile alacaklarını erken tahsil etme ve dolayısıyla, nakit akışlarını düzenleme imkanına

TURiZM FUARI VE


16. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı; 09-12 Şubat 2012 tarihlerinde TÜYAP – Beylikdüzü'nde gerçekleştirildi.Fuarda bir çok şehir, ülke, otel, tatil firmaları ve bunların yer aldığı hizmet grupları ve ekipmanlar yer alırken  tabii ki ulaşım araçları da yer aldı. Bu arada bir çok şehir kendine has ürünleri tanıttı. Bunların içinde zeytin, peynirinden, çiğ köftesine, kuruyemişe kadar bir çok şey vardı. En ilginci ise Kırklareli'ye has  HARDALİYE adlı içecekti. Atatürk'ün bu içeceği geliştirin, üretin sözleri bugünlerde gerçekleşiyor. İçeceğin tadı üzüm şerbeti ve pekmez tadıında. Üzümden yapılan bu içecekte özellikle alkolsüz olduğu da belirtiliyordu.

Rumeli Hisarı'nda Büyüleyen Fantastik Gösteri!

Daha önce Galata Kulesi'nde yaptığı project mapping ile dikkatleri üzerine çeken 8x4, yeni ürünleri olan Beauty ve Beast için bu sefer de Rumeli Hisarı'nda görkemli bir project mapping uygulaması yapmış. Fantastik gösteriye, hepimizin yakından bildiği Güzel ve Çirkin masalı ilham vermiş. Birbirine kavuşamayan iki aşığın kötü niyetli ejderhaya karşı olan savaşı konu edilmiş. Ejderha masalın sonunda 8x4'ün yeni kokularına yenik düşüyor ve aşıklar kavuşuyor.


Bu arada söylemeden edemeyeceğim; 8x4 gerçekten de hoş ve güçlü kokulara sahip... Deodorant özelliğinin yanında bir parfüm gibi de rahatlıkla kullanılabilir. Gösteriyi Rumeli Hisarı'nda seyredemeyenler için aşağıda paylaşıyorum.
8x4 dünyasını Facebook'tan takip etmek isteyenler; http://www.facebook.com/8x4Turkiye



Bir 
bumads advertorial içeriğidir
 

AUDi'DE CENEVRE'YE YAKLAŞIYOR


8  Mart'ta başlayıp 18 Mart'ta bitecek  olan Cenevre/Geneva  Uluslararası Otomobil Fuarı  merakla bekleniyor.Bu fuarda bir çok marka yeniliklerini  ve araçlarını tanıtacak. 
Bu araçlardan biride Audi TT RS Plus.
Bir çok markanın yanında Karsan'ın yeni otomobilinin de bu fuarda sergilenmesi bekleniyor..

KOLOMBiYA'NIN CHEVROLET'LERi


 Dünyanın önde gelen markalarından Chevrolet, bir çok ülkede üretim ve satış yapmakta. General Motors üyesi olduğundan işbirliği yapılan bir çok marka ile ortak çalışma ürünü araçlar seriyi tamamlıyor. 
Fotoğrafta ki aracın adı; Chevrolet Traverse.
  
Bunlardan bazıları; Suzuki ve Isuzu işbirliğinden oluşan bazı Chevrolet ürünleri.
Chevrolet Vitara.

VANEO- CITY- TITAN:CITAN

 Mercedes  Benz; Sprinter, Vito/Viano ikisilini  Citan ile tamamlıyor.Vaneo pek parlak ve başarılı bir araç olamadı. Onun yerini dolduracak olan Citan, Renault işbirliğinin bir ürünü olacak. Sprinter'de ise Volkwagen ile olan beraberlik başarılı bir şekilde sürüyor.68 ile 109 beygirlik güç seçeneklerine sahip olacak araç Eylül'deki

JAC V1

2010 yılında tanıtılan bir hafif  ticari araç.
Tanıdık bir yüz ve çizgiler. Çin otomotiv markaları otomobil ve ticari araçta kendilerini geliştirmeye, imal ettikleri araç sayısını da arttırmaya devam ediyor.
V1 deyince aklımıza Karsan ve Volkicar'ın V1'leri geliyor..

SOLARiS İSTANBUL'DA TEST EDiLECEK


     Halkçılar Otomotiv , önümüzdeki günlerde Almanya gibi zorlu bir pazarda da satılan Polonyalı Solaris'in doğalgazlı ve dizel versiyonlarını İstanbul'da deneme sürüşüne tabi tutacak. Olumlu çıkarsa ithal edilebilirliği yüksek. Daha önceki bir fuarda Bursa'da otobüs üreten Türkkar ile aynı standta sergilenmişti. O zaman belki bir işbirliğinin temelleri atılmak üzereydi .Ancak bu konuda bir daha ses çıkmadı. Hatta İstanbul ve İzmir büyük şehir belediyelerinin bu araçları teste alıp ithal edebileceği gibi bir havada oluşmuştu.
Taşımacılar'ın haberine göre adı geçen firma ile yerli  imalatçılar doğal gazlı otobüs konusuna çekimser kalmış gibi bir izlenim sözkonusu.

CHEVROLET CRUZE STATiON WAGON

Cruze, Chevrolet ürünleri  içinde en çok sevilen ve ulaşılabilen modellerden biri. Dünya binek otomobil şampiyonasında da yarışan Cruze, sedan modeliyle tanındı ve kendine yer etti.   Hathback Cruze ikinci model olurken seriye yeni bir kardeş geliyor; Cenevre Fuarı'yla dünyaya merhaba diyecek olan Chevrolet Cruze SW,  en  az diğer Cruze modelleri kadar sevilecek. Özellikle çekici tasarımı  1.4 litrelik turbo motorla birleşince pek çok sürücünün ilgisini çekecek.
Station Wagon, dünyanın popüler otomobillerinden
 Chevrolet Cruze’un üçüncü varyantı. 
Yeni 1.4L turbo ve 1.7L dizel motorların yanı sıra 
geliştirilmiş 2.0 L dizel motor Zarif tasarım ve yeni teknolojiler 
MyLink: En gelişmiş teknolojiye sahip akıllı telefon bilgi-eğlence sistemi.
        2010 ve 2011’in Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) şampiyonu.

Chevrolet'nin en çok satan modelinin en son gövde stili Cruze station wagon, 82. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini kutlayacak. Modelin sedan ve hatchback versiyonlarını tamamlayan station wagon, bu versiyonlarla birlikte, serinin 2009 yılında lansmanın gerçekleştirilmesinden itibaren toplam bir milyon adet satış miktarına ulaştı. 

Kazalara Sürücü Niteliklerinin Etkileri


Trafik kazaları günümüzde her gün sıradan yaşanan bir durum haline geldi. Trafik ve Araştırma Dairesi Başkanlığına göre trafik kazalarına neden olan unsurlara baktığımızda, sürücü, yayalar, yol durumu, yolcu ve araç gibi 6 başlık altında toplanıyor. Trafik ve Araştırma Dairesi Başkanlığının açıklamalarına baktığımızda,hatanın büyük bir kısmını insan faktörü oluşturduğunu görüyoruz. İnsan faktörünü incelerken, bu faktörün kendi içerisinde dallandığı da görülüyor. Kazalara sebep olan insan faktörünün içerisinde sürücünün cinsiyeti, eğitim durumu, yaşı yer almaktadır. İlk etapta bunlar birer faktör olarak kabul edilmeyebilir. Ancak yapılan araştırmalar ve rakamlar ile sabitlenmiştir.   Erkekler başrolde…
Evetilk bakışta erkekler bu konuda daha dikkatli olarak genel geçer bir kanı içerisinde olsak da Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Kaza İstatistiklerine göre kazaların başrol oyuncuları erkeklerden oluşuyor. Taşıt.com’un incelemesine göre B sınıfı
ehliyete sahip 76.787 kazaya karışan sürücü sayısından 69.703 kadarı erkeler olurken, 7.084 kişilik kısmını bayanlar oluşturuyor.Yaş aralığı çok önemli..
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Kaza İstatistiklerine göre kazalarda faktör olarak sürücünün yaş grubu da önemli

1 EURO'YA OTOMOBiL FABRiKASI!

Yerli otomobil tartışmaları ve girişimleriyle beraber iflas durumundaki Saab'ın alınabilirliğinin yanında son günlerde 1 Euro'ya otomobil fabrikası gündemde yerini aldı.
Mitsubishi ,Hollanda'da ki NedCar fabrikasını 1 Euro luk sembolik bir değerle satışa çıkarmış durumda.Mitsubishi,  Avrupa da ki tüm üretim tesislerini kapatma kararı alırken
 1500 işçinin  maliyet dahil  tüm  haklarıda alan kişiye ait olacak.
Hollanda'nın Limburg eyaletindeki yer alan fabrikanın işçileri; bölge için bu kararın felaket olacağını ifade ederken greve gidiyor.Fabrikanın alınması, içindeki makinaların kullanılabilirliği gibi konularla akla  Türkiye de otomobil üretmeye katkısı olur mu şeklinde bir soruyu da getiriyor. 
Tabii ki bunu en iyi sanayiciler bilir.

ARAÇ HIRSIZLIKLARI HAKKINDA BiLMENiZ GEREKENLER

Araç Hırsızlıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Oto hırsızlığında daha çok karanlık ıssız caddelerde alarm ve kilidi olmayan orta sınıf ve lüks arabalar hedefleniyor. Genelde ev ve işyerlerinde ortada bırakılan araç anahtarı sebebiyle de otomobil hırsızlığı gerçekleşebiliyor. Sinema, alışveriş merkezi gibi kalabalık yerlerde hırsızların araç anahtarına cebinizden kolaylıkla erişmesi de hırsızlara davetiye çıkarılıyor. 
Aracınızın çalınması durumunda öncelikle 155’i arayıp bilgi vermeniz gerekiyor. Sonrasında yapılacak işlemler ise en yakın karakolda tutanak tutturup, kasko şirketine bu tutanağı iletmek. Bu tutanağın olabildiğince detaylı olması gerekiyor.
Kasko Ödemesi

Aracın çalınması durumunda ödeme için öncelikle kişinin sigorta şirketine başvurması gerekir.  Sigorta şirketi yasal ödeme süresi 45 gündür. Sigorta şirketleri öncelikle aracın piyasa değerini belirlemek için bir araştırma başlatır. Bu piyasa değeri, aracın markası, modeli ve kilometresine göre aracın çalındığı dönemdeki piyasa oto fiyatlarına göre belirlenir. Sigortalı belirlenen piyasa bedeline itiraz edebilir ve sonuçta bir anlaşmaya varılır. Başvurudan 30 gün sonra sigorta şirketi kişiden aracın bulunamadığına dair belgeleri ister ve sonrasında ödeme yapılır. Sigorta şirketi kişinin ihmalinden kaynaklanan durumlarda ödeme yapmaz, örneğin araç anahtarının ortada ya da araç üstünde bırakılması. Bu süreç tamamlandıktan ve sigorta şirketinin ödeme yapmasından sonra araç bulunduğunda bulunan araç sigorta

BMC 525 - 44 8X8

BMC, daha önce ki yıllarda yöneticilerinin söylediklerine göre 6 ayda yeni bir model üretebilme yeteneğine sahip yerli bir firma. BMC'den uzun zamandır yeni araç bekleyen Türkiye için geçtiğimiz günlerde böyle bir haber geldi. Milli Savunma Bakanı'mızın bir ziyaretinde halen test aşamasında olan bir araç objektiflere yakalandı.
Roketsan'ında yer aldığı bir proje çerçevesinde BMC, roket ve her  şartta ve her türlü yük taşıyabilecek 8x8 düzeninde Rusya gibi ordularda görmeye alışık olduğumuz heybetli  bir araç üretecek. Model adı ise 525 - 44 olarak adlandırılıyor.Yaklaşık

1.000.000 "İyi" İnternet Kullanıcısı Aranıyor!

Son günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de billboardlarda sıkça görmeye başladığımız bir slogan var: "1.000.000 "iyi" internet kullanıcısı aranıyor!" 

Altına da şöyle bir not düşülmüş: "Adayların ekranlarından 1 satır verecek kadar "iyi" olmaları yeterlidir."

Aslında bu son derece yenilikçi bir sosyal projeleri destekleme yöntemi. www.ekledestekle.com adresinden bilgisayarınıza bir program indiriyorsunuz. Bu program araç çubuğunuza bir "satır" gibi yerleşiyor. Bu satırda görüntülenecek reklamlardan yaratılan kaynakla, projede yer alan sivil toplum kuruluşlarına destek veriyorsunuz. Böylece hem cebinizden 5 kuruş harcamadan sosyal projelere destek vermiş, hem de internette geçen zamanınızı "iyi" şeylere harcamış oluyorsunuz.

Kullanıcı sayısı ne kadar artar ve mecra reklamverenler için ne kadar cazip hale gelirse, o kadar çok sivil toplum kuruluşu ve sosyal projenin desteklenmesi mümkün olacak. Dolayısıyla her şey

YERLi DEVRiM+YERLi ANADOL+YERLi FiAT!

Üç kıtanın ortasında yükselen değer Türkiye'nin; artık yeni  kavramlar zinciri var; 
 yerli marka, yerli otomobil, yerlilik oranı, yerli olmayan yerli marka! ...
Başbakanımız , bakanlarımız; yerli markayla yerli   otomobil  üretilmesini istiyorlar...
Ayrıca uluslararası firmaların da Türkiye'de  kendi markalarıyla otomobil imal etmelerini de bekliyorlar..  Her açıdan ülkemize, insanımıza ve ekonomiye olumlu 
katkılar sağlayacak bu girişimleri bireyler olarak  desteklemeliyiz...
Dünyanın bir çok ülkesi; kendi üretimlerini tercih ediyor.Ekonomik kriz boyunca koskoca ABD ve AB bile  maliyet ve diğer  konularda kendi firmalarına sahip çıktılar...
Yerli otomobil konusuna ;
traktör ve motor imal eden Tümosan,
 iş makinesi üreten Sanko,
 i20 ve Accent'i imal eden Hyundai  Assan,  
yerli bir girişim olan Etox / Erteks  ilk olumlu yaklaşan firmalar oldu..
Sonraki gerçeğe en yakın ve tartışılan yaklaşım ise Fiat Chrysler gurubunun yöneticisi
Sergio Marchionne 'den geldi. Bu yaklaşım 

PEEL


İngiltere'den Peel.
3 tekerlekli ekonomik şehir  içi otomobili. Sol tarafında tek kapı, 3 vites, tek silecek ve   tek far bulunuyor.  134 cm boya,  99 cm genişliğe ve  59 kilo ağırlığa sahip. Azami hız 60 km. 1965'lerde az sayıda üretilen bu minicik! otomobiller 2010 yılında tekrar hayata dönmek için harekete geçiyor.Bu ekonomik otomobil , çevre ve  maliyet canavarı olmasına rağmen ülkemizde sedansever bir durum olduğundan arz olsa bile talep görüp görmeyeceği şüpheli..
http://homepage.ntlworld.com/andy.carter/facts.html

OTOMOBiL, OTOMOTiV ve 2. EL LiNKLERi

Kadınlar ne ister?

Sahibinden ikinci el oto bulmak veya satmak isteyenlerin buluştuğu online otomobil ilan sitesi Tasit.com’un incelemesi, kadınların otomobil beklentilerine dair ilginç bilgiler ortaya koyuyor.
Tasit.com’un incelemesine göre kadınlar araba ararken en çok SUV(Sport Utility Vehicles- Sportif Amaçlı Araç-) tipi araçları tercih ediyorlar.  11.239 kadının sözkonusu olduğu incelemede, arama sıralamasında %33 ile SUV tipi araçlar başı çekerken, sıralamanın devamında  %28 ile hatchback, %17  sedan,  %7 spor (coupe), %6 üstü açık modeller (cabriolet)  ve %9 ile diğer araçlar yer alıyor. SUV tipi araçlar, ortalama bir otomobilden daha büyük, ama klasik bir arazi aracından daha küçük olan, böylece hem bir arazi aracı gibi görkemli, hem de küçük bir araba kadar kullanımı kolay araçlar.
Tasit.com genel müdürü Birol Kabakoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu:   “Kadın sürücülerin trafikte karşılaştıkları rahatsız edici durumlar düşünüldüğünde SUV tipi araçlar seçiyor olmaları akla yatkın görünüyor.  Bu tür araçların reklamlarında genellikle güvenli sürüşün ön plana çıkarıldığını

Bu Blogda Ara