VESTSTAR LDV MAXUS

Ünlü Britanya Krallığı'na ait ünlü British Leyland markalar topluluğunun hayatta kalan parçalarından biri olan LDV, Rus Gaz tarafından elden çıkarılınca bu kez Malezyalı WESTSTAR tarafından satın alındı.Aslında modern görünümdeki bu araç önceki  yıllarda üretilen Ford Transit serilerine azda olsa bir yakınlığı var gibiydi.Ülkemize de önce Fargo Fora sonra ise Temsa Maxus olarak ithal edildi.İngiltere ve yakın ülkelerde LDV Maxus olarak satılan araç Malezya taraflarındaysa Veststar LDV

MERCEDES BENZ ve FOTON AUMAN GTL

Mercedes Benz ve Foton işbirliğinin yeni ürünü ortaya çıktı.Özellikle Mercedes Benz- Foton, Saic- İveco,  Sinotruk -Man işbirlikleri ilk akla gelenler. Mercedes Benz Actros MP3 Çİn'de Foton Auman GTL olarak yollara çıkacak..Çin firmalarının çabaları yanında uluslararası firmalarında Çin pazarında yer alma istekleri gün geçtikçe artarak devam ediyor..

TTNET Genç Yeteneklerin Yanında!

TTNET’in “Yeteneğe Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi”yle, gençlerimiz yeni kariyer firsatlarını keşfediyor.
Bilişim sektörüyle tanışan gençler, aldıkları eğitimlerle iş hayatına hazırlanıyor. TTNET, Türk ekonomisine destek oluyor. Siz de bu ücretsiz eğitimler hakkında bilgi almak için hemen tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

MAGNUM KEYFi İSTANBUL'DA

İstanbul’da Etiler girişinde bulunan F355’in önünden geçtiyseniz gözünüze hep modifiyeli otomobiller çarpıyordur. Orada bir araç var ki hepsinden heybetli duruyor. Techart modifiyeli Cayanne Magnum’u görmemek neredeyse imkansız. Evet, fotoğraflarda gördüğünüz bu araç neredeyse her gün F355’in önünde duruyor.
Techart Porsche Cayanne için ürettiği kitler içinde en sportif görünüme sahip olanı şüphesiz ki Magnum. Techart Magnum kit sportif yapısı ile Cayanne’in daha heybetli görünmesini

ÇiN RENAULT'SU TALiSMAN

Çinli Renault'nun en lüks modeli Pekin'de gerçekleşen otomobil fuarında tanıtıldı.
Kore'de Samsung SM7 altyapısı üzrine inşa edilen araç, 2.500 ve 3500 cc'lik iki V6 silindirli motor seçeneğine sahip.Araç sadece Çin pazarına yönelik olarak üretilecek..
Renault ,Çin'de giderek pazar payını arttırmak istiyor. 
Bu iş için en büyük desteği ,ortağı Nissan ve Samsung Motor'dan alıyor.

TCV'DEN CENTRAVEL

Turkish Commercial Vehicles kelimelerinin başharflerinden oluşan yerli bir markamız daha var.
TCV, yurtiçi ve ihraç edilmek üzere iki otobüs geliştirmiş.Genel olarak  modern, bazı markalarda olduğu gibi içi  plastik kokmayan, ferah, güncel çizgileri takip eden araçlar ortaya çıkarmışlar.
Ancak Temsa Avenue gibi bazı tasarım unsurları Mercedes Benz Citaro'yu hatırlatmakta.Motorun önündeki koltuklar ve diz mesafeleri biraz düzensiz olmuş. Diğer taraftan  hacim olarak motor  az yer kaplıyor.Bu bakımdan diğer bazı markalara göre bir adım ileri geçmişler diyebiliriz.
Araçta Fiat Grubuna ait FPT markalı bir motor kullanılıyor.5900

YTÜ'DE OTOMOTiV ETKiNLiĞİ

İstanbul Otomotiv Günleri  2-3 Mayıs 2012  (Pazartesi ve Salı) tarihlerinde yine YTÜ
Beşiktaş Yerleşkesi YTÜ Oditoryumu ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek..
28-29 Mart 2011 tarihlerinde ilki  gerçekleşen etkinlikte TT Motor'dan Onuk Taşıt'a,  Ford'tan Renault'ya, Tümosan'dan Turcoto'ya bir çok firma yer almış ve bir çok araç sergilenmişti.Bunların arasında en ilgi çekicileri ise Onuk Sazan, TT Motor, Çağdaş, Fluence ZE ile Hibrid Ford Cargo idi.
Türkiye' nin en aktif 2.bilim ve teknoloji kulübü olan YTÜ Maktek' in en gözde etkinliklerinden biri olan etkinliğikte Türk Otomotiv Sanayii için önem arz eden araçların sergisi, sponsor firmalarımızın standları ve tabiki Otomotiv Sektörümüzdeki Ar-Ge odaklı çalışmalarıyla tanınan lider firmaların sunumları olacak.Katılacak firmalar/markalar arasında, Ford, Renault, Cadem, Otohaber, Farplas, Anadol Fan Kulübü, Elektrikport'ta yer alıyor..

BUSWORLD 2012 OTOBÜS FUARI


İki senede bir yapılan BusWorld / Dünya Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayii Uluslararası İhtisas Fuarı 
 İstanbul CNR Fuar Merkezinin 1-2 salonlarında 19 - 21 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Ayrıca 18 - 20 Nisan tarihlerinde de Busworld ile bağlantılı olarak 
7. UITP Uluslararası Otobüs Konferansı düzenlenecek.
Konferansın sponsorlarından biri BYD. Dikkat çekici!
Fuarda en iyi standı gazeteciler seçerken başarı ödülleri de verilecek.
Katılımcılar arasında 
Mercedes Benz Türk,
BMC, 

BEST CAR SHOW, TUNiNG, FUAR


 Ege Event - Marketing tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde 19 - 22 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan Best Car Show'12 de Oto Hi-Fi,  Oto Modifiye ve Spor Otomobil  tutkunları, meraklıları ve sektörü  bir araya getirecek..Önceki yıllarda Tuning adıyla gerçekleştirilen fuar bu sene Best Car Show adıyla açılacak.Bestcarshow12.com adıyla internet siteside bulunan
 fuar bu kez daha farklı olacak gibi .Fuarı destekleyenler arasında TOSFED bile bulunuyor.Ayrıca

EGE RALLiSi'YLE SEZON BAŞLADI


7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir'deEge Otomobil Sporları Kulübü EOSK tarafından  organize edilen 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk rallisi kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Toplam 10 takım ve 60 ekibin start aldığı organizasyonda, pilotlar, iki günde 138 km'si özel etap olmak üzere 408 kilometrelik yol kat ettiler. Verdiği uzun aranın ardından geçtiğimiz sene Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağı Hitit Rallisi'ndeki performansıyla parkurlara geri dönen Volkan Işık, co pilotluğunu Vedat Bostancı'nın üstlendiği 22'inci Ege Rallisi'nde Team 47 Motorsports adına Skoda Fabia S2000 Evo3 ile yarıştı. Yarışın ilk gününde koşulan üç etabın ikisinde en iyi zamanı yakalamasına karşın, günü 2'inci olarak tamamlayan Volkan Işık ve co pilot Vedat Bostancı, yarışın ikinci gününe de hızlı başladı. En yakın rakibiyle dişe diş bir mücadele sergileyen Işık,

Chevron, Türk Otomotiv Pazarına Odaklandı!


Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) 26.Nisan.2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Otomotiv Sektörünün Gücü “Markalaşmanın Geleceği” konferansının ana sponsoru olan Chevron, Texaco madeni yağ markası ile Türk otomotiv sektörüne olan yatırımlarını artırıyor.
İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek OYDER organizasyonunda, markalaşmanın gücü de dâhil olmak üzere otomotiv sektörünün geleceği tartışılacak.
Türkiye otomotiv sektörü, Texaco madeni yağ markası ile Chevron için kilit bir odak noktası olmaya devam etmektedir. Firmanın PFC Energy’den ve DİE’den aldığı verilere göre Türkiye 2011 yılında Avrupa ülkeleri arasında büyüme hızında 1. ve tüm dünya ülkeleri arasında da 3. ekonomi olmuştur. Ülke ekonomisinin gösterdiği potansiyelin yanı sıra diğer küresel pazarların aksine Türkiye araç filosu 2011’de %16,43 büyüyerek toplamda 864.000 otomobil ve hafif ticari araç rakamına ulaşmıştır. Kişi başına düşen otomobil adedi son on yılda önemli ölçüde artmıştır. Türkiye , otomotiv sektöründeki bu ciddi büyümelere rağmen hala 100 kişi  başına

Almanya 7. Başbakanı Gerhard Schröder, Devlet-Sektör İşbirliği Tecrübelerini OYDER Otomotiv Sektörünün Geleceği “Markalaşmanın Gücü” Kongresi’nde Paylaşacak!

23 yıldır faaliyet gösteren ve çatısı altında 900’den fazla Otomotiv Yetkili Satıcısını temsil eden OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği), Otomotiv sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek her yıl düzenlediği “Otomotiv Sektörünün Geleceği” kongrelerinin dördüncüsünü, 26 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra otomotiv sektörünün farklı kesimlerinden çok sayıda üst düzey yöneticinin de katılacağı OYDER 4. Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi’nin bu sene ki konsepti ise “Markalaşmanın Gücü” üzerine olacak. Otomotiv sektöründe marka ve markalaşmanın gücünün masaya yatırılarak özellikle “yerli otomobil, yerli marka” ekseninde mevcut durumun net bir şekilde analizinin yapılacağı kongrede konuşmacı olarak yer alacak Almanya’ya önemli hizmetler vermiş 7. Başbakanı Gerhard Schröder ise sektör-devlet işbirliğine dair değerli
tecrübelerini paylaşacak. 
12 Milyar TL yatırımla, 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan ve sektörün tüketiciye dokunan tek derneği olan OYDER’in, otomotiv sektörünün pozitif gelişimi adına, Türkiye mozaiği olarak, sorumluluk almaktan hiçbir zaman çekinmediğini dile getiren OYDER Başkanı

PIRELLI OTOMOBİL DERGİLERİNİN TESTLERİNDEN ZAFER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

PZERO VE CINTURATO P1 AÇIK ARA LİDER 
 Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli, ürünleriyle testlerden tam not almaya devam ediyor. Son olarak Autostrassenverkehr ve Sport Auto dergilerinin gerçekleştirmiş olduğu testlere katılan Pirelli lastikleri bu testleri birincilikle tamamladı. Sport Auto dergisi 235/35 R 19 ebatlarında lastiklerle gerçekleştirdiği testte Pirelli PZero 230 puanla diğer markalarının ürünlerini geride bırakarak birinci olurken, Autostrassenverkehr dergisinin 195/65 R 15 ebatlarıyla gerçekleştirdiği testi sekiz disiplinden beşinde en iyi dereceyi elde ederek birincilikle tamamladı. Testlerde yer alan P Zero ve Cinturato P1, sergiledikleri performansla Pirelli’nin kalitesini ve güvenirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bugüne kadar aldığı ödüllere her geçen gün bir yenisini daha ekleyen ve dünyanın önde gelen

ELEKTRiKLi OTOMOBiL, TİCARi ARAÇ, YENiLiK

 WIN, Dünya Endüstri Fuarları'nın ikinci fazı tamamlandı. Fuarda bir çok makina, ekipman ve firma yer alırken otomobil konusunda bir çok üniversite öğrencilerinin oluşturduğu güneş ve diğer alternatif yakıtlı araç projeleri ilgi çekiciydi. Ve gittikçe  çalışmaların arttığı gözlemleniyor. Ar-Ge'nin farklı bir yönü olan bu otomobillerde, özellikle güneş enerjisiyle yol alan otomobillere eğilim var. Tabii ki bu sistemlerin günlük araçlara uygulanması ve seri üretime alınması özellikle maliyet anlamında biraz zaman istiyor.

ELEKTRiKLiDE YENi YERLi

İlk elektrikli otobüs Denizli'den yollara çıkıyor...Babayiğitler düşüne dursun yerli elektrikli otobüs; turistleri de tarihi yerlere taşıyarak hem çevreyi koruyor, hem tanıtmını yapıyor, hemde  test sürüşlerini tamamlıyor...
İkisi engelli olmak üzere 28 kişilik koltuğun olduğu, elektrikle çalışan ve şarj edilebilen otobüs, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Denizli Belediyesi’ne devredilen Laodikya antik kentindeturistleri taşımak için deneme sürüşlerine başladı. 
Türkiye’de büyük patronların söz düellosu halinde devam ettirdiği yerli otomobil tartışması devam ededursun el yapımı yerli otobüsü yapmayı başaranlar, ahşap mobilya dekorasyon ustası ve teknik ressam Yalçın Taşbaş ile Denizli Jeneratör Sanayi (DEJESAN)sahibi Tahir

HYUNDAİ ve FUTBOL






İspanyol Iker Casillas, Alman Lukas Pudolski,İngiliz Daniel Sturridge, İtalyan Guiseppe Rossi, ve Fransız Karim Benzema'dan oluşan Hyundai Takımı; Hyundai’nin Euro 2012 Ana Sponsorluğunda  markanın elçisi olacak. Futbol seyircisini cezbeden bu  top  profösörleri Hyundai’nin  marka bilinilirliğine de fayda sağlayacak.Hyundai’nin global kurumsal Facebook sayfası www.facebook.com/Hyundaiworldwide üzerinden futbol meraklıları Hyundai Takımı oyuncularından en sevdiğini “Beğen” seçeneği ile seçtiği takdirde Hyundai    bahsedilen projeye kaynak sağlayacak. Toplam 250.000 Euro kadar kaynak sağlanmasını hedefleyen Hyundai bu sayede futbolun gelişimine katkı sağlayacak.


BEDAVA LPG KAMPANYASI BAŞLIYOR


 Dünyanın önde gelen akaryakıt şirketlerinden Total, yeni bir kampanyayla daha Club TOTAL kart sahiplerine ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor. Club TOTAL kart sahipleri, 02 Nisan – 15 Mayıs 2012 tarihleri arasında farklı günlerde ve tek seferde yapacakları her üçüncü 50 TL ve üzeri LPG alışverişlerinde 10 TL tutarında bedava LPG kazanacak.

Müşteri odaklı hizmet anlayışıyla hareket eden TOTAL, nisan ayında başlayacak ve mayıs ayının ortasına kadar sürecek olan yeni bir kampanyaya imza atıyor. Kampanya kapsamında TOTAL istasyonlarından farklı günlerde, tek seferde 50 TL ve üzeri LPG alımı yapan Club TOTAL kart sahipleri 10 TL bedava LPG kazanıyor.

02 Nisan – 15 Mayıs 2012 tarihleri arasında geçerli olan kampanya kapsamında kazanılan bedava LPG tutarları müşterilerin kartlarına anında Puan TOTAL olarak yüklenirken, Club TOTAL kart sahipleri belirlenen tarihler arasında bu kampanyadan istedikleri kadar yararlanabilecekler. 

Sony Handycam'le Her Yüzey Bir Sinema Perdesine Dönüşüyor!

Projeksiyon özelliği sayesinde Sony Handycam, klasik kameraların işleyişine yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Yaşadığınız anları, istediğiniz yerde tekrar tekrar izleyebileceğiniz ölümsüz anılara dönüştürüyor!
Teknoloji dünyasına getirdiği yeniliklerle sık sık adından söz ettiren Sony, yeni kamerası ile bir kez daha gündeme oturuyor. Projeksiyon özelliğine sahip olan Sony Handycam, sadece bir kamera olmaktan öteye geçiyor. Kaydettiğiniz videoları dilediğiniz yüzeye yansıtmanızı ve istediğiniz zaman istediğiniz yerde izlemenizi sağlıyor. Böylece hem anılarınızı ölümsüzleştirebiliyor hem de onları sevdiklerinize de izleterek paylaşabiliyorsunuz.

Kısacası; dünyanın ilk projeksiyonlu kamerası olan Sony Handycam, çevrenizdeki her yüzeyi bir sinema perdesine dönüştürüyor.
Bir bumads advertorial içeriğidir.

Bu Blogda Ara