İSTANBULLULAR MERCEDES KULLANIYOR

İstanbullu'lar Mercedes Benz ile ulaşıma devam ediyorlar..
İETT alçaktabanlı ve çevreyi en az şekilde kirleten araçları bir bir filosuna katarken araçların yaşlarına da aşağıya çekiyor.
100 adet körüklü yabancıların deyimiyle mafsallı otobüs sarı renkleriyle yollara çıkıyor.
Araçlar Eyüp Feshane'deki etkinlikle göreve başladılar. Açılışın kurdelseni araçları kullanacak şoförler kesti..

PIRELLI “AA” ETİKETİNE SAHİP İLK LASTİK OLAN, YENİ ÇEVRE DOSTU CINTURATO P7 BLUE’YU TEMMUZ AYINDA PAZARA SUNUYOR


Pirelli, tüketicilerin farklılaşan ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Yeşil Performans” ürün gamının en son temsilcisi olarak Cinturato P7 Blue’yu Temmuz ayında pazara sunuyor. Orta ve yüksek güçteki araçların güvenlik ve enerji tasarrufu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için geliştirilen Cinturato P7 Blue, Avrupa’da Kasım ayında başlayacak olan yeni lastik etiket uygulamasına göre “AA”  ile etiketlenen ilk lastik olarak dikkat çekiyor.

WORLDTRUCKER

Başta sürücüler olmak üzere tüm kamyonsever ve yol tutkunlarını online platformda bir araya getiren ve dünyanın en aktif topluluklarından olan Worldtrucker, artık Türkçe!.
Türkçe Worldtrucker sayesinde Türkiye’deki tüm kamyon markalarının sürücüleri, tüm dünyadan sürücüler ve kamyonsever yol tutkunları ile aynı platformu kolayca paylaşabilecek. Tüm dünyada farklı dillerde internet tabanlı olarak çalışan Worldtrucker, kamyonlara ve yollarda geçen hayata %100 tutkuyla bağlı herkesi bir araya getirirken hem bu meslek dalına olan ilgiyi arttırmayı hem de sektöre yeni sürücüler kazandırmayı hedefliyor.
 Şimdiden yaklaşık 20.000 üyeye sahip Worldtrucker sosyal

Çocuklarımız için Mavi Bir Gökyüzü HONDA EMiSYONU % 30 AZALTACAK

Az yakıt, az emisyon; artık amaç bu. Honda bu yönde ki çalışmalarını hızla sürdürüyor.. 

Yayınladığı yıllık çevre raporuna göre Honda, 2020 yılına kadar tüm dünyadaki üretimlerinde kullandığı CO² emisyonunu %30 oranında azaltmış olacak.

“Blue Skies For Our Children – Çocuklarımız için Mavi Bir Gökyüzü” sloganıyla 1970’lerden bugüne çevreyle dost teknolojiler geliştirmeye devam eden Honda, karbon emisyonunun düşürülmesinden yakıt hücreli (hidrojen ile çalışan) araçlara kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürüyor.

YENi ÇÖZÜM PiAGGiO X10

Maxi Scooter konseptinin mucidi İtalyan Piaggio, GT gamının en son üyesi X10’u Türkiye’de de satışa sundu. Elektrikli arka süspansiyon ayarı, çift ABS ve ASR sistemi, arkadan aydınlatmalı kumandalar, geniş ön cam, üçlü torpido gözü, 4 inç LCD ekrana sahip yol bilgisayarı gibi birçok yeni özelliği ile göz dolduran Piaggio X10, 8 bin 300 Euro’dan başlayan fiyatlarlarla Ferco Motor mağazalarında ve bayilerinde yerini aldı. Elektrikli arka süspansiyon ayarı, çift ABS ve ASR sistemi, arkadan aydınlatmalı kumandalar, geniş ön cam, üçlü torpido gözü, 4 inç LCD ekrana sahip yol bilgisayarı gibi birçok yeni özelliği ile göz dolduran Piaggio X10, 350cc ve 500cc olmak üzere 2 farklı versiyon seçeneği ile Ferco Motor tarafından 8 bin 300 Euro’dan başlayan fiyatla motosiklet severlerinin beğenisine sunuldu. 12V soket içeren, 2 adet flip-up

BMC ve FORD'TAN YENi ARAÇLAR

BMC  ve Ford'un yeni kamyonları zaman zaman kamuflajlı olarak yollarda arzı endam ediyor.
Ford Cargo'nun yeni modeli ile BMC'nin muhtemelen Profesyonel üzerinde konumlanacak yeni bir kamyon modeli yakında yollara çıkcak. Eylül - Ekim aylarında İzmir Fuarı ile Hannover'de gerçekleşecek fuarda bu araçların ortaya çıkma ihtimali var.
Test araçlarına bakılırsa Ford Cargo mevcut çizgiler üzerine en az 400 beygir güçle üretilecek.
BMC ise Pininfarina çizgilerine sahip olması beklenirken sanki İveco kabini ve stiline uygun

1975 RAPiD ve 2013 RAPiD (SKODA)

Skoda Rapid, Avrupa'da sonbahar mevsimiyle yollara çıkıyor.Paris Fuarı'yla tekrar kamuoyunun önüne çıkacak olan Rapid, 1970 ve 1980'li yıllarda ki artık nostalji hükmündeki eski Rapid modeline de bir gönderme niteliğinde!Volkswagen, Audi Seat, Skoda arasında paslaşılan motor ve çizigiler vede

V1 CHALLENGE’TA SIRALAMAYI TECRÜBE BELİRLEDİ

Türkiye’nin şehir içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE 2012’nin2’inci yarışı,23 Haziran Cumartesi günü İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşti. Pilot tecrübesinin ön plana çıktığı yarışta podyumun ilk 3 basamağını Yağız Avcı, Burak Çukurova ve Göksun Erkek paylaştı.
ÜretimiVolkan Işık tarafından yapılan VOLKİCARile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk özgün motorsporları şampiyonasıV1 CHALLENGE’ın yeni sezonun ilk yarışı 27

AVRUPA PAZARINDA CHEVROLET

Yüksek çözünürlükte görmek için tıklayınız.Amerika’nın en köklü otomobil üreticilerinden Chevrolet, Avrupa’da yeni sayılsa da bir hayli yolu
katetmiş durumda. Geniş otomobil yelpazesi ve uygun oto fiyatları ile hemen her kullanıcıya
yönelik bir otomobil sunuyor.
Uygun olarak tanımladığımız fiyatlar her otomobili kendi sınıfında değerlendirdiğimizde ve
otomobil kalitelerini karşılaştırdığımızda dahada dikkat çekiyor. Öyleki bu keliteli arabaların bu
fiyatlara sunulması Avrupalı bir çok üreticiyi yedirgin etmiş durumda.
Avrupalı otomobil kullanıcısı için öncelik fiyat olsa da eğer ürettiğiniz otomobiliniz kaliteli değilse
pazarda sürekliliğiniz olmaz ve ucuz otomobilleriniz ile beraber tarih olursunuz. Ancak kaliteli bir

Lezzetin Böylesi, Yalnızca istelezzet.com’da

İnternet internet olalı böyle lezzet görmedi...

İşte Lezzet sayesinde tek seferde farklı firmalardan sipariş verme imkanına sahipsin. "Kararsızım" demen durumunda onun sana önerdiği lezzetleri keşfetmen mümkün.

2013, ASTRA SEDAN


   4 kapılı Astra Sedan’da Opel tasarım dili, sportif görünüm ve karakteristik Astra çizgileri, yeni teknolojiler ve yüksek standartlarda donanım özellikleri ile sunuluyor.Türkiye pazarında ön satışına Ağustos ayında başlanacak olan Astra Sedan, ön satışla beraber Opel resmi bayiliklerinde sergilenmeye başlayacak. 2012 yılının son çeyreğinde ise 4 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği ile pazarda olacak.  Ağustos ayında Türkiye pazarında ön satışına başlanacak olan Astra Sedan modeli pazara 5 farklı motor seçeneği ile sunulacak: 100 hp - 180 hp

FREIGHTLINER CASCADIA TÜRKiYE'DE!!!

FREIGHTLINER CASCADIA,
 Amerika Birleşik Devletleri'nde 
üretilen bir araç. Çizgileri ve gücü
 geniş yollara uygun. 
Bu aracı bir firma, 
Türkiye'ye sipariş üzerine 
250.000 Dolar'a getiriyor.
2012 model olan aracın 
motor hacmi; 5001 cc üzeri ve 
güç ise 501 beygir ve üstü 
olarak bildirilmiş.Cascadia, dizel motor ile beraber yarı otomatik vitese sahip

Subaru XV iPad uygulaması ile artık dijital platformda


Kompakt boyutları, simetrik sürekli dört çeker özelliği ve göz alıcı tasarımıyla Crossover segmentinde fark yaratan Subaru XV’nin iPad uygulaması, bu mükemmel tasarım ve teknolojiyi yakından tanıma fırsatı veriyor.
Subaru’nun C sınıfı crossover kategorisine yepyeni bir soluk getiren Subaru XV modelinin benzersiz özelliklerini, artık iPad uygulaması ile çok daha yakından tanımak mümkün. Uygulamada, Subaru XV'nin tasarım detayları, simetrik sürekli dört çeker ve CVT otomatik şanzıman teknolojisi öne çıkıyor. Ayrıca Subaru XV’nin 360 derece görünümü, çekici fotoğrafları, diğer teknik ve donanım özellikleri ile test sürüşüne katılmak için bir başvuru formu da yer alıyor.
www.portfolyo.com’dan Ömer Arı tarafından hazırlanan uygulamaya “http://itunes.apple.com/us/app/subaru-

TürkTraktör’e Rekor İhracat Ödülü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2011 yılında en fazla ihracat yapan şirketleri, düzenlenen "İhracatın Şampiyonları" töreni ile ödüllendirdi. T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, sektöründe en fazla ihracat yapan ilk üç şirket ihracat ödüllerinin sahibi oldu. Türkiye tarım sektörünün lider ismi TürkTraktör, 2011 yılında gerçekleştirdiği ihracat performansı ile makine kategorisinde en fazla ihracat gerçekleştiren şirket olarak ödüle layık görüldü. TürkTraktör, 2011 yıl sonunda, bir önceki yıla oranla %7 artış sağlayarak, 9 bin 601 adet traktörün satışını yurt dışı pazarda gerçekleştirmişti.

YEDiKULE'DE TEKNOLOJi, HEYECAN, TARiH...

İstanbul’daki Yedikule Zindanları bu yılki Red Bull X-Fighters Dünya Turu’nun üçüncü durağına ev sahipliği yapacak. Türkiye bu nefes kesici etkinliği çok uzun zamandır bekliyordu, ama artık zamanı geldi.16 Haziran 2012’de Türkiye’nin kalbi zindanlarda atacak.
Daha epik ne olabilir?

Fiat “ÖTV Yok” Diyor, %19’a Varan İndirimler Sunuyor

Fiat Türkiye, '3 Yıl 0 Faiz ve ÖTV’ Yok' sloganıyla büyük ilgi gören kampanyasına Haziran ayında da devam ederek avantajlı satın alma koşulları sunmaya devam ediyor. 30 Haziran’a kadar devam edecek kampanya kapsamında ister kredili ister nakit alımlarda Fiat Fiorino Combi, Fiat Fiorino Combimix, Fiat Doblo Classic Combi ve Yeni Fiat Doblo Combi modellerinde ÖTV tutarı kadar indirim yapan Fiat Türkiye, nakit alımlarda ise %19’a varan

YAZIN EN ÇEKiCi KAMPANYASI

1 Haziran - 31 Temmuz 2012 tarihleri arasında Renault Trucks, yakıt tasarrufunda lider Premium 430 ve Premium 460 çekici modellerinden satın alan müşterilerine 5.000 TL değerinde yedek parça hediye ediyor. Renault Trucks sahipleri kendilerine özel olarak hazırlanan Servismatic kartlarına yüklenecek bu puanları kullanarak yetkili servis noktalarında açılan iş emirlerine bağlı 5.000 TL tutarındaki yedek parça alımlarını ücretsiz olarak

Michelin'den, Tatilciler İçin Güvenli Sürüş Teknikleri

.Dünyanın dört bir yanında yol kazaları her yıl 1.2 milyon kişinin ölümüne ve 40 milyon kişinin yaralanmasına neden olmaktadır. Bu ölümlerin ve yaralanmaların çeşitli sebepleri arasında kötü yol ve hava koşulları, sürücü yorgunluğu ve bakımı iyi yapılmayan lastikler yer alır. Peki, kazalara karşı daha iyi hazırlanmak için anlamınız gereken temel faktörler nelerdir? Trafik Kazalarında en yüksek ölüm oranları Temmuz, Ağustos aylarında Trafik kazalarında, cinsiyet önemli bir faktördür. Avrupa’da geçen yıl trafik kazalarında ölen kişilerin yaklaşık

PEUGEOT PARTNER YENiLENDi

Peugeot Partner Tepee,
 makyajlanmış haliyle 
 altıncı ayla beraber satışa sunuluyor.1.6 litre  HDi 
 dizel motor ve 
90 ile 115 beygir 
güç seçenekleriyle 
kullanıcılara sunululuyor. 
Araçta ayrıca
 5 farklı 
donanım paketi bulanacak.

NiSSAN ALTiMA

 Özellikle Uzakdoğu'da tanınan ve sevilen Altima, 2013 model olarak  gözler önünde.
Çizgileriyle tipik Japon otomobili izlenimi veren Nissan Altima, 
ön yüzüyle Nissan'ın farklı bir karakteristik önyüze sahip olabileceğini gösteriyor.
Üst sınıfta bilinenlerin yanında denenmesi gereken bir alternatif otomobil; Altima..

YAKITTAN TASARRUF iÇiN ÖNERiLER

 Dünya Çevre Günü sebebiyle Pirelli bir mesaj göndermiş. Mesajda çevre, emniyetli ve ekonomik bir sürüş için yapılması gerekenler anlatılmış..

1) Lastik havaları, özellikle uzun seyahatlerden önce olmak üzere, düzenli olarak kontrol edilmelidir. Uygun hava basıncı ile kullanılmayan lastikler daha fazla dönme direnci yaratır ve aracınız daha fazla yakıt tüketir.

2) Aracınızı ne kadar hızlı kullanırsanız aerodinamik direnç de o kadar artar. Sonuç olarak da yakıt tüketimi yükselir.

3) Çabuk hızlanma ve ani frenlemeden kaçınarak daha "sakin" bir sürüş stilini benimseyin.

iLK SUV'U ÜRETEN CHEVROLET'DEN YENi SUV

SUV’nin Dünya üzerindeki ilk üreticisi Chevrolet’den Yeni Captiva şimdi Türkiye’de...
Chevrolet'nin Güçlü Sportif SUV modeli yeni Chevrolet Captiva, yalnızca SUV pazarındaki en güçlü, kompakt, yedi koltuklu SUV modeli olmakla kalmıyor; aynı zamanda en güvenli SUV modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Euro NCAP (Avrupa Yeni Otomobil Güvenlik Değerlendirme Programı) tarafından

iLK YERLi ve RÜZGARLI OTOMOBiLiMiZ

Türkiye'nin tamamen yerli  ve rüzgar enerjisiyle çalışan tek aracı,Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstereren Rüzgar Enerji Kulübü'nün  (REK) çalışmalarından biri olan BORA.Kulübün amacı; rüzgarla çalışan ilk profesyonel arabayı üretmek, ülkemizi yarışmalarda bu araçla temsil etmek ve  rüzgar enerjisi için farkındalık oluşturmak.Kısaca Rüzgar enerjisinin çevreci ve kullanılabillir olduğunu kamuoyuna hatırlatmak..
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kompoist 2012 Fuarı'nda rüzgar enerjisine yönelik ilk ve tek üniversite kulübü olan REK'in

BAHARATLI MERCEDES!


Baharat eklenmiş yemeklerin lezzeti bir harika olur ya.
Mercedes' e de baharat eklerseniz hoş bir tadı oluyor.Şekilde görüldüğü gibi..Mercedes Benz'in Hindistan'da üretilşen ve satılan modelleri Baharat Benz olarak markalandırılmış.

Bu Blogda Ara