BMC'DE HALA SES YOK!

BMC, ülkemizin % 100 yerli firmalarından biri olup bir kaç sene öncesine kadar yılda
 12000 civarı araç üretiyordu.2011 sonlarında ise üretim 1000/2000 civarıyken artık üretimde yapılmıyor.. Çalışanların maaşları, parça alınan firmalar , bayilerin araç alması, ihalesi alınan araçların teslimi ve silahlı kuvvetlerin kullandığı mayına dayanıklı Kirpi'lerin halen üretilmemesi bütün Türkiye'yi ilgilendiriyor ve  ilgilendirmeli..
Yurdışına da  satış yapan markada çalışanların durumu içler acısı.Maaş alınmadan geçen aylar, icra ve diğer sıkıntılar...Bu firmanın kazandıkları nerelere aktı, çalışanların maaşları neden ödenmedi gibi sorular hala boşlukta cevap bekliyor.
Bunun yanında bir çok iddia da kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

BMW ; 3+ M


BMW ; M Sport paketi ile 3 Serisi'ni güç ve görüntü olarak 
 en üst seviyede sunuyor
M Sport paketi ;spor mod ayarlı süspansiyon,
  aerodinamik body kit, shadowline trim,  
18 inch alaşım jantlar , M logolu kapı ve pencere eşikleri 
ve deri ile kaplanmış spor direksiyon simidi gibi özelliklerden oluşuyor.

Yeni Fluence ve Yeni Symbol İstanbul Auto Show’da

Renault Standı'nda iki Dünya Prömiyeri!
 Yeni Fluence ve Yeni Symbol İstanbul Auto Show’da.Renault, ilk kez Türkiye’de iki yeni modelinin dünya prömiyerini gerçekleştiriyor! Yeni Fluence ve Yeni Symbol İstanbul Auto Show’da Türkiye’den dünyaya tanıtılıyor. Renault markasının yeni tasarım kimliğini yansıtan modellerinin tanıtımı, Renault Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker ve Euromed Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler’in katılımıyla İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin en çok satılan otomobillerinin İstanbul Auto Show’da gerçekleştirilecek dünya prömiyerlerinin yanısıra, 1512 m2 Renault standında 17 araç sergileniyor. 

DAHA EKONOMİK VE ÇEVRECİ OTOMOBİL İÇİN PLASTİK ŞART

Otomotivde plastik kullanımı 5 yılda yüzde 50 artacak.Otomotiv sektörünün geleceğini tasarım ve teknoloji kadar yüksek verimliliğin anahtarı olarak plastik kullanımı da belirleyecek. Plastiklerle otomobillerin ağırlığında yüzde 10’luk bir azalma sağlandığında yüzde 5 ile 7 arasında yakıt tasarrufu sağlanıyor. 2011 yılında 6,5 milyon ton olan global otomotiv plastikleri tüketiminin 2016 yılına kadar yüzde 50 artışla 9,8 milyon tona ulaşması bekleniyor.
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından

Lastik Etiketleme Uygulamasını, Goodyear; Destekliyor...

Avrupa Birliği sınırlarında kullanılacak lastiklerin verimlilik ve güvenlik özelliklerini ortaya koymayı amaçlayan yeni lastik etiketlemesi 1 Kasım 2012 tarihi itibariyle Avrupa ile birlikte Türkiye’de de uygulanacak. Goodyear, lastik etiketleme uygulamasını desteklediklerini, ancak etiketin lastik performansını belirleyen pek çok kriter arasında sadece üçüne ait değerleri içerdiğinin unutulmaması gerektiğini vurguluyor.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, AB Lastik Etiketi Uygulaması’nın lastik performansını etkileyen önemli faktörlerden yalnızca üç tanesini yansıttığını belirtiyor. AB Lastik

Bayramda İstanbullular tatile gitti, Anadolu aile ziyaretini tercih etti

  Starpet, bayramda Türkiye’nin dört bir yanındaki Starpet akaryakıt istasyonlarına uğrayan araçların hangi illerden geldiğini inceledi. Buna göre geçtiğimiz bayramda olduğu gibi bu bayramda da Türkiye’nin en çok gezen ilinin İstanbul olduğu ortaya çıktı. İstanbullular bayramı daha ziyade tatil yörelerinde geçirmeyi tercih ettiler. İstanbul’un bayram ziyaretçileri ise Bursa, Trabzon, Ankara ve Antalya plakalı araçlar oldu. Batman, Mardin, Malatya ve Tunceliler bayram tatilini kendi şehirlerinde geçirdiler. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda en çok seyahat

PROTON , HONDA iLE iŞBiRLiĞİNE GiDiYOR

Proton, Honda ile işbirliğiine gidiyor..Paultan.org'un haberine göre teknoloji geliştirme, yeni ürün, platform ve tesis paylaşımı olarak anlaşma imzalanmış durumda...
Mitsubishi ile olan anlaşma Honda ile farklı bir boyuta gidecek mi önümüzdeki süreçte göreceğiz..Proton Türkiye'de ise biraz daha reklam ve tanıtıma ağırlık vermeli..

MERCEDES BENZ CiTAN, KASIM'LA BERABER FACEBOOK ve BAYiLERDE..

Mercedes Benz Citan, Kasım ayında İstanbul Autoshow’da sergilenerek  Aralık ayında satışa sunulacak 
Mercedes-Benz’in yeni küçük ticari aracı Citan’ın üstün özellikleri ile ilgili detaylı bilgi vermeyi amaçlayan Citan Facebook Oyunu “Citan Dersleri” yayına başladı. Citan’ın konfor, kalite, teknoloji, güvenlik ve dizayn özelliklerinin vurgulandığı 5 ayrı bölümden oluşan ve her bölümde 10 soru 

2014 MODEL FORD TRANSiT

 Ford Transit, 
yeni haliyle 2013 sonlarında yollara çıkacak. 
Artık eski ve yeni kıtada da aynı araçların dolaşması maliyet ve diğer faktörler açısından mecburende  olsa uygun hale geldi. 
Ford'un ( Ford.com) sitesinde 2014 model olarak yer verilen Transit Türkiye'de de üretilecek.E Serisi'nin yerini alacak Transit ,
zaman içerisinde Dodge Ram modelinin Ram adıyla artık marka olması gibi başlı başına bir model olmasıda muhtemel...

İSTANBUL AUTO SHOW'DA; 42 MARKA, 500 MODEL ve 500000 BEYGiR OLACAK!!!

14 . kez kapılarını açacak olan İstanbul Auto Show Fuarı, son verilen bilgilere göre 42 markanın  500'e yakın modelinin   sergileneceğ bir etkinlik olacak.
Bu fuarda toplam  500 000 beygir gücünde bir çok otomobilde ziyaretçileri ağırlayacak..
İstanbul Auto Show Fuarı'nın 12. büyük salonun alanı 50 000 metrekareyi buluyor.
Fuarda çocuklar ve hanımlarda düşünülmüş.Çeşitli etkinlikler, dinlenme alanları  ve oyunlar çocukları bekliyor olacak.

Hollywood’da Chevrolet’ye Saygı Gecesi...


Paramount Stüdyolarında düzenlenen özel gecede bir araya gelen yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve oyuncular; Amerikan film tarihinde bir çok baş yapıtta rol alan Chevrolet’nin Hollywood’daki tarihini kutladı.
LA, 26 Ekim 2012 – Efsane markanın baş rolde olduğu gece; aynı zamanda Chevrolet’nin genç sinemacılara destek verdiği MOFILM ve Chevrolet Avrupa’nın her yıl düzenlediği tasarım ve sanat yarışması; Young Creatice Chevrolet’nin (Genç Yaratıcı Chevrolet) ödül törenine de sahne oldu. Paramount stüdyolarında gerçekleşen gecede; ikonik markanın ünlü Hollywood baş

TÜM MARKALARIYLA, DOĞUŞ OTOMOTiV; İSTANBUL AUTOSHOW'DA

Türkiye’nin lider distribütörü Doğuş Otomotiv, 1 -11 Kasım arasında düzenlenecek İstanbul Auto Show Fuarı’nda tüm markalarıyla 12’nci Salon’da ziyaretçileri ağırlıyor!
 Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan İstanbul Auto Show, bu yıl Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Doğuş Otomotiv de Volkswagen, Audi, SEAT, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini ve Skoda markaları ile 12’nci salonda ziyaretçilerini ağırlayacak. 
Yeni modeller görücüye çıkıyor
Doğuş Otomotiv, hali hazırda satışta olan ve büyük ilgi gören mevcut

Müşteriler doğru yolu “Yellow Yol Tarifi”yle buluyor

Yellow Yol Tarifi’ni kullanan firmalar, müşterileri için coğrafi konumlandırması en doğru şekilde yapılmış, ayrıntılı mekan bilgileri eklenmiş lokasyonları harita üzerinde gösterebiliyorlar. Böylece diğer şubeleri ya da iş alanını tamamlayan servis veya firmalara müşterilerini kolaylıkla yönlendirerek hizmet bütünlüğü sağlayabiliyorlar.
Yellow Medya tarafından kullanıma sunulan Yellow Yol Tarifi ürününün sunduğu imkânlar sayesinde firmalar artık müşterilerine şirketin bulunduğu yerden, kendi seçtikleri ve haritada işaretledikleri diğer önemli lokasyonlara nasıl ulaşılabileceklerini gösterebiliyorlar.

TRANSiT ve TOURNEO CUSTOM SATIŞA SUNULDU

Ford Transit Custom  ve Tourneo Custom iledaha geniş bir sınıfa hitap ediyor.
Custom modelleri
Ford otomobilerle  bir  bütünlük içinde.
Araç yıl içerisinde bir çok etkinlikte sergilenirken geçtiğimiz günlerde Türkiye lansmanı yapılarak satışa sunuldu.

Bond, Sony ile İstihbarat Topluyor!

23. macerasına çıkan James Bond’un yeni filmi “Skyfall”, 2 Kasım’da vizyona giriyor. Bu sefer MI6 saldırı altında ve James Bond hem arkadaşlarını korumak, hem de M’e olan sadakatini kanıtlamak zorunda. Sen de gerçek bir Bond hayranıysan, Sony’nin sürükleyici sosyal medya oyunu “AjanS” bir hayli ilgini çekecek.

Sony, “Skyfall” lansmanı ile birlikte geçenlerde açıkladığı sosyal medya oyununun ilk görevini dün verdi. Bond’un zihni sinir alet edevatları olmadan sıkıntıya düşeceğini düşünen Sony, “4 ekran ile Bond’a yardım et” görevini açıkladı. Q’nun verdiği görevde 4 ekran olarak TV –

Türkiye tüm Avrupa ile birlikte, 1 Kasım’da “Lastikte etiketleme uygulaması”na geçiyor…


Türkiye tüm Avrupa ile birlikte, 1 Kasım’da “Lastikte etiketleme uygulaması”na geçiyor…
Michelin tüm bayileriyle lastikte etiketleme uygulamasına hazır
Tüm dünyada lastik sektörünü ve araç sürücülerini yakından ilgilendiren lastikte etiketleme uygulaması, Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de 1 Kasım 2012 tarihinden itibaren başlıyor. Dünyanın önde gelen lastik üreticisi Michelin de, lastikte etiketleme uygulamasının getireceği değişimlere ilişkin bilgilendirmek üzere, 400’ü aşkın bayisine birebir etiketleme eğitimi verdi.

iSTANBUL AUTOSHOW’UN ENERJİSİ SHELL V-POWER’DAN

 
İstanbul Autoshow 2012 Shell V-Power Performans Yakıtları’nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek Otomotiv sektörünün en önemli buluşması olan ve bu yıl TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-11 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012, Shell & Turcas’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek. Shell & Turcas, ana teması “Güç Gösterisi” olan Autoshow’a Shell V-Power Performans Yakıtları ile enerji katacak. Ayrıca fuar alanında gerçekleştireceği birbirinden eğlenceli etkinliklerle de ziyaretçilere keyifli anlar

CITROËN’İN EN İDDİALI MODELLERİNDEN OLACAK C-ELYSÉE,1 KASIM’DA DÜNYADA İLK KEZ TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULUYOR

     
Citroën, ilk kez Türkiye pazarında satışa sunacağı yeni sedanı C-Elysée ile
orta sınıf sedan pazarına yeni bir soluk getiriyor.
 Citroën ; C- Elysée ile bu yıl kendi satış rekorunu kırmayı ve
önümüzdeki 
yıllarda yüzde 5 pazar payı hedefine ulaşmayı  hedefliyor. Citroën uzmanlığını
yansıtan yüksek teknolojisi, ekonomik motorları, avantajlı fiyat seviyesi ve çarpıcı tasarımıyla sedan segmentinde önemli bir yer edinmeyi hedefleyen

Volkswagen servis kalitesinde en iyi 100 yetkili servisini ödüllendirdi!


 
Almanya'nın önde gelen otomobil markası Volkswagen’in Avrupa ve Rusya’daki yetkili servisleri arasından seçtiği ‘Volkswagen Servis Kalitesi Ödülü -Volkswagen Service Quality Awards’ sahiplerini buldu.
 
Türkiye’den de üç yetkili servis, Avrupa’nın en iyi Volkswagen servisleri arasında yer aldı.

2030’DA İSTANBUL’DA DOLMUŞLAR SÜRÜCÜSÜZ OLACAK, HAYAT SOKAKTA YAŞANACAK!


 Audi Kentsel Gelecek Ödülü İstanbul’da sahiplerini buldu.
2030’DA İSTANBUL’DA DOLMUŞLAR SÜRÜCÜSÜZ OLACAK, HAYAT SOKAKTA YAŞANACAK! 
 Audi’nin, gelecekte dünyanın en büyük sorunlarından biri olan “mega kentlerde mobilite ve şehir planlamasına” çözüm bulmak amacıyla düzenlediği Audi Kentsel Gelecek Ödülü (Audi Urban Future Awards) İstanbul’da düzenlenen yarışma ve tören ile sahiplerini buldu. Yarışmayı ABD’den katılan Höweler Yoon Mimarlık Ofisi kazandı.
Türkiye’den katılarak 2030’da İstanbul için öngörülerini paylaşan Superpool Mimarlık Ofisi ise sürücüsüz dolmuşlar, otoparklardan boşalacak alanlarda yaşanan sosyal hayat ve daha birçok ilginç fikri ile ilgi çekti.

“Sektörümüze Yön Veriyoruz”


  • Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding’in İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt, otomotiv sektörünün önemli etkinliklerinden AutoTurkey 2012 Konferansı’nda Aktaş’ın dünya markası olma yolculuğunu paylaştı.
Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip şirketler grubu olan Aktaş Holding, otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerinden bir tanesi olan AutoTurkey 2012’ye katıldı.

Starpet bayram tatilini uzattı

Starpet’in indirimli akaryakıt kampanyaları devam ediyor. Sürücülere bayram keyfini daha fazla yaşatmak isteyen Starpet, 20 Ekim – 29 Ekim 2012 tarihleri arasındaki indirim kampanyalarıyla bayram tatilini uzattı.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Starpet, indirimli akaryakıt kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. Bayram boyunca Starpet istasyonlarına gelenler %12’ye varan indirimlerden yararlanarak tatilin keyfini daha fazla çıkarabiliyor.
20 Ekim – 29 Ekim 2012 tarihleri arasında sürücüleri indirim kampanyalarıyla buluşturacak

Goodyear, lastik seçiminde mevsim koşullarının ve kullanım alanlarının önemi konusunda sürücüleri uyarıyor.


Goodyear lastik seçerken sürücülere, mevsimsel ve kullanım alanlarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirterek, AB etiket değerlerine ek olarak diğer performans kriterlerini de değerlendirmelerini öneriyor.
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Goodyear, ticari araç kullanıcılarına kış lastiği alırken AB etiket derecelendirmelerine ek olarak diğer önemli performans kriterlerlerine dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Etiketlerde gösterilen yakıt verimliliği ve ıslak yol tutuş değerleri uzun mesafe kamyonları için en önemli performans alanları olsa da, kış koşullarında bu kriterlerin önemi azalabiliyor. Karlı ve buzlu zeminlerde yol tutuşu, çekişi ve ve kilometre performansı,

TÜRKİYE’NİN EN TASARRUFLU ŞOFÖRLERİ AVRUPA FİNALİ’NDE!


Renault Trucks’ın Michelin desteği ile düzenlediği “En Tasarruflu Şoför Hangi Filoda?” yarışmasının finalistleri İspanya’da Optifuel Challenge Avrupa finalinde yarışacaklar.
İlki 2011 yılında Hatay olmak üzere, 2012 yılında sırasıyla Mersin, Antalya, İzmir ve Ankara’da düzenlenen “En Tasarruflu Şoför Hangi Filoda?” yarışmasının kazananları 19 Ekim tarihinde İspanya’da yapılacak olan Optifuel Challenge Avrupa finalinde yarışacaklar.
Optifuel Challenge Finali’ne katılmaya hak kazanan, çeşitli ülkelerden 35 yarışçı, Palma del Codado’da (Huelva, İspanya) bulunan Monterblanco pistinde Michelin X Energy SaverGreen lastiklerle donatılmış Renault Premium 430.19T Optidriver+ otomatik şanzıman çekici ve yüklü treyler ile yarışacaklar.

YENi FX, M ve G SERiLERiYLE İNFiNiTi, AUTO SHOW'DA



2012 İstanbul Autoshow  Fuarı’nda, Infiniti standının yıldızı, yüzü yenilenen Infiniti FX olacak. Infiniti’nin konsept modeli Essence’dan ilham alınarak tasarlanan yeni FX, yeni ızgara ve yeniden şekillendirilen ön tampon bölümü ile çarpıcı bir görünüm sergiliyor. Yeni FX yenilenen görünümü ile ‘premium’ algısını zirveye taşıyor.

Infiniti’nin  İstanbul AutoShow'da sergilenecek diğer modelleri arasında ise; Infiniti M ve Infiniti G serisi Cabrio modelleri bulunuyor.

Bu yıl 2-11 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 14.

ÖDÜLLÜ SPOR OTOMOBİL SUBARU BRZ İSTANBUL AUTOSHOW’DA



Performans tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği SUBARU “BRZ” İstanbul Autoshow 2012 Fuarı’nda otomobil severlerin beğenisine sunuluyor. Fuarda gerçekleştirilecek basın toplantısı ile lanse edilecek olan BRZ için şimdiden sipariş alınmaya başlandı. Fuarda Subaru’nun bir başka performans modeli olan SUBARU WRX STI Sedan da standın diğer gözdesi olacak.  
Subaru standında sergilenecek diğer modeller arasında ise; bu yıl Türkiye’de satışa sunulan sportif SUV Subaru XV, prestij modeli Outback ve markanın en çok tercih edilen modeli Forester yer alıyor.     
Bayraktar Grubu markalarından Subaru, bu yıl TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde

ERKUNT TRAKTÖR'ÜN 50.ci MODELi

Otomotiv sektörünün öncü markası Erkunt Traktör, 50. modelinin hattan indirilişini, 18 Ekim’de Erkunt Traktör fabrikasında düzenlediği törenle kutladı. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi Eker ile ASO Başkanı Sayın Nurettin Özdebir’in katıldığı törende Erkunt’un 50. modeli hattan indirildi.
Törenin ev sahipliğini üstlenen Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan yaptığı konuşmada 8 yıllık genç bir markanın 50. modelini hattan indirmenin mutluluğunu yaşadıkların belirtti. “Üretime başladığımız 2004 yılı Ekim ayından beri üretimimiz ve satış rakamlarımız giderek yükseldi. 2010 yılından bu yana iç pazarda üçüncü sıradayız. 25 ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin traktör markasıyız. İlk defa bir

EDOX’UN RESMİ ZAMAN SPONSORLUĞUNU ÜSTLENDİĞİ “IŞIKLAR DÜNYA OFFSHORE 225 ŞAMPİYONASI”NDA MUHTEŞEM FİNAL İSTANBUL’DA



EDOX’UN Resmi zamanlama sponsoru olduğu Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası 2012 sezonuna,  İstanbul-Caddebostan’da veda ediyor…
2012 Dünya ve Türkiye Şampiyonları’nın kupalarına kavuşacağı şampiyonanın son yarışları “Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix 1” ve  “Palladium Alışveriş Merkezi Grand Prix 2”  olarak 20-21 Ekim tarihlerinde start alacak.
Sezon içinde şampiyonluğu garantileyen ECI Men Cosmetics takımı (Alpay Akdilek-Kerem Tuncer) genel klasmanda 2415 puanla açık ara ile liderliğini korurken, bu son ayakta  özellikle ikincilik ve üçüncülük sıralamasında kıran kırana bir mücadele yaşanması bekleniyor. Şampiyonanın Gaziantep ayağında üst üste kazandıkları 13.birincilik kupası kendi rekorlarını egale eden ECI Men Cosmetics takımı, final

VOLVO 180 YAŞINDA

Küçük bir atölyede başlayan hikaye 180 yıldır devam ediyor
.Evet o hikayenin adı Volvo..
Hikayede sık sık adı geçen kelimeler ise; 
teknoloji, yenilik ve çığır açan ürünler.
Türkiye'de ASC Türk satış ve satış sonrası hizmetleri güvencesi altında olan Volvo İş Makinaları, yola çıktığı mütevazi girişimlerden dünyanın en büyük ve en güvenilir iş makinaları

TOYOTA HiACE'DEN PROACE'YE...

Peugeot ve Citroen hafif ticari araçta
Fiat ile işbirliği yaparken motorda BMW, 
SUV ve benzeri araçlarda Mitsubishi ,
 küçük sınıfta Toyota ve karşılıklı hisse değişimi olan
 General Motors ( GMC, Chevrolet, Opel..) ile olan birliktelikler devam ediyor. 
Toyota ve Peugeot - Citroen işbrliğinin bir ürünü daha 
yollara çıkıyor; PROACE.

PiRELLi 140 YAŞINA BASTI



Pirelli Başkan ve CEO’su Marco Tronchetti Provera ile şirketin en üst yönetim kademesi, İtalya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Giorgio Napolitano tarafından 1872 yılında kurulan Şirketin 140. kuruluş yıldönümü vesilesiyle kabul edildi.
Marco Tronchetti Provera, “Pirelli’nin kuruluşunun 140. yıldönümü dolayısıyla Başkan Napolitano tarafından kabul edilmek hem kendim hem de hepimiz açısından büyük bir onurdur” diye konuştu ve devam etti “140. kuruluş yıldönümümüzü, İtalyan sanayisinin mükemmelliğini dünyanın

NiSSAN JUKE NiSMO


·         Juke NISMO, Avrupa’daki ilk NISMO markalı araç olacak
·         Japonya’daki Nissan NISMO departmanı tarafından tasarlanıp geliştirildi
·         Aracın iç ve dış tasarımı tekrar gözden geçirildi
·         Doğrudan enjeksiyonlu 200PS 1,6 litre turbo motor ile çalışıyor
·         İki aktarım seçeneği ile birlikte sunuluyor: 2WD manüel şanzıman veya 4WD CVT şanzıman
·          

SHELL ECO-MARATHON 2013 İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!



    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek yarışma için ilk başvuru süreci 31 Ekim’de sona erecek
Gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek ve enerjinin verimli kullanılmasına ilişkin toplum bilincini artırmak amacıyla düzenlenen Shell Eco-marathon’un 29’uncusu 15-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden lise ve üniversite öğrencilerinin, kendi ürettikleri araçlarla

Chevrolet, 157 Bin Otomobil Sattı Pazar Payını Krize Rağmen Büyüttü


  • Türkiye pazarındaki yüzde 15’e yakın daralmaya rağmen Chevrolet Türkiye bu yıl da geçen yıl ki satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Chevrolet Türkiye geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla pazar payını 4,7 oranında arttırdı.
  • Chevrolet Avrupa, Batı ve Orta Avrupa’da 2012’nin başından Eylül ayına kadar 157,000 otomobil satarak; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 düzeyinde artış yakaladı. Avrupa pazarındaki payı ise 0,13 puan artışla 1,34’e ulaştı. Batı Avrupa’da ise Chevrolet, geçen

    REKOR, VOLKiCAR'DAN

     V1 Challenge’tan yeni bir rekor Türkiye’nin şehir içinde gerçekleşen tek motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE 4’üncü yarışını, Aydın Malazgirt Meydanı’nda parkur etrafını ve balkonları dolduran 10 bin kişiyi aşkın seyirci izledi. Türkiyemotorsporları tarihinde şehir içinde ulaştığı seyirci sayısıyla bir ilke imza atan V1 Challenge’ın tampon tampona

    Treuex Logistics, Volvo ile çıtayı yükseltiyor!

    Uluslararası taşımacılık sektörünün hızla büyüyen markası Treuex
    Logistics, Volvo Kamyon’dan teslim aldığı beş adet Volvo FM 4x2 kamyon
    ile uzun yolların zorlu çalışma şartlarında Volvo Kamyon kalitesine
    güveniyor!
    Genç bir firma olan Treuex Logistics, Almanya merkezli taşıma şirketi  
    KNB Logistics’in desteği ile yatırımlarına devam ediyor. Treuex
    Logistics, filosuna kattığı beş adet Volvo FM 4x2 kamyon ile filosunu
    güçlendirerek büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor.

    VARTA KLASiK OTOMOBiL RALLiSi

    6-7 Ekim 2012 tarihlerinde 
    İstanbul - Edirne arasında  ralli düzenleniyor.Klasik otomobillerin yarışacağı etkinlik
    İstanbul'un Kurtuluş Günü'nde gerçekleşiyor.
    2 eski başkent arasında  rallinin sponsoru Varta...
    Geniş bilgiye http://klasikotomobil.org adresinden ulaşılabilir..

    DONGFENG SOKON C37

    Çin firmalarından DongFeng yeni modellerini; geliştirmeye, üretmeye ve satmaya devam ediyor.Tabii bazı araçlarda başka markalara benzemeden olmuyor!
    Huyundan mı, suyundan mı uzaktan yakın akrabalık mı var? 
    Belli değil!
    Biri Ford mu, dedi?

    Ticari araçlarda ekonomik ve temiz dizel motorlar için Common-Rail sistemleri Bosch, enjeksiyon basıncını 2.500 bar’a çıkarıyor

    Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, ticari araçlara yönelik geliştirdiği Common-Rail enjeksiyon sistemlerinin azami enjeksiyon basıncını 2.500 bar’a çıkarıyor.
     Yeni sistem, düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 (karbondioksit) emisyonlarıyla birlikte yüksek performans sağlıyor.
    Geliştirilmiş bu yeni teknoloji sayesinde, Avrupa’daki Euro VI ve Amerika’daki US 10 gibi egzoz gaz emisyon standartlarını karşılamak

    “SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİZ SORUMLULUĞUNUZDUR” PROJESİ; MONROE, SPEEDY VE CARREFOUR İÇERENKÖY AVM İŞBİRLİĞİ İLE BAŞLIYOR….

     Otomobil sahiplerinin trafikte güvenli sürüş bilincini arttırmak amacıyla Monroe, Speedy ve Carrefour İçerenköy AVM işbirliği ile hazırlanan “Sürüş Güvenliğiniz Sorumluluğunuzdur” projesi başlıyor.
    11-12-13 Ekim tarihlerinde Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi’nde başlayacak olan etkinlikte, otomobil sahipleri araçlarını Speedy güvenlik testi çadırında ücretsiz olarak testten geçirebiliyor. Güvenlik testinde aracın; amortisör testi, lastik diş derinliği ve lastik hava basıncı ölçümü, yağ seviyesi, antifriz, fren hidroliği, akü ile araçta olması gereken zorunlu ekipman kontrolleri gerçekleştirilerek araç sahibine aracın güvenlik seviyesi ile ilgili sonuçları içeren bir form veriliyor.

    VOLKİCAR YiNE AYDIN'DA...

    Türkiye’nin kent içinde gerçekleşen tek motorsporları yarışı
     V1 CHALLENGE’ta her yarışın birincilik kürsüsüne yeni bir pilotun adı yazılıyor.  Her yarışın birbirinden heyecanlı görüntülere sahne olduğu ve toplam 7 ayaktan oluşan V1 Challenge’ın  4’üncü ayağı ise 7 Ekim’de Aydın’da gerçekleşecek.

    Yolların efsaneleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde

    Avrupa-Asya turu yapan ve 7 klasik araçtan oluşan Yol Efsaneleri,
     15 ülke ve 2 kıtayı aştı.5’i 1930’lardan bu yana enerjilerini hiç kaybetmeden yollarda olan, 2’si yola çıktıklarından beri koleksiyonerlerin rüyalarını süsleyen Yol Efsaneleri, ilk kez sergilenmek üzere bir araya geldi…Hollanda’dan Bhutan’a binlerce kilometre yol kat ederek 
    Avrupa-Asya turu yapan, her biri içerisinde bir tarih barındıran klasik araçlar: 1930 Bugatti T46, 1932 Riley Gamecock, 1933 Bugatti T46, 1934 Lagonda M45, 1935 Alvis Speed20, 1971 Citroen Maserati SM Drophead by Chapron, 1977 Land Rover 101.
    Otomobil meraklılarının büyük ilgisini çeken “Yol Efsaneleri” daha önce hep yol almak üzere bir araya geldiler… Rahmi M. Koç Müzesi’nde verecekleri mola ile bu 7 klasik araç ilk kez sergileniyor.Sergi; 17 Mart 2013'e kadar sürecek.

    Bu Blogda Ara