INFINITI RED BULL RACING

iNFiNiTi, ÜÇÜNCÜ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN RED BULL RACING TAKIMININ TEKNİK SPONSORU OLDU

Premium otomobil markası INFINITI’nin Formula 1 Dünya Şampiyonu Red Bull Racing ile işbirliği güçlenerek devam ediyor. 2011 sezonundan bu yana Red Bull Racing takımının ana sponsoru olan INFINITI, 2013 yılıyda teknik projeleri de kapsayan 3 yıllık bir sponsorluğa daha imza attı. Anlaşma kapsamında 2013 F1 sezonun teknik ortağı olan INFINITI, teknoloji ve mühendislik alanındaki başarısını dünyanın en prestijli spor olayı için Red Bull takımı ile paylaşarak farkını bir kez daha hissettirecek. Red Bull Racing takımının adı ise INFINITI RED BULL RACING olarak değişecek.

ŞAMiL S74

Şamil S74,;
Sahibinden. com üzerinden satışa sunuldu. 
 Prototip halinden gerçek otomobil kıvamına gelen araç, 
15 kişilik bir ekip sayesinde ortaya çıktı.
 8.4 litrelik motor araca yaklaşık gücü 700 beygir kazandırıyor.S74'ün Yürüyüş düzeni 4x4 .

FiAT 500L, AMERİKA YOLCUSU

Fiat'ın yeni küçük devi 500L, Amerika yolcusu..
Krom egzos çıkışlarına sahip Fiat 500L,  
1.4 MultiAir motor ile 160 Hp güce,  250 Nm torka, 
düz ve otomatik vitese sahip.
Bu; şirin devin, Los Angeles Motor Show'dan sonra 
2013 yılıyla satışa sunulması planlanıyor.

OTOMOBiLDE FIRSATLAR, AVANTAJLAR!

Yılın sonu yaklaştıkça, firmaların yeni kampanyaları artıyor.Kampanyalarda;,
 indirimler, servis kolaylıkları, kredi seçenekleri ve benzeri bir çok şey, alıcıları bekliyor...
İşte o ampanyalardan bazıları;
Renault’da peşin alımlarda 4bin TL indirim fırsatı*!
Volkswagen Amarok’ta 4 bin 600 TL’ye varan fiyat avantajları

ELEKTRiKLi OTOBüS , TRANSiST'LE YOLLARA ÇIKIYOR

Koç Topluluğu firmalarından Otokar’ın sadece elektrikle çalışan otobüsü Doruk Electra yolcu taşımaya başlıyor. İlk olarak 28 - 30 Kasım tarihlerinde Toplu Ulaşım Haftası kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Transist 2012 V. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’nda ziyaretçiler için otel ve fuar alanı arasında ring seferleri yapan Electra, önümüzdeki haftadan itibaren İETT bünyesinde deneme sürüşlerine başlayacak.
2005 yılından bu yana alternatif yakıtlı otobüsler konusunda çalışmalar yürüten Otokar’ın bu yıl

Traktörün ve dizel motorun kalbi TÜMOSAN fabrikasında atıyor

2011 İSO-500 listesinde 185. sırada yer alan Albayrak Grubu iştiraklerinden TÜMOSAN, halka arz yolunda adım adım ilerlerken Konya’daki üretim üssü ve kapasitesi ile dikkat çekiyor. Konya’da 1,6 milyon metrekare üzerinde 82 bin metrekare kapalı alanla Türkiye’nin tek çatı altında en büyük traktör üretim kapasitesine sahip TÜMOSAN’da 10 farklı dizel motor ve 22 ana model altında 174 farklı traktör modeli üretiliyor
28 – 29 – 30 Kasım’da halka arz için talep toplayacak TÜMOSAN, dünya standartlarındaki fabrikasında sektöründe birçok ilk’e imza attı. TÜMOSAN’ın Konya’daki fabrikasında üç vardiyada yıllık 45.000 traktör üretim kapasitesi ve yine üç

STEVE McCURRY İMZALI 2013 PIRELLI TAKVİMİ RİO’DA TANITILDI

2013 Pirelli Takvimi bugün Rio de Janeiro’da tarihi
"Cidade Maravilhosa" limanındaki "Pier Mauá" antrepolarında tanıtıldı. The Cal™ olarak anılan ünlü takvimin 40. sayısının yaratıcısı Steve McCurry, dünyanın en tanınmış fotoğrafçılarından biri. Brezilya’da yakın geçmişte yaşanan sosyal ve ekonomik dönüşümü anlatan McCurry’nin çekimleri, Patrick Demarchelier'nin 2005 ve Terry Richardson'ın 2010

TT MOTOR BASIN AÇIKLAMASI

TT Motor'un yerli üretim hakkındaki basın  açıklaması;
Suudi Arabistan Krallığı 35 bin metrekare üzerine TT Motor için dünyanın en teknolojik ve modern fabrikasını kuruyor.
Denize sıfır olan fabrika arsası devlet tarafından TT Motor’a tahsis edilmiştir. Bu alanda TT marka vasıtalar (polis, sahil güvenlik botları, TT motorlar, bisikletler, özel otobüs ve araçlar) üretilecek.
Bu konuda ön iyi niyet protokolleri imzalanmış olup projenin detayları görüşülmeye başlanmıştır.Şu an üretim yerinin Suudi Arabistan olması şartı üzerine görüşmeler sürüyor.

ZORRO MOTOR

Yerli motosiklet imalatçılarımızın yanında  kendi oluşturdukları markalarla ithalat yapanlarda var...Bu üretimin bir kısmı  ise ne yazık ki montaj!Bir dönem motosiklet ithalatı en yüksek düzeye çıkmış ve bunların % 90 civarı Çin'den gelmişti.
Şimdilerde ise durum biraz farklılaşarak duruldu.
Geçen gün Gaziosmanapaşa'da büyk bir kamyonun üstünde ZORRO adıyla  yeni motosiklet ler  gördüm. İnternet adreside yer

Chevrolet Spark'ın Elektrikli Modeli Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Tanıtılacak

Chevrolet, 30 Kasım – 9 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Los Angeles Auto Show Fuarı’nda, markanın popüler  mini otomobili Spark’ın elektrikli versiyonunu tanıtacak. Spark EV, lansmanı 2013’te gerçekleştirilecek.

Chevrolet ayrıca interaktif bilgi-eğlence sistemi MyLink’in işlevselliği artırılarak geliştirilmiş versiyonunu da fuarda

Audi’den yeni bir hizmet: Servis faturasını internetten ödeme imkanı!

 Doğuş Otomotiv-Audi, servis hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Servis faturaları artık Benim Audim internet sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor. Böylece Audi sahipleri servis işlemleri için günlük programlarından geri kalmıyor.

Müşteri memnuniyeti ve servis kolaylığını her fırsatta geliştirmeyi hedefleyen Doğuş Otomotiv-Audi’nin yeni hizmetinde, Audi sahipleri servis faturalarını www.benimaudim.com internet sitesindeki sanal POS cihazı ile ödeyebiliyor.

HATTAT TRAKTÖR, AVRUPA’DAN SONRA GÖZÜNÜ SENEGAL’LE AFRİKA PAZARINA DİKTİ


Türkiye’den bir ilk. Hattat Tarım Traktörleri, Afrika’nın en gözde ülkesi Senegal’e yolcu.
Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Traktör, Avrupa pazarında hızlı büyümesini sürdürürken Senegal’le gerçekleştirdiği anlaşmayla Afrika pazarına da giriş yaptı. Yüzde 100 yerli sermaye olan Hattat Traktör, bu anlaşma ile Senegal’e traktör satışı yapan ilk Türk traktör firması oldu.
Hattat Holding bünyesinde 2002 yılında traktör yatırımına start veren Hattat Tarım, Türkiye ve Avrupa’daki hızlı yükselişini sürdürüyor. Avrupa’dan Latin Amerika’ya Asya’dan Ortadoğu’ya 34 ülkeye yaptığı ihracat ile yerli traktör yatırımında ihracat şampiyonu olan Hattat Tarım, Afrika pazarına Senegal ile gerçekleştirdiği anlaşmayla hızlı bir giriş yapıyor.

Borusan Otomotiv Motorsport, Roma 6 Saat Yarışına Katılıyor


   Borusan Otomotiv Motorsport Roma 6 Saat yarışı için İtalya’ya gidiyor. 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek ve kesintisiz 6 saat sürecek yarış, Roma şehir merkezine 32 km uzaklıktaki Vallelunga yarış pistinde yapılacak.
   İbrahim Okyay, Aytaç Biter ve Nicola Ferrato’dan oluşan ekip ile start alacak olan Borusan Otomotiv Motorsport bu yarışa ilk kez kullanacağı BMW M3 yarış otomobili ile katılacak. 520 Hp güç ve 500 Nm torka sahip yarış otomobilleri ile genel klasmanda başarı arayacak olan takım. 2012 sezonunda Dubai 24 saat ve Barcelona 24 saat yarışlarından sonra Roma 6 saat ile 3. dayanıklılık yarışında start almış olacak.

BEETLE, KAPLUMBAĞA, BÖCEK, TOSPAĞA

 Efsane Kaplumbağa yeni haliyle İstanbul AutoShow Fuarı'nda sergilendi. Günümüzün kaplumbağası diğer bir deyişle Beetle.
 1.2 ve 1.4 litrelik motorları bulunan otomobil yuvarlak hatlarıyla ziyaretçilleri kendisine çekmesini bildi..Dışı kadar iç tasarımıda ilk modellerine gönderme yapan otomobilin fiyatı 22.900 Euro'dan başlıyor..

Herkes için üç boyutlu modelleme, Autodesk 123D Design ile mümkün!

 Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, herkesin kolaylıkla üç boyutlu modelleme yapabilmesini sağlayan Autodesk 123D Design uygulamasını piyasaya sürdü. 123D Design; kullanıcıların iPad, Mac, PC veya web tarayıcıları aracılığıyla üç boyutlu modelleme yapabilmesini mümkün kılıyor.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya lideri Autodesk, kullanıcıların iPad, Mac, PC veya web

Bu Blogda Ara