RENAULT FLUENCE Z.E. KONYA'DA ....

Yerli ve seri üretim elektrikli Renault Fluence'ın seri şekilde satışları ve de filolara katılışı devam ediyor..Ankara'dan sonra Konya'ya da  12 Adet Renault Fluence Z.E. filosu teslim edildi.Konya Valiliği, çevre dostu Renault Fluence Z.E. kullanarak temiz bir dünya için katkıda bulunuyor. Yapılan tören ile, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’a 12 adet elektrik motorlu Fluence Z.E. teslimini gerçekleştirdi.                            
Fluence Z.E., elektrik motorlu araçların Konya Valiliği hizmetinde kullanılacak. Başbakanlık, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kayseri Melikgazi Belediyesi , Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,

MARDUK'A KOŞAR ADIM...

Flamingoların kaderi İzmir Körfez'inden çıkarılacak çamurun İzmir Gediz Deltası'na dökülüp dökülmemesine bağlı!
Bugün Biyolojik Çeşitlilik Günü… Ancak ne yazık ki gezegenimizi paylaştığımız birçok canlı ve onların yaşam alanları büyük bir hızla yok oluyor. Nedeni ise ne yazık ki her geçen gün modernleşen, modernleştikçe ihtiyaçları artan ve ihtiyacı arttıkça doğayı yalnızca hammadde olarak gören insan ve onun doymak bilmeyen yaşam biçimi. Bu yaşam biçimi nedeniyle bugün her 13 dakikada bir tür sonsuza kadar yok oluyor. Bir başka değişle gezegenimizde her 13 dakikada bir, 1 canlı için bir yerlerde kıyamet

AUDİ, ATIK SUYU YAKITA ÇEViRiYOR!

Audi atık suyu yakıta dönüştürüyor! 
 Audi’nin ABD’de gerçekleştirdiği araştırma sonucunda, genetiği değiştirilmiş bakteriler, karbondioksit ve güneş enerjisinin de yardımıyla, atık suyu sentetik yakıta dönüştürmeyi başardı. e-dizel ve e-etanol olarak adlandırılan bu yakıtlar, birkaç yıl içinde TDI ve TFSI motorlu Audi’lerde kullanılabilecek.
Audi’nin alternatif enerji kaynaklarını araştırdığı “Audi Future Mobility Lab (Audi Geleceğin

BorusanHolding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, tedavi görmekte olduğuİstanbul'da yaşamını yitirdi.

Türkiye sanayisine büyük hizmetleri geçen,Borusan Grubu’nu kurarak Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri halinegetiren Asım Kocabıyık'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından FatihCamii’nden kaldırılacak.
 Borusan Grubu'nun Kurucu ve Onursal Başkanı AsımKocabıyık, sabaha karşı tedavi görmekte olduğu Amerikan Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.
Hayatını Türkiye'nin sanayileşmesine ve toplumun gelişimine adamış olan Asım Kocabıyık, 29

Alfa Romeo Giulietta’dan Tutku Dolu Bir Hikaye!


 Alfa Romeo Giulietta’nın Etkileyici Animasyonu Sosyal Medyada Büyük İlgi Görüyor!
Tofaş çatısı altında yer alan Alfa Romeo, çarpıcı pazarlama iletişimi aksiyonları ile farklılık oluşturmaya devam ediyor. Alfa Romeo, İtalyan stili sportiflik ile zarafet anlayışını yansıtan Giulietta modelinin tutku dolu ruhunu yansıtan etkileyici animasyon filmiyle otomobilseverler keyifli dakikalar yaşıyor.
Sportif imajının yanı sıra tutkuyu cesaret ve dinamizm ile

Otomotiv Proje Pazarı Yarışması 2013

ResimArtık Otomobil Tutkunlarının da Fikir ve Projelerini Hayata Geçirebilecekleri Bir Tasarım Yarışması Var!
Türkiye otomotiv sektöründe ikinci kez gerçekleştirilen “Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması” için başvurular 1 Aralık 2012 itibariyle başladı. Tasarımcılar, mucitler ve değerli bir fikri olan herkes için, otomotiv sektörüyle ilgili çalışmalarını sunabilecekleri bir platform sağlayan yarışmanın başvuruları 1 Aralık 2012 – 15 Mart 2013 tarihleri arasında, online olarak www.otomotivprojeyarismasi.com adresi üzerinden, dosya yükleme

FORD KOLLEKSiYON OTOMOBiLLERi NEREYE KAÇIRILDI?

Ford Büyük Takip başladı!
Facebook üzerinde oynanan ve Türkiye’de detaylı bir senaryoya sahip ilk interaktif çizgi oyun olma özelliği taşıyan Ford Büyük Takip başladı. Araştırmacı gazeteci Mehmet Güçlü karakterinin başrolde olduğu oyunda, oyuncular ipuçları yardımı ile ünlü koleksiyonerin çalınan otomobillerini buluyorlar.
Genç gazeteci Ford koleksiyonunun peşinde

Yeni Fiat Panda 4X4 İlk Uluslararası Ödülü’nü Aldı!

Yeni Fiat Panda 4X4 “2012 Yılının SUV’si” Seçildi!
Fiat’ın dünya çapında ulaştığı 6.5 milyon adedi aşkın satış rakamıyla sınıfında efsane modeli haline gelen Fiat Panda yeni nesliyle de büyük başarılara imza atmayı sürdürüyor. Eylül ayındaki Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılan Yeni Fiat Panda 4X4 modeli, ilk uluslararası ödülünü

TRAFİK HAYATTIR! ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ

Doğuş Otomotiv’in trafik güvenliği bilincinin toplumun geneline yayılması amacıyla başlattığı Trafik Hayattır! kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluğu Derneği tarafından düzenlenen “İşletme 2023:Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri” etkinliğinde geçen sene olduğu gibi bu sene de jüri özel ödülüne layık görüldü. Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Örnek Eğitim Uygulaması Ödülü de Trafik Hayattır’ın oldu. 

CHANGHE, JMC, DFM, DFSK, GAZ ve KAMAZ ALMANYA'DA DA SATILIYOR

Çin firmaları ülkemizde her alanda direk veya dolaylı olarak faaliyet gösteriyor. Göstermese bile ürünleri Türkiye de satılıyor, kullanılıyor.
Özellikle otomotiv olarak temkinli yaklaşılsa da bazı Çin markaları Avrupa'da faaliyet gösteriyor. Almanya'da satışı yapılan bazı markalar var; Kamaz  (Rus), GAZ (Rus), JMC (Çin), DFM (Çin), DFSK ( DFM iştiraki, Çin), Changhe (Çin).
Bu markaları indimo.eu satıyor.
Bu markalardan GAZ ve DFM ülkemizde de satılıyor.Ayrıca GAZ yeni bir montaj tesisi açtı,

MANGA, GAMEX, OTOMOBiL ve OYUN

 Gamex, bir çok  bilgisayar oyununun tanıtımına sahne olurken en büyük sürpriz MaNGa'dan geldi. Müzik Grubu  Manga ve oyun dünyasının ünlü isimlerinden Joygame ortak bir proje çerçevesinde MaNga'nın ZombiRock'a özel müzikleri, MaNga'ya özel bir oyun haritası, MaNga karakterleri, kostümleri ve enstrümanları yılın en iyi MMO aksiyon oyunu ZombiRock'ta

YENi ÇiN OTOMOBiLi

Çin semalarından yeni bir otomobil, eski kıta Avrupa'ya muhtemelen Cenevre Fuarı sırasında düşecek!Kendine has  bir model gibi durmasına rağmen  başka markalardan bir kaç esinti görebiliyorsunuz.Gerçi Avrupa ve Amerika'nın büyük markaları nda bile benzer etkileşimler görülebliyor.Yeni markanın adı Qoros. C sınıfı sedan otomobilin yanısıra spor bir modele de internet sitesinde yer verilmiş.

BUGATTİ TYPE ZERO

En lüks ve en güçlü spor otomobillerden 
Bugatti'nin yeni  kavram otomobili.
Bu tek kişilik üstü açık otomobil, elektrikle çalışıyor. 
Ön tasarımı güncel Bugatti modellerinden
 daha  modern, 
agresif ve daha iyi olmuş.

UĞUR ŞAHiN Ve ROLLS ROYCE

Ünlü Türk Tasarımcı Uğur Şahin'in yeni bir çalışması daha tanıtıldı.
Bu kez 1930'lu yıllardan bir  Rolls Royce'un günümüze yansıması olan bir otomobil ortaya çıkarılmış.Tarihin en lüks otomobillerinden biri  önümüzdeki yıllara ancak bu şekilde akıcı ve estetik şekilde taşınabilirdi.   
Bu muhteşem otomobilin adı; Rolls Royce Jonckheere Aerodynamic Coupe II.

Windows 8’in İlk Türk Kurumsal Sorumluluk Uygulaması: TRAFİK HAYATTIR!

 Doğuş Otomotiv, ‘Trafik Hayattır’ platformu ile bir ilke daha imza attı. Teknoloji dünyasına eşsiz bir yenilik ve erişim gücü getiren Windows 8 Uygulama Mağazası’nda yer alan Türkiye’deki ilk kurumsal sorumluluk uygulaması ‘Trafik Hayattır’ oldu.
Doğuş Otomotiv 2004 yılından bu yana toplumda trafik güvenliği konusunda bilinçlendirme ve kültür değişimi amacı ile yürüttüğü çalışmalarına, yeni bir iletişim platformu olan Windows 8

HGS, Avea İletişim Merkezlerinden Alınabilecek

PTT ve Avea arasında imzalanan işbirliği ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)  ürünlerinin satış ve yüklemesi, Avea İletişim Merkezleri’nden de yapılabilecek. Hizmetten Avea’lı olan, olmayan herkes yararlanabilecek
 Türkiye’nin en çok konuşturan operatörü Avea, PTT ile imzaladığı işbirliği ile “Hızlı Geçiş Sistemi”ne geçişi kolaylaştırıyor. PTT ile imzalanan işbirliği kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’deki Avea İletişim Merkezleri’nde 24 Aralık itibariyle HGS kart, HGS etiket satışı

OTOMOBiL DÜNYASININ YILDIZ'I

 Otomobil dünyasının YILDIZ'ı 
aynı zamanda  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı 
Nihat Ergün'ün yeni makam otomobili olarak tanıtılan araç,  Karabük Üniversitesi Güneş Aracı Takımı 
KUGAT'ın imal ettiği Yıldız..

GÜVENLİ SEYAHAT NASIL OLUR

Otobüslerde yangına karşı güvenlik önlemleriyle karlı yolların gündeme getirdiği kış lastiği yolcular için hayati önem arzediyor.. Güvenli, kaliteli ve konforlu seyahat felsefesiyle yolcu taşımacılığında Türkiye’nin iki dev markası olan Ulusoy ve Varan kışa hazır. Yurdu etkisi altına alan kötü hava koşullarına karşı filolarındaki 450 otobüs ve 150 servis aracıyla kış lastiği uygulamasına geçen Ulusoy ve Varan, araç yangınlarını önlemek için de ‘Araç içi yangın sistemleri’ uygulamasını başlattı.

AE PROJECT, YTÜ'DEN

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri 
ve öğretim görevlilerinin ekip olarak geliştirdiği Ae Project, 
bir çok başarılara sahip. Günümüzde çevreci araçların ilk aşaması anlamında ki çalışmalara örnek. 
Değişik etkinlikler ve fuarlarda tanıtılarak halkın dikkati 
bu yöne çekilirken tanıtımda yapılmış oluyor. 
Eleks Fuarı'nda sergilenen Ae Proect sizlerle..

Volkswagen Sözlük otomobilin dilinden anlıyor

 Yeni ve kaliteli otomobilleriyle tanınan Volkswagen yeni bir hizmeti uygulamaya başladı; Sözlük..
Volkswagen Binek Araç, müşteri ihtiyaçlarına en uygun ürün ve hizmetleri sunma ilkesiyle gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi: Volkswagen Sözlük.

Gelişen otomotiv teknolojisinin her geçen gün yeni bir terimi, yeni bir ifadeyi hayatımıza dahil etmesiyle neredeyse ayrı bir lisan haline gelen otomotiv terminolojisini anlamak için bir sözlük

Dünya Şampiyonluğu Dahil Üstün Sonuçlar Alan Chevrolet WTCC Takımına, AUTOBEST'ten ''Sportbest'' Ödülü

 Amerikan Chevrolet'in WTCC takımı, 15 Orta ve Doğu Avrupa ülkesinin  otomotiv editörlerinin oluşturduğu AUTOBEST jürisi tarafından, “Sportbest” 2012 ödülüne layık görüldü.

AUTOBEST Başkanı Ilia Seliktar ödülle ilgili olarak, “Bu ödül yeni stratejimizin yeni bir dışa vurumu. Şimdiye kadar, bölgemizden gelen genç, yetenekli sürücülere önem verdik. “Gelecek Seviye” yaklaşımımız kapsamında, genç ve yetenekli sürücülere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Daha önce motor sporları alanında

Maserati’nin Yeni Lüks Sportif Sedanı, 2013 Yılının Ocak Ayında Türkiye’de!

 Şimdiye Kadar Üretilmiş Olan En Güçlü ve En Hızlı Maserati Quattroporte Yollara Çıkıyor! 
Fiat  - Iveco - New Holland grubunda bir çok ünlü marka bulunuyor. Fiat ayağının üst segmente yer alan markası Maserati efsane modellerinden  Quattroporte'u yeniledi..
 İtalyan lüks ve prestijli spor otomobil üreticisi Maserati’nin lüks sportif sedan segmentinin öncüsü olarak tarihe geçen Quattroporte modelinin 6’ncı nesli yollara çıkıyor.

Yeni Volvo FH serisi ile üstün yol tutuş

Volvo Kamyon, yeni lanse ettiği FH serisini geliştirirken kamyonun yol tutuşuna ve yolda vereceği tepkilere büyük özen gösterdi. Hem ön hem de arka süspansiyon sistemlerinin optimize edilmesi, arttırılmış boşta gitme dengesi ve daha iyi kabin süspansiyonu gibi özelliklerin tümü, yeni Volvo FH'ın üstün bir sürüş ve yol tutuş sunmasını sağlıyor. Bağımsız ön süspansiyon

Allison şanzımanlı Perlini kamyonlar

Zorlu görevlerin muhteşem ikilisi: Allison şanzımanlı Perlini kamyonlarAllison tam otomatik şanzıman donanımlı dört adet Perlini damperli kamyon, güvenirliliği, dayanıklılığı ve üstün performansını Milano’daki taş ocağında sergiliyor. Dünyanın en büyük beşinci çimento üreticisi Italcementi’nin işlettiği kalker ocağı Colle Pedrino’yu gökyüzünün berrak olduğu bir günde görmek mümkün. Milano’nun biraz yukarısında bulunan

HAYALiNiZDEKi ARABAYI ÇiZiN

Toyota, geçen seneki yarışmaya devam ediyor..
Hayallerindeki Arabayı resmederek 15 Şubat 2013 tarihine kadar başvuruda bulunan 15 yaş ve altındaki çocuklar, öncelikle Türkiye Ulusal yarışmasında dereceye girmek için yarışacak. Türkiye’de dereceye girenler de, Dünyanın 5 kıtasından seçilmiş eserlerin yer alacağı Uluslararası Yarışma’ya katılma şansı elde edecekler. Kazananlar Türkiye’de birbirinden değerli hediyeler, dünya yarışmasında da Japonya seyahati ile

ETOX SEDAN

Etox Zafer , şimdide sedan tipi otomobiliyle gündemde
ODTÜ ( SanTez) işbirliği çerçevesinde dizel otomobille beraber  sedan  ve elektrikli otomobillerde geliştirildi.Otomobilin ar-gesi  ve diğer çalışmalar için 50 kişi ter döktü..

CMS’ye Mükemmellik Ödülü! Honda Avrupa’dan..

Türkiye’nin lider, Avrupa’nın önde gelen alüminyum jant üreticisi CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş, Honda Access Europe tarafından Mükemmel Performans Ödülü’ne layık görüldü. Honda Avrupa, CMS’yi, “Kalite, maliyet, lojistik, proje geliştirme ve çevreye saygı” çalışmaları nedeniyle bu ödüle layık gördüğünü açıkladı.
CMS, kalitedeki üstün başarılarına bir yenisini daha ekledi. CMS, Honda Access Europe tarafından 110 tedarikçi firma arasında sadece 5 tedarikçiye verilen “Mükemmel Performans

Kış lastikleri ile trafiğe güvenle çıkın

Lastik üreticileri yol, yaya ve sürücü güvenliğinde maksimum güvenlik ve performans sağlamak için sürekli yeni teknolojiler geliştiriyor. Dünyanın önde gelen lastik üreticisi Michelin de hem kış lastikleri ürün gamı hem de sürücüleri bilinçlendiren uygulamaları ile kışın trafikte sıfır kaza ve güvenli seyahat hedefliyor

Michelin sürücüleri kış aylarında kış lastiği kullanmaları konusunda bilinçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Özellikle son dönemde artan kış lastiği kullanımı bilincine destek

Motor sporları Şampiyonları ekonomik sürüş için yarıştı!

Leaseplan’in katkıları ile düzenlenen ve Sebastian Loeb, Andre Lotterer gibi motor sporları efsanelerinin katıldığı iMobility Challenge yarışmasında, bu kez en hızlı olan değil en cimri olan kazandı. Yıldız Parkı’nda düzenlenen yarışmada, GT, WEC, WRC ve WTCC gibi dünyanın en zorlu yarışlarının şampiyonları, ekonomik ve çevre dostu sürüş için direksiyon salladı. Kazanan ise Mercedes Pilotu Marc

YILIN EN GÜVENLİ OTOMOBİLİ SUBARU XV’DE 2012’NİN SON KAMPANYASI

Subaru, yıl bitmeden otomobil tutkunlarını XV ile buluşturmak için cazip fiyat avantajları sunuyor. Crossover segmentinin en beğenilen modeli Subaru XV’nin “Comfort” donanım paketine sahip aracını Aralık ayına özel indirim fırsatları ile Subaru severlerle buluşuyor. Kampanya kapsamında XV’nin 1.6 litrelik CVT otomatik şanzımanlı, düşük yakıt tüketimine sahip; Comfort’ donanım paketi 66 bin 900 TL , Elegance donanım paketi 69 bin 900 TL, ‘’den başlayan cazip fiyat avantajları ile Subaru

Ailecek keyifli, konforlu ve güvenli yolculuk: SEAT Alhambra

SEAT Alhambra, 7 koltuğu, geniş iç ve bagaj hacmi ve EuroNCAP’ten 5 yıldızlı güvenliği ile aktif bir yaşam tarzını benimseyen geniş ailelerin tercihi oluyor

Doğuş Otomotiv-SEAT’ın satışa çıktığı günden beri, büyük ilgi uyandıran Alhambra modeli, geniş ailelerin tüm ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlandı. Geniş iç hacminden, araca binmeyi ve inmeyi kolaylaştıran elektrikli kayar kapısına ve güvenlik önlemlerine kadar her şey, ailelerin konforunu sağlamak için düşünüldü. 

ESKİ OTOMOBİL KAMPANYALARINA SON

Nissan Micra, Juke ve Qashqai’ye sahip olmak isteyenler için son fırsatlar... Yüzde 0 faiz fırsatının yanı sıra fiyat avantajlarıyla da  2013'e bir Nissan’la girin
Nissan Ailesi’nin en asi ve en haylaz üyeleri olan Qashqai, Juke ve Micra’ya sahip olmak isteyenler için yılın son fırsatı başladı. Nissan Türkiye’nin Aralık ayı kampanyası kapsamında dikkatleri üzerine çeken Qashqai ve Micra’nın yanı sıra tüm Nissan modellerindeki fiyat ve faiz avantajları Aralık’ın kaçırılmayacak

CHEVROLET KONUŞUYOR; SiRi ve iNDiRiMLERLE


Los Angeles Uluslararası Otomobil Fuarında yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yılın başlarında Chevrolet Spark ve Aveo sesli komutla çalışan akıllı asistan Siri ile birlikte sunulacak.

Mobil işletim sistemi iOS 6 ile uyumlu bir iPhone’u (4S veya daha yeni model) olan kullanıcılar, otomobillerinin standart Chevrolet MyLink bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla Siri’yi kullanabilecekler. Müşteriler böylece gözlerini yoldan ve ellerini direksiyondan ayırmadan, güvenli bir şekilde çeşitli işlerini yapabilecekler. Dikkatin dağılması ihtimalini daha da azaltmak amacıyla, Siri ‘Hands-Free’ modunu daha da öteye

DACIA, YENİ SANDERO VE YENİ SANDERO STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR

Sandero ve Sandero Stepway modelleri yenilendi:
  •  Yeni Dacia Sandero; çekici bir fiyat etiketiyle beş kişinin konforlu seyahat edebileceği bir iç hacim sunan geniş, fakat bir o kadar da kompakt bir modelYeni Dacia Sandero Stepway; farklı çizgileri ile güçlü ve uygun fiyatlı bir ‘crossover’  
    Dacia’nın çekici yeni tasarımı: Yeni Sandero ve Yeni Sandero Stepway yeni Dacia tasarım çizgisini benimsiyor. Yeni Sandero Stepway SUV görüntüsü ile beğeniliyor.

İddaa Maçları Artık Canlı Yayınla Nesine.com'da

Bunun için sporseverlerin tek yapması gereken, bültende takım isimlerinin yanında yer alan kırmızı TV logolu maçlardan izlemek istediklerini seçerek, kuponlarına eklemek ve maç saatini beklemek. Nesine.com üyesi olmayan sporseverler de ücretsiz üye olarak bu hizmetten

Sony'den Son Bond Görevi; "Kaçırılan Ajanı Bulabilecek Misin?"

Sony, “Skyfall” konseptli yarışmalarıyla ödül dağıtmaya devam ediyor. Yeni görev, aynı zamanda final görevi. Sony Türkiye Facebook Sayfası’ndan verilecek talimatlarda, Ajan S olarak karargahtan alacağınız 3 farklı görevle, tüm ipuçlarını takip ederek kaçırılan ajanı kurtarmanız

YENi VOLKSWAGEN CADDY SPORTLiNE

Caddy Ailesi sınıfının en hızlısı, en güçlüsü ve en atağı olan Caddy Sportline ile genişledi!
Alman otomotiv devi Volkswagen kalitesi ve Doğuş Otomotiv-Volkswagen Ticari Araç güvencesi ile Türk kullanıcılar ile buluşan Caddy, zengin donanım seçenekleri ve düşük yakıt tüketimi ile tüm rakiplerini geride bırakıyor 
Hafif ticari aracın fonksiyonelliğini, binek aracın dinamizmi ve konforu ile buluşturan Caddy, sınıfının çok ilerisinde özellikleri, yüksek donanımı ve üst düzey güvenlik sistemleri ile öne çıkıyor.

Yeni A3’ün Güvenlik Sistemlerine 4 Ödül!

EuroNCAP’ten Yeni A3’ün güvenlik sistemlerine 4 ödül!
EuroNCAP, çarpışma testinde en iyi derece olan 5 Yıldız ile ödüllendirdiği Yeni A3’ü bu kez de aktif güvenlik sistemleri nedeniyle 4 Euro NCAP Advanced Ödülü’ne layık gördü!
Araç dayanıklılıklarını Avrupa koşullarını temel alarak test eden bağımsız derecelendirme kuruluşu EuroNCAP, A3’ün yol koşullarında herhangi bir tehlikeyi önceden belirleyerek, potansiyel önlem alan Pre Sense Basic, Pre Sense Ön, İkincil Çarpışma Fren Asistanı (Secondary Collision Brake Asistant) ve Aktif Şerit Takip Sistemi (Active Lane Asist) güvenlik sistemlerini,

Yeni Subaru Forester Güvenliği ile Euro NCAP’tan Tam Not Aldı

Subaru’nun Şubat 2013’de satışa sunulacak yeni Subaru Forester modeli Euro NCAP* güvenlik testlerinden beş yıldız aldı. Dört farklı darbe testi ile sınanan yeni Forester üstün teknolojik donanımı sayesinde çarpışma durumunda sürücü ve yayaları maksimum oranda koruduğunu ispatladı.
Subaru efsanesinin dördüncü nesli yeni Forester Euro NCAP Güvenlik testlerinden alınabilecek en yüksek 5 yıldızlı notu aldı. Zarif ve kompakt tasarımı, güçlü 4X4 özellikleri ve sadece Subaru’ya özgü Boxer motoru sayesinde rakiplerinden farklı bir konumda yer alan Forester gelişmiş güvenlik özellikleri ile de ayrışıyor.
Spor otomobiller yaratma konusunda uzun yıllara dayanan deneyime

İĞNEADA TURiZM ALANI, LONGOZ ORMANLARI, SINIR KAPISI ve SANTRAL

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliv’in Türkiye ziyareti sebebi ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın İğneada'nın 3. Nükleer Santral’in yapılması muhtemel aday yerlerden birinin olduğunun açıklaması üzerine bir açıklama yapan İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Beğendik Köyü sınırları içerisinde EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan ‘Trakya Entegre Termik Santral Projesi’’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘İmar Planlarında gerekli tadilat yapılmadan bölgeye Termik Santral yapılamayacağının’ belirtilmesi

Bu Blogda Ara