İBB ile Almanya'nın otomotiv ve makine endüstrisinin kalbi olan Stuttgart'ta Arge Merkezi kurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Stuttgart Belediyesi Arge Merkezi kurdu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın otomotiv ve makine endüstrisinin kalbi olan Stuttgart Belediyesi ortak Arge Merkezi kurdu.
Arge Merkezi’nin kurulması sebebiyle Stuttgart’a giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş meslektaşı Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster sözleşme imzaladı.Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş dünyanın artık global bir köy haline geldiğini
belirterek, gelinen noktanın artık beraber adım atmayı gerektirdiğini söyledi. 

Göreve geldikleri günden bu güne yerel yöneticiler olarak halktan kopuk bir yönetim anlayışı benimsemediklerine vurgu yapan Başkan Topbaş, dış ilişkilerde de ortak payda da buluşmanın dünya insanlarının çıkarına bir durum olduğunu söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Yerel yönetimlerin refleksi daha hızlıdır. El ele vererek insanlarımızı mutluluğa taşımalıyız. Yerel diplomasi ve işbirliğinin dünyada barışa katkısı yadsınamaz bir gerçek. Biz burada bir milat oluşturuyoruz. Gelecek nesiller bu günü hayırla yad edecektir.”

İmza töreninde konuşan Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster’da  Başkan Topbaş’ın UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki yoğun temposundan zaman ayırarak Stuttgart’a bulunmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, “Sizin büyük özverinizle bir araya geldik. Bu ortaklığımız gelecek nesiller için temel oluşturacaktır” şeklinde konuştu. 

Kurulan Arge Merkezi’nin gençlere ve bilim adamlarına yeni ufuklar açacağına inancının tam olduğunun altını çizen Wolfgang  Schuster şöyle devam etti:  “Sizlerle ortaklık yapmak bizim için çok önemli. Sizinde dediğiniz gibi gelecek nesiller attığımız bu adımdan övgüyle söz edeceklerdir. Bizler bu merkezde mutlu insanlara hizmet etmenin gururunu yaşayacağız.”

Kurulan Arge Merkeziyle alakalı sözleşmeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Stuttgart Belediyesi’nin yanı sıra Max Planck Enstitüsü, Frauenhofer enstitüsü, Mercedes, Bosch, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İntel, Tofaş, Mercedes Türkiye imza attı. Kurulan Arge Merkezi, Almanya ve Türkiye’deki şehirler için hidrojen yakıtlı araç, elektrikli araç, sürdürülebilir ulaşım, yenilenebilir enerji, akıllı kentler ve yaşam birimleri projeler üretecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara