RED BULL SOAPBOX Paris: 30.000 kişinin seyrettiği yarışı Starsky & Hutch kazandı


Güneşle yıkanan bir padokta vikingler, bir papa, bir Barbie bebek, iki Eyfel Kulesi, Mario ve Luigi ve başka büyüleyici katılımcılar hareket etme sıralarını beklediler. Hayvanlar kısmında bir goril, bir midilli, atlı karınca üzerinde atlar, tavuklar ve “gözü dönmüş” tavşanlar vardı. Ama sonunda Starsky and Hutch şaşırtmayarak her zamanki gibi kazandı!
44 takım parkura çıkmadan önce ev yapımı arabalarını seyircilere tanıtmaya davet edildi. Geri dönüştürülmüş bisiklet tekerlekleri, garajdan alınmış eski mopedler, bebek arabaları ve büyük babanın eski traktörü takımların arabalarını gerçeğe dönüştürmek için kullandıkları şeylerden bazılarıydı.
Kimileri için Red Bull Soap Box’a katılmak bir aile meselesiydi. Diğerleri için daha çok arkadaşça bir çılgınlıktı. Katılma sebepleri ne olursa olsun herkes oraya eğlenmeye gelmişti!
Takımlar yarışı çok ciddiye aldıkları için danslar ve şarkılar hazırlamış, hatta arabaları hakkında olağanüstü hikayeler bile yazmışlardı. Kararlı bir kurbağa parkurun alt kısmındaki prensesine ulaşmak için canla başla uğraşıyordu! Takım üyeleri Fransa’nın dört bir yanından, hatta bazıları daha uzaktan gelmişti, örneğin Team BBQ ta Finlandiya’dan gelmiş, mangalını ünlü Mikko 
Hirvonen’in bizzat kullandığı bir araçla getirtmişti. Amaçları kazanmaktı, ama bütün takımların hedefi aynıydı: Bitiş çizgisine en önce ve mümkünse tek parça halinde varmak! Bu hiç de kolay bir iş değildi, zira parkur 500 metre uzunluğundaydı ve keskin virajlar ve birkaç takımın birden tekerleğinin kopmasına neden olan korkunç bir dönüş içeriyordu.
Ralli pilotu Sebastian Ogier ev yapımı sabun kutusu arabasıyla yarışı açtı – ama elbette onun performansı kale alınmadı. Günün gerçek kralları olan La Lyonnaise des Fondeurs d’Asphalte takımından Starsky and Hutch birinciliği elde etti. Davul çalarak parkurda yol alan Sophane takımı ikinci, Pierrafeu (Çakmaktaşlar) takımı da üçüncü oldu. Lego Gang takımı yaratıcılığı için ödüllendirildi. Diğer yarışmacılardan bazıları güzel manzaralı parkurda takılıp kalsalar da büyük bölümü çok fazla hasar almadan bitiş çizgisini geçmeyi başardı…
Bu Paris yarışında ralli uzmanı Luc Alphand profesyonel jüriye liderlik etti. Alphand Takımlara kask takmanın önemini hatırlattıktan sonra yaratıcılıklarını kutladı: “Gerçekten etkilendim.  Çok çaba harcamışlar, çok iyi bir teknikle yapılmış olağanüstü arabalar vardı. Diğerleri de çok komikti!”
PODYUM
1.lik Ödülü: Lyonnaise des fondeurs d’asphalte (Starsky and Hutch). Takım WRC için en iyi yerlerden biletler ve ayrıca helikopterle pistin üzerinden uçma hakkı kazandı
2.lik Ödülü: Soaphone. Takım Alsace WRC için en iyi yerlerden 4 bilet kazandı. 
3.lük Ödülü: Rebel Toast. Red Bull onlar için yarım günlük özel bir go-kart oturumu ayarlayacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara