SUV / 4x4 araçlarla sürüş keyfini artıracak 10 öneri

Avrupa’da SUV / 4x4 araziotomobil satışları hızla artarken, Goodyear arazide yol almanın keyfiniartırmak için sürücülere 10 öneri hazırladı.
Avrupa’da SUV/4x4arazi otomobil satışları hızla artarken çok sayıda sürücü de araçlarını arazikoşullarında test ediyor. Fakat çoğu sürücünün bozuk asfalt yolların ötesindebir deneyime sahip olmadığı
düşünüldüğünde araçların zarar görme riski yüksek.
Kötü sürprizlerlekarşı karşıya kalmamak ve keyifle seyahat etmek için SUV ve 4x4 lastikler deiüreten Goodyear, SUV/4x4 yol dışı sürüş önerileri hazırladı:
1.    SUV/4x4’ünüzün becerilerini hafife almayın,el kitabınızı açın ve aracınızın gerçek yol dışı kapasitesi hakkındakitavsiyeleri okuyun.
2.    Tüm SUV/4x4 araçlar yol dışı ağır sürüşeuygun ekipmana sahip değildir. Yani pek çok araç kendiliğinden doğrulastiklerle gelmeyebilir.
3.    Yol dışı sürüş genelde yavaş bir iştir. Yoldışı durumlarda gaza basma arzunuzu dizginleyin. Hareket sağlanana kadar gazpedalına hafifçe basarak aracınızın saplanma tehlikesinin önüne geçin.
4.    Yoğun çamurlu koşullarda tüm arabalar içingeçerli olduğu gibi, zeminin ihtiyaç duyduğundan bir alt vitese geçmek dahayüksek kontrol sağlayabilir, zira daha hafif ve düzenli bir biçimde lastikleregüç iletilir.
5.    Gevşek, çamurlu zemin üzerindeyken frenyapmaktan elinizden geldiğince kaçının. Aniden durmak saplanmanıza ya dakaymanıza neden olur.
6.    Engelleri asla küçük görmeyin. Görünüşteküçük engeller dahi en iyi yol dışı araçlarının bile saplanmasına yol açabilir.Tüm araçların aynı alt boşluk seviyesine sahip olmadığını unutmayın. Üzerindengeçmeden önce aracınızdan çıkıp zemini inceleyin. Bu, aracınıza zarar vermeriskinizi azaltır.
7.    Küçük hendek, tümsek ya da kütüklerinüzerinden, üç tekerleğin dördüncünün geçişine yardımcı olacağı bir açıylageçin.
8.    Lastik sırtlarınızı düzenli olarak kontroledin. Tıkanmaları hâlinde çekiş gücü düşeceğini unutmayın.
9.    Dik yamaçları tırmanırken maksimum güç vetutuşu elde etmek için dört lastiğin de yukarı bakacağı biçimde yokuşa dümdüzgirin.
10. Ana yola tekrar çıkmadan önce lastiklerinizinüzerinde toz ve moloz olmadığından ve doğru lastik basıncında olduklarındanemin olun. Yola devam etmeden önce lastiklerinizi küçük aksiliklerin nedenolabileceği olası zararlara karşı kontrol edin.

Yeni EfficientGrip SUV serisigeliştirilmiş yol tutuşu ve güvenlik sağlıyor
Goodyear’ınyenilikçi “Yakıt Tasarrufu Teknolojisi” ile geliştirilen EfficientGrip SUV, özelpolimer kullanılarak hazırlanan yapısıyla geliştirilmiş yuvarlanma direnci,yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyonu sunuyor. SUV ve 4x4 araçların günümüzdetüketiciler için daha ekonomik ve daha ulaşılabilir olmaya başladığının altını çizen Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Sibel Raif, “Otomobil üreticileri bu araçlar için çevreyeuyumlu yenilikler ortaya koyuyor. Biz de Goodyear olarak, hem yakıt tasarrufuhem de çevreci ürünlerin geliştirilmesi konusunda Ar-Ge çalışmalarımızı yoğunşekilde sürdürüyoruz. Goodyear’ın EfficientGrip SUV lastikleri yakıttasarrufunu desteklerken, ıslak ve kuru yol tutuş özellikleriyle frenmesafelerini kısaltarak tüketicilerin güvenliğini odaklanıyor” dedi.

Eagle F1 Asymmetric SUV
Konfor vegüvenlikte lider Eagle F1 Asymmetric SUV lastikleri yüksek performans sunanSUV’ler için tasarlandı. Unique Active Cornergrip yani Eşsiz Aktif VirajKavrama özelliği ile ıslak zemin sürüş hakimiyetinde ve suda kızaklamadirencinde rakiplerinin çok önünde performans gösteriyor. Gürültü azaltmaözelliğine sahip asimetrik dış deseni ve geliştirilmiş blok dizilişi yoltutuşunu artırırken daha yumuşak ve sessiz sürüş sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara