Trafik yoğunluğu geç kalma oranını yüzde 73 artırıyor!

TOMTOM NAVİGASYON HEM ZAMANDAN HEM MASRAFTAN KAZANDIRIYOR 
Dünyanın navigasyon, harita ve trafik lideri TomTom'un verilerine göre, karayollarının yoğun olduğu günlerde yapılan seyahatler de geç kalma oranı yüzde 73. TomTom navigasyon anlık trafik yoğunluğu bilgisi ve alternatif güzergahları paylaşarak hem
zamandan hem de benzin masrafında kazandırıyor.
Yazın gelmesiyle birlikte tatil planları da hız kazandı. Yaz tatili planlarının hayata geçmeye başlamasıyla karayollarındaki yoğunluk da artmaya başladı. TomTom'un yıllık Türkiye tatil sezonu araştırmalarına göre, uzun yol seyahatlerinde insanlar otomobillerini kullanmayı tercih ediyor. 
Trafik yoksa geç kalma oranı yüzde 12
Bu sene özellikle Ramazan Bayramı'nı tatil ile değerlendirmek isteyenler, kendi araçlarıyla yola çıkmasını bekleniyor. TomTom'un verilerine göre özellikle bayram tatili dönemlerinde karayollarında yüzde yüze yakın bir doluluk yaşanıyor. Bu doluluk, yola çıkanların gitmek istediği yere yüzde 73 daha geç varmasına neden olurken, karayollarının nispeten daha az olduğu dönemlerde yüzde 12 olarak gerçekleşiyor.
Hem zamandan hem de benzin masraflarından kazanmak için teknoloji bir kez daha devreye girerek hayatımızı kolaylaştırıyor. Hem katlaması hem de güzergahı takip etmesi oldukça zor olan haritaların yerini araçlarımız, telefonlarımız ve tabletlerimiz üzerinden kullanabileceğimiz GPS'ler sayesinde yollardaki trafik yoğunluğunu anlık olarak takip ederek, alternatif güzergahları kullanmak mümkün.
Dünya navigasyon lideri TomTom sayesinde  birkaç saniye içinde hangi noktada oldunduğu, nereye gideceği, değişen yol ve kavşaklarla ilgili bilgiler, varış süresi, alternatif yollar ve ortalama hızla ilgili bilgilere ulaşabiliniyor. TomTom, Çevrimdışı Harita, IQ Rotaları, Çoklu Görev Kapasitesi, Net Ses Talimatları, Milyonlarca Çevrimdışı İlgi Çekici Nokta, Gelişmiş Şerit Kılavuzu gibi özellikleriyle mükemmel bir seyahat deneyimi yaşatıyor.
Uçak ya da otobüsle yapılacak olan yolculuklar tatilcileri sadece bir yere götürebilirken, otomobil ile çıkılan tatillerin sınırı kullanıcı oluyor. Yolda geçerken sapağını gördüğünüz tarihi yeri görmek için direksiyonu çevirmeniz yeterli. Dilediğiniz yerde mola verebilir, dilediğiniz koyda zaman geçirebilirsiniz. Bu noktada TomTom yine devreye girerekİnteraktif Harita, 3D Haritalar, Hız Kameraları gibi özellikleriyle TomTom GO; Hızlı ve Tam Güzargah Planlama, Harita Yapılandırma Seçenekleri gibi özellikleriyle TomTom Nakit’i sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara