MOTOSiKLET ve BiSiKLET DÜNYASI FUARDA

Bisiklet ve motosiklet sektörünün ve meraklıların heyecanla beklediği Eurasia Moto Bike Expo, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı 28 Şubat  - 3 Mart 2013 tarihlerinde Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi  9. 10, 11'ci salonlarında
yapılacak.Dünya Fuar Yapım Ltd. Şti. tarafından düzenlenen  fuarda  bisiklet,
 atv  ve motosikletlerin yanı sıra kasklar, eldivenler, lastikler, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, botlar, çizmeler, modifiye ve

AKILLI TELEFON ve ARAÇ iÇi TASARIMDA DEVRiM

Akıllı telefonlar, hayatımızın her anında yer alırken aynı kullanışlılığı araçların içerisinde de de sürdürebiliyor!!!. Üst sınıf ve premium marka araç sahiplerine yönelik çalışmalarıyla adını duyuran ve 25 ülkeye ihracat yapan Erbakan Malkoç yönetimindeki Dizayn VIP, şimdi de  teknoloji tutkunlarını kendine hayran bırakacak otomobiller ve araçlar tasarlıyor. İlginç araç modifikasyonları geliştirip üretmekte olan %100 Türk firması Dizayn VIP en ileri teknolojiyi araçlara ekleyerek cep telefonu ile iç donanımı kontrol etme imkanı sağlıyor... (Dizayn VİP daha önce  Suudi Arabistan Kralı için dünyanın en lüks otobüsünü ve Rusya Devlet Başkan eşi için swarovski taşlı bir araç hazırlamıştı.)

SCUDERiA FERRARi


Formula 1 yarışlarının yeni sezonu için çalışmalar devam ediyor.
Bu arada yeni anlaşmalarda oluyor. Formula 1'in gediklisi Scuderia Ferrari'nin yeni takım sponsoru; taşıma konusunda uzman bir firma olan UPS oldu.
Sezonda ki 19 yarışta da önde olmak için yarışacak Ferrari bir çok rekorud a elinde bulunduruyor.Ferrari F138 modeli otomobili Fernando Alonso ile Felipe Massa kullanıyor.İlk yarış Mart ayında gerçekleşecek..

HONDA MOTOSiKLET FUARI'NDA

Eurasia Moto Bike 2013 Fuarı'nda Honda ;Güvenli Sürüş teması ile
yeni supersport model CBR600RR,
yeni commuter modeli CB125 ACE,
yeni cub modeli Wing-Go ve
 hem yoldışı hem de trafikte kullanılmak üzere tasarlanan yeni CRF250L modellerini sergileyecek..Ayrıca Honda markasıyla ilk defa bir ATV fuarda tanıtılacak..
.

2012'nin En Çok Tercih Edilen Otomobili FIAT Linea'yı Sevenlerine Sorun

Otomobil Distribütörleri Derneği'nin Ocak ayında yayınladığı rapora göre 2012'nin en çok satılan otomobili olan FIAT Linea sevenlerine sosyal medya üzerinden 'beni neden seviyorsunuz?' sorusunu yöneltiyor.
Tofaş çatısı altında yer alan Fiat, Linea model ailesinin Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan verilere göre 2012 yılında ulaştığı 33 bin 351 adetlik satış rakamıyla 'Türkiye’nin En Fazla Tercih Edilen Otomobili' unvanını kazanması

YENi RS Q3, AUDi

Audi; başarılı ve  Muhteşem Yüzyıl gibi sevilen bir dizi! olan  Q serisinin ilk RS modeli olan RS Q3'ü Cenevre Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkarıyor. Günlük kullanım için son derece kolay özellikler ile dinamik sürüş performansını birleştiren RS Q3 saatte

MANCHESTER UNiTED ve CHEVROLET

Ünlü futbolcular; Rooney ve Evra efsane Camaro’yu, Carrick ve Hernandez ise Corvette’i ve Hollandalı golcü Robin Van   Persie Captiva'yı tercih ederken Machester United takımında  en çok tercih edilen Chevrolet modeli Captiva oldu. 
 Chevrolet ile Manchester United arasında imzalanan sponsorluk

YENi SEAT LEON


SEAT’ın  en çok satan modelllerinden bir olan Leon, üçüncü nesliyle showroomlarda yerini aldı. Tamamen yenilenen ve fonksiyonel bir otomobili kullanmanın en güzel yolu olarak nitelendirilen Yeni SEAT Leon, ileri teknolojilerle imal edildi..

SEAT, Yeni Leon’da bir ilki gerçekleştirerek Full LED farları

CLiO 4 AiLESi BÜYÜYOR; R.S ve SPORT TOURER

Clio 4; yeni Sport Tourer ve Clio R.S. 200 EDC ile genişlemeye devam ediyor..
Yeni Renault Clio Sport Tourer, beş kapılı  coupé’ görünümüyle sportif bir station olarak  sınıfında cazip bir seçenek..
Yeni Clio Sport Tourer ile birlikte farklı ve fabrika çıkışlı en geniş kişiselleştirme fırsatı sunuluyor. Müşteri sadece dış görünümde

İşte Yeni Volvo V40'lar Hangisi Sensin?

Volvo’nun yeni yıldızları ile tanış. Yaratıcılığın en özgür hali olan bu otomobilleri keşfetmelisin çünkü onların ilham kaynağı sensin.
Yeni Volvo V40, lüksün ve zekanın kusursuz bileşimi. Sınıfının en düşük yakıt tüketimi ve CO2 atığı seviyesi ile de kusursuz bir çevreci. Dünyada bir ilk olan ve Yeni Volvo V40’ta opsiyonel

Volkswagen Caravelle BlueMotion Teknolojisi ile şimdi daha çevreci ve tasarruflu


Verimli sürüş dinamiklerinin yanısıra, 100 km’de ortalama 6,8 lt yakıt tüketimiyle çevreci bir araç olan Volkswagen Caravelle BlueMotion, 71 bin 245 TL’lik anahtar teslim fiyatla alınabiliyor.
Volkswagen Ticari Araç’ın sınıf lideri modeli Caravelle, BlueMotion Teknolojisi’ne sahip motoruyla çok daha iddialı. Volkswagen’in geliştirdiği BlueMotion teknolojisinin karakteristik özellikleri olan motor, şanzıman, aerodinamik donanımlar ve

Yeni Panamera Diesel Platinum Edition

Porsche’nin hayatımıza “4 kapılı spor otomobil” kavramını getiren modeli Panamera, Platinum Edition serisi ile yeniden şekillendi. Dış ve iç tasarımındaki yenilikler ile farklılaşan Panamera Diesel Platinum Edition modelinde, diğer modellerde opsiyon olan donanımlar, bu kez standart olarak sunuluyor. 
Porsche Panamera Diesel keyfini daha da ileriye taşıyan, Panamera Diesel Platinum Edition modelinde, farklılıklar ilk

Hem daha güçlü, hem daha verimli: Yeni Audi S3 Sportback

Audi, tamamen yenilenmiş S3 Sportback modelini sundu. 280 hp güce ve 380 Nm torka sahip yeni S3 Sportback, 100 km’de sadece 6,9 litre yakıt tüketiyor.
Sınıfının en iyi performansını sunan Audi S3 Sportback verimliliğiyle örnek gösterilecek nitelikte: 2.0 TFSI motorun ortalama yakıt tüketimi 100 km başına sadece 6,9 litre. Önceki modelle tek ortak noktası motorunun 1.984 cc’lik silindir hacmi.

DÜNYANIN KOBİ’LERE YÖNELİK EN BÜYÜK İŞ GELİŞTİRME PLATFORMLARINDAN FUTURALLIA 2013’TE İSTANBUL’DA

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), Türk KOBİ’lerinin yeni pazarlara açılması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini ekliyor. 30 ülke ve geçtiğimiz yıl ihracat sıralamasında öne çıkan otomotiv, kimya, elektronik, maden ve demir-çelik, tekstil-hazır giyim, gıda, tarım sektörlerinin yanı sıra 20’yi aşkın sektörden yaklaşık 600 uluslararası katılımcının, 5-6-7 Haziran tarihlerinde Türk KOBİ’leri ile iş yapmak için İstanbul’da buluşacağı Futurallia İstanbul 2013’ün kayıtları 17 Ocak 2013 Perşembe günü başladı.

TPAO ve SHELL KARADENİZ’DE PETROL ARAMA ANLAŞMASI İMZALADI

 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Shell Arama ve Üretim Türkiye, Türkiye’nin Karadeniz sularının en batı ucunda yer alan 3920 numaralı ruhsat alanında derin deniz arama çalışmalarını yürütmek için bugün Ankara’da bir Ortak İşletme Anlaşması (“Anlaşma”) imzaladılar. 
Anlaşma, Shell’in 1500 km2’lik bir alanın 3 boyutlu sismik verilerini toplayıp analiz etmesini ve ortakların üç yıllık süre zarfında derin deniz arama çalışması kapsamında en az bir kuyu açmasını öngörüyor. Anlaşmanın şartlarına göre, Shell’in yüzde 50 oranında hakkı olacak ve

Aracınızın performansını artırmak için bilmeniz gereken her şey!

Araç bakımına dair küçük püf noktalarını ne kadar biliyoruz? Oysa bakımında dikkat edeceğiniz küçük noktalar, aracınızdan çok daha yüksek verim almanızı sağlayabilir. Starpet’in madeni yağ şirketi Staroil Petrolcülük A.Ş.’nin Genel Müdürü Erkan Pehlivan, araç sahiplerinin, araçlarını nasıl daha yüksek performansa kavuşturabileceklerini anlattı.

MOTOSiKLET DÜNYASINDAN

Dünya Şampiyonu Milli Pilotumuz Kenan Sofuoğlu,  sezon öncesi test sürüşleriyle beraber sponsoru Red Bul ile anlaşma çerçevesinde hayatı belgesel oluyor... Kenan Sofuoğlu, test sürüşünde Kawasaki'nin  Mahi Racing Ninja ZX-6R modelini test etti.

Eurasia Motobike Expo Fuarı 28 Martta açılacak..Fuarda motosiklet, atv, bisiklet ve ekipmanları yer alırken, çekilişe motosiklet veverilecek ve gösteriler olacak..

BMW'nin i3 elektrikli otomobilinin bir versiyonu  Kymco  markalı motor taşıyacak.

Motobike 2013 Fuarı’nda Honda konuşulacak

Honda, Motobike Expo'da gelecek nesil tek tekerlekli her yöne hareket 
yeteneğine sahip U3-X'i tanıtacak.
Motosiklet tutkunlarının heyecanla beklediği Eurasia Motobike Expo 2013 Fuarı’nda 4’ü yeni olmak üzere 23 model sergileyecek olan Honda, ilk kez bir ATV’yi de tanıtacak. Honda’nın kişisel

Zorunlu trafik sigortasına yüzde 50 oranında zam yapıldı

 Enuygun.com’un yaptığı incelemelere göre, trafik sigortasına yapılan zam sonrasında Haziran 2012’de trafik sigortası 305 TL’ye yapılan 34 plakalı yeni tescil bir otomobilin Şubat 2013’te ödeyeceği sigorta primi 472 TL’ye yükseliyor.
Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un incelemelerine göre, her araç sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası primlerinde ciddi artışlar meydana geldi. 2012 yılının Haziran ayında örnek bir

Volkswagen Polo R WRC , Michelin X-Ice North 2 ile zafere ulaştı...

Dünya Ralli Şampiyonası başladı. İkinci yarış olan İsveç Rallisi’nde birinciliği Polo R WRC ile Sebastien Ogier elde etti…
WRC'nin İsveç ayağında Sebastien Loeb ile Sebastien Ogier arasında karlı zeminde geçen çekişmenin galibi, son gün gösterdiği performans ile VW takımı Sebastien Ogier oldu.
Karlstad’ın karla kaplı yollarında gerçekleşen 22 etaplık İsveç Rallisi’nde Sebastien Ogier VW adına ilk WRC zaferine ulaştı. Zorlu yarışta Sebastien Loeb ve Sebastien Ogier arasında yaşanan zorlu çekişmenin sonunda Volkswagen pilotu Sebastien Ogier, Michelin X –İce North 2 ile kariyerinde ilk kez İsveç Rallisi'nde podyuma çıkmış oldu.

Muayeneden kalan araç oranı düşüyor

TÜVTURK verilerine göre 2012 yılında periyodik muayeneye gelen araçların yüzde 34.8’i, ilk muayenelerinde emniyetsiz ve ağır kusurlu olmaları nedeniyle geçemedi. 2011’de bu oran yüzde 36.6 idi. Araçlar bu yıl da en çok fren sistemleri nedeniyle muayeneden kaldı.
T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın denetiminde ülkemizde trafik güvenliği için hayati öneme sahip araç muayene hizmetini vermekle yetkili tek kurum olan TÜVTURK, 2012 yılına ait araç muayene istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. TÜVTURK’ün sayılarına göre, 2012 yılında 6 milyon 281 bini periyodik araç muayenesi, 32.668’i de yola

RENAULT MODELLERİNİN GÜVENİLİRLİĞİ

L’AUTOMOBILE MAGAZINE DERGİSİ’NDE ÖNE ÇIKTI 
·        Fransız  Automobile Magazine dergisi Şubat sayısında 25 markanın 100 modeli arasından seçtiği güvenilirlik açısından ilk 100 otomobili değerlendirdi. 
·         7 Renault modeli kendi kategorilerinde güvenilirlik açısından İlk 3 arasında yer aldı, ve diğer Renault modelleri en az İlk 10’da yer aldı. 
·         Bu mükemmel sonuçlar, Renault’nun en yüksek düzeydeki kaliteyi, dayanıklılık ve güvenirliliği olduğu gibi, bir standart olarak üretmek için son yıllarda gerçekleştirdiği çalışmalardan kaynaklanıyor.

CORVETTE ve COBRA

Güney Kore'de helikopter ile spor otomobilin rekabetinde helikopter sinir krizleri geçirdi! Chevrolet Corvette ZR 1 ile Savaş Helikopteri AH-1 Cobra pistte birbirlerini geçmeye çalıştıktan sonra Cobra, düştü.Kaza sonrasında ciddi bir yaralanma olmaması herkes sevindirdi..

FiAT, İVECO, OTOYOL, ZASTAVA


Fiat'ın kamyonu İveco olmadan önce yaşayan modellerden biri; 
bizde Fiat (50 NC), Otoyol ve İveco markalarıylada yıllar yılı imal edildi.Belkide hala üretilirdi de, son anda alınan tank ihalesiyle Otoyol kapatıldı yeride Otokar'a devredildi. İveco ise artık Koç Holding dışında kendi markasıyla Türkiye'de temsil ediliyor.
Markalar eski modellerini modernize ederek gelişmekte olan veya

YENİ LAMBORGHINI AVENTADOR LP 700-4 ROADSTER’İN TERCİHİ ÖZEL YAPIM PZERO



Pirelli ve Lamborghini arasındaki resmi ortaklık giderek güçleniyor. Milano merkezli şirket, yeni Aventador LP 700-4 Roadster için özel olarak tasarlanan P Zero lastikler geliştirirken; ultra yüksek performans P Zero lastik serisi, dünyadaki en güçlü arabaların ihtiyacını karşılamak için tasarlandı.



Yeni Pirelli Roadster, Amerika’nın Florida eyaletinde normal yollarda ve Homestead pistinde uluslararası basına tanıtılırken, aracın ön lastiklerinde 255/30ZR20 ölçülü, arka lastiklerinde ise 355/25ZR11ölçüsünde PZero

SUBARU İNOVASYON VİZYONUNU CENEVRE’DE YENİ KONSEPTİYLE SERGİLİYOR

Subaru, kendini geleceğe taşıyacak yeni teknoloji ürünü SUBARU VIZIV “Vision for Innovation” konseptini 83. Cenevre Motorshow’da gün yüzüne çıkarıyor. Fuarda ayrıca, Lineartronic (CVT) Şanzımanla Boxer Dizel Motor dünyada ilk kez Outback modelinde sunulacak. Türkiye’de Mayıs ayında satışa sunulacak yeni Forester’ın Avrupa lansmanı da Cenevre’de gerçekleşecek.

1 ARAÇ, 28 SANiYE'DE KiRALANDI yada SATILDI

 Sahibindex verilerine göre Türkiye genelinde her 28 saniyede 1, saatte 130 ve günde 3 bin 139 adet araç satıldı ya da kiralandı. 
 
Ayda 3 milyara yakın sayfası görüntülenen sahibinden.com, 2012 yılı sahibindex “vasıta” verilerini açıkladı. 1 Ocak - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında, sahibindex verilerine göre 2012 yılında girilen vasıta ilanı sayısı, önceki yıla oranla yüzde 30 artarak, 6 milyonu geçti. 
 
2012 yılında, sahibinden.com aracılığıyla satılan ya da kiralanan araç sayısı 1 milyon 149 bin

HGS; 7 GÜN 24 SAAT ALINABiLiYOR

HGS etiketleri 23 ildeki 108 Shell istasyonunda 7 gün 24 saat SHELL’de!
Köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketleri artık Shell istasyonlarında. HGS etiketlerini, anlaşmalı Shell istasyonlarından istediğiniz gün, istediğiniz saatte alarak dolum yapabilirsiniz.

KONECRANES’TEN DÜNYANIN İLK HİBRİD KONTEYNER İSTİFLEYİCİSİ

Dünyanın ilk hibrid konteyner istifleyicisi Konecranes'ten. 45 ton'luk kaldırma kapasitesine sahip SMV 4531 TB5 HLT, performans ve hızı ile dikkat çekerken, yakıt tüketimi ve emisyonunu da en az yüzde 30 oranında azaltıyor.
Türkiye'de Ascendum Türk bünyesindeki Air Rail Türkiye organizasyonunun satış ve satış sonrası hizmetleri garantisi altında olan Konecranes, 45 ton'luk kaldırma kapasitesiyle dünyanın ilk hibrid konteyner istifleyicisi olan SMV 4531 TB5 HLT’yi tanıtmaktan gurur duyuyor.

Elektrikli Arabalar

Yeni yılda daha yeşil bir yaşam sürmeye mi karar verdiniz? Eğer cevabınız “evet” ise,işe otomobil kullanma şekliniz ile başlamaya ne dersiniz?  Otomobil kullanımı, ister para harcamak  ister tasarruf etmek isteyin, gerçek ve pratik kazanımlarda bulunabileceğiniz bir alandır.


Zararlı CO2 emisyonunun bir kısmını veya tamamını günlük hayatınızdan çıkartmak için elektrikli arabalardan birisini tercih edebilirsiniz. Bu noktada temel olarak üç seçeneğiniz var:

·                        Menzili artırılmış elektrikli araçların ihtiyaç duyduğu güç elektrik motorları tarafından sağlanır.

7 Şubat Sigarayı Bırakma Günü, Sigarayı Bırakmak İçin Uygun Bir Gün

Türk Toraks Derneği ile işbirliği içinde olan Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 

“Sigarayı bıraktırma ve tütün mamüllerinin zararları” konusunda dişhekimliği muayenehanelerinde toplumu bilgilendirmek için çalışmalara başladı. 
Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr Taner Yücel, “Dişhekimleri hem ağız/diş sağlığının hem de genel sağlığın optimum seviyede korunabilmesi açısından, sigara kullanımının engellenmesi için hastalarını bilgilendirmelidir. Dişhekimleri, sigara kullanımının engellenmesinde önemli rol oynayabilir” dedi.
Sigara içen bireylerde ağız kanserlerinde görülme sıklığınınartmış olduğunu belirten

RENAULT'DAN YENİ SCENİC VE GRAND SCENIC

Renault, yeni Fluence ve Yeni Symbol'den sonra Scenic ve Grand Scenic modellerini yeniliyor.Doğrusu, yeni Renault kimliğini yansıtan tasarım daha şık duruyor.Yeni makyaj darbelerini, yeni teknolojiler ve yeni dokunuşlar tamamlıyor..

  • Renault, 2013 yılında piyasaya sunacağı yenilenen MPV gamını tanıtıyor.

“İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle servis işletmecilerini güvenli sürüş ve öğrencilerle iletişim konusunda eğitliiyor

Michelin, sosyal sorumluluk projesi ‘İyi Dersler Şoför Amca’ kapsamında 2013 yılı eğitimlerine başladı. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası(İSAROD) işbirliği ile hayata geçirilen eğitimler kapsamında, 2013 yılında binden fazla servis işletmecisine; trafik güvenliği, trafikte davranış, iletişim ve ilkyardım eğitimleri verilecek.
Uzun yıllardır yol güvenliği üzerine çalışmalar yapan Michelin’in Türkiye’deki trafik kazalarının önlenmesine katkıda bulunmak üzere, İSAROD işbirliğiyle hayata geçirdiği “İyi Dersler Şoför Amca” projesi 2013 yılı eğitimlerine başladı

MAZDA CX-7 ile ABANT TATiLi KAZANMAK MI?



15 Şubat'a kadar çekttiğiniz Mazda fotoğraflarıyla
bir çok hediye kazanabilirsiniz;
Mazda CX-7 ile hafta sonu Abant Tatili,
500 Lira'lık hediye çeki, boya parlatma sistemi,
fotoğraf makinesi.
https://www.facebook.com/mazdaturkiye/ adresinden bilgi alalbilirsiniz..

AVEA ABONELERİNE AYGAZ’DAN 30 TL’YE VARAN HEDİYE OTOGAZ

Aygaz’ın Avea ile gerçekleştirdiğiişbirliği  kapsamında, 1 Şubat-15 Mart  2013 tarihlerinde  Aygaz otogaz alışverişi yapan Avea aboneleri, 50 Lira ve üzeri ilk alışverişlerinde 5 TL, ikinci alışverişlerinde 10TL, üçüncü alışverişlerinde 15 TL olmak üzere toplam 30 TL’lik Aygaz, düzenlediği kampanyalarla tüketicilerine fırsatlar sunmaya devam ediyor. Aygaz ve Türkiye’nin önde gelen cep telefonu operatörlerinden Avea işbirliğiyle gerçekleştirdiği

YÜZDE 17, MESAİ dışında Kullanıyor, Ama neyi?

Araç takip ve filo yönetim sistemi sektörüne getirdiği ilkler ve yenilikler ile sektör öncüsü olan FiloTürk’ün hizmet verdiği 110 bin araç üzerinde yaptığı araştırmaya göre, şirket araçlarının yüzde 17’si mesai dışı saatlerde kullanılıyor. 
Mobil takip sistemlerinin sektör ve yenilik lideri FiloTürk, sektörlere özel entegrasyonlar ve şirketlere sunduğu özel raporlar sayesinde, şirketlerin yakıt ve bakım onarım maliyetlerini büyük oranda azaltırken, iş planlamalarında ve saha organizasyonlarında en etkili çözümlerle sonuca

Honda’dan rekor üretim ve satış

Dünya çapında gerçekleştirdiği bütün zamanların en yüksek üretim ve satış sayılarıyla Honda 2012 yılında yeni bir rekora imza attı
Otomobil alanındaki tüm zamanların en yüksek üretim, satış ve ihracat rakamlarını açıklayan Honda, Japonya ve diğer ülkelerdeki üretiminin 4 milyonu geçtiğini ve bunun da bir rekor olduğunu belirtti. Bu rakamla Honda’nın dünya genelindeki üretimi 2011 yılı ile karşılaştırıldığında %41.3 artmış oldu. Japonya dışındaki üretim ise yine 2011 yılı ile karşılaştırıldığında %40.2

Renault Müşteri Memnuniyetinde de ilk sırada!


2011 senesinde Türkiye’de ilk kez oluşturulan şikayet yönetimi analizine göre otomotiv sektöründe, en son açıklanan 2012 yılı genel sonucuna göre, geçen yıl olduğu gibi Renault müşteri memnuniyetinde  birinci sırada yer aldı. 650 bin sikayetvar.com üyesinin 2012 yılında ilettiği 300 bin şikayetin derlenmesi ve analizi sonucu elde edilen şikayetendex verilerine göre “şikayet yönetimi başarı” puanı ve “marka konumlandırma”da Renault birinci sırada yer aldı. Otomobil

TEK ŞARJLA 280 KM YAPAN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR YOLA ÇIKTI


Teknolojisi ve üretimi DMA - Derindere Motorlu Araçlar’a ait elektrikli araçlar satış ve kiralamaya sunuldu.
 Aracın en önemli parçası olan elektronik beyin üniteleri ve 
buna ait yazılımları tamamen DMA tarafından geliştirilen elektrikli araçlar, tek şarj ile yaklaşık 280 km yol yapabiliyor. 
Türkiye’nin “ilk ve tek” TSE Tip Onay Belgesi’ne sahip olan elektrikli araçlar, teknolojisi ve menzili ile sektörde r
akipsiz olma özelliği ile dikkat çekiyor.

SAHiBiNDEN, iKiNCi EL ve 25 MiLYON iLAN


Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Sahibinden.com, 25 milyondan fazla ilan sayısıyla 2012 yılında da büyümesini sürdürdü.
 
On binlerce farklı ürün seçeneğiyle, aylık 25 milyon tekil kullanıcının ziyaret ettiği Türkiye’nin en büyük pazaryeri sahibinden.com, 1 Ocak – 31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki sahibindex ilan verilerini açıkladı. Verilere göre sahibinden.com’da yayınlanan ilanlar, önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 50 artış göstererek, 2012 yılında 25 milyon 730 bin 748 ilan adedine ulaştı.
 
10 milyon konut, 3,5 milyon araç ilanı

RENAULT'DAN YENi KANGOO

§ 2013 yılıyla birlikte Avrupa’nın önde gelen otomobil ve van üreticisi Renault, 2012 senesinde yüzde 17,4 pazar payıyla kendi sınıfında en çok satan modeli olan küçük Van serisini yeniliyor. Yeni Kangoo’da, Renault’nun yeni tasarım kimliği hemen göze çarpıyor. İç mekanda ise kalite etkisini arttırmak amacıyla ön panel yeniden

AUDi'DEN YENi TEKNiKLER


Audi aydınlatmada geleceğin teknolojisini sunuyor; Matris LED farlar
Xenon plus ve LED farlarıyla olağanüstü bir yol aydınlatmasına sahip olan Audi otomobilleri, çevre koşullarına daha da hassas ve tamamen elektronik olarak kontrol edilecek ilerici matris LED farlarla sunulacak.

İlk olarak 2004 yılında A8 W12 ile birlikte satışa sunulan, beyaz

YENİ VW TRANSPORTER COMFORTLiNE YOLLARDA


Volkswagen Ticari Araç’ın segmentinin en çok tercih edilen modeli Transporter, Comfortline donanım seviyesiyle şimdi daha güzel.
Mevcut Transporter modelleriyle fiyat farkı sadece 4 bin 955 Lira olan, Yeni  Volswagen Transporter Comfortline’da benzersiz sürüş ve yolculuklar için herşey düşünülmüş.
Volkswagen Ticari Araç’ın segmentinde lider olan Transporter model ailesi, yeni donanım seviyesiyle genişliyor. Yeni Transporter Comfortline olarak satışa sunulan ve 59 bin 890 TL’den başlayan fiyatlarla alınabilen model, konforlu sürüş ve yolcuların için maksimum özellik sunuyor.
City Van ve Camlı Van versiyonlarıyla satışa sunulan Yeni Transporter Comfortline’ın iç

FERRARI FORMULA 1 ARACI F138’İ TANITTI


Formula 1 pistlerinde 60 yılı aşkınbir zamanadır Shell’le teknik ortaklık yapan Scuderia Ferrari’nin en yeni, 
tek koltuklu Formula 1 aracı “F138”, İtalya’nın Maranello kentinde tanıtıldı. Fernando Alonso, Scuderia
Ferrari ve Shell’in F138 üzerinde gerçekleştirdikleri aylar süren çalışmalar sonucunda üçüncü kez dünya şampiyonu ünvanını kazanmayı umduğunu söyledi.

 
Motorsporları meraklıları tarafından heyecanla beklenen ve 2013 Formula 1 sezonunda Fernando Alonso ve Felipe Massa’nın

SUBARU YiNE AVANTAJLI

Sınıfının en güvenli ve uygun otomobillerinden Subaru XV
 için fırsatlar sürüyor. Subaru XV modeli Şubat ayında Ocak fiyatlarıyla satışa sunulmaya devam ediyor.
İhtiyaca göre donanım paketi
Subaru “Comfort”un donanım paketinde; 17” alüminyum jantlar, ön sis farları, elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı, ısıtmalı ön koltuklar, CD + 4 hoparlör, otomatik klima, ön cam rezistansı, yan perde ve diz hava yastıkları, otomatik start stop ve VDC (Araç Dinamikleri Kontrolü) standart olarak sunuluyor. “Elegance”

EURO NCAP’TE 2012 YILININ ‘EN İYİ SUPERMİNİSİ; YENi ve YERLi CLiO 4



  • Euro NCAP,  Bursa'da üretilen Yeni  Renault Clio’yu ‘supermini’ sınıfında “2012’nin En İyi Otomobili” seçti.
  • Bu ödül aktif ve pasif güvenlik alanlarında Renault’nun uzmanlığının bir başka kanıtı. Renault, 2007 yılında Laguna 3 ile Euro NCAP derecelendirmesinde beş yıldız alan ilk Avrupalı Otomobil üreticisi oldu.
  • İlk jenerasyon lansmanından itibaren 11 milyondan fazla

VESPA LX 150’yi “Kiss” tasarımı aldı

Sahnede Vespa LX 150 vardı!Heyecanla beklenen Art Vespa Tasarım Yarışması’nın sonuçları açıklandı!
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen özgün tasarım yarışması Art Vespa’nın kazananları belli oldu. Hayallerindeki Vespa’ları yaratan yarışmacılardan Cüneyt Özalp tasarımıyla birinci olurken, yine birbirinden ilgi çekici tasarımlarla Vespalara can veren Züleyha Bozkurt

YERLi OTOMOTiVDE PLASTiK SEKTöRÜNÜN ROLÜ ARACAK

Otomotivde  önemli bir yeri olan Plastik Sektörünün yerlilik oranı önümüseki yıllarda gittikçe artacak.PLASFED (Plastik Sanayicileri Federasyonu) hazırladığı bir çalışma bu sonucu ortaya çıkardı.. PLASFED’in hazırladığı “TÜRKİYE OTOMOTİV PLASTİKLERİ SEKTÖR RAPORU” Türkiye’de son 5 yılda otomotivde kullanılan plastik malzeme miktarının yüzde 28,3 oranında arttığı, gelecek 5 yılda da en az yüzde 20 oranında daha artacağı bilgisine yer verildi. Buna karşılık, toplam plastik üretimi içinde, yüksek katma değerli otomotiv plastiklerinin üretim oranının düştüğü belirtilen raporda, Türkiye plastik sektörünün yatırım ihtiyacının aciliyeti bir

Bu Blogda Ara