YENİ FERRARI 458 SPECIALE'NİN TEK LASTİK TEDARİKÇİSİ MiCHELiN


Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri ve Ferrari arasında geliştirilen ortaklıkta en son mühendislik, performans tutkusu, ölçüm teknolojisi ve test sürücülerinin yetenekleri bir araya getirildi.
Simülatör ve pistte yapılan testlerde lastik ve aracın eş zamanlı olarak geliştirilmesi, araca üstün performans elde edilmesi sağlandı. Ferrari ve Michelin’in bu ortaklığından ortaya çıkan

Almira, her zaman deniz tutkunlarının yanında!


Almira Car Rental Services, yat ve tekne sahipleri için denizdeki konforu, karaya taşıyor. Sail & Drive projesinin yanı sıra Arkas-Milta Marina Cup’a sponsor olan Almira, deniz tutkunları ile Bodrum’dan yola çıkıyor.
Almira Car Rental Services, 20. yıl etkinlikleri çerçevesinde 30 Ağustos-1 Eylül 2013 tarihleri arasında Bodrum’da

Körfez'de Büyük Karting Buluşması

Bu hafta sonu üçüncü motorsporları etkinliği olarak  karting şampiyonası var!
Körfez Karting Pisti, 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde hem Türkiye Karting Şampiyonası 5. Ayak yarışları hem de İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği (Prokart) 1. Ayak yarışlarına ev sahipliği

Facebook’tan İzin Çıktı!!!


Facebook’un dün yaptığı açıklama ile birlikte; markaların hayran sayfalarındaki beğeni, yorum ve gönderi özelliklerini yarışma amacıyla kullanmasına izin çıktı.

Markalar, ajansları aracılığıyla Facebook sayfalarında kampanya veya ödül kazandıracak yarışmalar düzenleyebilmek için bir uygulama kullanırken şimdi bunun yanında beğeni, yorum ve gönderi özelliklerini kullanarak da yarışma yapabilecekler. Bu gelişme ile birlikte artık her çaptan

ARMUTLU'DA TERMALDEN BAŞKA RALLi'DE VAR

Motorsporlarında , İstanbulpark ile aynı tarihte yeni bir ralli var; Armutlu Rallisi.
TOSFED Ralli Kupası dördüncü yarışı Armutlu Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Armutlu Belediyesi katkıları ile 31 Ağustos-01 Eylül tarihlerinde organize ediliyor.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından bu yıl başlatılan amatör sürücülere yönelik TOSFED Ralli Kupası’nın dördüncü ayağı olan Armutlu Rallisi, 31 Ağustos-01 Eylül

Türkiye’nin ilk Ford Trucks 4S plazasını hizmete açıldı..

Ford Cargo kullanıcılarına satıştan servise, yedek parçadan 2'inci ele tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için kurulan ve Ford’un bu konseptte Türkiye çapında ilk 4S plazası olan Bursa Ford Trucks Yetkili Satıcısı ve Servisi Erdeğer , siparişlerini teslim etmeye başladı.
Erdeğer, Gemlik’te yurtiçi taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Akran Nakliye’ye 3 adet Ford

İSTANBUL PARK, TÜRK OTOMOBİL SPORLARINA KAPISINI TEKRAR AÇTI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Intercity firması arasında yapılan anlaşma sonucunda Intercity, Türkiye Pist Şampiyonası’nın 2 yarışına isim sponsoru oldu. Anlaşmaya göre; şampiyonanın iki ayağı Intercity sponsorluğunda, Intercity İstanbul Park Pistinde gerçekleşecek.

31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde İstanbul Park Pistinde

Hız Makinesi BRABUS da O'na Güveniyor!

Gezegenin en büyük uluslararası lastik tedarikçisi Continental tarafından geliştirilen ContiSportContact 5 P, ContiForceContact ve ContiCrossContact UHP, Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in AMG serisi modellerinden sonra BRABUS’un da tercihi oldu.
Mercedes’in yeni çıkan her modelini modifiye etmesiyle tanınan

Marka ve Patent Haberlerinin Adresi, Patent Dünyası


Patent, marka ve endüstriyel haklar konusunda en geniş ve iddialı internet sitelerinden biri olmayı hedefleyen www.patentdunyasi.com.tr Türkiye’de 30 yıldır marka ve patent vekilliği hizmeti veren Destek Patent yönetiminde yayın hayatını sürdürüyor.

Türkiye’nin lider marka ve patent vekilliği şirketi Destek Patent, patent ve marka tescili konusunda

Tolga Uprak, CMS’yle Şampiyonluk Yolunda


Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası’nın beşinci ayağında Tolga Uprak, üst üste ikinci şampiyonluğu için iyi bir derece elde etmeyi planlıyor.

2012 Türkiye Şampiyonası’nda 1000cc A kategorisinde şampiyon olan ve 2013 TMF GP’de CMS’nin sponsorluğunda, EYP BIKE adına yarışan Tolga Uprak, 28-29 Ağustos tarihlerinde İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek Şampiyona’nın 5. ayağında iyi

Ölçüm Yaptırmadan Pul Almayın, Cezayı Ödemeyin!



Trafikten kaynaklanan hava kirliliğini önlemede büyük önemi olan egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan ya da ölçüm yaptırmadan emisyon pulu alan araç sahipleri, 1.700 TL’ye varan para cezası riskiyle karşı karşıya. TÜVTÜRK, araç sahiplerini, egzoz gazı emisyon ölçümlerini teknik yeterliliği olan noktalarda yaptırmaları konusunda uyarıyor.
Ülkemizde binek araçlarda 3 yaş üzeri araçlar için 2 yılda bir, 10 yaşından sonra ise her yıl yaptırılması kanuni zorunluluk olan egzoz gazı emisyon ölçümü, araç muayene hizmetinin aksine, sadece TÜVTÜRK istasyonlarında değil birçok farklı noktada yaptırılabiliyor. Ancak araç sahiplerinin bu hizmeti alırken bir dizi konuya dikkat etmesi gerekiyor. 

“1 Numara”da Ford B-MAX

2012 Kasım'ında Türkiye'ye ye gelen Ford B-MAX, 2013’ün ilk 6 ayında, Avrupa’da ve Türkiye’deki satış rakamlarıyla sınıfının lideri oldu. 19 Avrupa ülkesinde yüzde 15,8 pazar payı ile sınıfında en çok satan araç olan B-MAX, Türkiye’de yüzde 40’lık pazar payı ile açık ara liderliğini sürdürdü.


Polk verilerine göre, Ford B-MAX, toplam 19 Avrupa ülkesinde

YENİ RENAULT LATITUDE TÜRKİYE’DE

Üst orta sınıftaki iddialı Renault Latitude  yepyeni teknolojilerle tazeleniyor. Segmentinin üstünde boyutları, karakterini ortaya koyan şık tasarımı, ekonomi ve performansı birleştiren motorları ile Latitude, şimdi eskisinden çok daha çekici ve iddialı. Yeni Latitude

Yol güvenliği için ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’nı Anlatıyor

Sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının oluşturduğu tehlikelere karşı bilinçlendirmek amacıyla sürdürülen “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktivitelerinin yeni etkinlikleri start alıyor. Organizasyonun ilk adımı 24-25 Ağustos tarihinde İçerenköy Carrefour’da atılacak. Ardından Shell Çırpıcı-Merter Benzin İstasyonu, Berceste Dinlenme Tesisleri, BP Maslak Benzin İstasyonu, Bilkent Real, Bornova Forum, Susurluk Festival Outlet Dinlenme Tesisleri aktivitelere ev sahipliği

BASF, Smart Forvision ile Yeniliklerini Sergiledi


2012'nin ilk günlerinde Mannheim, Almanya'da başlayan dünya turu, İstanbul’a gelmeden önce dünya genelinde 10 şehri ziyaret etti. Etkinlikte Daimler ile yapılan iş birliği sonucunda geliştirilmiş olan konsept araç Smart Forvision tanıtıldı. Smart Forvision’da BASF’nin fark oluşturacak 3

Binlerce sürücüye Ömrünü Tamamlamış Lastik Dersi

LSD, İstanbul’da on binin üzerinde ticari araç sürücüsünü atık lastikler konusunda bilgilendirirken ilk 6 ayda 51 bin ton ÖTL’yi toplayıp geri dönüşüm merkezlerine ulaştırdı.
Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) 2013 yılı hedefleri kapsamında düzenlediği mobil eğitimlerini sürdürüyor. LASDER mobil ekipleri; İstanbul’da 10 binin üzerinde ticari araç sürücüsünü ÖTL (Ömrünü Tamamlamış Lastik) konusunda bilgilendirdi. LASDER Genel Sekreteri Korhan UL, ‘’Öncelikle lastiklerin daha çabuk ömrünü tamamladığı ticari araçları ve

Audi'den Audi Kasko

Audi’nin Audi Finans vdf ve Eureko Sigorta ile ortak sunduğu Audi Kasko ile poliçe sahipleri birçok avantajdan yararlanırken, tüm hasar onarımları Audi Yetkili Servisleri’nde yapıldığı için araçlarının ikinci el değerlerini de koruyor.
 
Tüm Türkiye’deki Audi Yetkili Satıcıları ve Eureko Sigorta acentelerinden ulaşılabilen Audi

Hayata Panoramatik Keyifle Bakış ,Yeni Panamera Executive

Porsche’nin  4 kapılı otomobili  Panamera ailesi, Executive modeliyle daha da genişledi. 15 santimetre daha uzun aks mesafesiyle Panamera Executive daha geniş arka oturma alanı ve daha iyi sürüş konforu sunuyor. 

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Panamera Turbo

CiTROEN DS3 CABRiO

DS serisinin ilk ürünü DS3, dünya genelinde elde ettiği rekor seviyede satış başarısının ardından beş kişilik cabrio keyfi yaşatacak olan DS3 CABRIO ile Ağustos ayından itibaren Türkiye yollarında.CITROËN DS3 CABRIO,  farklı tasarımı dışında hiçbir rakibinde bulunmayan özellikleri barındırıyor .
 1.6 dizel otomatik seçeneği ile üstü açık otomobil keyfini 3,8

BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT PİLOTU KAAN'DAN GÜZEL HABER

Borusan Otomotiv Motorsport yarışçısı olarak bugüne kadar kartingte sayısız başarılara imza atan Kaan Önder (16), Borusan Otomotiv ve Castrol desteği ile  Sebastian Vettel, Nico Rosberg ve Nicolas Hülkenberg’in de yetiştiği Formula BMW Talent

Yeni Parametreler ve İş Dünyası


17-18 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul Swissotel’de gerçekleşecek olan Yeşil İş – Green Business 2013 Konferansı, 5. yılında“Değişim Zamanı” teması ile katılımcılarla buluşuyor. Türkiye’nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş 2013’ün 5. yılında, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İTO ve İSO’nun katkıları ve katılımıyla;

DC Shoes ve Ford Tourneo Custom


Ünlü motorsporları pilotu Ken Block tarafından kurulan DC Shoes, Ford Avrupa ile iş birliği yaptı, kaykay ve snowboard sporcularına özel bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Sınıfında öncü teknolojik özellikler sunan Yeni Tourneo Custom, zarif dış görünüşünün altında dokuz kişilik cömert bir hacim ve konfor sunuyor. Böylece Tourneo Custom’ı sadece iş amaçlı değil günlük hayatınız için de kullanabilir ve uzun yolculuklara çıkabilirsiniz. Bunu yapanlar arasında 2012 Sokak Ligi Şampiyonu Rob Dyrdek ve X Games’e katılan en genç sporcu ünvanına sahip Nyjah Huston gibi isimler yer alıyor.

INFINITI’NIN KOMPAKT LÜKS MODELİ Q30 CONCEPT

Infiniti’nin Frankfurt Otomobil Fuarı sürprizi belli oldu. Kompakt premium segmentine hareket getirecek yeni Infiniti modelinin öncüsü niteliğindeki Q30 Concept, 10 Eylül’de ortaya çıkıyor. Q30 Concept, tasarımı ve taşıdığı özellikleri ile yeni nesil premium müşteri kitlesine hitap edecek ilk Infiniti

ELEKTRiKLi TRAKTÖR, UZEL ve JOHN DEERE

John Deere , elektrikli traktör üzerinde çalışıyor.
Geçtiğimiz aylarda üzerinde çalışılan ve 6210 RE üzerine geliştirilen traktör Almanya'da  kısa bir süreliğine ziyaretçilere gösterilmiş.Çalışmaların sarkacağından 2015 yılı içinde imalatın başlayabileceği ifade edilirken herkesin seyrettiği yerli otomotiv firmalarımızın can çekiştiği anlardan birinde Uzel; elektrikli  traktör  üzerind e çalıştığını açıklamıştı.Ancak çalışmalar yine tıkandı ve firma uzun bir süredir sessizliğe gömülmüş durumda.
Bu firmalar aslında şöyle değerli; yerleri rezidans veya AVM yapmaya çok uygun ne yazık ki!

Yeni Ford Cargo 1846T ile “Güvenli Seyirler”


Ford Cargo 1846T çekicinin 62 günlük Türkiye tanıtım turunda, Ford Sürüş Akademisi’nin “Güvenli Seyirler” sosyal sorumluluk projesi ile 572 sürücüye güvenli sürüş eğitimi verildi. Katılımcılar Emniyet Kemeri Simülatörü ile saatte 30 km. hızla giderken devrilen bir aracın etkisini deneyimledi.

Türkiye’nin 11 yıldır aralıksız pazar lideri ve en çok satılan

Otomotiv sektörüne özel, üst düzey hizmet geliştirildi!!!

Dünyanın önde gelen lojistik firması DHL, otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını göz önüne alarak yeni bir hizmet paketi geliştirdi.
·         Yeni araçların geliştirilmesi, üretimi ve piyasaya sürülmesini kolaylaştıracak hizmet paketinde, Ar-Ge aşamasından üretime ve lansmana kadar, prototiplerin özel

TÜRK ÖĞRETMENLER “HONEYWELL ÖĞRETMENLERİ UZAY KAMPI”NA KATILDI

 ABD’de düzenlenen “Honeywell Öğretmenleri Uzay Kampında” programına bu sene Türkiye’den ilk defa iki öğretmen gönderdi.

Honeywell (NYSE:HON), A.B.D. Huntsville, Ala bölgesinde  düzenlenen, tüm dünyadan 210 öğretmenin katıldığı “Honeywell Öğretmenleri Uzay Kampında” (Honeywell Educators @ Space Academy- HE@SA) programına Türkiye’den iki fizik öğretmenini

Kadınların En Çok Sevdiği Dünya Otomobili!

Çin’den Amerika'ya, Hindistan’dan Güney Afrika’ya 18 kadın otomotiv yazarı; Yeni Ford Fiesta 1.0 lt EcoBoost modelini “2013 Women’s World Car of the Year – 2013 Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili” ödülüne layık gördü.

2012 yılında Polk tarafından “Sınıfının Dünyada En Çok Satılan Otomobili” ilan edilen Ford Fiesta; Yeni 1.0 lt EcoBoost modeliyle, 18 kadın otomotiv yazarından oluşan jüri tarafından “2013 Women’s World Car of the Year” (Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili) ödülüne layık bulundu. 2012 ve 2013 “Uluslararası Yılın Motoru” ödüllü 1.0 lt EcoBoost motoruyla Yeni Fiesta aynı

Continental TFF Süper Kupa Maçına Destek Veriyor

Continental, dünya çapında spora verdiği desteği Türkiye’de de sürdürüyor. 2014 FIFA Dünya Kupası ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın resmi sponsoru olan Continental, Galatasaray - Fenerbahçe arasında oynanacak olan TFF 2013 Türkiye Süper Kupa maçının da sponsoru oldu.

BAYRAM YOLCULUĞUNDA HAYAT KURTARAN 10 TAVSİYE

Yol emniyeti konusunda kapsamlı eğitim çalışmaları ve etkinlikler yürüten Shell & Turcas, Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak yollarda kazalar yaşanmaması için hayati tavsiyelerde bulundu. Yol emniyetine ilişkin öneriler, Uzmanlar tarafından bilimsel verilere dayanarak hazırlandı.
Shell uzmanlarının uyarıları şunlar:
       1-     Yola uykusuz ve yorgun çıkmayın. Yolculuk öncesi

Yeni Seat Leon Full LED farlarıyla çok farklı


Yeni Seat Leon’un ön, gündüz sürüş ve arka farlarında opsiyonel olarak sunulan Full LED far teknolojisi araca daha modern ve çekici bir görünüm kazandırırken, yol güvenliğini de artırıyor.
 
Yeni Seat Leon'un tüm versiyonlarında opsiyonel olarak sunulan Full LED ön ve arka farlar, araca daha gösterişli ve daha modern görünüm kazandırıyor. Yeni SEAT tasarım dilinin tipik bir özelliği olan ve Leon’un formuyla kusursuz şekilde bütünleşen açılı çizgiye sahip farlar

Kenan Sofuoğlu WSS Sıralama Turlarında İkinci


Kawasaki Mahi Racing Team India takımından Kenan Sofuoğlu Silverstone’da gridde ikinciliğe yerleşti.Milli Şampiyonumuz bu şekilde hızlı  ve uzun pistteki yarışı kazanmak için iyi bir pozisyon elde etmiş oldu.
Sofuoğlu’nun takım arkadaşı Fabien Foret gridde yedinci sırayı elde etti ve Pazar günü 16 turluk tek WSS yarışına üçüncü

Suzuki’nin Compact SUV Konseptindeki Yeni Modeli iV-4 Almanya’da sahne alıyor

Japon otomobil üreticisi Suzuki, bu yıl düzenlenecek Frankfurt Motor Fuarı’nda yeni compact SUV modeli iV-4’ü sergileyecek.

Suzuki’nin kişisel kompakt SUV için yarattığı yeni konsepti iV-4’ün dünya prömiyeri 10-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “65. IAA Frankfurt Motor Fuarı”nda

Castrol Ford Team Türkiye, Finlandiya Rallisi’nde ilk 5 hedefliyor

Türkiye’nin lider ralli ekibi Castrol Ford Team Türkiye, 2013 (JWRC) Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan dünyanın en hızlı toprak rallilerinden biri olan Finlandiya rallisinde ilk 5 hedefiyle start alıyor.
 
2013 Dünya Gençler Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Finlandiya’da koşuluyor. 1-3 Ağustos

TURKAR 4x4 ASUVA ve AKURA ile Türkiye’nin ormanlık alanları güvende

Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4 çok fonksiyonlu arazi aracı TURKAR’ın üst yapılı modeli ASUVA, yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarına anında müdahale etmeyi mümkün kılarken, AKURA ise arama kurtarma çalışmalarının engelsiz ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan

APPLE YENi BiR SEGMENTE GiRiYOR

Tüketici elektroniği devi Apple, iOS ile niş bir segmente adım atıyor. Ancak Frost & Sullivan otomotiv sektörü analistlerine göre iOS ile OEM geliştirmeleri arasındaki dengeyi sağlamak önemli bir zorluk olarak  öne çıkıyor.

Apple, otomotiv sektörü için kişisel asistan SIRI’nin arayüzünde gözle görülür değişiklikler ve

Bu Blogda Ara