Türkiye gün sayıyor

 Dünya Ralli Kros ŞampiyonasıFIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda 2014 sezonunun 11. yarışı, 11-12 Ekim 2014 tarihlerinde ülkemizde ilk kez Intercity İstanbul Park’ta organize ediliyor...
FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda 11-12 Ekim tarihlerinde sezonunun 11. Yarışına ev sahipliği yapacak olan Intercity İstanbul Park’ta hazırlıklar tamamlandı.
Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan bu büyük organizasyon
ile ilgili 10 Eylül günü Intercity İstanbul Park’ta, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın ev sahipliğinde, TOSFED Başkanı Metin Çeker ve Avitaş Motorsporları Direktörü Halid Avdagiç’in de katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.
ÇEKER “TÜRK PİLOTLAR GURUR KAYNAĞIMIZ”
TOSFED Başkanı Metin Çeker, organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada Dünya Rallikros Şampiyonası gibi önemli bir organizasyona Türkiye olarak ev sahipliği yapacakları için heyecanlı olduklarını söylerken, Yiğit Timur ve Fatih Kara’nın kendi seyircileri önünde yarışacak olmalarının gurur verici bir gelişme olduğunu Tok Sport ve Avitaş Motorsport’a bu projeye desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. Intercity İstanbul Park’ta uzun süredir devam eden parkur hazırlıklarının da sona erdiğini belirten Çeker, izleyicilerin %40 asfalt %60 toprak zeminli kompakt bir parkurda tüm heyecana tanıklık edebilecekleri organizasyona tüm otomobil severleri davet ettiklerini söylerek, TOSFED olarak lisanslı gözetmen ve sporculara da bilet fiyatlarında indirim uygulanacağını açıkladı.

ŞAMPİYON PİLOTLAR GELİYOR
1997 Dünya Formula 1 Şampiyonu Jacques Villeneuve, 2003 Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg ve Gymkhana videoları ile motorsporları fenomeni olan Ken Block da 11-12 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta Türk seyircisi ile buluşacak…
YİĞİT TİMUR ve FATİH KARA DA YARIŞACAK
FIA Dünya Rallikros Şampiyonası kapsamında, bu yıl uygulanmaya başlanan Avitaş Motorsport’un geliştirdiği tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde Tok Sport adına iki Türk pilot mücadele edecek. Bu sezon seride başarılı yarışları ile dikkat çeken genç sporcu Yiğit Timur’a, bu yarışta başarılı ralli pilotu Fatih Kara da eşlik edecek.
METİN ÇEKER ve YİĞİT TİMUR’DAN İLK TEST SÜRÜŞÜ
Kariyerinde 6 kez Türkiye Ralli Co-pilot Şampiyonluğu bulunan TOSFED Başkanı Metin Çeker, uzun bir aranın ardından, ülkemizi temsil edecek olan Yiğit Timur’un pilotajındaki Control4 yarış otomobilinin sağ koltuğuna oturarak pistteki ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara