Bayramda yolculuğun en ucuz, en eğlenceli ve en sosyal yolu : BlaBlaCar

 yeni ve hesaplı bir uygulamaDünyada milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren yolculuk paylaşım mobil uygulaması BlaBlaCar Türk kullanıcılarla buluştu. BlaBlaCar ile İstanbul-Ankara arası ulaşım kişi başı yaklaşık 35 TL, İstanbul-Eskişehir 25 TL, İstanbul-Çeşme 52 TL, Ankara-Adana 38 TL, Samsun-Trabzon 26 TL'ye iniyor! Kendi araçlarıyla yola çıkan ise masraflarını yolcularla paylaşarak her 400 kilometrede 100 TL’ye kadar benzin giderlerini karşılayabiliyor!

Ev Sahibi Yeni Otomobili Fuarda Tanıtacak

 yeni EspaceAlmanya'nın Hanover kentinden sonra bir büyük fuarda Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşecek.Ev sahibi Renault, önemli araçlarından bir olan
 yeni Espace’ın ilk gösterimini yapacak. Tasarım ve çekiciliği buluşturan, zarif ve yenilikçi crossover 1 yıl önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterilen konsept otomobilin çizgilerini alıyor.

Volkswagen'den yeni ağır abiler

 Yeni Volkswagen konsepti‘Driving the Future – Geleceğin Sürüşü’ sloganını  kullanan Volkswagen, Hannover IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda, gelecek modellerinin ipuçlarını taşıyan konsept araçlarını ve Amarok Atacama’yı da tanıttı.
Volkswagen Ticari Araç, ‘Geleceğin Sürüşü’ sloganıyla, farklı müşteriler, farklı ürün ve yolcu taşımacılığı ihtiyaçları için çeşitlilik ve mobilite çözümleri sunan Caddy, Amarok, Crafter, Transporter, Caravelle serilerini sergiledi.

Tüm taşıtlara ve savaş uçaklarına lastik üretiyor

 petlas türkiyenin lastiğiDünya üzerinde yüzün üzerinde ülkeye ihracat yapan ve yurt genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet veren Petlas, “Türkiye’nin Lastiği” sloganıylasürdürdüğü çalışmalarında, ülkemizin en büyük 109. şirketi olarak büyükbir başarıya imza attı. İstanbul Sanayi Odası tarafından sanayi kuruluşlarının2013 verilerinin değerlendirildiği rapora göre Petlas, öncekiyıllara oranla yükselişini bir kez daha sürdürmüş oldu.

Yerli otomobilden sürprizler, i20 Paris'te

 Yeni Hyundai fuara çıkıyorHyundai’nin yeni yatırımı doğrultusunda İzmit Fabrikası’nda üretip tüm Avrupa’da satışa sunacağı Yeni i20, dünya vitrinine ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda çıkmaya hazırlanıyor. Baştan aşağıya yenilenen i20, fuarda 3 ve 5 kapılı versiyonlarıyla tanıtılacak ve sürpriz motor seçenekleriyle ziyaretçilerin karşısına çıkacak. 

Euro 6 Ailesi Tanıtıldı

 Otokar Avrupa4 yıldır Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası olan Otokar, Almanya-Hannover’de gerçekleştirilen IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda 7’den 12 metreye uzanan geniş ürün yelpazesi ile boy gösteriyor. Avrupa pazarında 2013 yılında ihracat adedini yüzde 40 artıran Otokar, Avrupa pazarının büyük oyuncularından olmayı hedefliyor.

Beklenen Babayiğit, gün sayıyor..

Yerli aracı oluşturacak makinalar ve programlarda, araç kadar önemli..
Gelişmiş ülkelerde henüz maliyetleri 15 bin ila 250 bin dolar arasında olan 3-D printerı 2 bin 500 dolara kadar çekme başarısı gösteren Ankaralı LTS Teknoloji Grup, seri üretim için gün sayıyor.
Grup Başkanı Talat Sam, yıllar süren AR-GE çalışmaları sonucu üretmeyi başardıkları TeTe adlı 3D printerın tüm testleri başarıyla geçtiğini kaydetti.

Bosch ticari araçlar iş kolu yüzde 10’un üzerinde büyüdü

 teknoloji Bosch ta„ Wolf-Henning Scheider: “Bosch sol şeritte hızla ilerliyor”
„ Kamyon, minibüs ve otobüslere yönelik ekipmanlar, Bosch Otomotiv Teknoljisi satışlarının dörtte birini oluşturuyor
„ Bosch, kamyon ve otobüs bilgi-eğlence sistemlerinde Avrupa pazar lideri
Bosch Ticari Araç bölümü, satışlarında yüzde 10’un üzerinde büyüme kaydetti. Bosch’un otomotiv iş kolunun ise bu yıl yüzde 8 civarında büyümesi bekleniyor.
Bosch bu yıl, otomotiv teknolojisi satışlarının dörtte birini kamyon, minibüs ve otobüs ekipmanlarından sağlayacak. Hannover’de düzenlenen 2014

BlaBlaCar, en pahalı benzini kullanan ülkelerden birisi olan Türkiye olarak seçti

 Ulaşım, trafik ve otomobil üzerine, masraflar düşecekDünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar artık Türkiye’de
 Dünyada milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren, yolculuk paylaşım mobil uygulamasıBlaBlaCar 
ile İstanbul-Ankara arası ulaşım kişi başı yaklaşık 35 TL, İstanbul-Eskişehir 25 TL, İstanbul-Çeşme 52 TL, Ankara-Adana 38 TL, Samsun-Trabzon 26 TL’ye

Yeni Renault, Yılın Ödülünü aldı

 yılın renault' su65’incisi gerçekleştirilen IAA Ticari Araç Fuarı’nda toplam 129 puanla, en yakın rakibine 48 puan fark atan Renault Trucks T, Yılın Kamyonu ödülüne layık bulundu. 25 uluslararası derginin uzman gazetecilerinden oluşan International Truck of the Year jürisi, Renault Trucks T Serisi’ni, karayolu taşımacılığına en çok katkı sağlayan araç seçti.

İstanbul'un Yeni Tramvayı

 yeni ve yerli tramvayİstanbul Ulaşım A. Ş'nin yeni tramvayı fuarda ilgi çekti.Konuyla ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin yayınladığı haber şu şekilde;
Tasarım ve üretimi tamamen yerli olan ve İstanbulluların oylarıyla seçilerek üretilen “İstanbul Tramvayı”, 

23 Eylül’den bu yana, Berlin’de 2014 InnoTrans Fuarı’nda

Ekranlar, VOLKICAR ile Canlanıyor

 heyecan, adrenalin, yarış..28 Eylül Pazar günü Körfez Pisti’nde Lassa V1 Challenge sezonunun 4.yarış gerçekleştirilecek..
 İlk 3 yarış sonrası son şampiyon Can Tolon ile ilk şampiyon Burak Çukurova arasında sadece 3 puan var.  
Üçüncülük mücadelesi ise Franke pilotu Göksun Erkek ile MANN-FILTER pilotu Koray Muratoğlu arasında geçiyor ve her iki pilot da sezon finali öncesi puan avantajı yakalamak istiyor.
Körfez Pisti’nde Ümit Erdim Ev Sahipliği Yapacak
Yarışta en büyük seyirci desteğini bu sene ilk kez Lassa V1’de

Büyükler için muhteşem oyuncak

 yeni pgoBuggy Car ile eğlence üst boyuta çıkıyor
Dünyanın ‘buggy car (araba)’ konusundaki lider firması PGO, 2014 yılında piyasaya sürdüğü yeni modeli Br600 ile
 eğlence ve hız meraklılarını büyülüyor. 
558cc, 4 zamanlı ve 4v yakıt enjeksiyonlu, 
su soğutmalı PGO Buggy, %100 Tayvan malı motora sahip.
Bosh marka enjeksiyon sistemi ve NASA teknolojisine sahip piston ile daha da güçlenen sahip PGO Buggy Br600i ile arazide veya yolda eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Ford Transit’in yeni serileri

 Yeni Transit versiyonlarıFord, 2014 IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda tamamen yenilediği Transit model ailesinin yeni varyasyonlarını tanıttı; müşteriler için 450’den fazla seçenek sunulmaya başlandı.
 Transit Avrupa’da artık Çift Kabinli Kamyonet ve Ekstra Uzun “Super Jumbo” Kamyonet, versiyonları ile de satılacak. 

Seriye eklenen yeni Transit modelleri ile beraber son 24 ayda Transit model ailesi tamamen yenilenmiş olurken, Ford Avrupa pazarındaki en taze ticari model ailesini sunuyor.

Teknoloji dağıtıcısı Arena Bilgisayar, İstanbul Park'ta

 istanbulpark Intercity İstanbul Park'ta düzenlenen aktiviteye, Arena iştiraki Adeo Bilişim ve Sensonet Teknoloji dahil olmak üzere tüm Arena ailesi katılım gösterdi.
 Arena ailesi 6 gruba ayrılarak birbirinden heyecanlı istasyonlarda hünerlerini göstedi. Ekipler, Slalom yarışında ve Fren mesafesi yarışlarında hızlı karar verme yeteneklerini,

Honda Fan Club

 fun klupten çekilişDünyanın en büyük motosiklet üreticisi Honda, tüm motosikletseverleri tek çatı altında toplayacak Honda Fan Club’ı hayata geçirdi. Motosiklet sahibi olunmasa bile üye olunabilen Honda Fan Club, üyelerine etkinlikler, turlar, seminerler ve özel çekilişler gibi ayrıcalıklı deneyimler yaşatacak.

Off Road şov

 4x4Ankara’nın yeni cazibe merkezlerinden Batıkent Karacakaya’da inşa edilen Mebuskent’te bu yıl ikinci kez düzenlenen ve Ankara Off Road Kulübü (ANDOFF), Ankara Doğa Sporları ve Off Road kulübünün organize ettiği yarış renkli görüntülere sahne oldu. Toplam 52 kilometre uzunluğundaki 4 zorlu etaptan oluşan parkurda yarışan off road yarışmacıları kıyasıya yarıştı.

Otoredi'den Audi

 yarışmaAraç kiralama platformu www.otoredi.com un sosyal medya fotoğraf paylaşım yarışması FOTOREDİ, halkın beğenileriyle eğlenceli bir hal almaya başladı.
Otoredi’nin başlattığı ve "Yarışmak Güzeldir" sloganıyla duyurduğu Fotoredi sosyal medya fotoğraf yarışması bugünlerde gündemde. Bu yarışmada katılımcılar, özellikle facebook ve twitter hesaplarından yapacakları paylaşımlarla sosyal medyada 
fenomen olma şansını yakalamak için yarışıyorlar.

Lastik Basıncı Kontrol Sistemi

 basınç kontrol sistemiPirelli, 01 Kasım 2014 itibarıyla yürürlüğe girecek olan, binek araçlarda Lastik Basıncı Kontrol Sistemi’nin zorunlu olmasına ilişkin yönetmeliğin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Uygulamanın aynı zamanda yakıt tasarrufu, CO2 salınımı, lastik ömrü ve sürüş güvenliği konularında önemli etkileri olacağını ifade eden Türk Pirelli Ticaret Direktörü Aşkın Bedük, “Lastik hava basıncı hakkında bilinç ve farkındalığın artması, güvenli yollar ve yolculuklar

Taksicilerin kendi kendilerine tespit edebileceği kusurlar

 taksiTÜVTÜRK, taksilerin güvenlik seviyesini artırmak ve taksi şoförlerinin kendi kendine düzeltebileceği kusurları nedeniyle muayene tekrarına gelmelerini önlemeyi amaçlayan bir iletişim kampanyasını hayata geçirdi.
TÜVTÜRK, Sadece İstanbul’da 18 bini aşan sayısıyla başlı başına bir sektörün temsilcileri olan taksi şoförlerine muayene öncesi kontrol konusunda bilgilendirme yaptı.

Dinamik ve modern Yeni Tourneo Connect

 yeni connectTitiz bir tasarım ve işçilik anlayışıyla tamamlanan Yeni Tourneo Connect, çekici ve konforlu bir araç arayanları hedefliyor. Yeni motor seçenekleri ile performans ve düşük tüketimi bir arada sunan Yeni Tourneo Connect, Ford’un akıllı teknolojileri ile beraber sunuluyor.
 Daha güvenli ve konforlu hale gelen Yeni Tourneo Connect, hacimli ve çok yönlü kabini içerisinde kayar arka kapılar ve

YENi SOLIDWORKS 2015

 3d teknolo0jiDünyanın en büyük 3DEXPERIENCE yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes, başarılı 3D tasarım yazılımı uygulamaları portföyünün en son sürümü olan SOLIDWORKS 2015'i tanıttı. SOLIDWORKS 2015 ile kullanıcılar bulut bazlı özelliklere erişim sağlarken, üretkenliği artıracak, üretim süreçlerini kısaltacak ve işletme masraflarını kısabilecekleri daha geniş bir seçenek portfolyosuna sahip olacaklar.

Gençler Shell uzmanlarıyla buluştu


 uzmanlarShell Upstream Turkey, Amerikan Petrol Jeologları Derneği (AAPG) tarafından her yıl düzenlenen petrol ve enerji konulu “ICE-International Conference and Exhibition” konferansına Altın Sponsor oldu. 14-17 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul ’da yapılan konferansta Shell’in küresel üretim operasyonlarından önemli teknik uzmanlar da yer aldı.

Şampiyonaya yeni bir marka katılıyor

 Aprilia PiaggioPiaggio Group bünyesindeki Aprilia, MotoGP sınıfında Grand Prix motor yarışına katılacaklarını resmi olarak duyurdu. Aprilia, dünya çapındaki en üst düzey motosiklet yarışları arasında gösterilen MotoGP’ye daha önce duyurulan planlardan bir yıl önce, 2015 yılında geri dönüyor.

Yeni TPS İsoto

İsotlar Grup; İsoto 40 ve İsoto 50 modelleriyle iki farklı güçte traktör satışı yapıyor..
Daha önce İsobus markasıyla otobüs üreten, 
Tata ile beraber  Hindistanlı TVS motosikletlerinin ve Brezilyalı  Agrale şasilerinin distribütörlüğünü yapan, farklı otomobil markalarınında baz şehirlerde satıcılığını yerin getiren firma 40 ve 50 beygir güçlerinde Lomabrdini markalı motora sahip TPS İsoto traktörlerini fuarlarda  da tanıtıyor..


 isoto

İzmir'de Heyecanlı Dakikalar

 izmir de heyecanAmatör sürücülere daha uygun ve eşit şartlarda yarışma imkanı sunan TOSFED Pist Kupası dördüncü ayak yarışı 14 Eylül Pazar günü Ülkü Motorsporları Kulübü’nün organizasyonu ile İzmir Park’ta gerçekleştirildi.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun teşvik ödülleri ile desteklediği kupada, araçların birbirine çok yakın güçlerde

Avrupa yolunda

Türkiye’de toplu taşımacılık alanında yaptığı girişimler ve aldığı ihaleler ile adından sıkça söz ettiren Bozankaya, Innotrans 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı’nda toplu taşımacılık çözümleri için son teknolojiyle geliştirdiği yeni araç projelerini Avrupa’ya tanıtacak. 

Yine Bursa'da

 4wd2014 TOSFED Trial Kupası 5. yarışı, Bursa Alternatif Sporları Kulübü tarafından 21 Eylül Pazar günü Bursa Demirtaş Çim Kayağı Tesisleri’nde düzenleniyor...
Bu sezon ulusal bir statü kazanan TOSFED Trial Kupası’nın 5. yarışı 21 Eylül Pazar günü tarihinde kısa adı BASK olan Bursa Alternatif Sporlar Kulübü tarafından düzenleniyor.

PurePlus Teknolojisi ile Motor Yağında Devrim

Yeni Shell Helix Ultra motor yağları, doğalgazdan üretilerek sektörde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu yeni ürünlerle Shell, tüm dünyadaki laboratuvarlarında 40 yıldır süren araştırma ve geliştirme çalışmalarını da taçlandırmış oldu. Shell tüketicilere bu devrim niteliğindeki teknolojiyi anlatmak için reklam kampanyasını başlattı.
Shell, yeni reklam kampanyası ile Türkiye’deki ve dünyadaki

Akıllı telefon, akıllı otomobilden sonra akıllı otoparklar

 yeni sistemDünyanın en büyük havalimanları, stadyumları, otelleri ve alışveriş merkezleri gibi alanlara elektronik giriş sistemleri hizmeti sunan Avusturyalı SKIDATA, Türkiye pazarına giriş yapıyor. Firmanın öncelikli hedefleri arasında akıllı otopark çözümlerini pazara sunmak ve İstanbul trafiğini

Son Şampiyon; Ford

 son şampiyonCastrol Ford Team Türkiye, Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde topladığı puanlar ve elde ettiği benzersiz zaferle sezonun bitimine 1 yarış kala takımlar klasmanında şampiyonluğunu ilan etti.  Yarışın ilk günü lider olarak tamamlayan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisinin ikinci gün bir kayaya çarparak değerli zamanlar kaybetmesiyle liderliği geriden gelerek devralan Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi, hızlı ve kararlı bir performansla yarışı birinci sırada bitirmeyi

Yılın ‘cup’ışması sona erdi!

 denizde cupAlvimedica Cup’ışalım mı?” iki günlük heyecan dolu yarışın ardından tamamlandı. Hafta sonu, ilk gün Boğaz’da, ikinci gün Caddebostan parkurunda yapılan yarışlara katılan 51 takım, yelkenlere fora keyfi yaşatan rüzgarın etkisiyle ‘cup’ışmanın tadını çıkardı.
Türkiye’nin girişimsel kardiyoloji alanındaki tek dünya markası Alvimedica sponsorluğunda, Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) ve Naviga işbirliğiyle gerçekleştirilen “Alvimedica Cup’ışalım mı?” bugün Caddebostan parkurunda yapılan 2

Gecikme Cezaları Yeniden Yapılandırıldı

 torba yasa ve muayeneResmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanun düzenlemesine göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 100 TL gecikme cezası yerine yaklaşık olarak 18 TL ödeyecek. 10 yıldır muayeneye gelmeyen bir traktörün ödeyeceği gecikme cezası ise, 510 TL yerine, yaklaşık olarak 62 TL’ye inecek. Düzenleme,

Hibrit teknolojisinin öncüsü Toyota

Minik otomobile yeni yüz  B Sınıfının en yeni ve en çevreci modellerinden Toyota Yaris; tasarımı, teknolojisi ve donanımlarıyla ilgi çekiyor..
Avrupa’da 2014 yılı için 180 bin, 2015 yılı için de 200 bin satış hedefi olan Yeni Yaris’in hibrit versiyonu Yaris Hybrid’in de Avrupa’da 2015 yılı toplam Yaris satışları içinde yüzde 37 oranında bir pay alması bekleniyor. 

Türkiye gün sayıyor

 Dünya Ralli Kros ŞampiyonasıFIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda 2014 sezonunun 11. yarışı, 11-12 Ekim 2014 tarihlerinde ülkemizde ilk kez Intercity İstanbul Park’ta organize ediliyor...
FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda 11-12 Ekim tarihlerinde sezonunun 11. Yarışına ev sahipliği yapacak olan Intercity İstanbul Park’ta hazırlıklar tamamlandı.
Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan bu büyük organizasyon

Türk finalist

 Finalist belli oldu“Drive Your Passion –Tutkularının Peşinden Git” tasarım yarışmasının finalistleri açıklandı. Dünyanın her köşesinden tasarımcıların katıldığı ve bu yıl on dördüncüsü düzenlenen yarışmada, Türkiye’den Emre Yazıcı adını kazananlar listesine yazdırmayı başardı.
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, geleneksel

İlk yerli Trambus’ler, Malatya’da test sürüşünde

 TCV TrambusBozankaya tarafından tamamen yerli üretim olarak sunulan Türkiye’nin ilk Trambus’leri Malatya’da kurulan özel hatta test sürüşlerine başladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen örnek projeyle Malatya’ya kazandırılan yeni toplu taşıma sistemi Trambus’ler daha önce Ankara’da ve Almanya’da yapılan tüm test sürüşlerinde yüksek verimliliği ile tam not almıştı.
Toplu taşımacılık sistemlerinin yerli yatırımcılarından Bozankaya, tasarım ve üretimini geliştirdiği özel projeler ile yerel yönetimler için en

Biz yarıştık Burdur kazansın

 Porsche GT32014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezonun 6. Yarışı Burdur’un Kemer ilçesinde düzenlendi... 6 kategoride mücadele yaşanan organizasyonda Ayhan Germirli, en iyi zamanının sahibi oldu.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın altıncı ayağı olan Kemer Akpınar Tırmanma Yarışı, 06-07 Eylül tarihlerinde

İyi Dersler Şoför Amca

 Trafiğe dikkat
2014 yılında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi, yeni yüzüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında faaliyetlerine başladı.

Teknisyen Olimpiyatları

 En başarılı teknisyenlerTeknisyenlerin bilgi ve beceri seviyelerini ölçmeyi ve gelişimlerini teşvik etmeyi amaçladığı “Teknisyen Olimpiyatları” programı sonuçlandı.
Mercedes-Benz Türk, “Teknisyen Olimpiyatları” uygulamasıyla müşterilerinin memnuniyetini daha da üst seviyelere taşımayı ve markaya olan bağlılık zincirini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kunduz Ormanları'nda Muhteşem Yarış

 Samsun'a bu kez 4x4 ler çıktıVezirköprü Offroad Kulübü tarafından Vezirköprü Kunduz Ormanlarında düzenlenen, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan 11 ekibin mücadele ettiği TOSFED Trial Kupası dördüncü yarışı, nefes kesen mücadelelere sahne oldu.
2014 TOSFED Trial Kupası’nın dördüncü ayağı, 06-07 Eylül tarihlerinde kısa adı VEZİROFF olan Vezirköprü Offroad Kulübü tarafından Samsun Vezirköprü Kunduz Ormanında organize

Yeni Mercedes AMG GT

 yeni AMG GTPerformans markası AMG’nin, tamamını kendi bünyesinde geliştirerek ürettiği ikinci yepyeni spor otomobil modeli Mercedes-AMG GT dünyaya tanıtıldı. Mercedes AMG GP pilotu Nico Rosberg ve 5 şampiyonluk ile DTM'nin (Deutsche Tourenwagen Masters) en çok kazanan pilotu Bernd Schneider’in de katıldığı renkli etkinlik, AMG’nin merkezi Affalterbach tesislerinde düzenlendi.

Türkiye’nin tek uluslararası ralli raid’i olan Transanatolia sona erdi

 TransAnatolia Rally Raid30 Ağustos’ta Ankara Shopping Fest kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto, TOSFED, TMF, Power FM, Subaru, Yokohama ve Alpinist desteğiyle start alan Transanatolia 7.gününde Ankara’da finish çizgisini gördü.

30 Ağustos’ta Ankara’dan start alan Transanatolia, ralli motosikletleri, arazi araçları, kamyon ve buggy’lerin katılımıyla

O'da Açıldı!!

 Ralli Kros İstanbul'da izlenir Dünyanın en  adrenalin dolu yarışlarındnan biri olan, 
 FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nın 11. ayağı, 11 – 12 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa Intercity İstanbul Park’ta takipçileri ile buluşacak.
Bugün Intercity İstanbul Park’ta, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın ev sahipliğinde, TOSFED Başkanı Metin Çeker ve Avitas Motorsporları Direktörü Halid Avdagiç’in konuşmacı olarak katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Moto Guzzi, tarihi fabrikasını ziyarete açıyor

 efsane motosiklet Moto Guzzi12 - 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Moto Guzzi Open House” ile kapılarını motosiklet tutkunlarına açacak tarihi fabrika; 2014 Moto Guzzi serisiyle test sürüşleri, üretim hatlarında rehberli turlar, ekstrem ve büyüleyici özel gösterilere ev sahipliği yapacak.
Motosiklet dünyasının en eski ve saygı duyulan markalarından

Yeni Porsche Cayenne; daha verimli

 Yeni Cayenne daha sportifPorsche’nin, ilk kez satışa çıktığı 2002 yılından bu yana büyük satış başarısı elde eden SUV modeli Cayenne yenilendi. Bugüne kadar iki nesli ile dünya genelinde 579 bin satış rakamına ulaşan ve Porsche’nin en beğenilen modelleri arasında yer alan Cayenne, yenilenen tasarımı ve teknolojisi ile artık daha dinamik ve daha verimli bir sürüş vadediyor.

Artık; ucuzluğa, yakıt verimliliğine ve uygun ödeme koşullarına bakılıyor

 Denetim, vergi, kurumsal finansman, kurumsal risk ve yönetim danışmanlığı hizmetlerinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Deloitte, 2014 Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması’nı yayınladı. Toplamda 19 ülkede 23 bin kişiyle gerçekleştirilen araştırma Türkiye’yi de kapsıyor ve Türkiye’deki müşteri deneyimi ile nihai satın alma kararını etkileyen faktörleri masaya yatırıyor.

‘En Güvenilir Otomobiller’ listesinde yer alıyor

 Mitsubishi den LancerMitsubishi Motors’un keyifli sürüşü uygun fiyata sunan modeli Lancer, Amerikan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün ‘En Güvenli Otomobiller’ listesine girdi.
Türkiye’de Temsa Motorlu Araçlar’ın distribütörlüğünü yaptığı Japon devi Mitsubishi’nin ‘aile otomobili’ Lancer, dünyanın önde gelen araştırma ve inceleme platformlarından Otoyol Güvenliği

Audi yağmur gibi

 Bol ödüllü otomobil; AudiAudi, 2014 yılının 8 ayında, inovatif teknolojisi, yeni ürünleri ve üretim felsefesi nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde prestijli ödüllere layık görüldü

Almanya’nın en sürdürülebilir şirketi 
Almanya’da Facit Research tarafından yapılan araştırmada, Audi ülkenin en sürdürülebilir şirketi seçildi. Alman tüketicilerin fikirleri

Mazaka, yerli araç...

 yerli iş makinesiDaha önce forklift tamiriyle uğraşan Hüseyin Baykan,
 Tübitak desteğiyle yerli araç geliştirdi.
Diğer rakiplerinden farklı olarak yol gibi düz olmayan zeminlerde  de rahat çalışan forkliftin model ve üretim sayısı giderek artacak..Mazaka markalı makine kamyon veya
 römork arkasına da asılı bir şekilde nakledilebiliyor.

Yeni Renault Clio GT Line

Clio Hatchback, Clio Sport Tourer ve Clio R.S.’in ardından, modelin GT Line versiyonu ortaya çıkıyor. Clio GT Line; sportif görünüm, sürüş konforu ve ekonomiyi bir arada arayan müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Renault Sport Technologies tarafından geliştirilen Clio GT Line, sahip olduğu sportif özellikleri ile dikkat çekiyor: özel ön ve arka tamponlar, ön tampona Engtegre LED Gündüz Farları, Arka Yüzde «GT Line» logosu, spesifik «Renault

Klasik Otomobiller, Zafer Bayramı'nı Kutlladı

 Başrolde klasik otomobillerİstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında renkli ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı.
Mobil 1’in destek verdiği yarım yüzyılı devirmiş otomobiller, kutlamalar kapsamında, İstanbul Park Formula 1 Tesisleri'nde bir araya geldi. İstanbul Park’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

Bu Blogda Ara