Mercedes-Benz Bahar Rallisi

 Klasikler ilgi çekti
“Mercedes-Benz Bahar Rallisi”, 2 gün boyunca takip edilen keyifli rotanın ardından sona erdi. Yarış kurallarına uyarak Istanbul Anadolu Yakası’daki rotayı tamamlayarak iki gün boyunca toplam 350 km yol kat eden klasik otomobil tutkunlarına farklı kategorilerdeki ödülleri 19 Nisan Pazar akşamı düzenlenen görkemli bir törenle verildi.

Viaport - Crowne Plaza Kurtköy’de gerçekleştirilen ödül törenine, tüm yarışmacıların yanı sıra  Klasik Otomobil Kulübü yetkilileri ve Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan katıldı.


Yarışa katılan tüm Mercedes-Benz klasik araçlar arasında düzenlenen “Mercedes-Benz Klasmanı”nda birinciliği 1973 model 350 SL aracıyla Fatma Türe ve Özlem Köm aldı. Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan’ın ödüllerini verdiği klasmanda ikinciliği 1978 model 230 CE aracıyla Kıvanç Dündar ve Suat Ekmekçioğlu alırken,  1972 model 350 SLC aracıyla Sedef Dündar ve Zeynep Çağdaş ise tüm Mercedes-Benz klasik araçlar arasında üçüncü oldu.
Farklı kategori ve klasmanlarda yaklaşık 50 ödülün dağıtıldığı gecede, “Mercedes-Benz Özel Etabı” ödülünü ise 1962 model aracıyla Zeki Baştürk ve Sibel Ateş aldı. Klasikler ilgi çekti

“Mercedes-Benz Bahar Rallisi” kapsamında birbirinden farklı birçok klasmanda birinci, ikinci ve üçüncü araçlara ödüller verildi:

Ø  Genel klasman – “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”ne katılan tüm araçlar arasında

Ø  Yol ölçüm cihazına sahip & sahip olmayan araçlar arasında:

      • 1950 – 1960 arası araçların yer aldığı Kategori E Klasmanı
      • 1960 – 1969 arası araçların yer aldığı Kategori F Klasmanı
      • 1970 – 1979 arası araçların yer aldığı Kategori G Klasmanı



Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan:

“Birbirinden güzel ve değerli klasik otomobillerin renklendirdiği Mercedes-Benz Bahar Rallisi, beklediğimizden de keyifli bir organizasyon olarak gerçekleşti. Başta organizasyona katılan tüm yarışmacılar olmak üzere Klasik Otomobil Kulübü ve Mercedes-Benz Türk ekibine huzurlarınızda tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Bu özel gecede iki gün boyunca İstanbul yollarını görsel şölene dönüştüren klasik otomobil ve sahiplerini ödülleriyle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Klasiklere İstanbullulardan büyük ilgi
Otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri, koleksiyoncuları, müze sahipleri, sanatçılar ve iş adamlarının aralarında bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyelerinin kendi araçları ile katıldıkları “Mercedes-Benz Bahar Rallisi” tüm hafta sonu boyunca izleyiclerden büyük ilgi gördü. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara