Ailelerin Doğru Sürücü Kursunu Bulmakta Zorlandığı!!!

Goodyear’ın “Yol Güvenliği Anketi”, Ailelerin Doğru Sürücü Kursunu Bulmakta Zorlandığını Gösteriyor!· Goodyear’ın Türkiye’yide kapsayan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde yaptığı araştırmayagöre, genç ve acemi sürücülerinin ailelerinin yarısı (%49) sürücü kurslarınınkalitesi bakımından bilinçli bir tercih yapmakta zorlanıyor.
· Bu ailelerin % 47’si,sürücü kursu seçerken, lokasyon olarak yakınlığının etkili olduğunu ifadeediyor.
Goodyear; genç ve acemi sürücülerin ailelerininyol güvenliği konusundaki tutumlarını, sürücü olarak çocuklarına nasıl örnekolduklarını ve çocuklarının sürüş eğitimlerini nasıl gerçekleştirdiklerini dahaiyi anlayabilmek için 19 ülkede yaşları 16-25 arasında değişen acemisürücülerin ailelerini kapsayan 6800’den fazla kişinin katılımıyla geniş çaplıbir anket yürüttü.

Uluslararası Trafik Psikolojisi Enstitüsü(TPI) Danışmanı FatimaPereira Da Silva,“Aileler sürücü kurslarını kaliteye göre değil de, evlerine olan mesafelerinegöre seçiyor. Kursların, lojistik olarak elverişliliğine bakılıyorsa, tümsürücü kurslarının belirli standartlara sahip olmasını sağlamak gerekiyor. Bu,Avrupa çapında gerçekleştirilmeli” dedi.

Ayrıca,Avrupalı ailelerin büyük çoğunluğu (%80) sürücü kurslarının pahalı olduğukonusunda hemfikir. Avrupa Sürüş Okulları Birliği (EFA) Başkanı John Lepine de bazıailelerin sürüş eğitimlerinin pahalı olduğuna inandığını, aileleri bireysel derslerinmaliyetleri hakkında düşünmemelerini, bunun yerine çocuklarının hayati birbecerisi için yapacakları yatırımın değerine odaklanmalarını vurguluyor.Goodyear’ın araştırmasına göre, Türkiye’de ebeveynler sürücü kursu tercihlerini %44 oranında reklamlaragöre yapıyor. Avrupa ortalamasında ise bu oran sadece %3.

Hava koşulları, hem acemi sürücüleri hem de ailelerini zorluyor

Goodyear’ın araştırmasının sonuçlarınagöre; ailelerin büyük bir çoğunluğu (%81), çocuklarının sürüş eğitimlerininkötü hava koşulları konusunda daha fazla ders içermesini talep ediyor. Sürüşeğitmenlerinin çoğunluğu (%63) kötü hava şartlarındaki eğitimlerin öneminikabul ediyor. Ancak, sadece her 2 kişiden  1’i (%51) öğrencilerine kötü hava şartlarıaltında arabalarını nasıl güvende kullanabilecekleri konusunda bilgilendirmiş.

Goodyear EMEATüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Olivier Rousseau, yoğun yağış, kızaklama, kar, buz, sulu kar, sis gibi zorlu havakoşullarında ESP, ABS ve üstün teknolojilere sahip lastikler gibi modern araçteknolojilerinin gözle görülür şekilde sürücülerin güvenliğine katkıda bulunduğunu,fakat sürüş yeteneklerinin önemli ve kritik bir özellik olduğunun altınıçiziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara