Ege Endüstri'den, başarılı ihracat rakamları

Otomotiv sektörünün lider kuruluşlarından Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Endüstri, başarılı ihracat rakamları ile sektöre güç katmaya devam ediyor. Türkiye otomotiv yan sanayinin öncü üreticilerinden Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş., Türkiye İhracatçı Birlikleri (TİM) verilerine göre; 2014 yılında Türkiye’den Meksika’ya yapılan genel ihracat yapan firmalar içinde 3’üncü sırada yer aldı. Ege Endüstri, otomotiv endüstrisi kategorisinde ihracat yapan firmalar sıralamasında ise 2’nci sırada yer aldı.  

Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. başarılı AR-GE yatırımları, yüksek üretim kapasitesi, başarılı ihracat rakamları ile sektördeki yerini istikrarlı bir şekilde güçlendiriyor.  
Global ve Türk otomotiv üreticilerinin dingil, dingil komponentleri ve süspansiyon sistemleri tedarikçisi olan Ege Endüstri ve Tic. A.Ş. Türkiye İhracatçı Birlikleri (TİM) verilerine göre; 2014 yılında Türkiye’den Meksika’ya yapılan genel ihracat yapan firmalar içinde  3’üncü sırada yer aldı. Ege Endüstri, otomotiv endüstrisi kategorisinde ihracat yapan firmalar sıralamasında ise 2’nci sırada yer aldı.   
1974 yılında kurulan ve iki ayrı üretim tesisiyle İzmir’de faaliyet gösteren Ege Endüstri, otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları (diferansiyel kovanları, komple arka dingiller, ilave dingiller ve treyler dingilleri, kendinden yönlendirilebilir ilave dingil, ön dingiller ve diğer dingil komponentleri) geliştirerek üretiyor. Ege Endüstri, başarılı AR-GE çalışmaları, teknoloji ve insan kaynağı yatırımları, yüksek üretim kapasite kullanımı ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendiriyor.

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı müşterilerine hizmet veren Ege Endüstri’nin % 64’ü Bayraktar Grubu’na ait iken; %36’sı ise; Borsa İstanbul’da BIST 100 firmaları içinde işlem görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara