Euro ile uzun dönem otomobil kiralayan daha fazla ödeyecek !

Euro’nun son üç ayda 2,80 TL’den 3,40 TL’ye yükselmesi, uzun dönem kiralama sözleşmelerini Euro üzerinden yapan ve özellikle tercihini premium segment otomobillerden yana kullanan müşterilere ödemelerinde ciddi bir artış olarak yansıyor.
Otomobil kiralama sektöründeki faaliyet gösteren şirketlerin 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yaklaşık 250 Bin otomobil ile 34 Bin 765 müşteriye hizmet verdiği tahmin edilmektedir. Müşterilerin yüzde 80,8’i
Euro ile yüzde 4,7’si Dolar ile yüzde 14,6’sı ise TL ile sözleşme yapmayı tercih etmektedir.  Otomobil alırken ve kredi alırken sözleşmelerini ağırlıklı olarak Euro ile yapan kiralama şirketleri fiyatlandırmalarını da Euro kuru üzerinden yaparak müşterilere fiyat teklifleri sunmaktadır.  Bu nedenden dolayı uzun dönem kiralama yaparken Euro ile sözleşme imzalayan yaklaşık 28 bin 159 müşteri kurun 3 ay içerisinde yüzde 20’ye yakın artışından dolayı kiralama bedeli olarak artık daha fazla ödeme yapacak. Özellikle Euro kurundaki artış premium segment otomobil kiralayarak piyasa ortalamasının üzerinde bedeller ödeyen müşterileri etkileyecek.
Otomobil kiralama şirketlerinin bir kısmı ise kiralama sözleşmelerini müşterileri ile TL üzerinden imzalamaktadır. Sadece premium markaların otomobilleri ile beklentilerin üzerinde kiralama hizmeti sunarak dikkat çeken ve sözleşmelerini müşterileri ile TL üzerinde imzalayan Corporent markasının Kurucu Ortağı Barkın Pınar, Euro ve TL üzerinden yapılan kiralamaların avantajları ve dezavantajları ile ilgili “Otomobil kiralarken Euro ile hizmet almak demek her zaman kur riski taşımak demektir. Müşteri, 36 ay sürecek bir sözleşmeye imza attığı anda 36 ay kur riski taşıyacak demektir. Şuan ki şartları göz önünde bulundurduğumuzda BMW 520i otomobile yüzde 20’ye yakın kur artışının ardından Euro ile sözleşme imzalayan firma yada bireysel müşteriler yaklaşık 1.000 TL daha fazla ödeyecek. Kur riski ile ödenecek olan 1.000 TL ile firmalar C segmentinde bir otomobil daha kiralayabilir. Bu kaybın önüne geçmek için Corporent olarak müşterilerimize TL üzerinden sözleşmeler sunarak onları kur riskinden koruyoruz. Kur riskini ise müşterimize yansıtmadan kendimiz taşıyoruz. Otomobil kiralamanın avantajlı olduğunu savunuyoruz ve bu avantajları kiralama sektörünün büyüyebilmesi için daha fazla hissettirmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara