Otomobile birde bu taraftan bakın!!!


 Ülkemizde en önemli yatırım araçlarından biri olarak
kabul edilen otomobil eski değerini yitirerek ihtiyaç haline gelirken, sektör temsilcileri
günümüzde aracın kazandırmak yerine zarar bile ettirebileceğini kaydediyor
-UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala:
“Kaskosu, trafik sigortası, periyodik bakımı, muayenesi ve daha onlarca masrafı
Nedeniyle otomobil, yatırım aracı olarak görüldüğünde hayalleri yıkar”
“Özellikle kurumsal şirketler, bugün zorunluluk olarak görülen otomobilleri almak
yerine kiralama yoluna giderlerse, önemli tasarruf sağlanabilir

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yılın Mayıs ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 19 milyon 328 bin 83 olurken, araçların yüzde 52,6’sını ise otomobiller oluşturdu.
Her yıl yüz binlerce yeni aracın trafiğe çıktığını hatırlatan UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, bu rakamların otomobilin artık bir ihtiyaç haline geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.
Talebin böylesine fazla olduğu Türkiye’de birikimi olanın otomobil aldığını ancak bu yatırımın kâr getirmeyeceğini ifade eden Pala, “Otomobil, konforu arttıran, hayatı kolaylaştıran bir kalem olarak görülebilir. Ancak kazanç sağlama olarak görülürse iş değişir. Otomobiller peşin veya kredili alındığında paranın maliyeti ekstra yük getiriyor. Kaskosu, trafik sigortası, periyodik bakımı, muayenesi ve daha onlarca masrafı nedeniyle otomobil, yatırım aracı olarak görüldüğünde hayalleri yıkar” dedi.
Neredeyse her yıl yeni bir modelin piyasaya sürüldüğü otomobil pazarında kazanç sağlamanın imkansıza yakın olduğunu belirten Pala, taşıtların gayrimenkul gibi değerini arttırmayacağını, aksine “kontağı çevirir çevirmez” değerinin düştüğünü ifade etti.
Otomobiller peşin veya kredili alındığında paranın maliyeti ekstra yük getiriyor
Pala, bu noktada özellikle şirketler için araç kiralama alternatifinin öne çıktığının altını çizerek, şunları söyledi:
“Tek bir otomobilin olağan masrafları büyük yükken, işi itibariyle çok sayıda araca ihtiyaç duyan şirketler büyük bütçeler ayırmak zorunda kalabiliyor. Oysa kurumsal şirketler, bugün zorunluluk olarak görülen otomobilleri almak yerine kiralama yoluna giderlerse, önemli tasarruf sağlanabilir. Kasko, sigorta, MTV gibi yükümlülükler; bakım, onarım, yol yardımı gibi hizmetlerin yükünü şirketlerin üzerinden filo kiralama firmaları alıyor. Şirketlere ise yalnızca aracın yakıtını koymak kalıyor.”
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara