Yıldız Teknik Üniversitesi Yerli Formula Aracını Tanıttı

 Yeni formula aracıYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerince tasarlanan ve imal edilen yerli formula aracı "Y TR-02" törenle tanıtıldı.Üniversitenin Beşiktaş Oditoryumu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orkun Özener, farklı kültürlerden gelen 25 öğrencinin akım olmayı başardığını belirterek, takıma yatırım yapanlara teşekkür etti.

Özener, "Bu işi sürdürülebilir kıldık ve sizler de bize destek oldunuz. Yanınızda olmaya devam edeceğiz. Elektrikli konusunda da iddialıyız ama bu kolay olmayacak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz" dedi.

Aracı üreten ekibin lideri Enis Okan Şahin ise bugüne kadar yaptıkları araçlar hakkında bilgi vererek, ilk projenin 2011'de gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Şahin, üniversite-sanayi iş birliğinin canlı bir örneğinin bu projede hayata geçtiğini aktararak, "4 yılda 500 bin liraya yakın maddi bir kaynağa ihtiyaç duyduk. YTÜ, bu sene İngiltere ve Almanya'da iki yarışa daha katılacak. Daha hafif, daha hızlı bir araç üreterek bayrağımızı dalgalandıracağız" diye konuştu.



- Araç hakkında
İngiltere'de düzenlenen "Formula Student" yarışmalarında 28 ülkeden 135 takımı geride bırakarak kupa kaldıran YTÜ öğrencilerinin eseri olan "Y TR-02", farklı bölümlerden 21 lisans öğrencisinin desteğiyle bir yıllık çabanın sonucunda tek kişilik ve açık tekerlekli olarak imal edildi.
  Yeni formula aracı
YTÜ Racing ekibinin çalışmalarıyla hayat bulan araç, İngiltere'de 8-12 Temmuz'da gerçekleştirilen yarışmada 5 zorlu testi başarıyla geçti.
Dünyanın en prestijli mühendislik yarışmalarından birinde Türkiye'yi başarıyla temsil eden YTÜ'lü öğrenciler, ayrıca "En Efektif Medya ve İletişim Ödülü" ile başarılarını taçlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara