"Araç İçi Ses/Görüntü" kategorisinde CES 2016 İnovasyon Ödülünün sahibi

Bosch tarafından geliştirilen dokunsal geri bildirimli dokunmatik ekran, 10 Kasım 2015 tarihinde "Araç İçi Ses/Görüntü" kategorisinde "CES 2016 İnovasyon Ödülü" ile onurlandırıldı. Dokunmatik ekranın özel özelliği: dokunsal geri bildirim sayesinde kullanıcılar navigasyon, radyo veya akıllı telefon işlevleri gibi bilgi-eğlence uygulamalarını interaktif bir şekilde kullanabiliyor. Dokunmatik ekran üzerinde yer alan tuşlar gerçekçi buton hissi veriyor ve böylece kullanıcıların, uygulamaları kullanırken uygulamaya bakmalarına gerek olmadan klavye üzerinde istedikleri seçeneği bulması mümkün kılınıyor. 

Sürüş sırasında emniyeti önemli ölçüde arttırarak, gözlerini daha uzun süre yolda tutmalarını sağlıyor. Bosch Araç Multimedya Sistemleri Bölümü Başkanı Manfred Baden, "Yeni dokunmatik ekran, kullanım kolaylığını önemli ölçüde arttırarak mekanik butonlarla basit bir işlemi dokunmatik ekranın avantajlarıyla bir araya getiriyor. Yenilikçi teknoloji, pazarda hızlı bir şekilde başarılı olmasını sağlaması için gerekli olan her şeyi sunuyor." diyor. CES İnovasyon Ödülleri, Consumer Technology AssociationTM (CTA / Tüketici Teknolojisi Derneği) sponsorluğunda gerçekleştiriliyor ve her yıl fuar öncesinde CES'teki en iyi ürünleri ödüllendiriyor. Bosch, daha önce 2013 yılında "Otomobil Teknolojisi" kategorisinde Chevrolet MyLink sistemi ile CES'in En İyisi Ödülünün sahibi olmuştu.
Sürüş sırasında daha fazla emniyet için parmak uçlarına sunulan
hassasiyet
Yeni dokunmatik ekran benzersiz bir etkileşim şekli sunuyor. Ekran, dokunulduğunda dokunsal öğelerle ve ayrıca görsel ve sesli sinyallerle yanıt veriyor.
Sürücüler, yüzey yapılarındaki değişiklikler sayesinde uygulamaya bakmadan ve bir işlemi anında tetiklemeden dokunmatik ekran üzerindeki tuşları hissedebiliyor. Pürüzlü, düz veya desenli yüzeyler farklı butonlara ve işlevlere karşılık geliyor. Kullanıcı iyice basana kadar sanal buton etkinleştirilmiyor. Kullanıcılar normal, mekanik bir butona basma hissini yaşıyor. Bununla birlikte görünüm olarak, dokunsal öğelere sahip dokunmatik ekran normal bir ekrandan farklı değil.
Dokunmatik ekran, parmaklar tarafından uygulanan basınç miktarını da algılıyor ve farklı işlevleri bu basınca göre etkinleştiriyor. Örneğin, hafifçe basıldığında Yardım işlevi başlatılıyor; kullanıcılar, çeşitli basınçlar uygulayarak bir listeyi ne kadar hızlı veya yavaş gezineceklerini kontrol edebiliyor. Sürücüler tuşları hissedebildiğinden, örneğin bir radyo istasyonunu değiştirmek için bir butona basarken klavyeye bakmak genellikle gerekli olmuyor. Gözler, daha sık bir şekilde yolda oluyor. Bir normal dokunmatik sensör ve parmakların uyguladığı basıncın miktarını ölçen ikinci bir sensör olmak üzere dokunmatik ekranda iki adet sensör bulunuyor. Çeşitli yüzey yapılarını oluşturmak üzere özel yazılımlar ve süspansiyon mekaniği kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara