İzmir’de Dolu Dolu Haftasonu

Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nda 2015 sezonunun dördüncü yarışları, 18 sporcunun katılımı ile 21-22 Kasım tarihlerinde İzmir Park Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından İzmir Park Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışlarda; 21 Kasım Cumartesi TOSFED Pist Kupası, 22 Kasım Pazar günü ise Türkiye Pist Şampiyonası yarışları koşuldu.

2 yarış üzerinden gerçekleştirilen TOSFED Pist Kupası’nda Kategori 1’de Peugeot 106 GTI ile Uygar Birgili birinciliği ve benzer bir otomobille Mehmet Yeğen de ikinciliği elde etti. Genç pilotların VW Polo TDI’lar ile mücadele ettiği Kategori 2’de ise ilk kez bir pist yarışında start alan Ümit Erdim birinciliği, Cenk Burak Çelik ikinciliği ve ilk kez yarışan Azat Turan da üçüncülüğü kazanan sporcular oldular. Kategori 3’te de Honda Civic Type-R FN2 ile Ahmet Mutlubaş birinciliğe uzanırken, Honda Civic Type-R EP3 ile Süleyman Sırrı Kolot ikinci sırada finiş gördü. Yarış sonunda yapılan ödül töreninde birinciler 1.000 TL, ikinciler 750 TL ve üçüncüler de 500 TL TOSFED teşvik ödüllerinin sahibi oldular.
Pazar gününde ikişer yarış üzerinden koşulan Türkiye Pist Şampiyonası’nda ise çekişme büyüktü… Maxi grup ilk yarışında Porsche 997 GT3 ile Ülkü Motorsport adına yarışan 3 sporcu podyumda yer aldı. Son 3 yılın Türkiye Şampiyonu Ümit Ülkü birincilik serisine bir yenisini daha eklerken, Galip Atar ikinciliği ve Ali Özerinç de üçüncülüğü kazandı. Günün ikinci yarışında Ülkü mekanik arıza nedeniyle 8.turda yarışa veda ederken Bilal Saygılı birinciliği, Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Ali Özerinç de üçüncüğü elde etti. 5 sporcunun katıldığı super grupta 20 turluk her iki yarışta BMW 320 ile Ülkü Motorsport pilotları Ümit Ülkü birinci ve Galip Atar ikinci olurken, ilk yarışın üçüncülüğünü Fiat Punto S1600 ile Muhammed Ali Ülkü, ikinci yarışın üçüncülüğünü ise Honda Civic Type-R FN2 ile Ahmet Mutlubaş elde etti.
Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası final yarışları, İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından 28-29 Kasım tarihlerinde İstanbul Park Pisti’nde düzenlenecek ve kategorilerde birinci ve şampiyonlar belirlenmiş olacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara