Kış Lastiğini Zorunluğu Olduğu İçin Değil Güvenli Sürüş İçin Kullanın

Kış mevsimi ile birlikte güvenli yolculuklar için tedbirlerin alınma zamanı geldi. Tedbirlerden biri de kış lastiklerinin kullanımı. Tüm bölgelerde soğuk hava dalgasının yayılacağı ve kar yağışının artacağı duyurularının yapıldığı bugünlerde sürücülerin bu konuya azami özen göstermesi gerekiyor. Kış lastiği kullanımında yasal süreç 1 Aralık’ta başlıyor.

. Bakanlık kararı ile, il bazında valilik kararıyla değişmekle birlikte, 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında bütün ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu geliyor. Ticari araç sahiplerinin bakanlığın yayınladığı genelgeye uygun donanımla trafiğe çıkmaları gerekiyor. Aksi takdirde 519 TL’lik trafik cezası ödemek zorunda kalacaklar. Aslında kış lastiği yasal zorunluluk gereği değil, güvenli sürüş için mutlaka kullanılmalı. Kış lastiği almak için yasal sürecin başlayacağı günü beklemeyin…
Konuyla ilgili açıklama yapan Petlas Satış Direktörü Ahmet Candemir: “1 Aralık’tan itibaren sadece ticari araçlarda değil tüm araçlarda, ıslak ve karlı zeminlerde çok daha iyi yol tutuş ve daha kısa fren mesafesi sunan kış lastiklerinin zaman kaybetmeden kış kullanılmaya başlanmasını öneriyoruz” dedi. Kış lastiklerinin kış koşullarında lastiğin sertleşmesini önleyen özel bir bileşime sahip olduğuna değinen Candemir, hatalı lastik kullanımı ile kaza yapma riski 6 kat artış gösterdiğini sözlerine ekledi.
Kış lastiklerinin, yaz lastiklerine göre hem daha yumuşak bir hamura, hem de karlı ve buzlu yollarda tutunmayı artırıcı kılcal desenlere sahip olduğunu söyleyen Candemir, bu nedenle güvenli yolculuk için havaların soğuduğu şu günlerde tüm sürücüler kış lastiklerini tercih etmeli dedi.
Petlas Hakkında
1976 yılında kurulan, 1989 yılında da ilk lastiğini üreten Petlas, 2005 yılında itibaren üretimini Türk sanayiinin güçlü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürüyor. Bu tarihten itibaren fabrikadan yönetim politikasına, AR-GE çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıldı. Petlas, 2.000.000 m²'lik alan üzerinde yer alan 350.000 m²'lik kapalı alana sahip fabrikada her türlü kara taşıtı lastiğin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor. "Güvenli Lastik" kavramına büyük önem veren kuruluş, lastik-deney test merkezinde ürünlerini uluslararası standartlardaki testlerden geçiriyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 90’nın üzerinde ülkede satışa sunulan PETLAS, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası markalaşma sürecinin gereği olan araştırma-geliştirme, teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer alıyor ve her geçen gün pazar payını artırıyor.
www.petlas.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara