2014'te en çok satan Renault-Dacia modeli Duster oldu..

 En çok satan Renault- Dacia modeliDuster; tasarımı, SUV özellikleri, modernliği ve  hesaplı oluşuyla bir çok kıtada ve ülkede ilgi gördü. 
Araç Avrupa'da Dacia markasını taşırken
 Brezilya gibi ülkelerde  Renault logouyla satışa sunuldu..
Renault ve Dacia beraberliğindeki   en çok satan otomobil modelleri şu şekilde sıralandı...

TomTom, 126 ülkede navigasyonla tam gezilebilir kapsama alanı sunuyor

TomTom (TOM2) bugün tüm dünyada kurumsal müşteriler için kapsamanın genişlediği ve özelliklerin geliştirildiği harita güncellemelerini duyurdu. TomTom'un dünya haritası veritabanı şimdi 44 milyon kilometreyi ve 4.2 milyar insanı içeriyor. TomTom, 126 ülke için navigasyonla tam gezilebilir bir kapsama sunuyor.

Canavar Arabalar Sahneye Çıkıyor

 çılgın gösteri7'den 70'e tüm yaş grubunun ilgisini çeken 
Monster Hot Wheels araçları Canavar Arabalar adı altında, özel şovlar eşliğinde 31 Ocak - 01 Şubat tarihlerinde İstanbul’da olacak...
Biletleri satışta olan organizasyonda; dev tekerlekli Canavar Arabalar hurda arabaları ezecek, Türk pop müziğinin yeni starı

Yerli taksi, 150 TL’lik yakıt yerine 12 TL’lik elektrikle yol alıyor

 ilk yerli ve elektrikli taksi DMA çalışmaya başladıDMA, tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen elektrikli taksiyi İstanbul’da yollara çıkardı. Elektrik motoru sayesinde hem çevreyi koruyan, hem de sunduğu konfor ile büyük ilgi gören DMA Taksi, taksiciler için oldukça ekonomik bir seçenek olarak dikkat çekiyor. İstanbul’daki tüm taksilerin elektrikli olması halinde yılda 1 milyar TL’lik yakıt tasarrufu

Tasarımıyla dikkat , kişiselleştirmeyle ilgi çekiyor

Yeni  FabiaTürkiye pazarında  Mart ayından itibaren yollara çıkacak 
olan Skoda Fabia, hiç olmadığı kadar fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor. 125 farklı renk kombinasyonu oluşturma imkanı, kullanıcıların hayal gücünü otomobillerine aktarmasını sağlıyor.

10 milyon kişi o otomobili tercih etti


 dünyanın lider otomobil markası Toyota..En çok otomobil satan otomobil markası, Toyota,
 2014 yılında tüm dünyadaki satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 2,5 oranında artırarak 10 milyon 230 bin adete yükseltti. 2013 yılında 9 milyon 980 bin araç satışı gerçekleştiren Toyota, 10 milyon barajını da 2014 yılında aşmış oldu.  

Yeni bir crossover; Renault Kadjar

Renault ,C segmentindeki ilk crossover modeli KADJAR’ı tanıtıyor.. Son dönemlerde, marka; tanıtım için sosyal medyayı sıkça kullanıyor. Kadjar modeli de sosyal medyayla otomobilseverlere ulaşıyor..

Efsane Renault 12 ve 16 tekrar pistlerde

 Renault'nun tarihi otomobillleri yarışıyorÜnlü Renault 16’nın 50’nci yıldönümü kutlamalarının bir bölümü olarak Team Renault Classic 18’inci Rallye Monte-Carlo Historique’e iki R16 TS ve 2 Renault 12 Gordini otomobille giriyor.Toplamda 4 Team Renault Classic ekibi 30 Ocak tarihinde Fransa’nın kuzeydoğusundaki Reims kentinde start almak için bir araya gelecek. 
Monaco’daki bitiş ise 3-4 Şubat gecesi gerçekleşecek.

Audi 3D

 yeni müzik sistemiYeni Audi Q7’de kullanılan Gelişmiş Ses Sistemi
(Advanced Sound System ), müziğe üçüncü boyutu da ekleyerek, araç içinde müziğin daha saf ve
 canlı dinlenmesini sağlıyor.
Tüm dünyada müzik dinleme alışkanlıklarını değiştiren MP3’ün de mücidi olan Alman Fraunhofer Ensititüsü işbirliği ile geliştirilen

600 000 kişi istanbul'u bekliyor

 İstanbul Autoshow 2015 için geri sayım başladı.
ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. işbirliği ile 22-31 Mayıs 2015tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde düzenlenecek İstanbul Autoshow 2015için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın yeni harikaları olan son model otomobillerin, 14 salon ve toplam 120.000 metrekare kapalı alanda sergileneceği fuarla birlikte, otomobil tutkunlarının kalbi bu yıl yine TÜYAP’ta atacak.

Sürücüler destek sistemlerini bilmiyor!

Bosch Türkiye, halkın araç kullanım alışkanlıklarını ve sürücü destek sistemleri ile ilgili bilgi seviyesini ölçümlemek amacıyla “Bosch Türkiye Otomotiv Araştırması”na imza attı.
 Araştırmaya göre, sürücülerin çoğu son bir yıl içerisine kendilerini tehlikeye sokacak ve büyük ölçüde bir sürücü destek sistemi ile önlenebilecek bir durumla karşı karşıya gelmiş.
Otonom sürüşü son derece cazip bulan sürücülere hangi sürücü destek sistemlerini bildikleri sorulduğunda, otomatik far, park sensörü ve hız sabitleyici dışındaki sürücü destek sistemlerini bilmedikleri ortaya çıktı.

Uzaktan Kumandalı Araçlar: Hem Büyüklere Hem Küçüklere

 Uzaktan kumanda heyecanlıdırUzaktan kumandalı arabalar yediden yetmişe 
birçok kişinin tutkuyla bağlı olduğu oyuncaklar arasında yer alır. Kumandayla kontrol edilen oyuncak arabalar ile genelde çocuk yaşlarda tanışılır ve o zamanlarda başlayan ilgi, 
ileriki yaşlarda da devam eder. 
Yıllar içerisinde çeşitleri artan ve orijinal arabaların neredeyse birebir kopyasını veren kumandalı arabalar, hala birçok yetişkinin tutkuyla devam ettirdiği hobileri arasında yer alır.

Yorumsuz

 yorum yokÜlkemizde otomobil, 
ulaşım, motorsporları olmak üzere bir çok alanda faaliyet, gelişme olurken 
bazı yerlerde sıkıntılı durumlar var. Bu konu ulaşımada 
yansıyor. Yorumsuz, sıradan bir resim!!!

Her 10 Renault'dan 7'si yerli

 en çok satan Renault modelleriRenault, geçen hafta bir basın toplantısı
 düzenlemiş ve yılı değerlendiririken 
bu yıl ki planlarını anlatmıştı.
 Basın Toplantısıyla ilgili geniş 
bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz..
Bu toplantıdaki bilgilerden kısa bir özet:

Çevreci Nar!

 yerli elektrikli otomobil NarKarabük Üniversitesi Robot Kulübü üyelerinin geliştirdikleri elektrikli otomobil, 2014 yılının son günlerinde İstanbul  Feshane 'de gerçekleşen Karabük Günleri'nde sergilendi.
Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR); Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali UYSAL , Arş. Gör. Batıkan Erdem DEMİR, Arş. Gör.

Sınıfının En Güvenli Otomobili

Üst sınıflara ait güvenlik donanımlarıyla dikkat çeken üçüncü jenerasyon Skoda Fabia, 2014 yılında Euro NCAP çarpışma testlerinden en yüksek dereceyi elde etti. Euro NCAP testine katılan 14 küçük sınıf otomobilden beş yıldızı alan tek otomobil Skoda Fabia, 2014 yılında sınıfının en güvenli otomobili olmayı başardı.


güvenli fabia

Toyota - Hino'dan devrim; hidrojenle çalışan otobüs


 hidrojenle çalışan ticari araçBu otobüs gerekirse evinizi veya işyerinize de elektrik sağlıyor!
 Toyota, Mirai adını verdiği hidrojen yakıt hücreli otomobilin ardındangeliştirdiği bu teknolojiyi şimdi de otobüslerde kullanmaya başladı. Toyota’nın Hino ile birlikte ürettiği otobüsler Japonya’da Toyota City–Oiden hattında test amaçlı çalışmaya başladı.
Toyota otobüsün yakıt hücresi sistemini, Hino ise hibrit teknolojisine sahip otobüsün şasi dahil olmak üzere karoseri

Yeni bir alternatif; MS 290 4WD

 Mehmet ŞimşekerMS Traktör diğer bir deyişle Mehmet Şimşeker İstanbul'un 290 modelini kısaca yakından tanıyalım; araç 4x4 ve
 4x2 aktarma düzenlerinde iki model olarak imal ediliyor..
80 beygirlik  dizel motor 4 sillindirli olup 278 Nm torka sahip.
ilk traktör 4x4 özelliğindeki 290 4WD..Aracın imalatı Gebze'de yapılıyor..

Mazda'nın yeni fabrikası üretime başlıyor

 yeni mazdalar taylandda üretilecek!Japonya'nın önde gelen otomobil firmalarından
 Mazda Motor Corporation' a ait  Tayland'ta ki fabrika da aktarma organları üretilecek.Bu ürünler İlk planda 
 Mazda Demio/Mazda 2, Mazda 3/Axela ve Mazda Cx-5 modellerinde kullanılacak..Son çalışmalarla
 Mazda'nın üretim  kapasiteside 1 540 000 civarına  çıkıyor...

GLE Coupé; Sportif coupé ile güçlü SUV’nin birleşimi

 Mercedes'in en yenisiMercedes-Benz, bir coupé ve bir SUV’nin özelliklerini buluşturduğu yepyeni modeli GLE Coupé’yi NAIAS - Detroit Motor Show’dan bir gün önce düzenlediği özel bir davet ile dünya basınına tanıttı. Westin Book Cadillac’ta düzenlenen organizasyonda, açılış konuşmasını yapan Daimler AG CEO’su Dr. Dieter Zetsche, Mercedes-Benz 4MATIC sisteminin 2015 yılında 30. yılını kutladığını ve 2015’in Mercedes-Benz dünyası için SUV yılı olacağını belirtti.

m.ford.com.tr yayında

 Ford otomobillerden sonra onu da yenilediFord Türkiye diğer adıyla Ford Otosan, mobil internet sitesini yenilerken siteyi ziyaret edenlere bir çok kolaylıklar sunmaya başladı.m.ford.com.tr adresiyle araç detayları,
 fiyat listeleriyle otomobil, SUV ve ticari araçlarla ilgili
 bir çok merak edilen konuya rahatça ulaşılmasını sağlıyor..

Yeni MS Traktor

 Yeni traktör İstanbul'daİstanbul'da Türkçe isimli bir traktör bantlardan iniyor.. Kırmızı rengiyle tanıdık bir yüz ..
Hatta yurt dışından bayilik için incelemeye araçları test etmeye gelenler var. Traktörün ismi Mehmet Şimşeker.
Aracın markasının yanında bir İstanbul yazısı dikkat çekiyor..
Araç hakkında;  http://www.mstractor.com ve  https://www.facebook.com/mstractor adlı internet adreslerinden bilgi alabilirisiniz..

Dakar Rallisi devam ediyor

 Türkiye Dakar daDünyanın en zor yarışlarından Dakar Rallisi geçtiğimiz günlerde başladı. Yarışta 6. güne girilirken
tamamı KTM markalı motosikletle rakiplerini geçmeye çalışan 4 sporcumuzdan şu anda 3'ü devam ediyor.
Bu bilgiye Dakar.com'dan ulaşılabiliyor..
Serkan Özdemir, Şakir Şenkalaycı,  Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan'dan oluşan pilotlarımızdan Selçuk Bektaş geçirdiği bir

Otomobiller akıllandı, konfor ve güvenlik arttı

Dünya artık ağa bağlı bir hale geliyor. Yaşam için teknoloji üreten Bosch, Nesnelerin İnterneti yolundaki gelişmelere yön veriyor. Bosch tarafından, daha rahat, verimli ve güvenli bir yaşam için geliştirilen çözümler, 2015 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) görücüye çıkıyor. Bosch, akıllı bina ve mobilite başlıkları altında, akıllı sensörlerden enerji çözümlerine, eMobilite’den otonom sürüşe, akıllı şehirlere, termoteknoloji ve ev aletlerine kadar günlük yaşamın içerisinde yer alan “ağa bağlı” çözümleri sunuyor.

Shell ve Türkiye Petrolleri kuyu kazacak

Sondaj çalışmaları, öngörülen tarihten 1 yıl önce, Ocak ayında başlayacak. Çalışmaları yapacak olan son teknoloji ile donatılmış sondaj gemisi, üç adet gemi ve iki helikopterle desteklenecek. Projede, kıyı tedarik üssü dâhil yaklaşık 240 kişinin çalışması planlanıyor.

Volkswagen'de onu seçti

 VW ve Tom Tom TomTom (TOM2) dünyanın lider otomotiv markası Volkwagen’e (VW) harita sağlama konusunda bir anlaşma yaptığını açıkladı. Volkswagen TomTom haritalar ile yerleşik navigasyon sistemini 2015 yılının ikinci çeyreğinde Kuzey Amerika’da VW multimedya sistemleriyle başlamak üzere lanse edecek. Sistem, Jetta, Passat ve Beetle’ı da içeren birçok araç segmentine sunulacak. 
Harita yapımı konusunda dünya lideri olan TomTom, haritalamadaki değişiklikleri tespit etme konusunda farklı kaynakları toplayan ilk firmadır. TomTom, profesyonel harita yapımı ve GPS verileriyle dünya yol ağındaki değişiklikleri milyonlarca kullanıcı topluluğunun verisi ile birleştirerek, en doğru ve güncel haritaları sağlar.
TomTom CEO’su Harold Goddijn konuyla ilgili şunları belirtti: ‘’Otomobil üretimi konusunda dünyanın en kıdemli markalarından olan Volkswagen ile bu anlaşmayı yapmaktan ve otomobil haritalama konusunda güvenilir bir marka olarak global konumumuzu güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. TomTom’un gerçek zamanlı harita yapım teknolojisi müşterilerine pazardaki en güncel haritayı sunar.’’
 
 

Tunçmatik’den Araç İçi Şarj Cihazı FlexCharger USB

Tunçmatik’in Piyasaya Sunduğu FlexCharger USB Araç İçi Şarj Cihazı, İletişiminizi Kesintiye Uğratmıyor, Hayatınızı Kolaylaştırıyor.
45 yıldır geliştirdiği ürün portföyüyle sektöre yön veren enerji çözümleri markası Tunçmatik, araç içinde kullanıma özel FlexCharger USB araç içi şarj cihazını satışa sundu.

2014’TE SEKTÖRÜNDE İTİBARINI EN ÇOK YÜKSELTEN MARKA; TOYOTA OLDU



Toyota, Türkiye otomotiv sektöründe “itibarını ve marka değerini” en çok yükselten kurum olmayı başardı. Marketing Türkiye Dergisi ve Akademetre işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye’de ekonominin lokomotifi olan 12 sektörün itibar ve marka değerini belirlemeye yönelik araştırma, pazarlama ve pazarlama iletişimi sürecindeki tüm paydaşların birlikte çalışmasının sonuçlarını ortaya koyması açısından da bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Ofmobil Cabrio

Yerli otomobil yapma isteği Karadeniz'in sıradışı zekasıyla birleşince 
çok farklı bir icat! ortaya çıkmış..Az yer kaplıyor, çevreci, park sorunu yok, havadar..
Yalnız freni iyi tutturmak gerekiyor..

Basketbolla otomobilin kesiştiği nokta!

 basketbolcunun otomobili  Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBF) mücadele eden Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’nın 2014 – 2015 yılı ana sponsorlarından biri olan SEAT, takımın 7 oyuncusuna SEAT Alhambra ve alt yapı ekibine de 4 adet Leon araç tahsis etti.

Toyota'dan Akıllı Radar Tanıma Sistemi


 yeni teknoloji toyota daToyota, geliştirdiği Akıllı Radar Tanıma Sistemi (ICS) teknolojisiyle park ederken veya park edilen yerden çıkarken oluşabilecek kazaları önlemeyi ve azaltmayı hedefliyor. Buna ek olarak yeni görüntüleme modu Toyota'nın Panoramik Görüntüleme Monitörüne eklendi. Böylece sürücü park yerinden çıkmadan önce etrafını daha detaylı birşekilde kontrol edebiliyor ve güvenli bir biçimde hareket edebiliyor.

500 Bin Yeni Octavia

 Yeni OctaviaYeni Skoda Octavia teknolojisinin yanında insan hayatını kolaylaştıran pratikliği ve konforuyla dikkat çekerken 500 binincisi üretim bandından indirildi. Mlada Boleslav fabrikasında üretilen bu otomobil, beyaz renkli bir Octavia GreenLine oldu. İlk kez 2012 yılında tanıtılan üçüncü jenerasyon Octavia, satıldığı pazarlarda güçlü satış rakamları elde etmeye devam ediyor.

Kar-kış önerileri

Kar yağışları ile birlikte trafikte güvenli sürüş çok daha önemli hale geldi. Havanın soğuması, kar yağışları ve buzlanma tehlikesinin bir arada yaşandığı bu günlerde, sürücülerin her zamankinden daha dikkatli olmaları gerekiyor. Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin ise sürücülere kış aylarında araç kullanımına ilişkin şu ipuçlarını veriyor;

2014'te, 203 bin 157 adet i10 ve i20 imal edildi

 İ10 ve i20Son yıllarda dünya genelinde önemli bir gelişme gösteren Hyundai, Türkiye’de de günden güne büyümeye devam ediyor. 2014 yılında tüm dünyada 8 milyon adetten fazla araç satan Hyundai’nin Avrupa ve tüm bölge için küçük otomobil üretim üssü olan Hyundai Assan, son yatırımla birlikte hem üretim hem de ihracat rakamlarını ikiye katladı.

Bu Blogda Ara