5 yıldızlı otomobil

Yeni Renault Espace, bağımsız bir pasif güvenlik değerlendirme kuruluşu olan Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. Bu skor, Ocak 2015’te yürürlüğe giren daha sıkı kriterlere rağmen elde edildi. Bu açıdan yeni Espace pasif güvenlik alanında Renault’nun sahip olduğu uzmanlığı gözler önüne seriyor.Yeni Renault Espace yüzde 81’lik bir toplam skor elde etti ve Euro NCAP’ten beş yıldız alan 16. Renault modeli oldu.

Kunduz’a Taşınıyor

TOSFED 2015 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 2. yarışı 02-03 Mayıs tarihlerinde Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yer alan Kunduz ormanlarında gerçekleştiriliyor.Vezirköprü Offroad Kulübü (VEZİROFF) tarafından düzenlenen yarış, 02 Mayıs 2015 Cumartesi Saat 12.30’da başlayacak. 30 kadar ekibin katılımı beklenen organizasyonun ilk günü 8.3 km uzunluğunda olan Mehmet Çolak özel etabı koşulacak. 

Türkiye’nin en büyük Ar-Ge Merkezi açıldı

Ford Otosan’ın 68 Milyon TL yatırım ile hayata geçirdiği Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nin resmi açılış töreni, 29 Nisan 2015 günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç ve Ford Avrupa Operasyonlar Başkanı Barb Samardzich’in katılımı ile düzenlendi.

Dünyanın En Büyük Tasarım Yarışmasından Gönye Proje Tasarım’a Ödül

Gönye Proje Tasarım, Sampa Otomotiv’in ofis binası projesiyle, İtalya’da düzenlenen A' Design Award & Competition’da ödüle layık görüldü. A' Design Award & Competition, en iyi tasarımları, tasarım konseptlerini, ürünlerini ve hizmetlerini ödüllendiren, dünyanın en büyük tasarım yarışması olma özelliği taşıyor.

Lassa V1 yarışçıları WINGS FOR LIFE WORLD RUN etkinliği için koşacaklar

Yerli şampiyona Lassa V1 Challenge’ın pilotları sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 Mayıs günü Wings For Life etkinliğinde olacaklar. Bugüne kadar Lassa V1’de yarışmış 50 pilot, Wings For Life etkinliğine omurilik sakatlanmalarına karşı farkındalık oluşturmak için kayıt yaptırdı.VOLKICAR otomobillerinden inen pilotlar bu kez koşarak yarışacak ve omurilik sakatlanmalarına dikkat çekecekler.

Direksiyon başındaki babalar, annelerden daha fazla risk alıyor

Goodyear, bu yıl aralarında Türkiye’nin de bulunduğu toplam 19 Avrupa ülkesinde, yaşları 16-25 arasında değişen 6800 acemi sürücünün ebeveyniyle yaptığı geniş çaplı anketle çarpıcı sonuçlar elde etti. Ailelerin, çocuklarının sürüş öğrenimini nasıl desteklediklerini ve sürücü olarak yol güvenliği davranışları açısından çocukları üzerinde oluşturdukları etkiyi anlamayı hedefleyen anketin verileriyle yayınlanan Yol Güvenliği Beyaz Bülteni’nin sonuçlarından biri de baba olan sürücülerin, direksiyon başında annelere göre daha fazla risk aldığı yönünde.
Araştırmaya göre Türkiye’deki sürücü babaların kadınlara göre hız cezası alması daha sık

Yeni Volkswagen Crafter Premium

 yeni volkswagenVolkswagen Ticari Araç, yeni modeli Crafter Premium’la seçkin konuklar için üst düzey konfor sunuyor.Özel yolcu taşımacılığı için tasarlanan Yeni Crafter Premium’da rahat bir yolculuk için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. İç mekanda tamamen deri kaplı siyah ve gri renk seçenekleriyle sunulan genişletilmiş koltuklarıyla, üst düzey konfor ve ergonomi sunarken aynı zamanda standartların üstünde bir oturma alanı sağlıyor. Yeni Crafter Premium’un yolcu bölümündeki tüm koltuklarda USB girişi, içecek ve telefon koyma yeri standart olarak bulunuyor.

Mercedes algısının değiştiğini belirtiyor…

Türkiye’de Mercedes otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 25’ini tek başına gerçekleştiren Koluman, 2015 yılında hedeflerini büyüttü. Bu yılı yatırımlara ayıran Koluman, bir yandan bayilerinin kapasitesini artırmayı planlarken, diğer yandan da holding bünyesindeki üretim faaliyetlerini genişleterek dışa açılmayı hedefliyor.

BOM Akademi eğitimleri başladı

 BMW ler eğitim veriyorlarDireksiyon hâkimiyetinize ne kadar güveniyorsunuz?Bulanık bir görüşle ya da kontrolsüz araç kullandığınızda neler olacağını biliyor musunuz? Ya da profesyonel bir yarışçı olmakmı hayaliniz? Tüm bu soruların cevabını BOM Akademi sizin için veriyor.Katılımcılarına, 5 ana daldaki eğitimleriyle eğitici olduğu kadar eğlenceli ve ileri düzeyde sürüş deneyimi yaşatmayı hedefleyen BOM Akademi,trafikte sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçiyor.

Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali başlıyo



 Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı anısına düzenlenen 
“Çanakkale 100. Yıl Barış Rüzgarları Avek Dingi Festivali” 
21-24 Nisan tarihleri arasında Türk, Alman ve
 Avustralyalı yelkencilerin katılımıyla Çanakkale’de yapılıyor.

Mercedes-Benz Türk 2. El Faaliyetleri Daimler grubunda örnek

2009 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk’ün 2. El faaliyetleri, 200 milyon Euro ciro seviyesindeki satış performansı ile 2014 yılında da büyüme istikrarını devam ettirdi. Mercedes-Benz Türk, 2014 yılını bir önceki yıla göre % 12 oranında artışla, 4.088 adet 2. El araç satışıyla tamamladı.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi

 Klasikler ilgi çekti
“Mercedes-Benz Bahar Rallisi”, 2 gün boyunca takip edilen keyifli rotanın ardından sona erdi. Yarış kurallarına uyarak Istanbul Anadolu Yakası’daki rotayı tamamlayarak iki gün boyunca toplam 350 km yol kat eden klasik otomobil tutkunlarına farklı kategorilerdeki ödülleri 19 Nisan Pazar akşamı düzenlenen görkemli bir törenle verildi.

Efsane model, taklitleriyle beraber üretilmeye devam ediyor; 240!

 efsane traktör 240 serisiKırmızı renk Ferrari'de ne ise Massey Ferguson'da da odur.
Massey Ferguson, dünya da en çok talep gören, ikinci eli peynir ekmek gibi satılan (ve hatta lisanslı yada lisanssız imal edilen)  bir araç.
1847'de Daniel Massey'in Amerika Birleşik Devletleri'nde kurduğu sonrasında Massey- Harris ve Harry Ferguson birleşmeleriyle Massey Ferguson adını  alan marka, yine ABD şirketi AGCO

Bu yıl da kadın pilotlar klasmanında zirveyi hedefliyor

 en başarılı pilotlardan biriTürkiye Ralli Şampiyonası’nda dördüncü kez birinciliğe oynayan Simin Bıçakcıoğlu, bu seneki yarışlarda da iddiasını koruyor. Şampiyonanın ilk ayağı olan “Ege Rallisi” 11-12 Nisan tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek.
Yarış otomobili tutkunlarının vazgeçilmezi “Türkiye Ralli Şampiyonası”, 11 Nisan Cumartesi günü İzmir’de başlıyor. Bu yıl 25’incisi düzenlenen Şampiyona’nın ilk ayağı Ege Rallisi’nde, son

Ödüllü otomobil, 305 lt'lik bagaj kapasitesiyle sınıfının limitlerini zorluyor.

 en güzel skoda!
Skoda’nın tamamen yeniden tasarladığı üçüncü jenerasyon Fabia, dikkat çeken tarzıyla prestijli ödüller almaya devam ediyor. Her yıl, uzmanlardan oluşan uluslararası panelde değerlendirilen tasarımların ödüllendirildiği Red Dot Ödülleri, dünyanın en büyük ve en tanınan yarışmalarının başında geliyor.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi

 Klasik Mercedes lerMercedes-Benz Bahar Rallisi, 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 11:00’de, Viaport - Crowne Plaza Kurtköy önünden start alacak. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenlenecek olan “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”, ilk gün Acarkent Coliseum’da son bulacak.

Audi’den sürücüsüz otomobiller için devrim niteliğinde yenilik!

 sürücüsüz otoMerkezi sürücü destek kontrolü (zFAS) Audi’nin geliştirmekte olduğu otomatik sürüşte kullanılacak sistemlerin merkezinde yer alıyor. En ileri teknolojili, yüksek performanslı işlemciler kullanılan bu beyin cihazı öngörülebilir gelecekte adım adım ürün gamındaki yerini alacak. Yeni ve otomatik sürüş fonksiyonlarına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan bu cihaz, Audi’nin sürücüsüz

Yeni bulut destekli Autodesk çözümleriyle tasarımda simülasyon teknolojisi

NEi Nastran satın alması sonrasında bulut teknolojisi ile desteklenen Autodesk Nastran ve Autodesk Nastran In-CAD çözümleri, mühendis ve analistlerin karmaşık simülasyonlardan en doğru sonuçları almasını sağlıyor.  
 Autodesk Nastran; doğrusal ve doğrusal olmayan stres, yapı ve mekanik bileşenlerin dinamiği ve ısı transferi özelliği gibi verileri analiz etmek üzere kullanılan en yetkin FEA (sonlu elemanlar analizi) yazılımları arasında yer alıyor. Ürün, mühendis ve analistler için, çözüm parametrelerindeki değişim ve sonuçları gerçek zamanlı olarak bildiriyor.

Yaz lastikleri zamanı başlıyor

Pirelli, kış lastiği uygulamasının 1 Nisan tarihinde sona ermesi ile birlikte, mevsimine uygun lastik kullanımı konusunda sürücüleri uyarıyor. Güneşin kendini göstermesi ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, güvenliği ve performansı artırmanın önemine dikkat çeken Pirelli Türkiye, yakıt tüketimi ve çevreye olan olumsuz etkileri azaltmak ve güvenlik için mevsime uygun lastik kullanılmasını öneriyor. Yönetmelikle beraber kış lastiğinden yaz lastiğine geçerek araçları bahara hazırlamanın gerekliliğine dikkat çeken Pirelli, yaz döneminde kullanılan kış lastiğinin daha uzun fren mesafesi, daha fazla aşınma ve daha fazla yakıt tüketimine yol açacağını ifade ediyor.

Tayvan Otomobil Parçası Sektörü Türkiye Pazarında

Türkiye ve Tayvan arasındaki giderek güçlenen yoğun ticari ve kültürel bağların sonucu olarak, Tayvan otomobil parçası sektörü, her yıl artan büyümeyle yavaş yavaş Türkiye piyasasına girmektedir. Ülkeler arasındaki ilişki geliştikçe bu büyümenin önümüzdeki birkaç yıl içinde ivme kazanması beklenmektedir.

Harley Davidson’ın ilk elektrikli motosikleti

 ilk elektrikli motosiklet adınaDünyanın efsanevi motosiklet ve motosiklet aksesuarları markası Harley-Davidson, Project LiveWire kapsamında motosiklet tutkunlarına Harley Davidson’ın ilk elektrikli motosikleti olacak Harley-Davidson Project LiveWire’ın geleceğine katkıda bulunma fırsatı sunuyor.
Harley tutkunları, 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren projectlivewire.com adresindeki katılım formunu doldurarak ve “Project LiveWire’ı 50 karakterden uzun olmayan üç kelimeyle nasıl tanımlarsınız?” sorusuna yanıt vererek

Mercedes, yıla hareketli başladı

 Mercdes satmaya devam ediyorKarayolu yolcu taşımacılığı sektörünün öncü firması Kamil Koç filosunu gençleştirmeye devam ediyor. Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman İstanbul aracılığıyla 40 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 alan Kamil Koç, bu 35 milyon TL değerindeki yatırım ile filosundaki toplam Setra marka otobüs sayısını 120 adede çıkardı.

Korna tasarımı, üretimi ve satışında Türkiye lideri; Automechanika İstanbul'da

Bugün ülkemizde ve dünyada önemli araç üreticileri ile yaptığı anlaşmalarla elektrikli ve havalı korna üretiminde bir dünya markası haline gelen Seger Korna, İstanbul’da otomotiv endüstrisini bir araya getirecek Automechanika İstanbul 2015 Türkiye Fuarı’na katılıyor.
Seger Korna, 9 – 12 Nisan 2015 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. Hol D 140 numaralı stantta ürünlerini sergileyecek, yeni ürünlerinin de tanıtımını yapacak.

Indianapolis 500'de, CFH Racing takımının sponsoru Allison Transmission


 sponsorAllison, IndyCar serisini üç kez ve Indianapolis 500 yarışını pole olarak iki kez kazanan pilot Ed Carpenter tarafından kullanılacak olan 20.No’lu yarış arabası ile 24 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak 99. Indianapolis 500 yarışında yerini alacak. Ayrıca, Allison, Luca Filippi tarafından kullanılacak yine 20.No’lu yarış arabası ile de 9 Mayıs’ta yapılacak The Angie’s List Grand Prix of Indianapolis yarışına katılıyor

Nostaljik otobüslere yeni rota

 Eski günlere geri döndük müTürk filmlerinin birçok sahnesinde kullanılan, 1927'den 1992'ye kadar İstanbul caddelerinde hizmet veren "Büssing", "Leyland", "Renault-Scemia" marka nostaljik otobüsler sefere başladı. İETT tarafından tekrar aslına uygun imal edilen nostaljik otobüsler bugünden itibaren tarihi yarımadada Topkapı, Fatih, Eminönü, Beyazıt bölgelerinde

En eğlenceli ve hesaplı yol

 Gezip görmek yolculuk yapmak..Güneşin yüzünü göstermeye, doğanın renk değiştirmeye ve hepimizin kış uykusundan uyanıp büyük şehirden biraz olsun uzaklaşmak için seyahat planları yapmaya başladığı bahar ayları geldi bile!
İlkbaharda her fırsatta şehirden kaçıp doğaya dönmek ve yeni yerler keşfetmek için artık haftalar öncesinde plan yapmanıza gerek kalmadı. Dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk

Otomobiliniz için dayanıklı tablet

 dayanıklı bir ürün, otonuz içinAraçlarınız için farklı bir şeçenek daha var..
Lider mobil bilgi işlem platform sağlayıcısı Advantech, İntel R Core TM i3/i5/i7 işlemcisinin gücüyle tamamen dayanıklı bir 10.1” tablet bilgisayar olan PWS-870’i Automechanika İstanbul 2015’te Taiwan Excellence Pavilyonu’nda tanıtacak.
Tamamen dayanıklı olan ve düşürme testleri de tamamlanan PWS-870’E, iki USB 3.0 girişi, bir USB 2.0 girişi, bir ses jakı ve bir HDMI konektörü ile araçlarınıza kolayca monte edilme özelliğine sahip.

Hayalimdeki Araba Yarışması

 Toyota dan hayalimdeki araba yarışmasıToyota tarafından düzenlenen ve rekor sayıda resmin katıldığı “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nın Türkiye ayağı sonuçlandıTürk çocuklarının dördüncü kez yer aldığı yarışmaya, Türkiye’nin 60 ilinden 9 bin 155 çocuk, otomobillerin gelecekte nasıl olacağını hayal ederek resimleştirdi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 8 yaş altı kategorisinde İstanbul’dan Ela Yıldan, 8-11 yaş kategorisinde Samsun’dan Çağın Akay Yazıcı ve 12-15 yaş kategorisinde de Aydın’dan Mehmet Ege Erkan birincilik kazandı. Dereceye girenler Tokyo’da yapılacak dünya yarışmasında Türkiye’yi temsil edecekler.

Lassa V1 Challenge'ta ödüller sahibini buldu

 V1 ödülleriLassa V1 Challenge 2014 sezonu ödül gecesi 31 Mart akşamı Power Media Center’da yapıldı. Sezonda birinci, ikinci ve üçüncülüğün sahibi olan sporcular seçkin davetlilerin önünde kupalarını aldılar. Gecenin sürprizleri yerli yarış otomobili VOLKICAR’ın mobil uygulamalar için yapılan yarış oyunu ve davetlileri kahkahaya boğan Ümit Erdim’in sunumu oldu.

Bu Blogda Ara