Porsche Macan 2.0

Porsche’nin en yeni model ailesi olan Macan’ın 2.0 litre benzinli motora sahip olan yeni üyesi Macan 2.0, Türkiye genelindeki Porsche Showroomlar’ında sergilenmeye başlandı.
Türkiye’de geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen İstanbul Autoshow 2015 Fuarı’nda ön siparişleri alınmaya başlanan Macan model ailesinin yeni üyesi Macan 2.0, 2 litre benzinli motoru ile benzersiz Porsche sürüş konforu ve prestijini, düşük yakıt tüketimi ile buluşturuyor.

Otomobiller siber saldırı tehdidi altında mı?

“Tarihte ilk defa araştırmacılar bağlantılı otomobillerde bir uzaktan kumanda zayıf noktası bildirdiler. Bir Jeep Cherokee dahili bilgisayarına bir demo saldırı gerçekleştirildiği söyleniyordu. Charlie Miller ve Chris Valasek'in eğlence sisteminde bir güvenlik açığı buldukları bildirildi. Zayıf nokta üzerinden sadece kritik olmayan ayarlara erişim sağlamakla kalmadılar aynı zamanda otomobilin kontrolünü de ele geçirdiler. İlk olarak otomobil sürücüsü klima sistemi, radyo ve cam sileceklerinin kontrolünü kaybetti. Ardından otomobilin kendisi sahibinin kontrolünden çıkıp araştırmacıların kontrolüne girdi.

VOLKICAR FİZİK KURALLARINI ZORLUYOR

Yerli otomobil VOLKICAR, Avrupalıların “Ölüm Dönüşü” ismini verdiği gösteride başrolde! VOLKICAR, 18 metre yüksekliğinde çelik konstrüksiyon üzerinde 360 derece dönerek yapılan gösteri izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getiriyor. Havada ters dönüp turuna devam eden Türk malı otomobil VOLKICAR’ı yüzbinler ayakta alkışlıyor.

reeder'dan bir ilk: Tek dokunuşla hizmet

5 sene önce girdiği Türkiye pazarında kısa sürede tablet sektöründeki tüm lokal ve global oyuncular arasında ilk 3'e girmeyi başaran reeder, inovasyon ile fark yaratarak rakiplerinden ayrışmayı hedefliyor. Dünyanın yazılım üssü olan Hindistan'da bir uydu ofis kuran firma, sadece reeder tablet ve telefonlarda çalışacak özel uygulamalar üreterek kullanım kolaylığı sağlıyor.

Aston Martin V8 Vantage N430

Aston Martin, sembol haline gelmiş olan V8 Vantage yelpazesine cesur bir ekleme yapıyor ve zamansız DB9'a yeni etkileyici özel versiyonlar görücülerle buluşuyor. Spor odaklı Vantage serisinin albenisini geliştiren ve Aston Martin'in GT'sinin zamana dayanan albenisini yükselten DB9'un yeni modelleri göz alıcı bir güzellik ve klasik zarafet sunuyor.

Günlük kirası 25 Euro

Özgürlüğüne düşkün gezginler için tasarım, tarz ve teknolojiyi bir araya getiren İtalya’nın en köklü motosiklet markası Vespa ile yeni rotalar keşfetmeye hazır mısınız? İstinye, Sultanahmet, Karaköy, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası, gibi farklı noktalardan kiralanabilen Vespa Primavera ile özgürce yol almak mümkün. Üstelik, bu hizmeti Ferco Motor günlük 25 €’dan başlayan fiyatlarla sunuyor.

Mercedes-Benz Türk, Türkiye Basketbol Federasyonu ile sponsorluk anlaşmasını 2018 yılına kadar uzattı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile işbirliğini 14 yıldır sürdüren Mercedes-Benz Türk, TBF’nin filosundaki mevcut araçları yeniledi ve sponsorluk sözleşmesini 2018 yılına kadar uzattı.Yeni dönemde Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kullanımına sunulan araçlarla birlikte filodaki araç sayısı 24 adeten oluşacak.Türk Milli Basketbol Takımları resmi sponsorluğunu 2001 yılından bu yana sürdüren Mercedes-Benz Türk, sponsorluk sözleşmesini 2018’e kadar uzattı. Bu anlaşma kapsamında; özel tasarlanan Milli Takım otobüsünün yanı sıra, otomobil ve hafif ticari araçlardan oluşan dev bir Mercedes-Benz filosu da Türkiye Basketbol Federasyonu’nun hizmetine sunuldu.

Şahit oluN!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre; trafiğe kayıtlı araç sayısı, 19 milyona yaklaşmış durumda. Daha çok ticari araçların yatırım yaptığı araç güvenlik sistemleri, şahıs araçlarına da kurulmaya başladı. Sigorta Bilgi Merkezi’nin maddi hasarlı kaza verilerine göre ise 2014 yılında, 811 bin trafik kazası meydana geldi. Bugün bireysel ya da kurumsal olsun aracınıza yapacağınız

MERCEDES-BENZ, VIP ARAÇ DÖNÜŞÜMÜNÜ ERBAKAN MALKOÇ’A EMANET ETTİ


Araç dönüşümünde başarısı Avrupa ve Amerika’dan taçlandırılan Erbakan Malkoç, Mercedes-Benz van tipi araçlarında dönüşüm yapabilecek VanPartner’ı oldu.
Abdülkadir Konukoğlu’ndan Vahap Küçük’e, Ömer Sabancı’dan, Kral Abdullah Bin Abdülaziz’e emirlere kadar iş, sanat, spor camiasından herkese, dönüştürdüğü araçlarla adınıdünyaya duyuran ve Türkiye’de araç dönüşüm sektörünü yaratan Erbakan Malkoç, yeni bir dönem başlatıyor. Erbakan Malkoç’un yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği DizaynVip, dünyada Mercedes-Benz van tipi araçlarda dönüşüm yapabilecek VanPartner’ı oldu. 

Yandex.Navigasyon Kullanarak Trafikte %30 Daha Az Vakit Kaybedin

Türkiye’de navigasyon kategorisinde en çok beğenilen mobil uygulamaların başında gelen Yandex.Navigasyon’un sürücülere trafik yoğunluğuna girmeyerek zaman kazanma ihtimali olabilecek şekilde önerdiği alternatif rotaları, mesafe olarak en kısa olan direk rotalar ile karşılaştıran Yandex, alternatif rotalar ile %20 ile %30 arasında zaman tasarrufu sağlandığı sonucuna ulaştı. Haziran ayında İstanbul’da saat 19:00’da Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na giden direkt rotanın ortalama 147 dakika sürdüğü, Yandex.Navigasyon’un önerdiği alternatif rotaların ise ortalama 84 dakika sürdüğü belirlendi.

Yola çıkmadan önce lastiğinizin kontrolünü unutmayın

Bayram tatilinde yola çıkmadan önce lastiğinizin kontrolünü ihmal etmeyin!
Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal: ‘’Lastik sizi hem yola hem hayata bağlar. Uygun ve doğru olmayan lastik kaza sebebidir. Bayram tatilinde trafiğe çıkmadan önce mutlaka lastiklerinizin hava ve diş derinliği kontrollerini yaptırın.’’ LASİD; açıklamasında seyahat öncesi lastik bakımı ve güvenli sürüş için yapılması gerekenleri sıraladı

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre plakaya kesilen cezalar iptal edilebilecek.

Anayasa Mahkemesi trafik cezaları için çok önemli bir karar aldı.
Hatay’da bir vatandaş plakasına kesilen ve adresine gönderilen 1.407 TL’lik trafik cezasına itiraz etti. Cezanın kesildiği gün ve saatte aracını kendisinin kullanmadığını, bu sebeple de plakasına kesilen cezayı kabul etmediğini belirtti. Anayasa Mahkemesi’ne kadar uzanan davada, araç sahibi haklı bulundu, hak ihlali tespit edildi.

Canınızı yolda bulmadınız!

Kullanılmış lastikler tehlike saçıyor! Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD; daha ucuz olduğu için kullanılmış lastik tercih eden tüketicileri uyardı: Kullanılmış lastik risk taşır, canınızı yolda mı buldunuz?

Akıllı Akü teknolojisi

Yiğit Akü, teknolojinin son noktası “Akıllı Akü”yü üreterek dünyada bir ilke imza attı. Akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulama sayesinde, akünüzün şarj durumundan aracınızın elektrik sistemine kadar her şeyi kolayca takip edebileceksiniz.
Yiğit Akü, Prestige v3.0 akıllı aküyü, "akıllı çip /mikro devre" teknolojisi ile üretti. Akıllı aküde bulunan garanti sayacı, araca ilk takıldığında devreye girer ve aracın çalışmadığı süre boyunca tüm verileri kaydeder. Aküde problem yaşanması durumunda hafızada kaydedilen veriler kullanılarak, hatanın araçtan mı yoksa aküden mi kaynaklandığının tespitini sağlar. Bluetooth teknolojisinin de kullanılabildiği Prestige-akıllı aküler, aracın kaputunu açmadan, cep telefonuyla akünün ve aracın şarj durumu kontrol etme kolaylığı sağlıyor. Uygulama sayesinde, en yakın servis ve bayi noktasını navigasyon yardımı ile ulaşmak ve online akü satın almak da mümkün.
Yiğit Akü’yle sürücüler yolda kalma endişesi yaşamıyor, güvenle seyahat ediyor…
"Aklını kullan Yiğit Akü Kullan!"
YİĞİT AKÜ
35 yılı aşan üretim hayatı boyunca, Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği inovatif ürünleriyle sektörde fark yaratan Yiğit Akü, sektöre değer katan bir şirkettir. 1976 yılında Hamit Yiğit, Mahmut Yiğit ve Eyüp Yiğit kardeşler tarafından kurulan Yiğit Akü, bugün 5 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan global bir şirkettir. Yıllık 7 milyon adet akü üretim kapasitesine sahip olan firma, Türkiye içinde 100 ana bayi ve 6000 tali bayi ile hizmet veriyor. Dünya akü sektöründe Platin, Tunç, Macpower, Helden, Distalong markalarıyla birlikte boy gösteriyor.

Honda, dan tasarruf rekoru

 rekorun belgesi Civic Tourer 1.6 i-DTEC ile Avrupa’nın 24 ülkesini dolaşan Honda ekibi, 13 bin 498 km’lik rota boyunca ortalama 2,82 lt/100 km’lik tüketim değerine imza atarak Guiness Dünya Rekoru Kitabı’na ‘En Düşük Tüketim – 24 Avrupa Ülkesi’ olarak girdi.

Yeni Fiat 500 Uconnect Tom Tom

 Yeni Fiat ın navigasyonu 5 yıl süreyle..Avrupa’daki Fiat 500 sürücüleri 5 yıl boyunca trafik sıkışıklığını görüp alternatif rotaya yönelecekTomTom (TOM2) canlı trafik bilgisi içeren navigasyon sisteminin Fiat’ın ikonik modeli 500’deki Uconnect 5” Radio Nav multimedya sistemine entegre edileceğini açıkladı.

Çok ucuz yolculuk için!!!

Bayramda BlaBlaCar ile hesaplı seyahat: İstanbul-Çeşme 38 TL, İstanbul- Bodrum 47 TL, İstanbul-Marmaris 49TL, İstanbul-Kaş 58 TL, Ankara-Antalya 37 TL, Ankara-Fethiye 41 TLBu bayram sizinle aynı yöne giden kişilerle yolculuklarınızı paylaşarak seyahati hem daha hesaplı hem de eğlenceli hale getirebilirsiniz!

4 organizasyon, 4 birinci

 pist yarışları sürüyorTürkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nda 2015 sezonunun ikinci yarışları, 15 sporcunun katılımı ile 04-05 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.
Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından İzmit Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışlarda; Maxi grupta katılım olmaması nedeniyle bu kategori yapılmazken, Super grupta sporcular kıyasıya mücadele ettiler. 

Trafik bir paylaşım kültürüdür

 trafik eğitimi
Mercedes-Benz Türk ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen MobileKids Trafik Eğitim Projesi, mobil eğitim birimi Trafik Ateşböceği ile okullarda verilen 6 saatlik trafik eğitiminin yanı sıra, internet üzerinden de çocuklara ulaşıyor. Çocuklarına trafik eğitimi aldırmak isteyen aileler, tr.mobilekids.net adresine

Yeni Caddy, 7-ileri DSG ve

 Yeni CaddyVolkswagen Ticari Araç’ın sınıfının en beğenilen modellerinden biri olan Caddy, yeni Volkswagen DNA’sını taşıyan karakteristik yepyeni tasarımıyla Volkswagen showroom’larında yerini aldı.  4. nesil Yeni Caddy artan konforu, geniş sürücü destek ve güvenlik sistemleriyle öne çıkıyor.

Efsane Mazda MX-5 en iyinin en iyisi!

 ödüllü mazdaTasarımıyla yıllardır ilgi çeken Mazda MX- 5 ilk günkü gibi cazibesini kaybetmiyor!Mazda yeni MX-5 için, “Red Dot: En İyinin En İyisi” ödülünü 29 Haziran günü Almanya, Essen’de bulunan Aalto Tiyatrosundaki gala seremonisinde yaklaşık 1,200 kişinin önünde kabul etti. “En İyinin En İyisi” ödülü, birçok sektör arasında özellikle çığır açan tasarımlara verilir; bu yılın Red Dot Ödülü: Ürün

BASF ve Volkswagen'den 100 bin Avro ödüllü “4. Elektrokimya Bilim Ödülü”

BASF ve Volkswagen tarafından düzenlenen “4. Elektrokimya Bilim Ödülü” ile birinciye 50 bin Avro, toplamda ise 100 bin Avro para ödülü dağıtılacak.
 Yarışma, doğal bilimler ve mühendislik bilimleri alanındaki çalışmaları destekliyor ve yüksek kapasiteli enerji depolama sistemlerinin geliştirilmesi için bir teşvik sağlamayı hedefliyor.

En iyi 6 finalist efsane yarış pisti Silverstone’a gidiyor.

 nissanProfesyonel bir yarışçı olabilme hayali taşıyan oyuncular, Sony PlayStation 3 üzerinden Grand Turismo 6 oyunu ile en hızlı tur zamanını gerçekleştirmek için kıyasıya mücadele ettiler. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve 21 Nisan’da başlayıp 16 Haziran’da son bulan GT Academy’nin online elemelerine 2 bin 717 yarışmacı katıldı.

EN HIZLI BÜYÜYEN AKÜ ÜRETİCİSİ OLDU

 İhracat rakamları ile her geçen yıl yükseliş kaydeden Yiğit Akü, 2013 yılında 487. sırada olduğu İSO 500 listesinde, 2014 yılında 429. sıradaki yerini aldı.
İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı “En büyük 500 sanayi kuruluşu” 2014 araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, Türkiye’nin tek %100 Türk sermayeli akü üreticisi olan Yiğit Akü, 248.092.270 TL’lik net satışı ile 429. sırada yer alarak sektördeki yerini sağlamlaştırdı. Firma, listedeki 58 basamaklık tırmanışıyla, Türkiye’de faaliyet gösteren akü üreticileri arasında en hızlı yükselen firma oldu.

Bu Blogda Ara