Efsane Ford Mustang, iki farklı gövde seçeneği ile Türkiye’de

Ford, Amerikan efsanesi yeni Ford Mustang ile Türkiye’de otomobil tutkunlarını büyülemeye hazırlanıyor. Her dönem efsane stilini koruyan ve nefes kesen performansını Ford’un ileri teknolojileriyle birleştirerek Türkiye yollarına çıkacak olan Ford Mustang, Fastback ve Convertible gövde seçeneklerinde 2.3-litre EcoBoost 317 PS ve 5.0-litre V8 421 PS’lik motor seçenekleriyle sunulacak.

Getir moto kuryeleri güvenli sürüş eğitimi aldı

İstanbul Tuzla'daki Autodrom pistinde yer alan eğitim merkezinde, Yamaha Riding Academy’nin profesyonel eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde; doğru ve güvenli motosiklet kullanımı, motosikletin özellikleri, sürüş yeteneklerinin artırılması, olası tehlikeler, engelleri tanıma ve ortadan kaldırma yöntemleri öğretildi. Yüz kişiden oluşan Getir moto kurye takımı Ekim ayı boyunca aldığı eğitimler sonunda güvenli sürüş sertifikalarının sahibi oldular.

Renault Grubu’nun cirosu üçüncü çeyrekte yüzde 9,4 arttı

Renault Grubu büyümesini üçüncü çeyrekte de sürdürdü. Grup, Avrupa’daki artan pazar ve yeni ürünlerin elde ettiği başarılar sayesinde büyümesini sürdürdü. Avrupa dışında ise Renault Grubu’nun pazar payı tüm ülkelerde arttı ya da mevcut durumunu korudu. Renault Grubu’nun satışları 2015’in üçüncü çeyreğinde yüzde 1,2 artarak 620 bin 525 adede ulaştı. Grup’un satışları, yeni modellerin başarısı ile Avrupa’da yaklaşık 21bin adet (+%6.5) arttı. Siparişler 2014’e oranla ciddi bir şekilde yükseldi. 

Kış geliyor, aracınız kışa hazır mı?

Havalar kışın habercisi… LASİD (Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal ‘’Kendimizi, evimizi nasıl kışa hazırlıyorsak araçlarımızı da hazırlamalıyız; kış hazırlığının ilk maddesi kış lastiği takmaktır’’ dedi. LASİD; aracınızı kış koşullarına hazırlamak için yapmanız gerekenleri de sıraladı. İşte LASİD’in kış rehberi…

İKOD’DAN KÖPRÜDE ‘BARIŞLA CUMHURİYET’ KONVOYU

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği , Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’nci yıl dönümünü, İstanbul’un her iki yakasında da kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı organizasyonu kapsamında Mobil 1’in desteklediği yüzlerce klasik araç, Boğaziçi Köprüsü’nde ‘Her Yerde Cumhuriyet, Her Yerde Barış’ konvoyu oluşturdu.

TÜRKİYE’NİN TEK ÜCRETSİZ KAZAZEDE DANIŞMA HATTI 444 8 298

     Mesut Aslan yönetimindeki Yön Hasar Kazazede Danışma ve Asistanlık şirketi Türkiye’de bir ilke imza atarak ücretsiz kazazede danışma hattını kurdu!
Tüm hava, kara, deniz araçlarında meydana gelen kazalar sonucu ölüm, 

sakatlık, tedavi giderleri, tazminat haklarınızı 2918 Karayolları trafik kanununa göre alabileceğinizi, SSK veya BAĞKUR’lu olmasanız dahi, kaza yerinden ambulans

AVEK Magazine 1. Yılını Kutluyor

Avek Otomotiv’in otomobil tutkusunu yaşamla birleştiren dergisi Avek Magazine,yayın hayatında birinci yılını geride bıraktı.Avek Otomotiv’in müşterileriyle olan iletişimini artırarak geliştirmek için hayata geçirdiği; Avek Magazine ilk yılında müşterileri ve otomotiv sektörü tarafından büyük ilgi gördü.Her sayısı 10 bin adet basılarak, Avek’te servise gelen ve yeni araç alan müşterilere sunulan Avek Magazine’in yaklaşık iki bin

Türkiye'nin İlk Yerli Otomobili Devrim 54 Yaşında

Türkiye'nin ilk yerli otomobili 29 Ekim 2015 tarihiyle 54 yaşına bastı. Halen çalışır durumda olan otomobil aslında bir tarihi, bir çabayı bir özveriyi ve emeği anlatıyor. 
129 günde zor şartlarda neler yapıldığının gerçek kanıtı.Devrim, 1961 den bu yana 7000 kilometreden fazla yol yaptı!
 ilk yerli otomobil Devrim
 http://www.tulomsas.com.tr/1961.htm
http://www.otometre.com/2014/12/ilk-turk-otomobilini-yakindan-taniyalim.html
Devrim Yaşıyordev

Tümexpo 2015’de Petlas, Savunma Sanayiine Verdiği Destekle Göz Doldurdu

Türkiye’nin lastiği Petlas, Türk Savunma Sanayii’ne verdiği hizmet ve inovatif ürünleri ile uluslararası Tümexpo 2015’teki yerini aldı.Yatırımları, teknolojisi ve inovatif çözümleriyle savunma sanayiinde de öncü olan Türkiye’nin lastiği Petlas, güçlü ürünleriyle 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşen Tümexpo 2015’teki yerini aldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda; makine, tekstil, gıda, otomotiv, kozmetik, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalar bir araya

Renault Nissan, dünya çapında 274 binden fazla elektrikli araç sattı.

Renault-Nissan İttifakı uluslararası bir konferans için dünyanın en büyük elektrik motorlu otomobil filosunu tedarik edecek. İttifak, Birleşmiş Milletlerin Paris’te düzenlediği COP21 iklim konferansının resmi ortağı sıfatıyla 200 adet elektrik motorlu otomobil tedarik edecek. Her yıl düzenlenen bu zirve 30 Kasım - 11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Pegasus Hava Yolları, yer hizmetlerinde kullanmak üzere 24 adet TAM Durabus otobüsü siparişi verdi

 Tam Otobüs Uçak gibi!Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yer hizmetlerinde kullanmak üzere 
24 adet TAM Durabus VivAir² 104WL modeli otobüs siparişi verdi. Tümü 1 Kasım 2015 tarihinde teslim edilecek olan otobüslerin toplam piyasa değeri yaklaşık 7.2 milyon Euro.

KIA cee’d Club üyelerinden yenilenen cee’d’e tam puan

KIA’nın popüler modeli cee’d’in hayranları tarafından kurulan “cee’d Club TR”nin üyeleri, yenilenen cee’d’i özel bir etkinlikte test etti. 25 Ekim Pazar günü İstanbul Sarıyer’deki Life Park’ta yapılan etkinliğe 100’e yakın cee’d hayranı katıldı. Yenilenen cee’d’in artan motor gücü, 7 ileri DCT şanzımanı ve yakıt ekonomisi özelliği katılımcılardan tam puan aldı. “cee’d Club TR” üyeleri, test sürüşünün yanı sıra yapılan diğer etkinliklerle keyifli bir gün geçirdi.

Bir Ödül de Altın Örümcek’ten

Yeni Isuzu.com.tr, 13. Altın Örümcek Web Ödülleri Yarışması’nda,
 37 Kategoride ön elemeler sonucunda finale kalan 322 aday arasından
 Otomotiv Kategorisinde 3.lük ödülü aldı.

Mazda, rotary spor aracı konseptini Tokyo’da tanıttı

 Yeni Rx GeliyorMazda Motor Corporation Mazda RX-VISION’u bugün Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttı.  Bu spor araç konsepti, şirketin meydan okuyucu ruhunu belki de en iyi yansıtan aykırı teknoloji ileri nesil SKYACTIV-R rotary motorunu kullanıyor.
RX-VISION modeli, mükemmel oranlara sahip ön motor ve

Yerli Otomobil için anlaşılan Saab 9-3'ün imalatçısı NEVS, 2015 Ocak-Ağustos Raporunu yayınladı

Tübitak ile yerli otomobil çalışmalarının merkezinde yer alan NEVS, 2015 Ocak- Ağustos dönemini kapsayan bir rapor yayınladı. Saab 9-3 modelinin tüm hakları ve İsveç'teki otomobil fabrikasının sahibi olan National Electric Vehicle Sweden diğer adıyla İsveç Milli Elektrikli Araç Firması'nın çoğunluğu Çin firmalarına ait.DFM ve NME ile olan işbirliğinin yanında Türkiye'nin Milli otomobil üretimi için NEVS ile anlaşıldığı

Pilotlar Şampiyonu Lewis Hamilton

Formula 1’de sezonun on altıncı yarışı olan ABD Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ilk sırada yer alarak, dünya şampiyonluğunu ilan etti. Son üç yarış kala puan farkını 76’ya çıkarak Lewis Hamilton, kariyerinin üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. ABD’de Mercedes AMG Petronas’ın bir diğer pilotu Nico Rosberg de ikinciliği elde etti.

Oto.Net’in Quizleri İle Ruh Eşinizi Bulun

Bugünlerde internetten online araba almak isteyenlerin sıklıkla takip ettiği bir site var; Oto.net . Online araba almak derken, arabaların özelliklerine bakıp, sonra satıcıya telefon edip yüz yüze görüşmekten bahsetmiyoruz. Gerçekten online araba almaktan bahsediyoruz!

Şaşırdınız değil mi? Ancak 1 yılda 5000 kişi şaşırmamış ve arabalarını teslim almışlar bile… Oto.net gerçekten bir başarı öyküsü çünkü girişimin kurucusu da bir kadın; Yonca Zaimoğlu. Amerika’da, Silikon Vadisi’nde otomotiv üzerine çalışırken sıfır ve ikinci el otomobil satan internet siteleri ile yakından ilgilenen Zaimoğlu, Türkiye’ye döndükten sonra internet ve otomobil dünyasını birleştirmiş ve ortaklarıyla beraber

RALLİKROSTA ÇAMUR BANYOSU

2015 TOSFED Rallikros Kupası ilk 2 yarışı, 25 Ekim Pazar günü Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda koşuldu. 3 ayrı kategoride 16 sporcu, büyük heyecana sahne olan eleme ve final yarışlarında kıyasıya çekişti.2015 TOSFED Rallikros Kupası’nda sezonun ilk 2 yarışı, 25 Ekim günü Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda düzenlendi. 24-25 Ekim olarak 2 gün planlanan yarışlara, cumartesi günü aşırı yağış izin vermeyince, her iki yarış da aynı gün gerçekleştirildi. Pazar sabahın ilk saatlerinde güneşin yüzünü göstermesi ile rahat

Pilotlar Şampiyonu Lewis Hamilton

Formula 1’de sezonun on altıncı yarışı olan ABD Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ilk sırada yer alarak, dünya şampiyonluğunu ilan etti. Son üç yarış kala puan farkını 76’ya çıkarak Lewis Hamilton, kariyerinin üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. ABD’de Mercedes AMG Petronas’ın bir diğer pilotu Nico Rosberg de ikinciliği elde etti.

ikinci kez Yılın Pick-up’ı ödülünü kazandı.

Isuzu D-Max, Uluslararası “Commercial Fleet Awards” ödüllerinde ikinci kez Yılın Pick-up’ı ödülünü kazandı.Her yıl düzenlenen “Ticari Filo Ödülleri”; motor üreticileri, tedarikçiler, filo grupları, haber yayın ekipleri ve sektör uzmanlarının, sektöre ve pazara en hakim, saygın isimlerinden oluşan jüri tarafından belirleniyor.

Özellikle yurt içi satışlarında artışla başarı grafiğini yükseltmeyi sürdürdü.

Türk otomotiv sektörünün halen faaliyette olan en eski üretici kuruluşu olan TürkTraktör, 2015 yılı üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.
Tarım sektörünün gelişimini sürekli kılmak adına hayata geçirdiği üretim, satış ve satış sonrası hizmet çalışmalarıyla dikkat çeken TürkTraktör; özellikle yurt içi satışlarında gerçekleştirdiği artışla birlikte; 2015’in üçüncü çeyreğinde başarı grafiğini yükseltmeyi sürdürdü.

AVRUPA’NIN DA MÜKEMMELİ…

Kanada’nın Toronto şehrinde düzenlenen The Stevie Awards 2015 (Uluslararası İş Ödülleri) sahipleri belli oldu. Bu yıl 12’incisi düzenlenen ve dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendiren The Stevie Awards 2015’de Yılın İnsan Kaynakları Bronz Ödülü İETT’ye verildi.

Yeni Alhambra’nın temelini inovasyon, sürüş keyfi ve güvenlik öğeleri oluşturuyor.

 Yeni AlhambraSEAT’ın geniş ve sportif aileler için ideal modeli olan Yeni Alhambra, yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu sağlayan yeni TSI motoru, yeni nesil bilgi ve eğlence sistemleri, konfor ve güvenlik sistemleriyle sınıfındaki iddiasını daha da güçlendiriyor.SEAT, ürün gamında başlattığı atılımına yeni nesil Alhambra'yla devam ediyor. Bu akıllı ve çok yönlü

Gençler için Ford Avrupa Sürüş Akademisi Türkiye’ye geliyor

Ford'un, dünya çapında gerçekleştirdiği ve 2015 yılında 5 bin genç sürücüye eğitim vermeyi hedeflediği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi, 5-7 Kasım tarihleri arasında İTÜ Ayazağa kampüsünde, 18-24 yaş arası genç sürücüleri eğitecek.Ford Motor Company’nin 2003 yılında Amerika’da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi “Ford Sürüş Akademisi" (Ford Driving Skills For Life) bu yıl ilk kez

Türkiye’nin ücretsiz navigasyon uygulaması Yandex.Navigasyon; ücretli yolları ve feribotu da bildiriyor

Trafik durumuna göre belirlediği rotalarla kullanıcılarını gitmek istediği yere en kısa sürede ulaştıran Yandex.Navigasyon, trafikte yaşanan vakit kaybını en aza indirmeyi sağlayacak özelliklerle güncellendi. Yandex.Navigasyon artık ücretli geçişleri ve feribot seçeneklerini de kullanıcılarına bildirirken, uygun yerlerde 3 farklı alternatif rota sunabiliyor. Ayrıca Yandex.Navigasyon artık rotaları yolculuk esnasında trafik durumunda yaşanabilecek değişiklikleri de önceden tahmin ederek belirliyor.

Düşük hava basıncı neden tehlikeli?

Araçların yüzde 22’sinin lastik hava basıncı tehlike durumunda!
Michelin’in 2004 yılından bu yana sürdürdüğü “Lastikte Doğru Hava Basıncı” etkinlikleri, 2015 yılında günlük araç katılım ortalamasını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artırarak 217 araca ulaştı. Aktiviteler sonunda toplamda 3 bin 33 araçta kontrol gerçekleştirilirken, lastiklerin yüzde 22’sinin tehlikeli boyuttaki hava basıncı ile yola çıktığı tespit edildi. 2014 yılında gerçekleşen etkinliklerde elde edilen sonuçlara

“Gümüş Ok” bir kez daha markalar şampiyonu

 mercedes  başarı istiyorFormula 1 sezonunun bitimine dört yarış kala takvimdeki 16. mücadele olan ABD Grand Prix’i bu hafta sonu gerçekleşecek. 1908 yılından bu yana takvime farklı pistlerle dahil olan ABD Grand Prix’i, Austin pistiyle takvime 2012 yılında katılmıştı. Yarışta, pilotlar 5.513 km uzunluğundaki pistte 56 tur atarken toplamda da 308.405 km yol kat edecek

Bursa'da imal edilen Güleryüz Cobra, Almanya'da Euro 6 motorla satışa sunuluyor

 Bursa'dan Almanya ya yerli otobüs ihracıGüleryüz'ün ürettiği otobüsler yılardır Avrupa,  Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde satılıyor.Bursa'da üretilen araçların bazı rakipleri kapanırken senelerce istikrarlı çalışmalarını sürüdürerek evsahibi Mercedes Benz, MAN gibi markaların olduğu yerde otobüs satmaya devam ediyor.Özellikle alçak tabanlı kent otobüsüyle çift katlı otobüs Avrupa'da ilgi gören iki model, Euro 6 normlarına

V2 Challenge İstanbul 5. Kez Start Alıyor

Yarışmaya yeni başlayan pilot adaylarının katılabileceği V2 Challenge yarışları İstanbul’da düzenlenecek. Motorsporlarına başlamak için en uygun yarışma imkanı sunan ve Türkiye’nin yarış otomobili VOLKICAR ile düzenlenen V2 Challenge’a başvurular başladı.

IBM, Bilişim Teknolojisi kullanarak güneş enerjisi ile çalışan otomobillerin daha verimli hale gelmesini hedefliyor

Orta Avustralya'da 3.000 kilometre mesafede yapılan Bridgestone World Solar Challenge Yarışı’nda Michigan Üniversitesi ekibinin güneş enerjisiyle çalışan otomobilinde IBM Araştırma Birimi tarafından geliştirilen güneş enerjisi tahmin teknolojisi kullanılıyor.

SON MODEL LÜKS BİR ARABANIN KADINLAR ÜZERİNDEKİ ŞAŞIRTICI ETKİSİ

Bir süredir Amerika’da çektiği videolar ile büyük izleyici kitlelerine ulaşan Hayrettin, yeni videolar çekmek için Temmuz ayını Los Angeles’ta geçirdi. Bu sürede 30 video üreten komedyen ve ekibinin yayınladıkları son video büyük ses getirdi. Bu videoda lüks bir arabanın kadınları nasıl etkileyeceği gözler önüne seriliyor. Türkçe konuşarak Amerikalı kadınlarla tanışmaya çalışan Hayrettin’e önce yüz vermeyen bir kızın tavrı, Hayrettin’in lüks arabasını gördüğünde tamamen değişiyor.

Toyota Mirai’nin İlk Reklam Filmi, Geleceğe Dönüş Filminde Gidilen Tarih ile Aynı Gün Yayınlanacak

geleceğe dönüş ve toyotaTüm dünyada “geleceğin otomobili” olarak adlandırılan hidrojen yakıt hücreli ve “0” emisyonlu Mirai’nin ilk reklam filmi, “Back To The Future-Geleceğe Dönüş” filminde seyahat edilen tarih olan 21 Ekim’de tüm dünyada aynı anda yayınlanacak. Sinema klasikleri arasına yerleşmiş

DOĞUŞ OTOMOTİV BASIN AÇIKLAMASI

Tüm kamuoyunun bilgisinde olan Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili Doğuş Otomotiv açıklamasıdır:
Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
 Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

2015 Türkiye Trial Şampiyonası 4.Yarış // Bolu-Seben

Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (BOLOFF) tarafından 17-18 Ekim tarihlerinde Bolu Seben’de düzenlenen 2015 Türkiye Trial Şampiyonası dördüncü yarışı, 22 araç ve 44 sporcunun, 11 takım halinde mücadelesine sahne oldu...
2015 Türkiye Trial Şampiyonası 4. yarışı, 17-18 Ekim tarihlerinde Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (BOLOFF) tarafından Seben Belediyesi katkılarıyla, Bolu’nun Seben

KARSAN, EUROPE KORTRIJK FUARI’NDA

Karsan, 16 – 21 Ekim 2015 tarihleri arasında Belçika’da gerçekleşen dünyanın en eski ve en büyük otobüs fuarı Busworld Europe Kortrijk’a bu yıl ikinci kez katılıyor. “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, yarım yüzyıla yakın tecrübesi ile binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona kadar geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan, bu yıl “İşinize ve Hizmetinize Sınıf Atlatın” – (Upgrade Your Business and Services) sloganıyla Busworld Europe Kortrijk’ta yer

Kartingde Şampiyonlar Belirlendi

 şampiyonlar belli olduKarting sezonu final yarışı, 17-18 Ekim tarihlerinde İKOK tarafından Körfez Karting Pisti’nde gerçekleştirildi. Sezon finali renkli mücadelelere sahne olurken, kategorilerde şampiyon sporcular belirlenmiş oldu...
Türkiye Karting Şampiyonası 6. ve son yarışı, kısa adı

Ulaşım için TRAFI, Çevirim dışı moduyla internet bağlantısı olmadan da çalışıyor.

Dünyanın en çok tercih edilen taşımacılık uygulaması TRAFI, Türkiye’nin de en hızlı büyüyen ve aynı zamanda en beğenilen ulaşım uygulaması oldu. (*)
Kullanıcılarına en uygun toplu taşıma alternatiflerini, süre ve ücret bilgisiyle birlikte sunan TRAFI, ücretsiz olarak Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilebiliyor. Ayrıcaweb.trafi.com üzerinden de kullanılabiliyor . Üstelik yeni çıkan çevirimdışı moduyla, internet bağlantısı olmadan da çalışıyor.

UNIQ İstanbul’da ‘Cumhuriyet Rallisi’ için geri sayım başladı!

Yaklaşık 50 klasik otomobilin katılımıyla renkli bir şölene dönüşecek Cumhuriyet Rallisi, 23 Ekim Cuma günü saat 10:00’da, İstanbul’un yeni nesil kültür&sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’dan start alacak.

RALLİKROS ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

2015 TOSFED Rallikros Kupası ilk 2 yarışı, 24-25 Ekim tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda gerçekleştirilecek.

Citroën Türkiye Teknik Ekibi Şampiyon

Citroën Türkiye, yılın ilk altı ayında gösterdiği uluslararası pazardaki satış başarısının ardından bu kez “2015 Yılı Citroën Teknik Danışmanlar Dünya Kupası’nda” şampiyonluk başarısına imza attı. 15 Ekim Perşembe günü Fransa’da düzenlenen “teknik bilgi ve uygulamanın baz alındığı yarışmada, Citroën Türkiye Teknik Ekibi en yüksek dereceyi elde ederek sıralamada birinci oldu.

Sektörün dev isimlerinden Daimler, Glasurit boyalar için Mercedes-Benz ve Smart....

Sektörün önemli oyuncularından Daimler, Glasurit boyalar için Mercedes-Benz ve Smart'a yönelik global teknik onaylarını yeniledi.
Otomotiv tamir boyaları alanında en büyük üç küresel üretici arasında yer almayı sürdüren BASF, geliştirdiği otomotiv boya ürünü Glasurit® ile 100 yılı aşkın süredir dünyadaki birçok üretici tarafından tercih ediliyor. Düzenli ürün sistemi ve kişiye özel danışmanlık hizmetiyle Glasurit®, otomobil üreticileri ve tamircileri için değer katan bir

Otokar, körüklü otobüs ilk kez Avrupa’da

Son 5 yıldır Türkiye otobüs pazarının lideri olan Otokar, KENT otobüsünün körüklü versiyonunu ilk kez Avrupa’da görücüye çıkardı. Belçika’da düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarı’nda sergilediği ürünlerle ihracat pazarlarında iddiasını artıran şirket ayrıca, faaliyet gösterdiği tüm Avrupa ülkelerinde, yılın ilk üç çeyreğinde toplam pazar artışlarının çok üzerinde bir artışa imza atarak önemli bir başarı elde etti.

Yenilenmiş Görüntüsü ve Sürekli Değişken CVT Transmisyonu ile New Holland..

New Holland, 13-17 Ekim 2015 tarihlerinde Bursa’da bu yıl
13. kez düzenlenen Bursa Uluslararası Tarım Fuarı’nda sergilediği traktör,
iş makineleri ve öncü teknolojik tarımsal çözümleriyle gövde gösterisi yaptı.

Fuarı ve New Holland marka tarım, iş makineleri ve çözümlerini değerlendiren TürkTraktör

CASE IH’İN YEPYENİ ‘YERLİ BAHÇE TRAKTÖRÜ’

 yerli üretimProfesyonel çiftçilerin tercih ettiği traktör markası Case IH, 13-17 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen 13. Bursa Uluslararası Tarım Fuarı’nda çiftçileri ve ziyaretçileri sergilediği yeni ürünleriyle buluşturdu.
Fuarın ve tanıtımı yapılan Case IH marka traktörlerin bir değerlendirmesini yapan Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir; “Case IH markasıyla sunduğumuz makinelerde çiftçilerimizi hem

Ekonomi sınıfı sendromunun tıbbi adı; toplar damar trombozu.

HAMİLELER SEYAHAT EDEBİLİR Mİ?
Hamilelik döneminde, sağlıklı ve problemsiz bir seyahat geçirmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Gebelikte önceden tespit edilmiş bir problem yoksa seyahat engeli de bunumuyor ancak Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ülkemizde her yıl yaklaşık 75 bin kişiyi etkileyen "Ekonomi Sınıfı Sendromu"nun gelişmemesi için uzun seyahatlerde, yolculuk sırasında 1.5-2 saatte bir mola verilmesi ve molalarda 10-15 dakika yürüyüş yapılmasını öneriyor.

Şampiyon son yarışa kaldı

 v1Lassa V1’in Körfez Pisti’inde yapılan 5. Ayak yarışını kazanarak rakipleri ile arasını açan Can Tolon, sezonun bitimine bir yarış kala avantaj sağladı.Körfez Pisti’ne eşit puanda gelen Can Tolon ve Yağız Avcı ile bir puan arkalarındaki Burak Çukurova arasında geçmesi beklenen mücadelede sürprizler yaşandı. Ön camı çıkarak gerilere düşen Burak Çukurova ve motorunda güç kaybı problemi yaşayan Yağız Avcı değerli puanlar kaybederken Can Tolon bu yarışı kazanarak büyük avantaj elde etti.

Transist'ten Fotoğraf ve Proje Yarışması

Transist Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı, çerçevesinde ödüllü;
 Kısa Film Yarışması, Fotoğraf Yarışması, Proje Yarışması, Toplu Ulaşım Teşvikleri veriliyor..Son katılım tariki  30 Kasım 2015.Sergi ve fuar; 18 - 19 Aralık 2015 tarihlerinde  her zamanki gibi İstanbul'da olacak..

Toplu Ulaşımda 4P”: Planlama, Verimlilik, Parklanma, Alternatif Ulaşım Modları temasıyla yapılacak yarışmada, kentiçi ulaşımda modların bütünleşmesinin (entegrasyonunun), verimli kullanımının hayatımızdaki yeri ve önemi fotoğraf kareleri ile belirlenecek. 

En yeni yerli otomobilimiz ve ilk yerli otomobilimiz

Sanayi Bakanlığımızın tanıttığı yerli otomobilin zamana ve desteğe ihtiyacı var. Eksikler ve bazı bilgilendirme hataları mevcut.Ancak buna rağmen desteklemek en doğru karar olacaktır..İlk yerli otomobil Devrim'in en zor şartlarda, baskı ve imkansızlıklar içinde imal edildiğinide unutmamak lazım. Ve bence, şu anki genel olarak süreç devam etse bile Devrim şartları ve yerlilik oranı gereği en yerli olmaya devam edecektir..İki otomobille ilgili kısa videoları izleyebilirisiniz..

Otobüs Dünyasının Gözü Orada

BusWorld diğer aduyla Dünya Otobüs ve ekipman Fuarı Belçika'da açıldı.Bir çok dünya markasının yanı sıra, Türkiye'den ve Çi'den firmalar yer alıyor.Ülkemizden bir çok firma katılırken otobüs imalatçısı olarak Temsa, Anadolu Isuzu, Otokar, Karsan da yer aldı. Uluslararası markalardan MAN, Mercedes Benz, Neoplan ve Setra fuarın devamlı oyuncuları olarak yer aldı.


Sadece 799 Adet Üretilecek Ferrari F12tdf Tanıtıldı!

 780 beygirli FerrariFerrari’nin 780 HP güç üreten V12 motorlu süper spor otomobili F12tdf resmen yollara çıkmaya hazırlanıyor. Ferrari’nin 1950’lerde ve 60’larda egemen olduğu efsanevi dayanıklılık yol yarışı Tour de France’a adeta saygı duruşu niteliğindeki F12tdf’ten sadece 799 adet üretilecek. 340 km/s üzerinde son hıza sahip olan ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.9 sn’de tamamlayan

iETT'den Duyuru

65 Yaş Üstü Ücretsiz Taşımacılık Hakkında;
Son günlerde ücretsiz taşımacılık ile ilgili yapılan asılsız iddia, yanlış anlaşılmalar ve haberlere ilişkin kamuoyu açıklamamız aşağıdaki gibidir.
“Toplu ulaşımda özel taşımacılığın payının artması ve 65 yaş üstü yolculara ücretsiz ulaşım sağlayan yasanın vatandaşlarımıza tanıdığı genişletilmiş haklar doğrultusunda 65 yaş üstü İETT emeklileri tüm ulaşım modlarından faydalanmaktadır. Emeklilerimizin talepleri ile emekli personel kartları 65 yaş üstü ücretsiz karta dönüştürülerek güncellenmektedir.
65 yaş altı emeklilerimiz ve çalışanlarımızın eşleri ise daha önceden olduğu gibi sadece İETT otobüslerinden faydalanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CITROËN TÜRKİYE SATIŞ SONRASI TEKNİK EKİBİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Citroën Türkiye, yılın ilk altı ayında gösterdiği uluslararası pazardaki satış başarısının ardından bu kez “2015 Yılı Citroën Teknik Danışmanlar Dünya Kupası’nda” şampiyonluk başarısına imza attı. 15 Ekim Perşembe günü Fransa’da düzenlenen “teknik bilgi ve uygulamanın baz alındığı yarışmada, Citroën Türkiye Teknik Ekibi en yüksek dereceyi elde ederek sıralamada birinci oldu.

SUBARU XV’NİN YENİ TAVAN RAYLI VERSİYONU OUTDOOR MERAKLILARININ TERCİHİ

Kompakt boyutlar, simetrik sürekli dört çeker özelliği ve dikkat çekici tasarımıyla Crossover segmentinin beğenilen modellerinden olan Subaru XV, yeni tavan raylı Elegance versiyonuyla, her türlü hava ve yol koşullarında outdoor hobilerini yerine getirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Michelin, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde otomotiv sektöründe lider

Sürdürülebilir hareketlilik, güvenlik, çevre konularında inovatif çalışmalarıyla dünya lastik sektörünün lideri Michelin, 2015 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) sıralamasında Sosyal, Çevresel ve Toplumsal kategorilerde otomotiv sektörünün lideri olarak yer aldı. 2015 yılında 2 bin 500 şirketin değerlendirildiği araştırmanın final listesinde 317 şirket yer aldı.

Volkicar'da Şampiyonluk için son iki yarış

 yerli otomobil zaten var yollarda da pistlerde deLassa V1’de gözler liderlik mücadelesinde. Bir önceki Aydın Şehir yarışında yaşanan sürprizlerle liderlikte eşit puana çıkan Can Tolon ve Yağız Avcı,Körfez pistine en hızlı olmak için çıkacak. Burak Çukurova ise sadece 1 puan arkalarında ve 3 seneden sonra yeniden şampiyon olmayı çok istiyor.

BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT AVRUPA 2’İNCİSİ OLDU

Borusan Otomotiv Motorsport,2015 ETCC sezonunu Sicilya Pergusa Pisti’nde 11 Ekim Pazar günü gerçekleşen son yarışta 2 kupa kaldırarak bitirdi.Bu sonuçla takım, sezonu Aytaç Biter ile TC2T grubunda Avrupa 2’incisi, İbrahim Okyay ise TC2 grubunda Avrupa 3’ncüsü olarak tamamlayarak büyük bir zafere imza atmış oldu.

Yeni Aston Martin DB9 GT Bond Edition

 Yeni ajan otomobiliYarım yüzyılı aşkın süredir devam eden Aston Martin ve James Bond birlikteliğine, kutlama niteliğinde özel olarak tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen Aston Martin DB9 GT Bond Edition, Aston Martin Türkiye distribütörü olan D&D Motorlu Araçlar güvencesi ile Türkiye’de de satışa sunulacak...

Yeni Temsa Safir Plus Tanıtıldı

 Yeni TemsaAdanalı Temsa, Safir modelinin yeni versiyonunu fabrikasında tanıttı.Safir'in en yeni modeli özellikle
 ön ve arka yüzeylerde değişime uğramış.
Temsa, Yeni Maraton'u önümüzdeki günlerde tanıtıcak.
Safir ise  bu aydan itibaren Safir Plus olarak
 üretime devam edecek..Kokpitte ciddi değişimler yok.

Sportif aile otomobili LEVORG

 yeni subaru yollardaSubaru’nun, yeni nesil Sport Tourer LEVORG modeli Avrupa ile eşzamanlı olarak Türkiye’de...Geçtiğimiz yıl Japonya’da gerçekleşen başarılı lansmanın ardından Avrupa pazarına uygun versiyonu geliştirilen ve 5’inci nesil Legacy modelinin yerini alan LEVORG, WRX’in DNA’sında bulunan sportif sürüş zevkini Legacy’nin

Yeni Renault Megane “En Akıllı Otomobil” ödülüne (Best Connected Car) layık görüldü.

 Akıllı otomobil meganeYeni Renault Megane, otomotiv endüstrisi uzmanlarından (inovatörler, gazeteciler ve Deloitte) oluşan bir kurul tarafından seçildi. Bu seçimde modellerin güvenliği, sürüş yardımcıları, bağlantı arayüzü ve bilgi-eğlence donanımları göz önünde bulunduruldu.
Yeni Megane, Yeni Espace’da ve Talisman’da yer alan pek çok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Bu teknolojik donanımların

Toyota; durmak yok, yola devam diyor

 toyota bir numaraGüvenlik teknolojilerinden ödün vermeyen ve her geçen gün yeni teknolojileri pazara sunmaya devam eden Toyota, araçlarında Geliştirilmiş Akıllı Ulaşım Sistemi’ni (ITS) kullanmaya başladı. Japonya’da standart hale gelen 760 MHz frekanslı ITS sistemi sayesinde diğer araçlardan veri alınıp, onlara veri gönderilebiliyor.

Motosikletin büyükleri güvenlik için birleşti

 dünyanin iki markası işbirliğine girdiDünyanın en büyük motosiklet üreticisi Honda, BMW ve Yamaha markaları, 2020 yılına kadar motorlu iki tekerli araçlarda güvenliği daha da artırmak için işbirliği yapacaklarını açıkladı.Fransa’da gerçekleştirilen 22’nci Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Hizmetleri Kongresi’nde motosikletlerde daha güvenli ulaşım için büyük bir işbirliğine imza atıldı. Honda, BMW ve Yamaha markaları, ortak akıllı ulaşım

Dünya Superbike Şampiyonasının Yeni İsim Sponsoru

Yüksek performanslı motor yağları ve endüstriyel yağlayıcılar üreten Fransız şirket, Motul, motor sporlarında köklü bir geçmişe sahiptir. FIM ve Dorna Grubu'nun önemli bir ortağı olmakla birlikte Şampiyonanın İsim Sponsoru olarak 2016 yılında Dünya Superbike Şampiyonasında ilk kez sahneye çıkacak.

Bu sektörde bir ilk...

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdiğiwww.lastik.com.tr internet sitesiyle yoğun çalışanların ve özellikle kadın sürücülerin imdadına koşuyor.2012 yılında hayata geçirdiği www.lastik.com.tr adresi üzerinden Bridgestone ve Lassa marka lastiklerinin satışını yapan Brisa, site üzerinden araç marka ve model bilgilerinin girilmesiyle lastik ebat bilgilerini son kullanıcılarına sağlıyor.

Mazda, Yeni CX-3'le büyüyor

Mazda, geçen yılın aynı dönemine göre adet satışlarını %29 artırarak üst üste 12. çeyreklik büyüme serisine devam ederken 2015’in üçüncü çeyreğinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen otomobil üreticileri arasındaki yerini korudu. Japon otomobil üreticisi, Temmuz ve Eylül ayları arasında yaklaşık 60,000 araç satarak, bu süre zarfında %10.6 büyüyen genel piyasayı geride bıraktı ve pazar payını %1.7'ye yükseltti.*

Yeni modeller Honda'yı yükselişe geçirdi

Her sene dünyanın en değerli markalarını marka değeri üzerinden sıralayan Interbrand, 2015 sıralamasını açıkladı. 2015 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği yeni ürünlerle marka değerini artıran Honda, 2013 ve 2014’te olduğu gibi bu yıl da sıralamada bir basamak yükseldi

Petlas En İyi Performansa Sahip Kış Lastiklerini En Ekonomik Fiyatla Sunuyor

Türkiye’nin lastiği Petlas, yaklaşan kış aylarının zorlu hava şartlarında güvenli sürüş için lastik seçiminin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Uluslararası testlerden başarıyla geçen Petlas kış lastikleri, rakiplerinden daha iyi çekiş ve kısa fren mesafesini sürücülere ekonomik fiyatla sunuyor.

TOYOTA EN DEĞERLİ MARKALAR SIRALAMASINDA SEKTÖRÜNDE LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR

Toyota, Interbrand Marka Danışmanlığı Ajansı tarafından gerçekleştirilen “2015 Dünyanın En değerli Markaları” araştırmasında  marka değerini yüzde 16 oranında artırarak tüm otomobil markaları arasında 1’nci sıradaki yerini korumayı başardı. 2004 yılından bu yana sektöründe birinci sırada yer alan Toyota, bu marka değeri ile tüm sektörler içinde de bir önceki yıla göre iki basamak yukarı çıktı ve 6’ncı sıraya yerleşti. Interbrand tarafından yayınlanan rapora göre Toyota’nın marka değeri de 42 milyar 392

Citroën, Mini Panelvan pazarındaki ürün gamını Berlingo Maxi Van ile genişletiyor

Citroën, hafif ticari ürün gamına eklediği Yeni Berlingo Maxi Van ile Mini Panelvan pazarında iddiasını arttırıyor. Modern görünümü ve müşteri beklentilerine pratik çözümler üretebilmesi ile öne çıkan 1.6 HDi 90 HP versiyonlu Citroën Berlingo Maxi Van; konfor donanımları, geniş iç alanı, modüler tasarımı ve rekabetçi fiyatı ile Citroën’in pazardaki konumunu güçlendirecek.

Yeni Temsa MD 7

Temsa, yeni bir aracını daha tanıtmak üzere.Videoları yayınlanan araçları kısa bir süre içinde Busworld Fuarı'nda göreceğiz. Yeni aracın videosunu aşağıda izleyebilirsiniz..
Türkiye’nin motorsporları organizasyonu Lassa V1’de sezonun 4. yarışı 
Pazar günü Aydın’da yapıldı. Lassa V1’in Monacosu sayılan Aydın, 
her sene olduğu gibi yine çok kalabalıktı. 8 binin üzerinde kişinin takip ettiği yarışı 
Can Tolon üçüncü kez üst üste kazandı.

CASIO EDIFICE SERİSİ BU SEZON DA ŞIK VE İDDİALI

 sporti,f saatlerŞıklığınıza şıklık katmak ve tarzınızı Casio kalitesi ile pekiştirmek istiyorsanız Casio Edifice serisini görmeden kışa başlamayın…Modayı takip edenlerin aynı zamanda fonksiyonellikten vazgeçemeyenlerin tercihi Casio Edifice Serisi yepyeni sonbahar - kış modelleri ile göz dolduruyor…
Fonksiyonel, şık, trend ve özgün tasarımıyla her yaş ve zevke hitap eden Casio, yarış arabalarında yer alan ibrelerden esinlenerek

SsangYong'tan Şahsuvaroğlu'na Ödül

 Dünyanın en büyük fuarlarından Frankfurt Motor Show IAA 2015’de gerçekleştirilen “2015  Global Distribütörler Konferansı”nda yılın en iyi bayi ağı da seçildi. Yapılan değerlendirme sonrası Şahsuvaroğlu Dış Ticaret SsangYong Global tarafından “En İyi Bayi Ağı Ödülü” ile ödüllendirildi.

Türkiye’nin Harley’ini Seçti

 HarleyDünyanın efsanevi motosiklet ve motosiklet aksesuarları markası Harley-Davidson, bu sene ikincisini düzenlediği ‘‘Benim Harley’im’’ yarışması ile 2015’in efsanelerini belirledi. 3 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilen finalde, 13 Harley-Davidson kıyasıya yarıştı. Tasarımcı Can Yalman’ın ve bir motosiklet dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Tolunay’ın da

Avrupa Ralli Kupası Türkiye´ye Geldi

 şampiyon belli oldu2015 Avrupa Ralli Kupası’nda dahil Crotia Rally, Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever’in zaferi ile sonuçlanırken, ekip bu birincilikle Avrupa Ralli Kupası’nı kazanmayı garantilemiş oldu…

DOĞUŞ OTOMOTİV BASIN AÇIKLAMASI

Volkswagen A.G tarafından yapılan açıklama üzerine kamuoyunun bilgisinde olan EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'in açıklamasıdır:



Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil

Yeni MICHELIN Pilot Sport 4 Lastikleri, sürüş keyfi, performans ve güvenliği bir arada sunuyor

Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, temel stratejisi ‘MICHELIN Total Performance’ sayesinde geliştirdiği spor otomobillerde sürüş keyfi, performans ve güvenliği bir arada sunan yeni performans lastiği MICHELIN Pilot Sport 4’ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İlk defa Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı Lastik devi Michelin, yüksek performans segmentinde yeni ürettiği Pilot Sport 4 lastiklerini ilk defa 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı.

FIA DÜNYA RALLİKROSS ŞAMPİYONASI, INTERCITY ISTANBUL PARK’TA TOZU DUMANA KATMAYA DEVAM EDİYOR!

 Yarış başladı.Dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan, FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nın 11. ayağı, 03 - 04 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye’de ikinci defa Intercity İstanbul Park’ta takipçilerine heyecan dolu anlar yaşatmaya devam ediyor.

3 Ekim günü SuperCar ve RXLite kategorileri eleme yarışları ile başlayan FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nda ilk günü eleme

Ferco Motor un yeni hedefleri

Piaggio Group’un Türkiye distribütörü Ferco Motor 15. senesini kutluyor. Son 5 yılda satış adetlerini %60’lık bir oranla artıran Ferco Motor, önümüzdeki dönem hedeflerini duyurdu.

LASSA V1’DE FESTİVAL ZAMANI

 aydın v1 rüzgarıTürkiye’nin motorsporları organizasyonu Lassa V1, sezonunun dördüncü yarışı için Aydın’da. Festival şeklinde geçen şehir içi yarışlarının ilki olan Aydın Yarışı, 4 Ekim Pazar günü Malazgirt Meydanı’nda yapılacak.

400 adet Mercedes-Benz Actros 1844 LS!

Mercedes-Benz Türk, İmza Lojistik şirketine gerçekleştirdiği 400 adetlik teslimatıyla dev bir çekici filo satışına daha imza atmıştır. İmza Lojistik, bu büyük yatırım ile hem sektördeki gücünü, hem de yurtdışı pazarlardaki iş hacmini arttırmayı hedefliyor.

TOYOTA, TEOG SINAV GÜNLERİNDE TRAFİKTE “SESSİZLİK” DİYOR

Toyota, “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesi ile ilgili çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bu kapsamda, daha önce Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavlarının yapıldığı günleri “kornasız gün” ilan eden Toyota, 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında da sürücüleri gereksiz yere korna çalmamaya davet ediyor.   

Mercedes-Benz Türk’ün sıfır araç alan Axor 1840 kamyon müşterileri için...

Mercedes-Benz Türk, “Servis Sözleşmesi” uygulamasındaki en güncel yeniliğiyle bu defa Mercedes-Benz Türk Axor 1840 sahiplerine şeffaf içerik ve özel avantajlarla bakım/onarım hizmeti veriyor. Mercedes-Benz Türk yetkili bayisinden yeni bir Mercedes-Benz Axor 1840 kamyonun alımı esnasında veya ilk bakım süresine kadar olan zaman içerisinde başvuru yapılması halinde yeni kampanyadan faydalanmak mümkün.

Bu Blogda Ara