2016 Pirelli Takvimi

 takvimPirelli Takvimi’nin 43. sayısı ünlü Amerikan portre fotoğrafçılarından Annie Leibovitz tarafından New York’taki stüdyosunda çekildi. Leibovitz, 2000 yılında koreograf Mark Morris’in dansçılarının yer aldığı 
Pirelli Takvimi’nin de yaratıcısıydı. 2000 yılı takvimindeki fotoğraflar aynı zamanda Leibovitz’in kariyerindeki ilk nü fotoğraflar olmuştu.

Yeni Renault TALISMAN ve inovatif özellikler

 yeni renaultRenault'nun yeni üst model otomobili yakında Türkiye'de..TALISMAN’ın iç ve dış özelliklerinin Paris’te ardından Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gözler önüne serilmesinden sonra Renault, yeni modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Renault Talisman Fransa ve Belçika’da 2015 yılı sona ermeden pazara sunulacak.

O marka, hibrit iletişim çalışmalarıyla birinci oldu

Toyota, MediaCat dergisi tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen “MediaCatFelisÖdülleri”ninMedya - Otomotiv, Otomotiv Ürünleri ve Akaryakıt kategorisinde“Hybrid Sessiz Yayın” projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü. 10’uncusu gerçekleştirilen yarışmadabirincilik getiren “Toyota Hybrid Sessiz Yayın” projesi,Universal McCann tarafından 2015 yılı içindeki hibrit iletişim çalışmalarının

240 elektrikli Kangoo hizmete başladı

 ZE Posta hizmetlerinde kullanılmak üzere 240 adet Renault Kangoo Maxi Z.E. Norveç'te göreve başlıyor..Envanterinde 900 adet farklı elektrikli araç bulunan kuruluş bu sayede kentin temiz kalmasına ve sağlıklı bir hayata katkıda bulunmuş olacak.Devlet elektrikli araç satışını desteklerken 2020 yılı sonunda ülke genelinde 200 000 elektrikl aracın trafikte olması

DOĞUŞ OTOMOTİV BASIN AÇIKLAMASI

Volkswagen AG tarafından üretilen EA 189 motor tipine sahip dizel araçları kapsayan durum ile ilgili daha önce yaptığımız açıklamalarda, Doğuş Otomotiv olarak üretici firma ile konuyla ilgili kesintisiz bir iletişim halinde olduğumuz ifade edilmişti.
Volkswagen AG 25.11 tarihli basın açıklamasında; EA189 motor tipine sahip dizel

Hayrettin Los Angeles Eyaleti'nde

Amerika’da kaldığı süre boyunca Amerikalıları trolleyen Hayrettin, son çektiği video ile Youtube popüler videolarında 2. sıraya yerleşti. 
Amerika’nın Los Angeles eyaletinde geçirdiği süre içerisinde ekibi ile birçok video çekip Youtube hesabında paylaşan Hayrettin, son yayınladığı videoda sokak müzisyenine bir valiz dolusu para döküyor. Bir anda paraları gören müzisyen ise şaşkınlıktan enstrümanını çalmayı bırakıyor.Hayrettin ayrıca gittiği açık hava konserinde 500 – 600 kişinin bulunduğu alanda izleyicilerin şaşkın bakışları arasında büyük bir telefonla bağıra bağıra konuşuyor.

Ege'nin Otomobili Yeni Fiat Egea!

 Fiat'ın en yenisiTofaş'ın en yeni yerli otomobili Egea, 
şık tasarımıyla ilgi görüyor. Rakiplerinin  benzer 
tasarım detayları harmanlanarak ortaya hoş bir otomobil çıkarılmış.Ancak fiyatı dikkat çekiyor; 
49 900 TL'den kısaca 50 binden başlayıp 
70 900 TL ye kadar gidiyor.1.4 benzinli, 1.3  ve
 1.6 dizel motor seçeneklerine ileriki zamanlarda hatchback ve SW modelleri de eklenecek..
Bursa'da üretilip dış pazarlarada satılacak otomobil ile ilgili farklı videoları izleyebilirsiniz..

Bayern Münih'in lastikleri Good Year!

 Good year lastikleri sahadaGoodyear, Alman Bundesliga liginin en başarılı takımı Bayern Münih ile 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak Platin Sponsorluk anlaşmasına imza attı.
Bu anlaşma kapsamında Goodyear, Bayern Münih’in evinde oynayacağı tüm karşılaşmalardaki saha içi reklamları dahil olmak üzere çeşitli reklam haklarına

Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda lastiğin trafikteki hayati önemi vurgulandı

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD’in de katıldığı Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda lastik/araç uyumsuzluğunun sürüş güvenliğini tehlikeye atabileceği; kazalara davetiye çıkarabileceği belirtildi: ‘’Lastiğin araç altında birçok hayati görevi vardır. Ancak güvenli sürüş için hepsinin bir denge içinde olması gerekir. Lastik doğru kullanıldığında hayat kurtarır; kullanılmadığında kazalara davetiye çıkarır’’

“Hedef Sıfır” vizyonu ile 110 milyon kilometre yol

Sıfır kaza anlamına gelen “Hedef Sıfır” vizyonu ile “Yol Emniyeti” çalışmalarını aralıksız sürdüren ve Türkiye’deki operasyonlarında yaklaşık 110 milyon kilometre yolu çevreye ve insan hayatına zarar verecek bir trafik kazası yapmadan kat eden Shell Türkiye, bu yıl altıncısını düzenlediği “Shell Yol Emniyeti Konferansı”nda paydaşlarıyla biraraya geldi.

396.200 motosiklet

Piaggio Group, İtalya Milano'da gerçekleştirilen 
Avrupa'nın en büyük motosiklet fuarı EICMA’da 2015 yılı değerlendirmelerini açıkladı. Ocak ayından eylüle kadar tüm dünyada 396.200 taşıt satıldı, 
net satış oranı %7,7 arttı.

2015 TOSFED Rallikros Kupası son yarışları

2015 TOSFED Rallikros Kupası son 2 yarışı, 29 Kasım 2015 Pazar günü 
Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) ve Kocaeli Otomobil Sporları 
Kulübü (KOSDER) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan 
Orhangazi parkurunda gerçekleştirilecek.

Toyota trafik güvenliğine büyük önem veriyor..

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Orhan Özer, bu yıl altıncısı düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı. Özer, “Toyota olarak nihai amacımız, daha güvenli sürüş sağlayacak araç ve sürücü destek sistemleri geliştirerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçmektir" dedi.

İstanbul’u BMW i3 ile yeniden keşfet

MasterCard sahiplerini bu kış İstanbul’u keşfederken Corporent’te beklentilerinin üzerinde bir deneyim bekliyor. MasterCard’ın “Pahabiçilemez İstanbul” projesi kapsamında kart sahipleri İstanbul’u BMW i3 ile gezme ayrıcalığı yaşıyor ve bu ayrıcalık için Corporent’ten otomobili kiralarken yüzde 15 daha az ödüyor.

Araç frenlerinde emisyonu azaltmak için üç boyutlu teknolojiler kullanılıyor

Tüm araçlar frenleme sırasında havaya ince parçacıklar yayar, bu hava kalitesini, çevreyi ve halk sağlığını olumsuz yönde etkiler. Etkili bir kirlenme önleme sistemi bu gibi sorunları azaltmaya yardımcı olabilir. Tallano Technologie, araçlar üzerindeki küçük parçacık emisyonunu en aza indirmek için Dassault Systèmes işbirliğiyle Tamic teknolojisini geliştirdi.

KTM 1290 SUPER DUKE GT

 en büyük güçKTM, en sıradışı motosikletiyle yine gündemde..Performans, güç,  çekicilik ondan sorulur..Streetfighter kavramını yeniden tanımlayan bir makine ile KTM’in Naked Motosiklet serisini zirveye taşıyor. 1290 GT’nin tüm zamanların en ekstrem Super Duke makinesi olduğunu anlamanız için etkileyici

Türkiye Rusya krizinin piyasalara etkisi ne olacak?

Piyasaların bir gözü Suriye’de bir gözü Merkez Bankası’nda
Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen ve Ünlü Stratejist Cüneyt Paksoy, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizin piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi.
Saxo Capital Markets Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, gündemin Türkiye piyasalarına etkilerini yorumladı. Paksoy, “Piyasa, yeni hükümeti ve global piyasalardaki FED etkisini beklerken, birdenbire gündeme düşen Türkiye-Rusya gerginliğini fiyatlamak zorunda kaldı. İlk fiyatlamalara baktığımızda Borsa tarafında oldukça sert sayılacak bir satış görülürken, gösterge tahvilde

Rekor; 450 adet Mercedes Actros 1841 LSNRL

 bir kezde 450 mecedesMercedes-Benz Türk, Barsan Global Lojistik ile yaptığı anlaşmayla 450 adet Actros 1841 LSNRL kamyonun satışına imza atarak sektörün ve tarihinin en büyük kamyon filo satışını gerçekleştirdi. Barsan Global Lojistik, bu büyük filoyu Mart ayından beri partiler halinde teslim almaya devam ediyor. Şirket 2015 yılında da yine Actros 1841
LSNRL “lowliner” olarak tanımlanan düşük pleyt yüksekliğine sahip çekicileri tercih etti.
Pazarın lideri Mercedes-Benz Türk’ten “Yıldızlı Satış”

Elektrikli araç, sefere çoktan başladı

Elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlara ilgi artarken, çalışmalar son hızla sürüyor. Tabii ki araçlar satışa başlıyor, yenileri geliştiriliyor..Türkiye'nin karşısındaki ülkede  ise sessiz sedasız elektrikli minibüs seferleri başladı.AB ile ortak bir çalışma ürünü olan araç, sade  bir tasarıma ve bol cam yüzeye sahip.
Aracın adı ise Trikala.

Kış Lastiğini Zorunluğu Olduğu İçin Değil Güvenli Sürüş İçin Kullanın

Kış mevsimi ile birlikte güvenli yolculuklar için tedbirlerin alınma zamanı geldi. Tedbirlerden biri de kış lastiklerinin kullanımı. Tüm bölgelerde soğuk hava dalgasının yayılacağı ve kar yağışının artacağı duyurularının yapıldığı bugünlerde sürücülerin bu konuya azami özen göstermesi gerekiyor. Kış lastiği kullanımında yasal süreç 1 Aralık’ta başlıyor.

Lastikler +7/ Derecede değiştirilmeli

Dünyanın en çok tercih edilen lastik markalarından YOKOHAMA karlı, buzlu, ıslak yollardan kuru ve çok soğuk yollara kadar tüm zorlu sürüş koşulları için maksimum yol güvenliği sunmaya devam ediyor. YOKOHAMA’nın performans otomobilleri ve SUV’lar için geliştirdiği ve ADAC testinde en iyi iki lastikten birisi seçilen yeni W.drive V905 lastikleri güvenlik, konfor ve performans dengesini bir araya getirerek kış lastiği standartlarını zirveye taşıyor.

"Araç İçi Ses/Görüntü" kategorisinde CES 2016 İnovasyon Ödülünün sahibi

Bosch tarafından geliştirilen dokunsal geri bildirimli dokunmatik ekran, 10 Kasım 2015 tarihinde "Araç İçi Ses/Görüntü" kategorisinde "CES 2016 İnovasyon Ödülü" ile onurlandırıldı. Dokunmatik ekranın özel özelliği: dokunsal geri bildirim sayesinde kullanıcılar navigasyon, radyo veya akıllı telefon işlevleri gibi bilgi-eğlence uygulamalarını interaktif bir şekilde kullanabiliyor. Dokunmatik ekran üzerinde yer alan tuşlar gerçekçi buton hissi veriyor ve böylece kullanıcıların, uygulamaları kullanırken uygulamaya bakmalarına gerek olmadan klavye üzerinde istedikleri seçeneği bulması mümkün kılınıyor. 

Ford, Uluslararası Fotoğraf Yarışması kazananlarını ödüllendirdi

Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks'ın, Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, Logitrans Fuarı’nda ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren 6 eser ile sergileme ve satın almaya layık bulunan 25 eser, 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Ford
New Holland, sergilediği güçlü ve teknolojik tarım makineleri ile
 çiftçilerin hayatını kolaylaştıran çözümleriyle yine göz doldurdu.
Fuarı ve New Holland marka tarım, iş makineleri ve çözümlerini değerlendiren
 TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir; 
 “Tarım sektörünün gelişimine sunduğu yenilikçi tarım makine ve tarımsal çözümlere imzasını atan New Holland; verimli ve yüksek performanslı traktör ve çiftçilerimizin hayatını her anlamda kolaylaştıran teknolojisiyle;Adana Tarım Fuarı’nda da farkını ortaya koydu. 
Motosiklet severlerin tutkuyla bağlı olduğu Harley-Davidson, 28-29 Kasım tarihinde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’daki bayilerinde düzenleyeceği Open House Etkinliği ile Türkiye’deki Harley severlere 2016’ın yeni favorilerini tanıtacak. Etkinlikte, geniş performans aralığı ve seri boyunca yapılan stil iyileştirmeleri ile 2016 model serisinin öne çıkan üyeleri ilk kez kullanıcılarla buluşacak.

Yerli ‘Case IH JXB serisi’ beklentileri fazlasıyla karşılayacak

Case IH, 18-22 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenen 9. Adana Tarım Fuarı’nda çiftçileri ve ziyaretçileri sergilediği yeni ürünleriyle buluşturdu.
Fuarın ve tanıtımı yapılan Case IH marka traktörlerin bir değerlendirmesini yapan Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir; “Case IH markasıyla sunduğumuz makinelerde çiftçilerimizi hem en iyi teknik özelliklere

İzmir’de Dolu Dolu Haftasonu

Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nda 2015 sezonunun dördüncü yarışları, 18 sporcunun katılımı ile 21-22 Kasım tarihlerinde İzmir Park Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından İzmir Park Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışlarda; 21 Kasım Cumartesi TOSFED Pist Kupası, 22 Kasım Pazar günü ise Türkiye Pist Şampiyonası yarışları koşuldu.

Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu

2015 Yılı Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birinciliğini Simin Bıçakcıoğlu kazandı. Üst üste 4’üncü şampiyonluğunu kazanan Bıçakcıoğlu kariyerinde yeni bir ilke imza attı...
Türkiye Ralli Şampiyonası, yedinci ve son yarış olan 36. İstanbul Rallisi ile tamamlandı. İstanbul Park Oto Pazarı’nda gerçekleşen ve ralliseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarış kıyasıya

Honda’nın Yeni Şehir Macerası

 yeni hondaHonda Milano’daki EICMA Fuarı’nda tüm ürün gamının yanı sıra ikonik modeli CRF1000L Africa Twin’in dönüşü dâhil olmak üzere 2016 yılında tamamen yenilenen 6 yeni motosikletini ve yeni konsepti ‘Şehir Macerası’nı sergiliyor. Yeni Şehir Macerası konsept motosikleti, geleceği de göz önünde bulundurarak, iki tekerlek üstünde macera fikrinin eşsiz ve yeni bir yorumunu sunuyor.

Dardanel özel baharat ve dereotuyla marine edilen “somon marine” ve eşsiz...

Özel baharat ve dereotuyla marine edilen “somon marine” ve eşsiz füme tadıyla “somon füme”yi lezzet tutkunlarının beğenisine sunuyor. Sofranıza gurme bir dokunuş katacak, davetlerinizi zenginleştirecek iki yeni somon lezzeti şimdi raflarda sizleri bekliyor.

Otomobil paylaşımı geleceğin yeni pazarı

 VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi’nin ilk gününe geleceğin yeni pazarları ve sektörleri damga vurdu. Değişen yaşam koşullarına ve teknolojik yeniliklere bağlı olarak değişen ihtiyaçlar ve davranış eğilimleri ile önümüzdeki 50 yılın yeni pazarları arasında alt kollarıyla birlikte hava yolu taşımacılığından demir çeliğe, katılım bankacılığından enerji ve otomasyon sistemlerine kadar pek çok pazar ön plana çıkarken; yassı çelik üretimi, ortak otomobil kullanma sistemi, navigasyon, raylı sistemler, yeşil enerji üretimi ile

Otomotiv sekörünün kapıları açık,kapanmdan..

Otomotiv sektöründe kariyer hedefleyenlerin, sektörü yaşayarak deneyimleyeceği, kendi potansiyellerini ve TOFAŞ’ı keşfetme fırsatı yakalayacağı ‘Hack-Auto Management’ etkinlik ve kariyer kampına başvuru süreci başladı. Sektörde kendilerine yer edinmek isteyen adaylar için Hack-Auto Management’a başvuru süreci 29 Kasım’a kadar devam ediyor.

DÜNYANIN İLK HİBRİT SAATLERİ CASIO OCEANUS

Casio, dünyadaki 6 istasyondan gönderilen radyo dalgalarını ve GPS sinyallerini algılayarak zamanı ayarlamaya yarayan ilk komple metal hibrit zaman ölçümleme sistemini Oceanus OCW-G1000 modeline uyarladı. Kalite ve işlevselliği "Zarafet ve Teknoloji" konsepti ile sunan Oceanus OCW-G100, dünyanın neresine yolculuk ederseniz edin her zaman dakik kalmanızı sağlıyor. 

Yeni dört çeker Porsche’ler: 911 Carrera 4 ve 911 Targa 4

 4x4 lük Porsche..Dört çeker Porsche 911’ler 2016 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Geliştirilmiş dört çeker sayesinde dinamikler ve sürüş güvenliği artarken, yenilikçi turbo motorlar daha büyük güç üretip, daha az yakıt tüketiyor. Bunların yanı sıra, standart bir özellik

İkinci elde klasik tadında araçlar...

 ikinci el, biraz bakım kullan veya sat..İster masraf yapmadan yada biraz masrafla az bulunur, nadir araçlara sahip olmak mümkün.Sanayi sitelerini gezmekten başka ikinci el internet sitelerine bu konuda işinizi görebilir.Sahibinde.com'da 1962 model Chevrolet Corvair Greenberier, 1984 model Ford E-150 Club Wagon Chateu,  Dodge Ram 250 VIP,  1984 Dodge Movag, 1975 model Skoda 1202 ve 1984 model Ford Econovan...
Ford E 150  Club Wagon Chateu, klasik Amerikan tasarımına

Yeni Nesil Megane, İspanya'da üretime başlıyor

 yeniFransız Renault, 4.cü nesil Mégane modelini İspanya  Palencia fabrikasında üretmeye başlıyor..Renault İspanya'da;  Valladolid kentinde Captur, Twizy ve motor,
Palencia  kentinde Kadjar ve Yeni Megane ayrıca Sevilla'da vites kutuları imal ediyor..Renault- Nissan

OTOMOTİV DÜNYASININ GLADYATÖRLERİ ALTINCI KEZ ÖDÜLLENDİRİLECEK



Otomotiv sektörünün çatı kuruluşu Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından markaların ‘Satış’ ve ‘İletişim’ başarılarını ödüllendirmek için düzenlenen ODD Gladyatörleri altıncı yılında da heyecanlı ve güçlü bir rekabete sahne olacak. Toplam 19 dalda ödüllerin verileceği gecenin hazırlıklarına başlandı. İlk aşama olan halk oylaması web sitesi üzerinden 1 Ekim tarihinde başladı.  

Efsane takvimin fotoğraf çekimlerinin kamera arkası görüntüleri

 yeni fotoğrafları yayınlandıZanaatkarlıkla en sofistike teknolojiler dünyanın en ünlü takviminin setinde bir araya geldi. Her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi, bu yıl ünlü ABD’li Fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından hazırlandı. Bu yıl takvime, sadece güzellikleri ile değil kendi alanlarında başarılı çalışmaları ile öne çıkan ünlü Tenisçi Serena Williams, Japon Asıllı ABD’li sanatçı Yoko Ono, müzisyen Patti

Yeni Tourneo Connect dizel-otomatik

 yeni otomatik dizelFord Tourneo Connect, 1.6-litre TDCI ve manuel şanzıman opsiyonlarına ek olarak, yeni 1.5-litre TDCI dizel motor, Powershift otomatik şanzıman kombinasyonu ve Euro 6 emisyon değeriyle pazara sunuluyor. Modern görünüm ve titiz işçilik anlayışıyla tasarlanan Ford

Elektrikli Yolcu Minibüsü ilk kez görücüye çıktı.

Ankara’da gerçekleştirilen, Avrasya Güvenlik ve Trafik Fuarına katılan Emin Grup, 
daha önceki fuarlarında olduğu gibi yine yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Önceki fuarlarında olduğu gibi konut projelerinin yanı sıra, elektrikli otomobil ve motosikletlerini tanıtan Emin Grup, bir ilk daha gerçekleştirdi.

Casio’dan Infiniti Red Bull Racing Takımı İle İşbirliğine Özel Saat

Casio, Infiniti Red Bull Racing takımı ile olan işbirliğini taçlandırmak için hazırladığı Infiniti Red Bull Racing Limited Edition serisinin yeni premium saati EQB-500RBB modelini sunar.Infiniti Red Bull Racing takımının yarış arabalarındaki mor, mavi, sarı ve kırmızı renkler kullanılarak Formula OneTM yarış arabası görünümünün yansıtılmaya çalışıldığı saat çerçeve üzerindeki benzersiz iyon kaplaması ile dikkat çekiyor. 

RALLİDE SEZON FİNALİ İSTANBUL’DA

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezon finali 36.İstanbul Rallisi, kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Ford, Tüyap, İstanbul Ticaret Odası, TTOK, Fiat, Şişli Belediyesi, The Green Park Hotel, Sardunya Restaurant ve İPOP katkıları ile 14-15 Kasım tarihlerinde organize ediliyor. İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP)’un ev sahipliği yapacağı organizasyonun start, finiş, servis alanı ve ralli merkezi İPOP olurken, 14 Kasım Cumartesi akşamı geçilecek olan seyirci özel etabı da yine İstanbul Park sınırlarında gerçekleştirilecek.

Haydi Çocuklar! Toyota’nın “Hayalimdeki Araba” Resim Yarışması Sizleri Bekliyor



 Dünyanın 5 kıtasından binlerce çocuğun katılacağı Toyota “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması 2016’nın Türkiye ulusal yarışması başladı. Bu yıl 15 yaşın altındaki Türk çocuklarının beşinci kez katılacağı resim yarışması için başvurular 12 Şubat 2016 tarihine kadar sürecek. Türkiye’deki değerlendirmelerde 3 ayrı kategoride (7 yaş ve altı, 8-11 yaş arası, 12-15 yaş arası) ilk 3 dereceye giren resimlerin sahipleri birbirinden değerli ödüllerin yanında Japonya’da gerçekleşecek Uluslararası Yarışma’ya katılma

12.49 TL'ye arabanızdaki kötü kokuları yok edin

 Tüketicilerine her zaman ihtiyaç duydukları en işlevsel ve üstün performans sunan ev ve kişisel bakım ürünleri sunmayı hedefleyen P&G’nin, hava ferahlatıcı kategorisindeki lider markası Febreze, kötü kokuları yok ediyor, arabanızdakileri bile… 
Febreze CAR ile arabanızdaki kötü kokuları ortadan kaldırın ve rahat nefes alın. 

Offroad Sezon Finali Nefes Kesti

2015 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın final yarışı, İstanbul Offroad Kulübü tarafından 07-08 Kasım tarihlerinde Kemerburgaz Çitfealan parkurunda toplu start formatında gerçekleştirildi...2015 Türkiye Offroad Şampiyonası 6. ve son yarışı, 07-08 Kasım 2015 tarihlerinde kısa adı İSOFF olan İstanbul Offroad Kulübü tarafından İstanbul Kemerburgaz’da gerçekleştirildi.

‘Shell Eco-marathon Türkiye’ Shell ve TİM işbirliği

Shell Türkiye ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle, gençleri daha az yakıtla daha fazla yol kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Shell Eco-marathon Türkiye” yarışması için geri sayım başladı.

Suyla Çalışan Otomobil Olsa!

Suyla çalışan otomobil, önceki zamanlarda da ortaya çıkmıştı.Maliyet veya akaryakıt firmaları bu araçların gelişmesi, ve yaygınlaşması önündeki en ilginç ayrıntıdır!

DACIA 3,5 MİLYON ADET SATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ!

On bir yıl gibi kısa bir sürede Dacia, Avrupa’da ve Akdeniz bölgesinde 3,5 milyondan fazla müşterinin gönlünü fethetti. Satılan 3,5 milyonuncu Dacia İngiltere’den bir müşterinin satın aldığı Sandero Stepway oldu. Avrupa Satış & Pazarlama Başkan Yardımcısı Denis Le Vot otomobil anahtarlarını Londra’nın dışındaki Mill Lane’deki Dacia Yetkili Satıcısı’nda Jody Panov’a teslim etti. Denis Le Vot Türkiye’de Renault Mais A.Ş.’de Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Jody Panov’a Dacia markasını, anne ve babası Türkiye seyahatleri sırasında yollarda gördükleri Dacia

Toyota, Kitabını Yazdı

 Toyota yı okuyunToyota Maceraya Çağırıyor..
Binlerce yıllık tarihi, eşsiz doğal güzellikleri tanıtmanın yanında, hobi ve gezi tutkunlarını Türkiye’nin cennet köşeleriyle buluşturmayı amaçlayan “Toyota Hilux ile 44 Keşif Rotası” kitabı okuyucuyla buluştu. İstanbul’da 8 D&R mağazasında ve ayrıca Türkiye genelinde İnkılap ve

Twitter’in iki numarası Türkiye’de

Türk iş dünyası, MÜSİAD’ın bu yıl ilk kez hayata geçireceği VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi’nde sürdürülebilir iş ve ekonomi projeksiyonuyla yeni bir rota çizmeye hazırlanıyor. “Sektörler Geleceğini Arıyor” hedefinden hareketle geliştirilen ve “Gelecekle İş Yapmak” mottosuyla sektör liderlerini ağırlayacak olan zirve, 18-19 Kasım 2015 tarihlerinde WOW Hotel Yeşilköy’de gerçekleşecek. Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell da zirveye katılmak üzere Türkiye’ye gelecek. Crowell, “Gelecekte Yeni Sektörler” oturumunda ‘Twitter: Olasılıkların Platformu’ konusuyla panelist olacak.

Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, yatırımlarını Kuzey Afrika’da sürdürüyor.

Ford’un ağır ticari araç üretim ve mühendislik merkezi Ford Otosan, Fas’ta açılışını gerçekleştirdiği yeni Scama Ford Trucks tesisleri ile yapılanmasını daha da güçlendiriyor. Brezilya’dan Çin’e Ford Otosan mühendisliği damgası vuran Ford Otosan, büyük hızla devam ettiği Türkiye bayi yapılanmasını Ortadoğu’nun ardından Kuzey Afrika’ya da taşıyor.

Online Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?


Çağımızın önemli bir günlük yaşam gereklerinden olan trafik sigortası, hızlı yaşayan ve yoğun çalışan kişiler için büyük bir külfet haline geliyor. İş yoğunluğunun arasında bir de trafik sigortası ile uğraşmak, araç sahipleri tarafından hem yorucu hem de sıkıcı bir iş olarak değerlendiriliyor. Bu durumu görüp, internetin önemini de gösteren www.trafik123.com online trafik sigortası nasıl yapılır, nasıl bir dert olmaktan 
çıkar diye soranlara cevap veriyor.

Nissan'dan Zaman Makinesi!

 Nissan Geleceğe dönüyorGeleceğe Dönüş Filmi'ndeki gelecek dönüş
  tarihi geçtiğimiz günlerde tekrar hatırlandı! 
DMC (Delorean Motor Company) markalı
 zamanda yolculuğu sağlayan otomobilin  
yeni versiyonuna Nissan'ın Facebook 
Sayfası'nda rastladık.Ne kadar gerçekçi, 
teknik özellikleri  nedir bilmiyoruz.Ancak çok
 teknolojik bir otomobil görünümünde olduğu kesin.

TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI’NIN SON ETABI NEFES KESECEK

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yedinci ve son ayağı olan 36. İstanbul Rallisi bu yıl 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. İstanbul Park Oto Pazarı(İPOP)’un ev sahipliği yapacağı organizasyon, ekiplerin kıyasıya birincilik mücadelelerine sahne olacak. 
Son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu ise kariyerinde bir ilke imza atmak için mücadele edecek...

TOSFED Kupası’nda Büyük Çekişme

TOSFED Pist Kupası’nda sezonun üçüncü yarışı 07 Kasım Cumartesi günü İzmir Park pistindeydi. 10 sporcunun 3 ayrı kategoride mücadele ettiği organizasyonda İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü adrenalin dolu bir hafta sonuna ev sahipliği yaptı.

2016 UEFA AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI’NA KIA’DAN DESTEK

Dünya otomotiv pazarının en hızlı büyüyen markaları arasında yer alan KIA, spor alanında yaptığı sponsorluklarla dikkat çekiyor. Özellikle futbolun dünya çapında en büyük destekçilerinden biri olan KIA, UEFA’nın Resmi Partneri olarak 2016’da Fransa’da düzenlenecek UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da yerini alacak.

DÜNYANIN EN PAHALI KAMYONUNDA TÜRK İMZASI

 en pahallı kamyonMalezya Sultanı İbrahim İsmail’e özel olarak yapılan, dünyanın en pahalı kamyonunun diferansiyel kovanı 
Ege Endüstri imzası taşıyor. Avustralya'da tasarlanan ve yaklaşık 1 milyon USD değerindeki Mack marka çekici “şimdiye kadar yapılan en lüks kamyon” olma özelliğine sahip.

Yeni Aston Martin DB9 GT Bond Edition Türkiye de

 yeni bond otomobiliYarım yüzyılı aşkın süredir devam eden Aston Martin - James Bond birlikteliğine, kutlama niteliğinde özel olarak tasarlanan Aston Martin DB9 GT Bond Edition modeli; dünya piyasalarıyla aynı zamanda İstanbul Yeniköy’de açılan Aston Martin Türkiye showroomunda satışa sunuldu.
Beyazperdenin en beğenilen film serilerinden biri olan James

Yeni Mitsubishi Outlander Türkiye’de

 yeni SUV satışa başladıMitsubishi Motors’un 66. Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıttığı Yeni Outlander Türkiye pazarında yerini aldı. Tamamen yenilenen dinamik ve agresif ön tasarımı ve gelişmiş yol performansını yepyeni bir iç donanımla sunan Yeni Mitsubishi Outlander, SUV pazarına iddialı girecek.

Ücretsiz olarak verilen eğitimler ile trafikte bilinçli gençler

 sürüş akademisiFord'un dünya çapında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi’nin Türkiye ayağı yoğun ilgi gördü. İstanbul'da 5-7 Kasım tarihleri arasında Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı liderliğinde ücretsiz olarak verilen eğitimler kapsamında 300’ün üzerinde genç sürücü, sürüş kabiliyetlerini geliştirip, trafik güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırdılar.

Rolls-Royce Wraith – Inspired by Music; Müzik tutkusundan ilham alan efsanevi deneyim

 RR yeni sesRock&Roll’un doğduğu günden bu yana müzik dünyasındaki efsanevi isimlerin yaşamlarının bir parçası olan Rolls-Royce Motor Cars, müzik tutkunlarından ilham alarak Wraith – Inspired by Music’i yarattı. Rolls-Royce’un Bespoke programıyla sayesinde özel olarak tasarlanan ilk ‘Wraith – Inspired by Music’ aracı geçtiğimiz hafta alıcısıyla buluştu.

Michelin’in yeni performans lastiği, Pilot Sport EV’den ilham aldı

Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, FIA (Uluslararası Otomotiv Federasyonu) tarafından desteklenen Formula E’nin 2018-2019 sezonu şampiyonasındaki tek lastik tedarikçisi oldu.
Yüzyılı aşkın deneyimiyle en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, enerji tasarrufu ve yüksek performans sağlayan Michelin Pilot Sport EV lastikleri

Pist Heyecanı İzmir’de Devam Ediyor

TOSFED Pist Kupası ve Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak yarışları 07-08 Kasım tarihlerinde İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından İzmir Park Yarış Pisti'nde düzenlenecek.
07 Kasım Cumartesi sabahı TOSFED Pist Kupası 3. Ayak Yarışı idari ve teknik kontrol ile başlayacak, brifing, antrenman ve sıralama turları ile devam edecek. Saat 14:00’de

3D yazıcı ile maliyetler azaldı

 yerli 3dKullanımı hızla yaygınlaşan 3D yazıcılar parça üretiminde devrim yapmaya devam ediyor. 3D yazıcıların başta savunma ve sanayi olmak üzere pek çok sahada parça üretmek amacıyla kullanılmasıyla birlikte, üretim yapan firmalar her geçen gün yeni bir başarıya imza atıyor.
İstanbul’da oto yedek parçası üreten bir firma, EMESYS firmasının 3D4E markası çatısı altında ürettiği 3 boyutlu

LASSA V1’DE FİNAL HEYECANI KÖRFEZ’DE

Lassa V1 2015 sezonunun final yarışı 8 Kasım Pazar günü İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleşecek. Can Tolon galibiyet için avantajlı ancak Yağız Avcı ve Burak Çukurova ile mücadelenin çok çetin geçmesi bekleniyor.VOLKICAR’ın 2011 senesinde başladığı V1 Challenge macerasında 5 sene geride kaldı. 6 yarış üzerinden organize edilen 2015 sezonu sportif olarak çok heyecanlı bir sezon oldu. Can Tolon’u zorlayan tecrübeli

“Konu Hayata Bağlanmaksa Biz Varız”

“Konu Hayata Bağlanmaksa Biz Varız” diyen Kosifler ailesi ve Kosifler Oto çalışanları Kızılay’a kan bağışları ile bu yıl da destek verdiler!Türkiye İstatistik kurumu verilerine göre 2009 – 2014 yılları arasında 7 Milyon 91 Bin 473 trafik kazası gerçekleşti. Gerçekleşen trafik kazalarında 23 Bin 163 kişi yaşamını yitirirken 1 Milyon 478 Bin 917 kişi de yaralandı. Trafik kazaları sonucu oluşan kan ihtiyacına dikkat çekmek ve kan

Honda’nın iki yeni modeline EuroNCAP’ten 5 yıldız

 yeni honda 5 yıldızlıHonda, teknoloji yatırımlarının meyvelerini güvenlik alanında da toplamaya devam ediyor. Honda’nın yeni küçük sınıf modeli Jazz ve yeni crossover modeli HR-V, Ocak ayında yeni değerlendirme kriterleri açıklanan EuroNCAP çarpışma testlerinden en yüksek not olan 5 Yıldız aldılar. Her iki modelde de City Brake Active System - Şehir İçi Aktif Fren Sistemi standart olarak sunuluyor.

‘Mercedes me’ TomTom, uygulamasında haritaları güçlendiriyor

TomTom (TOM2) navigasyon hizmetlerinin artık Daimler tarafından tanıtılan Mercedes me app uygulamasında da kullanılabileceğini duyurdu.
‘Mercedes me’ uygulaması, TomTom rotalama teknolojisi tarafından desteklenen uzaktan durum, bakım yönetimi ve trafik gecikmelerinde son durum gibi bir dizi “Mercedes connect me” hizmeti sunuyor.

Offroad Finalinde Toplu Start Heyecanı

2015 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın altıncı yarışı, İstanbul Offroad Kulübü İSOFF tarafından 07-08 Kasım tarihlerinde İstanbul Kemerburgaz’da düzenleniyor. Aynı zamanda İsoff Challenge 3.ayağının da yapılacağı haftasonunda izleyiciler 2 gün boyunca adrenaline doyacak…

Şampiyon Mercedes AMG Petronas’tan sezonun 10’uncu dublesi

Formula 1’de sezonun on yedinci yarışı olan Meksika Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas, pilotu Nico Rosberg ile ilk sırada yer alarak, Lewis Hamilton ile de ikinciliği elde etti. Mercedes AMG Petronas bu sonuçla sezondaki onuncu dublesine imza attı. Formula 1’de 2015 sezonununun markalar şampiyonluğunu Rusya’da garantileyen Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton ile de ABD’de pilotlar şampiyonluğunu ilan etmişti.

Pirelli Takvimi Galasının İki Davetiyesi Milano’daki Bir Lamborghini İçinde…

Tüm dünyanın her yıl merakla beklediği ve efsane haline gelen Pirelli Takvimi’nin 43.’sünün Londra’daki galasının iki davetiyesi, Milano caddelerindeki bir Lamborghini Aventador Pirelli Edition’ın içinde saklı.Her yıl farklı ve sıra dışı fotoğrafçıların görev aldığı ve birbirinden orjinal komposizyonların buluştuğu Pirelli Takvimi’nin Gala Gecesi 30 Kasım’da Londra’da düzenlenecek. Ve Pirelli, Annie Leibovitz’in fotoğrafladığı 2016 Pirelli Takvimi’nin Roundhouse’da düzenlenecek bu Gala Yemeği’ne iki talihli gönderiyor.

En Ekonomik Seat ibiza

 ekonomik otomobil 1 litre motora sahipSEAT Ibiza şimdi çok daha ekonomik!
SEAT’ın başarılı model ailesi Ibiza’nın makyajlı kasası, yeni verimli motorları, geliştirilmiş konfor öğeleri ve kişiselleştirme paketleriyle donatılarak Ağustos ayında satışa sunulmuştu. Kasım ayı itibarıyla Ibiza’nın 1.0 lt’lik EcoTSI 110 hp DSG versiyonu da SEAT Yetkili Satıcılarında yerini alıyor.

Yeni Porsche 911 Carrera

 Yeni otomobil Türkiye dePorsche’nin efsane modelleri arasında yer alan ve dünyanın en çok satan spor otomobilleri arasında bulunan 911 Carrera, yeni nesliyle bu öncülüğünü daha da ileri taşımayı hedefliyor.Yenilikçi turbo motorları, performans ve konforu olağanüstü bir uyumla birleştiren geliştirilmiş şasisi, yeni eğlence ve iletişim sistemi Yeni

KIŞ LASTİĞİ İÇİN KAR YAĞMASINI BEKLEMEYİN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UBAK)’nın 2012 yılında yürürlüğe aldığı, yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara, kış lastiği kullanma zorunluluğu getiren uygulama 01 Aralık tarihinde tekrar başlıyor. Mevsim koşullarına uygun lastik kullanımının can ve yol güvenliği açısından büyük önem taşıdığını hatırlatan Türk Pirelli Ticaret Direktörü Livio Magni, “Özellikle hava sıcaklığının +7 derecenin altına düşmesi durumunda, kış lastiklerinin kullanılması gerekiyor. Kış lastikleri ıslak, karlı ve

Bu Blogda Ara