İETT’den Yılbaşında Ek Sefer

İETT, İstanbulluların 31 Aralık yılbaşı gecesinde evlerine güvenle ulaşması için şehrin merkezi noktalarına ek seferler ve ring hatlar koydu.
İETT, yılbaşında İstanbulluların huzurlu ve güvenli bir şekilde evlerine ulaşması için İstanbul`un merkezi noktalarına metrobüs dâhil ek seferler koyarak 9 hatta 386 ek seferle hizmet verecek. İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen 12 hattın ve metrobüsün seferleri ise aralıksız olarak sabaha kadar devam edecek. Ayrıca geceBebek - Taksim arası 6 araç ring sefer yapacak. Bunun yanı sıra vatandaşlar ulaşımla ilgili yardım taleplerini ALO 153 hattını arayarak yapabilecek.

Ford'tan sıradışı bir test teklifi!

Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi Ford Otosan, "Direksiyonda Ben Varım" uygulaması ile test sürüşlerinde yepyeni bir dönem başlattı. Ford bayilerine zaman ve lokasyon sebebiyle test sürüşü için gelemeyen müşterilere kolaylık sağlayan proje büyük ilgi gördü. Ford’un özel olarak eğitim verdiği “Marka Elçileri” tarafından yürütülen uygulamada, ilk 3 ayda 6.500 kişi, 150.000 kilometrelik test sürüşü yaparak, Ford Mondeo ve Ford Focus teknolojilerini yakından tanıdı.

Goodyear, ORD Lastikleri İle “The Odyssey” Dakar 2016’ya Hazır!

 del rooy uçuyor2012 yılında Dakar’da yapılan yarışları kazanan De Rooy takımı, dünyanın en zorlu yarışı “The Odyssey” için Goodyear ORD (off-the-road) kamyon lastiklerini seçti. Takım, Goodyear’ın 375/90R22.5 ebadındaki ORD lastiklerini, 2016 yılında Dakar’da düzenlenecek “The Odyssey” yarışlarında kullanacak. Arabaların,

Yeni BMC 415 sahnede

İzmirli BMC, en yeni aracını satışa sundu; BMC 415.
Bayilerde ve internet aleminde yerini aldı.2015 model Euro 5 standartlarına uygun şekilde önceki model gibi Cummins motora sahip. Ancak daha modern ve daha geniş. Tabii ki Japon tasarımı ve Çin işbirliğiyle ortaya çıktığı belli.BMC, araçlarını yenilemeye çalışırken yeni  işbirlikleriyle maliyeti düşürüp, eskisinden daha iyi araçlar üretmek istiyor.


 Yeni BMC modern ve ekonomik

Araba ilanları kategorisindeki lider oyuncu Arabam.com, el değiştirdi..

Türkiye’nin lider online platformu iLab Holding, seri ilanlar alanındaki stratejik satın alımlarına, araba ilanları kategorisindeki lider oyuncu Arabam.com’u ekledi.
Arabam.com yatırımı ile birlikte araba seri ilanları alanına güçlü bir giriş yapan iLab Holding, online seri ilan kategorisinde önemli bir iş tecrübesine sahip. iLab Holding halihazırda portföyünde Türkiye’nin lider iş ilanları portalı Kariyer.net ve önde gelen emlak ilanları girişimi Emlakjet.com'u bulunduruyor.

MODA DÜNYASINDA BÜYÜK BULUŞMA: TOYOTA AURIS & TRENDYOL

 auris butikToyota, 10 milyonu aşkın müşteri ile moda sektöründe en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol.com ile Auris modelinin ön planda yer aldığı bir işbirliğine imza attı. Modaya yön veren seçkin markalar, ünlü tasarımcıların tasarımları, tekstil, aksesuar, ev tekstil ürünleri gibi birçok kategoride ürünler sunan Trendyol.com sitesinde “Milla by Trendyol & Auris”

İkinci el otomobil pazarında 2015 yılının ilk 10 ayında yüzde 15,1’lik büyüme gerçekleşti.

2. el otomobil pazarında 2015 yılının ilk on ayı, TÜİK verilerine göre bir 
önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 15,1büyüdü. 2014’ün ilk on ayında gerçekleşen 3.106.992 adetlik satış, 2015 yılının aynı döneminde 
469.400 adet artarak 3.576.462 olarak gerçekleşti.

Bu lastiklerle % 50 tasarruf!

Dayanıklılığı ile bilinen, eskise bile ‘diş açma’ ve ‘RECAMIC kaplama’ yöntemleri ile ömrünü birçok kez yenileyebilen Michelin Ağır vasıta lastikleri, ulaştırma ve taşımacılık maliyetlerinde önemli avantaj sağlıyor. Diş açma yöntemiyle % 25, kaplama ile %90 oranında daha fazla kilometre ömrü sunan Michelin lastikleri, bu özelliği sayesinde kullanım ömrünü iki kat artırıyor.

Dünyanın en büyük bağımsız servis organizasyonlarından biri olan Bosch Car Service’den araç sahiplerine ipuçları:

7 Adımda Aracınızı Kışa Hazırlayın
Aracınız kış aylarında yaz aylarından daha fazla risk altındadır ve daha çok zorlanır. Bu nedenle aracınızın mevsimsel koşullardan etkilenmemesi için kış gelmeden mutlaka bakımını yaptırmalısınız. Dünyanın en büyük bağımsız servis organizasyonlarından biri olan Bosch Car Service, ileride çıkacak ek masrafları önlemeniz, daha az yakıt tüketimi sağlamanız ve yüksek performansla aracınızı güven içerisinde kullanmanız için dikkat edilecek bakım ipuçlarını paylaşıyor.
  • Adım: Güvenliğiniz İçin Fren Sistemi Bakımınızı Yaptırın
  • Adım: Lastiklerinizi ihmal etmeyin
  • Adım: Antifriz kullanın
  • Adım: Akünüzü kontrol edin
  • Adım : Buji bakımınızı yaptırın
  • Adım : Görüş açısı için aydınlatma ve cam sileceklerine dikkat

Karsan, Yunanistan'a otobüs sattı

Karsan, Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Güneydoğu’sunda Ege Denizi üzerinde yer alan 22 bin kişinin yaşadığı Syros Adası’na 2 adet ATAK teslim etti. Syros Adası Belediyesi’nin düzenlediği ihale kapsamında Karsan markalı ATAK otobüslerinin teslimatı 16 Aralık 2015, Çarşamba günü gerçekleşti. Adanın aynı zamanda başkenti olan Ermoupoli şehir merkezinde kentiçi ulaşımı yapan mevcut araç filosuna 8

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi'ni 4 boyutlu (4DX) reklam filmiyle tanıtılıyor..

 sıradışı bir tanıımMercedes-Benz Türk’ün, yeni Mercedes-Benz A-Serisi için özel hazırladığı proje kapsamında, sinema izleyicileri 4 boyutlu reklam filmini deneyimliyor. Türkiye’de bir markanın iletişiminde ilk defa kullanılan bu yöntem ile Mercedes-Benz Türk sektördeki öncülüğünü, iletişim alanına da taşıyor.

Renault, o alanda da faaliyette olacak

Formula 1’de yaklaşık 40 yıllık deneyimi bulunan ve 12 kez üreticiler şampiyonluğunu elde eden Renault,  kendi takımıyla birlikte 2016 sezonunda Formula 1’e dönecek...
 renault pistte
Lotus ile imzalanan niyet mektubu Eylül ayında duyurduktan sonra Renault ekipleri Formula 1’e dönme olasılığını değerlendirmeye devam etti. 2016 yılından itibaren mali açıdan sağlam bir şekilde kendi takımı ile rekabet etme konusunda özel önem gösterildi.

Dünyanın ilk ve tek akıllısı!

 dünyanın en iyi devriyesi!Dünyanın ilk ve tek akıllı devriyesini tasarlayarak adını tüm dünyada duyuran ekin Technology, 7 – 9 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve trafik teknolojileri ve ekipmanları alanında dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan Gulf Traffic Dubai Fuarı’nda katılımcıların ilgi odağı haline geldi.

Ulaşımda maliyetler yüzde 70 azalabilir

Deloitte’un raporuna göre, geleceğin otomotiv ve ulaşım sektörü, araçları kimin kullandığına ve araç sahipliğine bağlı olarak şekillenecek. Sürücüsüz ve paylaşılan araçlarla yapılan birim ulaşım maliyeti, sürücülü ve bireysel sahipliğe dayalı araçlarla yapılan ulaşım maliyetine oranla neredeyse %70 daha az olacak.

Subaru, 2016 Top Safety Pick +” Ödülünü Aldı

Subaru’nun farklı segmentlerde yer alan modelleriAmerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yapılan  güvenlik ve çarpışma testlerini başarı ile geçerek “2016 Top Safety Pick +” ödülüne layık görüldü.
2016 model “Eyesight” sürücü destek teknolojisine sahip Legacy, Outback, Forester, Crosstrek (Subaru XV) ve WRX modelleri beş çarpışma testinden en yüksek not olan “İyi” ve ön çarpışma önleme testinde ise en üst sıralama olan

O marka, 2015 yılında da sektör ortalamasının üzerinde büyüdü

Türkiye’nin potansiyeli yükselmeye devam ediyor...
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2015 yılında izlediği başarılı performansla sektörün üzerinde büyüme kaydetti. Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, 2014 yılına kıyasla sektörün büyüme ivmesi yakaladığını, Michelin Türkiye’nin ise sektör ortalamasın da üzerinde büyüyerek bu yıl örnek bir iş çıkarttığını söyledi.

Teknorot, Atak Taşıt ile DENİZLİ’DE

Teknorot ve Atak Taşıt, bu yıl yaptığı altı seminerin sonuncusunu 16 Aralık Çarşamba günü Denizli’ de gerçekleştirdi. Aralık ayındaki Afyon ve Erzurum seminerlerinden sonra, Denizli’ de 580 sanayi ustası ile buluştu. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Oto Tamircileri ve Tornacılar başkanı Süleyman Akşit de seminere katılanlar arasındaydı. Program; seminer, sonrasında hediye çekilişi ve

Elektrikli Otomobil Teknolojisi Yeni Değil

 dünyanın ilk elektrikli otomobiliDüşük maliyetli şarj ile yüzlerce kilometre yol gidebilen elektrik araçlara ilgi son yıllarda artmaya başladı.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok ihtiyaç duyulduğu günümüzde birçok otomobil üreticisi benzin, motorin ve LPG ile çalışan araçlara alternatif olarak elektrikli otomobiller ile ilgili Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

2015'in en heyecanlı anları

2015 Dünya Rallikros Şampiyonası'nın en güzel görüntülerini 3 dakikaya sığdırmışlar.2015'te İstanbulPark'tanda sahneler yer aldı..
Kısa bir dünya turuna buyrun...

JudeLaw Yeni LexusRX’in Reklam Yıldızı Oldu

 Lexus ten yeni reklamHollywood’un ünlü aktörü ve yapımcısı JudeLaw, Lexus’un “The Life RX” isimli reklam kampanyası için kamera karşısına geçti. JudeLaw’unbaş rolde yer aldığı kampanyada RX’in heyecan verici ve hızlı yaşam tarzına olan uyumunun altı çiziliyor.
Ünlü aktör JudeLaw ile yapılan bu eşsiz işbirliği, RX’in lüks

Mercedes-Benz Türk Transist 2015 Fuarı’nda

Mercedes-Benz Türk, 17 - 19 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Transist 2015 Fuarı’na Tourismo 15 RHD ve Intouro otobüs modelleri ile katılıyor. Şirket, şehiriçi ulaşım sektörünün yanında olduğunu göstermek ve bu sektöre yönelik araç ve hizmetlerinin detaylı tanıtımını yapabilmek için ‘Transist 2015 Fuarı’nda yer aldı.

2015’te En Çok Aradığımız Otomobil Marka ve Modelleri Hangileri?

Sunduğu yerel hizmetler ile Türkiye’deki İnternet kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Yandex, ülkemizde 2015’in başından bu yana en çok aranan otomobil markalarını ve modellerini araştırdı. Yapılan analizde yıl boyunca en çok aranan otomobil markaları sırasıyla Ford, Renault ve Fiat olurken, en çok aranan modeller ise Ford Focus, Toyota Corolla ve Honda Civic oldu.

Formula E Yarışları’nın yeni sponsoru belli oldu

Visa Europe, FIA Formula E resmi ödeme hizmetleri sponsorluğunu 2018 yılına kadar uzattığını duyurdu. Dünyanın ilk elektrikli araç yarışı olan FIA Formula E Şampiyonası, 2015-2016 yarış sezonunda 3 kıtada 10 şehirde gerçekleşecek. İkinci sezonu 24 Ekim 2015’te Pekin’de başlayan Formula E, 2-3 Temmuz 2016 tarihlerinde Londra’da sona erecek.

Yeni Megane seçenekleri;1.2 Tce 130bg / 1.6 16V 115bg/1.5dCi 90&110bg / 1.5dCi 110bg EDC / 1.5 110bg EDC / 1.6dCi 130bg

 Yeni Megane daha teknolojik Renault'nun Türkiye'de de ilgi gören  yeni modeli Megane, sahneye çıkıyor..Yeni Renault Megane, hem dinamik ve özenli bir tasarıma hem de üst segmentten aldığı yenilikçi teknolojilere sahip. Yeni Megane yüksek performansa sahip ve sunduğu motor

BFGoodrich 4X4 lastikleri, her türlü zorluğa meydan okuyor

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin tarafından üretilen BFGoodrich lastikleri, hem şehiriçi hem off-road kullanımlarda her türlü yol koşulunda sürücülere mükemmelleştirilmiş sürüş keyfi sunuyor. Arazi lastikleri kategorisinin efsanesi BFGoodrich’in yeni BFGoodrich All Terrain KO2 ve BFGoodrich Urban Terrain lastikleri, sürücülere daha fazla dayanıklılık, performans ve yüksek kilometre ömrünü bir arada sunuyor.

HER BİN KİŞİYE DÜŞEN OTOMOBİL SAYISINDA ANKARA BİRİNCİ

Türkiye’de 1000 kişiye düşen otomobil sayısında Ankara başı çekiyor. Ankara’da trafiğe kayıtlı 1 milyon 204 bin 108 otomobil bulunurken, her 1000 Ankaralı’dan234’ü otomobil sahibi. İstanbul, her 1000 kişiye düşen 169 adet otomobilile kendine 6’ncı sırada yer bulurken, Hakkari son sırada bulunuyor. Hakkari’de trafiğe kayıtlı otomobil sayısı 2 bin 79 olarak belirlenirken her 1000 kişinin sadece 8’i otomobil sahibi. 

Bomonti’de yepyeni bir yaşama çok az kaldı… Bu çok özel yatırım fırsatını kaçırmayın!

155 apart daireli The House Residence ve 51 odalı The House Hotel, 2016 yaz döneminde Bomonti’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. 
Yenigün İnşaat yatırımı, The House Collection markası ve FYP’nin dizayn, marka ve konsept planlaması ile Bomonti’de hayat bulan The House Residence’da ince işler hızlı bir şekilde devam ediyor. Özel dizayn tasarımları ile hazırlanan örnek daireler, bugünden The House Residence tasarım anlayışını ve Bomonti’deki yaşamı keşfetmeniz için sizi bekliyor…

2016 Dark Custom Modelleri Türkiye’de Tanıtıldı!

Dünyanın efsanevi motosiklet ve motosiklet aksesuarları markası Harley-Davidson,İstanbul bayilerinde gerçekleştirdiği Open House Türkiye etkinliği ile motosiklet tutkunlarını Harley ruhunu yansıtan yeni modelleriyle tanıştırdı.
Etkinlikte motosikletseverler Harley-Davidson’ın tarihinin en güçlü cruiser serisi olan Dark Custom modellerine eklenen ve bu harekete öncülük eden Iron 883™ ve Forty-Eight® gibi pek çok yeni modeli de ilk kez inceleme fırsatı buldu.

Honda’nın Africa Twin efsanesine Türkiye’de olağanüstü ilgi

Yolda veya arazide kıtaları aşmaya hazır güçlü motoru ve dinamik şasisiyle gerçek maceralar için ‘istediğin yere git’ konseptiyle tasarlanan CRF1000L Africa Twin, Türkiye’de beklenenin ötesinde ilgi görüyor. Çok yönlü kullanım özelliği ve çığır açan teknolojik yenilikleriyle Türk motosikletseverler tarafından beğenilen Africa Twin için 2016 Nisan ayına sıra yazılmaya başlandı.

Zorlu Şartlar için Toyota Hilux Seçildi

 4x4 ler Toyota danEmniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanlığı karlı ve zorlu yol koşullarına sahip bölgelerde kullanılmak üzere tercihini Yeni Toyota Hilux’tan yana kullandı. 50 adet Toyota Hilux 4x4 Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. “Durdurulamaz” kimliği ile bilinen, her türlü doğa ve yol şartlarının üstesinden başarıyla gelen Toyota Hilux’lar Trafik Polis aracı olarak kullanılacak. Üstün off-road

Yeni Ford 1848T Yakında; 480 Beygir

Otosan Ford'un  yeni yerli motoru480 beygirlik yeni motor gün sayıyor.Ford Otosan'ın geliştirdiği yerli motor, geçtiğimiz hafta İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan İnovasyon Haftası'nda sergilendi.Yeni Ford Cargo 1848 T'nin kalbi % 100 Ford Otosan Mühendisliğiyle geliştirilmiş.
Ford Ecotorq serisinin güncel en güçlü motoru; 
 Euro 5 normlarına uygun, 6 silindir, 10.3 litre hacimli 

V2 CHALLENGE' DA İKİNCİ YARIŞ TELKENAR’IN, LİDER HALA KAYALAR

 V2, VolkicarYerli yarış otomobili VOLKICAR’la düzenlenen, Türkiye’nin amatörlere yönelik en başarılı yarışı V2 Challenge’ ın ikinci raundu Körfez Pisti’nde gerçekleşti. 17 yaşındaki genç yetenek Onat Telkenar yarışı birinci bitirdi. İkinci Berk Durak, üçüncü ise Can Altınok oldu.

TOSFED'DE YENİ BAŞKAN SERKAN YAZICI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun Olağanüstü Genel Kurulu 181 delegenin katılımı ile 5 Aralık 2015 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi.
Serkan Yazıcı ve Ümit Ülkü’nün başkan adayı olarak katıldıkları Olağanüstü Genel Kurul sonunda Serkan Yazıcı oy çoğunluğu ile TOSFED Başkanlığı görevine seçildi.

Motor sporlarına yeni başlayanlar için: Porsche Cayman GT4 Clubsport

Porsche Motorsport’un Cayman GT4’ü temel alarak geliştirdiği Cayman GT4 Clubsport, Los Angeles Motor Show’da dünyaya tanıtıldı.
Yasal olarak yolda kullanıma uygun olmayan yeni model, başarılı yol modeli Cayman GT4 spor otomobili esas alınarak geliştirildi. Motor sporlarına yeni başlayanlara hitap eden bu yarışçının kaputunun altında, 385 hp’lik ortadan konumlandırılmış bir motor yer alıyor: Tıpkı yarışlara uygun seri üretimi yapılan kardeş modeli gibi,

Açık hava bisikleti ElliptiGO ile egzersiz

 yeni ve havalıEliptik açık hava bisikleti ElliptiGO ile egzersiz 
yapmanın en eğlenceli ve etkili yolunu keşfedin.
ElliptiGO, koşmanın ve pedal çevirmenin en faydalı yönlerini eğlenceli ve etkili şekilde buluşturan bir açık hava bisikleti. Bu yenilikçi konsept diğer konvensiyonel bisikletlerden oldukça farklı. Pedal çevirme eliptik ve kullanıcının ayakta durması gerekiyor.

USTA RALLİCİ SİMİN BIÇAKCIOĞLU HACETTEPELİ GENÇLERLE BULUŞTU

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 4’üncü kez üst üste birincilik kazanan Simin Bıçakcıoğlu, ilham veren başarı hikayesini paylaşmaya devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Bıçakcıoğlu zorlu etaplar ve rakiplere rağmen birincilik kürsüsüne üst üste 4’üncü kez çıkış hikayesini anlattı ve otomobil sporlarına ilgisi olan gençlere tavsiyelerde bulundu.

Rallikrosta Kıran Kırana Mücadele

2015 TOSFED Rallikros Kupası’nda sezonun son 2 yarışı, 29 Kasım günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) ve Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi rallikros parkurunda düzenlendi. 3 ayrı kategoride İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla ve Kuzey Kıbrıs’tan toplam 12 sporcunun mücadele ettiği TOSFED Rallikros Kupası 3. ve 4. yarışı kıyasıya çekişmelere sahne oldu.

V2 CHALLENGE' DA YILDIRIM KAZANDI, KAYALAR LİDER

 V2 başladı Yerli yarış otomobili VOLKICAR’la düzenlenen, Türkiye’nin amatörlere yönelik en başarılı yarışı V2 Challenge, Körfez Pisti’nde başladı. 17 pilotun start aldığı yarışı Ali Yıldırım kazandı. İkinci Serhan Kayalar, üçüncü ise Aydıncan Ataberk oldu. Dördüncü ise genç yetenek Burakcan Çelik idi. Ancak Ali Yıldırım daha önce V1 Challenge’da yarıştığı için amatörlere yönelik

Kış bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin

Sıcaklıkların büyük ölçüde düşmeye başladığı şu günlerde, araçların kış bakımlarına dikkat etmek gerekiyor.Kışın motor yağı seviyesinin düzenli aralıklarla gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyenExxonMobil Otomotiv Satışlar Uzmanı Aydın Güney, otomobil motorlarının en fazla kar, buz ve aşırı soğukların yaşandığı kış aylarında

Zorunlu trafik sigortasındaki artış vatandaşları zora sokuyor

 Her gün milyonlarca aracın trafikte olduğu Türkiye'de araç sürücülerinin hem kendilerini hem de karşı tarafı güvence altına almaları noktasında önemli bir işlevi olan zorunlu trafik sigortasındaki yeni uygulamalar gündemden düşmüyor.
Zorunlu trafik sigortasında 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlayan yeni dönem,

Yeni Mercedes-Benz Dinlenme Noktası

Mercedes-Benz Türk, “Kamyon Şoförleri Dinlenme Noktası” projesini Pamukova’dan sonra Adana Pozantı’da sürdürüyor. Adana Ankara yolu üzerinde, Adana’ya 5 kilometre mesafede, İpekyolu Dinlenme Tesisleri bünyesinde bulunan bu özel alanın açılışına kamyon şoförleri ile birlikte Mercedes-Benz Türk yöneticileri katıldılar.
Türkiye’de yıllardır kamyon üretimi yapan Mercedes-Benz Türk, kamyon şoförlerine verdiği

Bu Blogda Ara