Aracınız yağışlı havalara hazır mı?

Dünya araç bakım devi Euromaster, sürücüleri yağışlı havalarda “sürüş güvenliği” konusunda uyarıyor..Kış ve bahar aylarında artan yağışlar, ıslak zemin ve görüş mesafesinin azalması sebebiyle trafikte birçok riski de beraberinde getiriyor. Euromaster’ın araç bakımı ve lastik konusunda uzmanları tarafından yapılan açıklamada, ıslak zeminde etkin fren mesafesi için lastiklerin, net görüş için ise sileceklerin trafiğe çıkmadan önce mutlaka kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

GÜVENLİ YOL TUTUŞ İÇİN LASTİK BAKIMI

Aracın yol ile tek temas noktası olan lastikler, düşük basınç değerinde ve yasal diş derinliği sınırı olan 1,6 milimetrenin altında kullanıldığında, ıslak zeminde fren mesafesi oldukça artarken, yol tutuşu azalıyor. Bu da sürüş güvenliğini büyük ölçüde riske atıyor.
Lastik basıncının araç üreticisinin tavsiye ettiği basınç değerlerinde olmasının sürüş güvenliği yanında, ekonomik açıdan da faydalarının olduğunu belirten Euromaster uzmanları, doğru basınç değeri sayesinde yakıt tüketiminin azaldığını, lastiğin kilometre performansının da arttığını vurguladı.

GÖRÜŞ AÇISININ ÖNEMİ

Yağışlı havalarda görüş mesafesinin olmazsa olmazı olan silecekler ise, ne kadar kaliteli olursa olsun zamanla yıpranıp, işlevini yerine getiremez hale gelebiliyor. Araç camlarının ve sileceklerin uygun malzemelerle temizlenmesinin silecek ömrünü uzatmaya yardımcı olacağını belirten Euromaster uzmanları, düzenli kontroller ve uzman tavsiyeler için tüm sürücüleri servis noktalarına davet ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara