2016/2017 sezonunda Scuderia Ferrari ile NGK Spark Plug yeniden ekip olarak start çizgisine gelecek.

 Ferrari NGKFormula 1’in en köklü takımlarından Scuderia Ferrari ile dünyanın lider buji üreticisi NGK Spark Plug,  yeni yarış sezonunun çetin rekabetine göğüs germek üzere 21. kez birlikte start çizgisinde yer alacak. Bu ortaklığın yenilendiği, daha Şubat ayında Ferrari’nin yeni yarış arabasının resmî tanıtımı kapsamında duyurulmuştu.
NGK Spark Plug ve motor sporları, özellikle de Formula 1, ayrılmaz bir ikilidir. Ateşleme ve sensörler konusunda uzmanlaşmış şirket, sadece bu en yüksek düzeydeki yarış serisinde 300’den fazla birinciliğe katkıda bulundu, sürücüler ve takımlar klasmanında olmak üzere toplam 32 şampiyonluk yaşadı. Bu başarıların büyük bir kısmı, yirmi seneden fazla bir süredir devam eden bir ortaklığa ait: NGK Spark Plug ile Ferrari, Formula 1’de ilk defa 1996 sezonunda beraberce mücadele etti. O günden bu yana ekip, altı sürücü şampiyonluğu ve sekiz takım şampiyonluğu kazandı. 2016/2017 sezonunda Scuderia Ferrari ile NGK Spark Plug yeniden ekip olarak start çizgisine gelecek.
NGK,SF16-H yarış otomobili için tek buji tedarikçisi konumundadır. İki şirketin uzun yıllara dayanan ortaklığın bir göstergesi olarak, aracın her iki tarafında büyük birer NGK logosu yer alacak. Scuderia Ferrari ile NGK Spark Plug şirketlerinin ayrıca duyurduğu gibi aralarındaki anlaşma 2020 yılına kadar uzatıldı. İçinde bulunduğumuz on yılın sonuna kadar İtalyan yarış ekibi tamamen NGK’nın yüksek performanslı bujilerine güvenecek. Bunun sebebi de NGK’nın, “cavallino rampante”, yani şaha kalkan at logosunu taşıyan yarış otomobillerinin yüksek taleplerini yerine getiren bujiler geliştirmek için gerekli olan tecrübeye ve uzman teknik bilgiye sahip olması. Nitekim şaha kalkan atın kendisi de üstün performansı ve teknolojik gelişimin son noktasını simgeliyor.

“Bunca zamandır ekibin bir parçası olmak ve birlikte bu kadar çok başarıya imza atmamız, bizim için bir gurur kaynağıdır”, diyen Spark Plug Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı Damien Germès, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın en zorlu müsabakasında hem en üstün performansı hem de en yüksek güvenilirliği
garantileyen bujiler geliştirmek üzere Ferrari mühendisleriyle yakın işbirliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Sebastian Vettel ve Kimi Räikkönen’i tekrar pistte görmek için sabırsızlanıyoruz!”

NGK hakkında: NGK, bujilerin, kızdırma bujilerinin ve lambda sensörlerinin dünya çapında lider tedarikçisidir. Dünyanın dört bir yanında fabrikaları ve satış temsilcilikleri bulunan şirket, 13 bin çalışanıyla yılda yakl. 2,7 milyar Avro ciro elde etmektedir. Tüm
kıtalarda yerleşik olan NGK’nın 43 bağlı ortaklığı, 24 üretim tesisi ve beş teknoloji merkezi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara