AKO Markaları; Petlas, Starmax ve AKO Jant

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO) markalarından Petlas, Starmax ve AKO Jant, Türkiye ticari araç, otobüs ve tedarik sanayi sektörleri liderlerinin katıldığı Comvex İstanbul Fuarı’nda sektörün ihtiyaçlarına cevap veren ürünleri ile öne çıkıyor. 21-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında TÜYAP İstanbul’da düzenlenen Fuarda AKO’nun lokomotif markası Petlas’ın, özellikle ticari araç sektörünün önemli sorunlarına çözüm sunan
dayanıklılık, yakıt tasarrufu sağlama gibi özelliklere sahip ürünleri dikkat çekiyor.
Ticari araç sektöründeki yeni ürün ve teknolojiler sunulduğu COMVEX İstanbul Fuarı’nda, AKO, 10’uncu salon 1008 Nolu stant da Petlas, Starmax ve AKO Jant markaları ile yer alıyor. Fuarda Petlas, Starmaxx ve AKO Jant markalarının kamyon, treyler, otobüs ve yol dışı araçlar için özel üretilen lastik ve ürünleri sergileniyor.
Ticari araç segmentinin önemli buluşma platformlarından biri olan Comvex İstanbul’da yerli ziyaretçilerin yanı sıra 30’a yakın ülkeden gelen yabancı ziyaretçi Türkiye pazarındaki ürünler hakkında detaylı bilgi edinebiliyor. Fuar, yolcu taşımacılığında kullanılan araçlar, ağır ticari araçlar, hafif ticari araçlar, üst yapı karoser ve treyler imalatı, araç motor parçaları, haberleşme sistemleri, motor yakıt ve yağları, koruyucu yağlar, akümülatörler, lastik ve jantlar, servis ekipmanları, yedek parça ve araç aksesuarları segmentlerinden oluşuyor.
PETLAS’IN HER İHTİYACA CEVAP VEREN ÜRÜNLERİ
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) iş birliği ile gerçekleştirilen Fuarı değerlendiren Petlas yetkilileri, COMVEX İstanbul’da görücüye çıkan ürünlerinin sektörde öne çıkan özellikleri ile iyi bilindiğini vurgularken, fuarda bu ürünlerin potansiyel kullanıcılar tarafından yakından incelenme fırsatı sunulduğunu kaydettiler. Türkiye’nin ilk ve tek yerli markası Petlas’ın COMVEX İstanbul’da sergilenen ürünleri öne çıkan ürünleri hakkında da bilgi veren yetkililer şu bilgileri verdi:
“Kamyonlar için üretilen treyler lastiği Petlas NH100, asfalt zeminde mükemmel tutunma, düzensiz aşınma direnci ve düşük yakıt tüketimi sunar. Karma servis (On/Off Road) kullanımı için geliştirilmiş tüm akslarda kullanılabilir bir lastik olan Petlas SC 700, yolda ve yol dışında uzun ömür, hasar direnci ve yüksek yol tutuş sağlar.
Çekiş aksı kullanımı için tasarlanmış, karma servis (On/Off road) lastiği Petlas RC 700ise yolda ve şantiyelerde yüksek kilometre performansı, hasar direnci ve maksimum çekiş sağlamak için geliştirilmiştir.
Otobüslerde tüm akslarda kullanım için uygun olan Petlas SH 100, asfalt zeminde dengeli sürüş, mükemmel konfor, üstün tutunma ve manevra kabiliyeti sunar. Özel sırt karışımı ve sağlam gövde yapısı ile uzun ömür ve yakıt tasarrufu sağlayan SH 100, üstün dayanımlı karkas yapısıyla defalarca kaplamaya uygundur.
Çekiş aksı kullanımı için tasarlanmış, yol dışı (Off road) lastiğid Petlas RM 905, özellikle şantiye ve lastiği zorlayan her türlü arazi şartlarında uzun ömür, hasar direnci ve en üstün çekişi sağlamak için geliştirilmiştir. Yol dışında ve şantiyede her pozisyonda ( tüm akslarda) kullanılabilir.
Treyler için üretilen Petlas NZ 305, üzerinde M+S ibaresi bulunan bir dört mevsim lastiğidir. Karlı ve ıslak zeminde dengeli sürüş, üstün yol tutuş ve uzun ömür sunar.
Sık dur kalklar için özel geliştirilmiş Petlas RUW550, sırt karışımı, bir birine bağlanarak kuvvetlendirilmiş bloklar ile şehir içi kullanımda üstün performans ve uzun ömür sağlar.
Çeker akslar için blok desen yapısı ile Petlas RH 100 ise sayısız tutunma unsuru oluşturarak asfalt üzerinde her hava koşulunda üstün çekiş gücüne sahiptir. Özel sırt karışımı, sağlam gövde yapısı ile uzun ömür ve mükemmel tutunma sunan RH100, üstün dayanımlı karkas yapısıyla defalarca kaplamaya uygundur.”


AKO HAKKINDA:
1955 yıllarında ticari hayatına başlayan Abdulkadir Özcan, 1970 yılında Abdulkadir Özcan AŞ’yi kurdu. Şirket, 1970 yılında hurda lastik satışını bırakarak, sektörün artan gereksinimi doğrultusunda yeni lastik satışına başladı. 1990’lı yıllarda ithalata başlayan şirket, dünyanın ileri gelen markalarının ülkemize getirilmesini sağlayarak; bu markaların tek temsilcisi olarak sektörde yerini aldı. 1993 yılında 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanda soğuk kaplama yapmaya başlayan şirket; 1995 yılında Türkiye’de ilk defa iş makinelerinin lastiklerine de soğuk kaplama uygulamasına geçti. 2012 yılından itibaren Contra markası ile kendi sırt kaplamasını uygulamaya başladı. 2005 yılı Nisan ayında, Türkiye’nin 1976 yılında kurulmuş tek yerli sermayeli lastik firması olan Petlas’ı aldı. Böylece, perakendeci ve toptancı kimliğine sanayici kimliğini de katan Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO) bugün dünyanın 100’den fazla ülkesinde ülkemizi temsil ediyor.
1990’lı yıllarda ithalatla tanışan ve dünyanın ileri gelen markalarını Türkiye’ye getirerek, lastik sektörü içerisinde, dünya çapındaki markaların ülkedeki tek temsilcisi olan AKO, bugün hala Türkiye temsilciliğini sadece AKO’nun yaptığı Maxxis, Toyo, Falken, Dunlop, Sumitomo, Cooper Tires, Starfire Tires, Aeolus, Ohtsu Tires ve Apollo gibi markalarla yola devam ediyor. AKO, Japon Sumitomo Rubber Industries ile 2012 yılında imzaladığı ortaklık anlaşması çerçevesinde; 516 milyon dolarlık yatırım hacmine ve her iki ülke için büyük öneme sahip, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan fabrikada 2015 yılında üretime başladı. Fabrikada Falken ve Dunlop markalarının günlük 30 bin adet lastik üretiminin yapılması ve 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeye sahip ilk ve tek lastik üreticisi olan AKO, 2013 yılında AKO Jant fabrikasını kurdu. 2014 yılında da AKO ve Turbo marka akülerini yurt dışında özel olarak ürettirmeye başladı. AKO ve Turbo marka akülerin yerli üretimleri ise AKO bünyesinde kurulan akü üretim tesislerinde 2016 yılı içerisinde üretilmeye başlayacak.
AKO bünyesindeki Türkiye’nin en büyük lastik üreticisi olan Petlas ile 2016 yılı itibarı ile ‘Milli Takımlar Resmi Lastik Tedarikçisi’ oldu. Kurulduğu günden bu yana sürekli gelişimi ilke edinen AKO; grup çalışanı 3 bine yakın profesyonel kadrosu ile sektör deneyimini, bilgi birikimini, yeni teknoloji ve yatırımlarla birleştirerek hızla büyümeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara