NASA’nın Jet Tahrik Laboratuvarında yapılan gezegen araştırmaları Red Hat OpenStack platformundan güç alıyor

Red Hat, gezegen keşif araştırmalarının ardındaki teknolojiyi sağlayan şirket olarak, OpenStack özel bulut ile uçuş projelerini vearaştırma verilerini işleyen laboratuvarın sunucu ve depolama kapasitesini maksimum düzeye çıkarmasına yardımcı oluyor.
Dünyanın lider açık kaynak çözüm sağlayıcısı Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), Jet Tahrik Laboratuvarı’nın (JPL) Red Hat OpenStack Platformu üzerinde özel bulut kurarak
kurum içindeki donanımları yenileyip güçlendirdiğini ve veri merkezlerine harcanan zaman ve kaynaklarda büyük ölçüde tasarruf edilmesini sağladığını duyurdu. NASA’nın güneş sistemindeki robotlu keşiflere yönelik ana merkezi JPL, Red Hat’in OpenStack ve Linux teknolojisini kullanarak kurum içindeki depolama ve sunucu kapasitesini modernleştirdi. JPL böylece, depo ve sunucularına, yüzlerce (uzay mekiği) araştırma mühendisi ve bilim insanını destekleyecek bir güç kazandırdı.

NASA’ya bağlı JPL, uzay araştırmaları konusunda, Amerika’nın ilk uydusunu yaratmaktan güneş sistemindeki tüm gezegenlere uzay aracı göndermeye ve Mars’a yapılan dört seferin dördünü de gerçekleştirmeye kadar pek çok başarıya imza atmış bir laboratuvar. Bugün uçuş projelerinden gönderilen ve sefer verileri üzerinde çalışan araştırmacılardan gelen taleplerin işlenmesini içeren bu araştırma misyonları, gitgide daha artan bir ölçüde bulut bilişim yeteneklerini temel alıyor. Genelde JPL altyapısının büyük bölümü, kurum içindeki sunucu donanımının içinde barındırılıyordu.

JPL mühendisleri kurum içinde,  araştırmalarda çalışan bilim insanları ve mühendisler için geniş ve esnek bulut bilgi işlem kapasitesi içeren bir OpenStack kurdu. Kurum içinde olması gereken kritik bilgi işlem faaliyetlerinin, daha etkin bir özel bulut mimarisine taşınması planlanıyor.
  
Red Hat OpenStack platformuna geçiş, JPL’ye kurumsal ölçekte bilgi işlem kapasitesi kazandırarak araştırmacıların kendi özel bulutlarından faydalanmalarını ve gerektiğinde Amazon Web Hizmetleri (AWS) gibi harici bulut kaynaklarını kullanmalarını mümkün kılıyor. Red Hat’in uzun süredir OpenStack Foundation’da bulunmasından gelen tecrübesi ve özel platform projelerinde yukarıya doğru yaptığı kaynak katkısı, onu, JPL için son derece uygun bir çözüm ortağı yapıyor.

Red Hat OpenStack Genel Müdürü Radhesh Balakrishnan, “NASA’ya bağlı çalışan JPL, teknoloji destekli inovasyonların öncüsüdür ve bu laboratuvarın keşif araştırmalarında gereken bilgi işlem kapasitesinin Red Hat OpenStack platformuyla sağlanıyor olması bize büyük bir heyecan veriyor. Bu, Red Hat OpenStack Platformu üzerine kurulmuş tamamen açık bir bulut altyapısının güvenilirliğinin, erişilebilirliğinin ve ölçeklenebilirliğinin net bir göstergesidir. NASA laboratuvarının planlı büyümesini karşılayabilmesi için gereken çevik altyapıyı karşılıyor ve veri merkezi ayakizini azaltıyor olmamız bizler için büyük bir gurur kaynağı” diyor.

Red Hat, gerek OpenStack topluluğunda yukarı yönlü yaptığı katkılar gerekse de kurumsal müşterilere prodüksiyona hazır OpenStack platformu sağlamasıyla sektörde OpenStack lideri olarak konumlanıyor. Son derece ölçeklenebilir, prodüksiyona hazır IaaS (Hizmet olarak Altyapı) çözümü olan Red Hat OpenStack Platform, sayıları gitgide artan küresel şirketler tarafından tercih edilen bir açık kaynak bulut platformu olarak dikkat çekiyor. Red Hat Enterprise Linux ile ortak mühendislik çalışması olan ve Red Hat’in destek yaşam döngüsü ile desteklenmiş olan Red Hat OpenStack, bulut uygulamaları için açık bir temel kazandırıyor.


Red Hat hakkında
Dünyanın lider Linux sağlayıcısı ve açık kaynak yazılım ürünleri şirketi Red Hat, güvenilir ve yüksek performanslı bulut, Linux, ara katman, depolama ve sanallaştırma teknolojileri için topluluktan güç alan bir yaklaşımı benimser. Aynı zamanda Red Hat ödüllü destek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunar. İşletmeler, iş ortakları ve açık kaynak toplulukları arasında bağlantı sağlayan global bir ağ merkezi olarak Red Hat, kaynakları büyüme sağlayacak şekilde konumlandıran yenilikçi teknolojiler oluşturmaya ve müşterileri geleceğin BT dünyasına hazırlamaya yardımcı olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara