Son dört yılın kadın pilotlar birincisi, emin adımlarla gidiyor

 bayanlar birincisiBOSSEK tarafından 23-24 Temmuz tarihlerinde 41’incisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi, otomobil sporları tutkunlarının yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Yeşil Bursa Rallisi’ni Sınıf N’de 3’üncü olarak tamamlayan son dört yılın kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu Türkiye Ralli Şampiyonası için önemli bir avantaj sağladı.

Son dört yılın Türkiye Ralli Şampiyonası kadın pilotlar birincisi Simin Bıçakcıoğlu, 23-24 Temmuz tarihlerinde BOSSEK tarafından 41’incisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi’ni Sınıf N’de 3’üncü olarak tamamladı. Ralli severlerin yakından takip ettiği Yeşil Bursa Rallisi heyecan dolu dakikalara sahne oldu.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda CPM Yazılım ve Palamut Group ana sponsorluğunda Klass Magazin, A&S Transport katkılarıyla Neo Motorspor adına, Mitsubishi EVO IX ile Serkan Okan co-pilotluğunda yarışan Bıçakcıoğlu, “Ülkece yaşadığımız hain darbe kalkışmasının etkilerini yavaş yavaş atlamaya çalıştığımız bugünlerde tüm pilotlar için mental olarak Bursa Rallisi’ne hazırlanmak oldukça zordu. Ancak milletçe ayağa kalkıp hayata devam etmenin demokrasimize gölge düşürmeye çalışanlara en büyük cevap olacağını biliyorduk. Toplumun her kesimini derinden etkileyen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kaybettiğimiz tüm sivil, asker ve polis vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifa ve tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

Simin Bıçakcıoğlu hakkında
21 Kasım 1989 doğumlu olan Simin Bıçakcıoğlu, Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden başarı ile mezun oldu. Bugüne kadar okçuluk, binicilik ve voleybol gibi birçok spor dalı ile ilgilenen Bıçakcıoğlu, otomobil sporları kariyerine 18 yaşında Safari Motorsports’tan aldığı eğitim ile başladı ve 2008-2009 sezonlarında pist yarışlarına katıldı. 2010 sezonunda rallikros ve tırmanma yarışlarına katılarak tecrübesini arttıran Simin Bıçakcıoğlu, 2011 sezonunda Neo Motorspor adına Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarıştı. 2012 sezonunda Pegasus Racing adına Afşin Baydar co-pilotluğunda Fiat Punto S1600 ile yarışan başarılı pilot, Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliklerini ilan etti...

Türkiye'deki eğitim programları haricinde İtalya'da Vittorio Caneva Rally School, Norveç'te John Haugland Winter Rally School'a giden Bıçakcıoğlu, 2012, 2013, 2014 ve 2015 sezonlarında da Neo Motorspor adına yarışarak 4 kez üst üste Kadın Pilotlar Birinciliği'ni elde etti. Simin Bıçakcıoğlu 2016 sezonunda Türkiye Şampiyonası haricinde, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın bazı yarışlarına katılmayı hedefliyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği(KAGİDER) üyeliği de bulunan Simin Bıçakcıoğlu aktif yarış kariyerinin haricinde kurduğu lojistik firmasında halen üst düzey yöneticilik görevine devam etmektedir. Ayrıca yakın zamanda da Avon’un 20 yıldır yürüttüğü Meme Kanseri İle Mücadele Projesi’inin de gönüllü elçilerinden biri olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara