Toyota, yeni nesil Prius ile “sıfır emisyon” hedefine doğru adım adım ilerliyor.

 sıfır emisyon Roma Üniversitesi tarafından farklı yaş ve farklı hibrit sürüş deneyimleri olan 20 sürücüyle bir araştırma gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan sürücüler günün farklı saatlerinde belirlenmiş bir güzergah üzerindeki 37 kilometrelik mesafede yolculuk yaparak Toyota Prius’un verimliliğini ortaya koydular. Araştırma sonuçlarına göre
2,200 km’den fazla kat edilen mesafede, yolculuk süresinin yüzde 73,2’si ve gidilen mesafenin yüzde 62,5’i “sıfır emisyon” ile gerçekleşti.
Açıklanan verilere, aracın hareket etmediği ve motorun otomatik olarak durdurulduğu süreler de dahil edildi. Bu mesafede gereken enerjinin yüzde 45’i de Prius’un elektrikli motoru tarafından üretildi. Enerji üretimindeki gücün üçte biri ise üretken fren sistemi tarafından sağlandı.

Dördüncü nesil Yeni Prius, yoğun iş yolculuklarında çalışma kabiliyeti ile ilgili yapılan akademik testte elektrik gücü ve sıfır egzoz emisyonu sayesinde üstün sonuçlar verdi. Roma Üniversitesi'ndeki ekibin yaptığı araştırmanın sonuçları, Toyota'nın en ünlü hibrit modelinin verimliliğini ne kadar artırdığını doğruladı.
Gürültü, kirlilik ve hava kalitesinin son derece önemli olduğu bazı şehir içi bölgelerde ise sonuçlar çok daha başarılıydı. Güzergahın bu bölümlerinde Prius, yolculuk süresinin yüzde 79,4'ünde ve güzergahtaki mesafenin yüzde 76,3'ünde sıfır emisyon üretti.
Toyota'nın en yeni Hybrid Synergy Drive motor ve şanzıman sistemleri ile gerçekleşen bu performans için araç gücünün yaklaşık yüzde 45'ini elektrik motorundan aldı. Ayrıca elektrik gücü üretiminin yüzde 34,3'ü de üretken fren sistemi tarafından gerçekleştirildi. Böylece test araçlarının lastiklerini döndürmek için kullanılan elektrik gücünün üçte birinden fazlası yalnızca frenleyerek veya yavaşlayarak üretilmiş oldu.

Toyota Motor Italy tarafından yaptırılan araştırmada, 35 yaş altı ve üstü erkek ve kadınlardan oluşan 20 sürücülü bir ekip çalıştı. Daha önce hibrit araç kullanan ve kullanmayanların oranı da yarı yarıyaydı. Tüm katılımcılar günün üç farklı saatinde (sabah, öğleden sonra ve akşam) 17 inç jantlı standart bir Prius Style ile Roma içinde 37 km'lik yolu gidip döndüler.

Toyota'nın gelişmekte olan hibrit teknolojisindeki liderliği sayesinde, bugüne kadar dünyanın en çok satan hibrit otomobili olan Yeni Prius, önceki nesilleri ile karşılaştırıldığında, bugüne kadar görülmemiş bir emisyon ve yakıt tüketimi performansı artışı elde etti. Prius'un başarıları, verimliliğinin daha da etkileyici olmasıyla sınırlı değil. İlk seri üretim modelin piyasaya sürülmesinden 18 yıl sonra, günümüzde üretilen Yeni Prius sezgisel, sessiz ve tepki kabiliyeti yüksek bir şekilde kapsamlı bir "iyi sürüş deneyimi" sunacak şekilde tasarlandı ve geliştirildi.

Gelişmiş tarzı ve gerçekten tatmin edici yol tutuşu ile ilk kez Toyota New Global Architecture tabanlı platform tarafından desteklenen Prius, 21. yüzyılda bir hibrit aracın neler sunacağı konusunda kalıcı, güvenilir kalite geçmişi ile standartları tekrar belirliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara