Kenan Sofuoğlu, Beşinci Kez Dünyanın En İyisi

 dünya şampiyonu Türk Yarışçı
Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun 11’inci yarışı olan İspanya’nın Jerez pistinde birinci oldu ve kariyerinin beşinci Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti. Pilotlar sıralamasındaki en yakın rakibi Randy Krummacher’in düşmesi sonucu yarış içinde şampiyonluğunu ilan eden Sofuoğlu puanını
196’ya yükseltti ve sezonun bitimine bir yarış kala 63 puan farkla beşinci kez Dünya Supersport Şampiyonası’nın en iyisi oldu.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 11. yarışını birinci sırada tamamladı ve 2007, 2010, 2012 ve 2015’in ardından kariyerinin beşinci dünya şampiyonluğunu kazandı. 4.423 metre uzunluğundaki Jerez pistinde Kawasaki Pucetti takımı sürücüsü Kenan Sofuoğlu, dördüncü turda en yakın rakibi Randy Krummacher’in düşmesi sonucu şampiyonluğunu yarış bitmeden ilan etti. Bu sonuçla 25 puanın sahibi olan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda puanını 196 puanla. 1.757 saniye farkla bitirdiği yarış Sofuoğlu’nun kariyerindeki kazandığı 38. yarış oldu. Sofuoğlu’nun ardından Finlandiyalı Niki Tuuli ikinci olurken, podyumun son sırasında Kyle Smith yer aldı. Genel klasmanda 192 puanla ilk sırada bulunan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu’nu takım arkadaşı Randy Krummenacher 129 puanda kaldı. Üçüncü sıradaki Jules Cluzel’in ise 126 puanı bulunuyor.

Oğlu Mahir ile kutladı
Milli sporcu Sofuoğlu, şampiyonluğu ilk olarak oğlu Mahir’le kutladı. Yarışın bitimiyle oğlunun yanına koşan Sofuoğlu, yarış bitimiyle oğlu Mahir Sofuoğlu’na sarılarak beşinci şampiyonluğunun sevincini yaşadı.

Beşinci Kez Dünyanın En İyisi
Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010, 2012 ve 2015’in ardından 2016’ta da Dünya Supersport Şampiyonası’nda zirveye çıkarak kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu. Sofuoğlu’nun beşinci şampiyonluğunu ilan ettiği Dünya Supersport Şampiyonası’nda bu sezon 11 yarış geride kalırken, Kenan Sofuoğlu bu sezon altı kez kürsünün en üstünde yer aldı. Avustralya’daki ilk yarışta şanssız şekilde lastiği patladığı için yarış dışı kalan Sofuoğlu, Tayland’da ise ikinci sırayı elde etti. İspanya’da zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, Hollanda’da ise üçüncülüğün sahibi oldu. İtalya’da damalı bayrağı ilk sırada gören Kenan Sofuoğlu, Malezya’da ise altıncı sırada yer almıştı. Kenan Sofuoğlu, İngiltere, İtalya’ve Almanya’da üst üste üç zafer almıştı. Sofuoğlu geçtiğimiz hafta Fransa’da ise yarış dışı kalmış ve şampiyonluğunu İspanya’ya bırakmıştı.

Dünya Supersport Şampiyonası’nın 12. ve son yarışı 30 Ekim 2016 tarihinde Katar’da gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara