Mercedes AMG Petronas hat-trick yaptı, Lewis Hamilton 50. kez kazandı,

 muhteşem başarıFormula 1 ABD Grand Prix’ini Mercedes AMG Petronas’ın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. Nico Rosberg’in ikinci olmasıyla Mercedes AMG Petronas da ABD’de üst üste üçüncü yılda da duble yapmış oldu. Kariyerindeki 50. yarış zaferini kazanan Hamilton, bu sezonki 7. birinciliğine uzanırken, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyona lideri takım arkadaşı Rosberg’le arasındaki farkı 26’ya indirdi.

Formula 1’de 2016 sezonunun 18. yarışı ABD Grand Prix’ini Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton kazandı. Yarışa ilk cepten başlayan Britanyalı pilot, baştan sonra üstün olduğu yarışta damalı bayrağında altından geçen ilk isim oldu. Hamilton böylece, kariyerinin 50., bu sezonki 7. ve Amerika’da üst üste 3. yarış zaferine erişti. Hamilton’un takım arkadaşı Nico Rosberg ise ikinci olarak Mercedes AMG Petronas’ın duble yapmasını sağladı.

Amerika Pisti’nde yarışı tamamen kontrol eden Lewis Hamilton, puanını 305’e yükselterek pilotlar sıralamasında şampiyonluk hedefini taze tuttu. Lider Rosberg ise ikinci olarak sezonun bitimine 3 yarış kala Hamilton’la arasındaki farkın 26’ya düşmesine engel olamadı. Markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas ise puanını 636’ya yükseltti.

Formula 1’de sezonun 19. yarışı Meksika Birleşik Devletleri Grand Prix’i 30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek. Hermanos Rodriguez Pisti’nde geçen sene gerçekleştirilen yarışta Nico Rosberg birinci, Lewis Hamilton’ın ise ikinci sırayı elde etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara