Michelin Challenge Design, “Le Mans 2030: Kazanmak için Tasarla” Yarışması’ndan Türkiye’ye ödül

 tasarım ödülüDünya lastik sektörü devi Michelin, Automobile Club de l’Ouest işbirliğiyle düzenlediği Michelin Challenge Design, “Le Mans 2030: Kazanmak için Tasarla” Yarışması’nın kazananlarını açıkladı. Dünyanın dört bir tarafından birbirinden yetenekli tasarımcıların katıldığı yarışmada, Türkiye’den Emre Yazıcı, mansiyon ödülüne layık görüldü.
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Automobile Club de l’Ouest işbirliğiyle düzenlediği Michelin Challenge Design, “Le Mans 2030: Kazanmak için Tasarla” Yarışması’nın kazananlarını açıkladı. 80 ülkeyi temsilen 1600’den fazla tasarımcının bireysel veya takım olarak katıldığı yarışmada 3 kazanan, 7 finalist ve 10 mansiyon ödülü sahibi duyuruldu. Türkiye’den Emre Yazıcı, AppleOne isimli uzaktan sürülebilen araç tasarımıyla mansiyon ödülünün sahibi oldu.
Dünyanın önde gelen otomotiv tasarımcıları ve sektör uzmanlarından oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucu “Infiniti Le Mans 2030” adlı tasarımıyla Tao Ni, Wuhu birinci olurken, Daniel Bacelar Pereira ‘’Bentley 9 Plus Michelin Battery Slick” adlı tasarımıyla ikinci, Kurt Scanlan ise Cierzo C1” adlı tasarımıyla üçüncü oldu. Dereceye giren isimler, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’na (NAIAS) katılmaya hak kazandı.
Michelin Challenge Design, “Le Mans 2030: Kazanmak için Tasarla” Yarışması’nda bu yıl, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Portekiz ve Rusya kazanan veya finalist çıkartmayı başaran ülkelerden oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara