Assan, BMC'den sonra Karasu'ya fabrika kuracak ikinci firma

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından Assan Alüminyum, Turquality programına dahil olmaya hak kazandı. Yassı alüminyum sektöründe yıllık 280 bin ton kurulu kapasitesi ile Türkiye’nin açık ara lider kuruluşu Assan Alüminyum, Turquality başvuru ve denetim sürecini başarı ile tamamlayarak uluslararası arenada da global marka gücünü arttırmayı hedefliyor.

İlk motosiklet markalarından Indian, artık Türkiye'de

 İndian Türkiye deAmerika’nın ilk motosiklet markası Indian; Midsize, Cruiser, Bagger ve Touring kategorilerinde 7 modelini Eurasia Moto Bike Expo’da motosiklet tutkunlarının beğenisine sundu. İlk modeli 1901’de üretilen Indian, dünyada üretilen ilk 3 motosiklet markasından biri olma özelliğine sahip. Türkiye’ye Uniteks Motor tarafından getirilen 114 yıllık markanın tüm modelleri 28 Şubat’a kadar sergilenmeye devam edecek.

Anlas Dünya’da Bir İlki Gerçekleştirdi

İlk kez İtalya’daki Eicma fuarında görücüye çıkan dünyanın ilk enduro kış lastiği Winter Grip Plus ‘ın Türkiye lansmanı Moto Bike Expo Fuar’ında yapıldı. Dünya’da beğeni kazanan ve hemen talep gören Winter Grip Plus ile Türkiye adına duyduğumuz gururu sizlerle paylaşmak istiyoruz
TÜRK MARKASI ANLAS, DÜNYANIN İLK ENDURO MOTOSİKLET KIŞ LASTİĞİNİ ÜRETTİ

MOTOSİKLETİNİ SEVENLERİN TERCİHİ

MOTUL, MOTO BIKE EXPO’DA ŞOV YAPTI
Dünya’nın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Motul, 25-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Moto Bike Expo’ya katıldı. Motosiklet kullanıcılarına yönelik yılın en önemli etkinliklerinden olan Moto Bike Expo’ya gelen ziyaretçileri Motul’un pit stop etkinliği karşıladı.

Cenevre’de ‘Konsept’ Şov! Mitsubishi'den..

Konsept eX, Yeni L200, Yeni ASX, Yeni Outlander ve Yeni Outlander PHEV’nin başrol oyuncusu olarak sahne alacağı Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, Mitsubishi Motors maceracı ruhunu ortaya koyacak.
Bu yılın 2. yarısında Türkiye’de satışa çıkacak olan makyajlı Mitsubishi Space Star’ın da sergileneceği Cenevre Otomobil Fuarı’nda Mitsubishi Motors, elektrikli araçlar üzerine olan Ar-Ge çalışmalarının 50.

2016 MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL AÇIKLANDI

IMG Fashion, Sonbahar/Kış 2016 defilelerinin gerçekleşeceği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un tarihlerini resmi olarak açıkladı. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 14-19 Mart 2016 tarihleri arasında, Zorlu Center Meydan Katı Park Alanı’nda gerçekleşecek.

Alman otobüsçünün de tercihi TEMSA



 Temsa satışları sürüyorTEMSA, yurtiçi otobüs pazarındaki başarısını yurtdışındada devam ettiriyor. TEMSA, Avrupa’da taşımacılık sektöründe hizmet veren tecrübeli firmalardan9’una 14 araçlık teslimat gerçekleştirdi.
TEMSA’nın Almanya ofisi tarafından gerçekleştirilen satışlarda araçları TEMSA Almanya Genel Müdürü Umut Kamay teslim etti. Araçları alan firmalar arasında 6

Motosiklet Fuarında bir Ducati veya KTM kazanabilirsiniz!

 KTM ve DucatiMotosiklet, bisiklet kulüplerinin ve derneklerinin de yer aldığı Motosiklet ve Bisiklet Fuarı Eurasia Moto Bike Expo, 25-28 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini karşılıyor.Motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri dahil, pek çok aksesuar ve ekipman fuarda

Performanslı Bir Hibrit Spor Otomobil

 Yeni ve güçlü lexusDünyada lüksün simgesi Lexus, Türkiye pazarına girerken aynı zamanda yeni modellerle ürün gamını genişletmeye de devam ediyor. Lexus, Mart ayında yeni showroom’undasergileyeceği 7 modelinin yanı sıra yüksek performansa sahip modelleri de Türk lüks tüketicisinin beğenisine sunacak. Bu yeni modellerin başında ise Hollanda’da lansmanı gerçekleştirilen Lexus’un yeni performans otomobili LC 500h bulunuyor.

Kompozitle gelecek hafifleyecek!!!

Otomotiv sektöründe Volkswagen’in emisyon oranlarında hile yaptığını kabul etmesi ile ortaya çıkan büyük skandal, ABD ve Avrupa’da “düşük emisyonlu araç” üretimine ilişkin regülasyonların otomotiv üreticileri üzerinde yarattığı baskıyı gözler önüne serdi. Düşük emisyon sağlamanın en güvenilir yolu ise araçların ağırlığını azaltmak, bu da otomotiv sektöründe kompozit malzeme kullanımının giderek yaygınlaşmasını sağlayacak. Otomotiv sektörü emisyonları düşürmek için araç ağırlıklarını, çelik yerine kompozit malzeme kullanarak azaltacak.

Motosiklette, 5 yıl garanti cepte parça 72 saatte elde

Hindistan’ın dünyaca ünlü motosiklet markası Hero, Türkiye'de ilk defa motosikletlerde “5 yıl garanti veririz, 72 saatte de parça temin ederiz” dönemini başlattı. Hero Türkiye yetkilileri bu müjdeleri verirken, bu kuralların Türk motosiklet pazarı için bir devrim olarak yorumladı ve satışları patlatacaklarını ileri sürdü. 5 yıl garantiyi cebine koyan tüketicinin servisten talebi olan motor parçası 72 saat içinde eline geçmez ise, parçanın parası alınmayıp hediye edilecek.

Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) Qualcomm bir kez daha gelişmelerin merkezinde yer aldı.

LG G5, Samsung Galaxy S7, HP Elite X3 ve Sony Xperia gibi akıllı cihazlarda kullanılan Snapdragon 820 işlemci pazarda büyük bir ilgi görüyor. Ayrıca LeEco’nun Le Max Pro akıllı telefonu Snapdragon 820 işlemcisini kullanan dünyanın satışa çıkan ilk ticari telefonu oldu.
Etkinliğin bir diğer önemli ilgi odağı olan 5G teknolojisi konusunda da Qualcomm, Ericsson ile işbirliğine gittiğini duyurdu.
Otomotiv de Qualcomm’un odaklandığı sektörler arasında yerini alıyor. Qualcomm Başkanı Derek Aberle, F1 Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton ile birlikte bir konuşma yaptı.

Euro 6 Yeni Mercedes-Benz Travego, Mart 2016'da satışta

 Yeni Travego ortaya çıktıTürkiye şehirlerarası ve turizm otobüs sektörünün lideri Mercedes-Benz Türk, otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi Travego’yu kullanıcı ve yolcuların beklentilerine en üst düzeyde yanıt verebilmek amacıyla geliştirerek yeniledi. Yeni Travego, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı.
Hartmut Schick: ”Yeni Travego otobüs konusundaki yetkinliğimizi otobüs dünyasına kanıtlayan bir üründür.”Daimler Otobüs Grubu Başkanı ve EvoBus

Türkiye’de üretilecek C-HR modelinin seri üretim versiyonu ilk kez

 yerli suv toyota danTÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK TOYOTA C-HR
CENEVRE’DE SERGİLENECEK
Toyota, Cenevre Motor Show’da, Türkiye’de üretilecek C-HR modelinin seri üretim versiyonunu ilk kez beğenilere sunacak. Toyota fuarda ayrıca ticari aracı

CHELSEA FC EDITION ve YOKOHAMA

Üstün teknolojisi ile dünya çapında tercih edilen lastik markası YOKOHAMA, 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda iki yeni lastik ve Aerodinamik Lastik Konseptini tanıtacak. Yeni “ADVAN Sport V105” modelinin lansmanının yanısıra; markanın CHELSEA futbol takımı ile yaptığı ortaklık anlaşmasını kutlamak için geliştirilen özel üretim "BluEarth-A AE50 CHELSEA FC EDITION” lastikleri de görücüye çıkacak.

İETT otobüslerine ‘’panik butonu’’

 acil durumda kullnaılacakİETT, yolcuların maruz kalabileceği tehlikelere karşı önlem olarak araçlara “acil durum butonu” koymaya başladı. Butona basıldığında, acil durum alarmı oluşturularak, araçtaki anlık kamera görüntüleri Kontrol Merkezine gönderilecek. Böylelikle güvenlik güçleri de harekete geçerek anında müdahale edecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara “acil durum butonu” koymayı zorunlu hale getirmeye

Renault, Yeni otomobillerini fuarda sergileyecek; Scenic ve Megane

 Yeni ScenicRenault,; Yeni Scenic ve Yeni Megane Sedan ve Megane Estate modellerini Cenevre'de otomobilseverlere gösterecek. Fuardan önce markanın ortaya çıkardığı görüntüler!Özellikle Scenic ön yüzüyle Captur'a benzerken kapı, cam ve omuz çizgisiyle farklı bir araç olduğunu gösteriyor.

2016 Model Yeni Travego 2016

Mercedes Benz Türk'ün yeni aracı Travego,
 yarın muhteşem bir lansmanla sektörün,
 basının ve Mercedesseverlerin önüne çıkacak.
Yeni araç öncesi videolarla Mercedes Benz'in
 yeni amiral gemisi  maceralı  olaylar dizisiyle 
kıyısından köşesinden ip uçları verdi!
Aracın ön yüzü; Actros ve Sprinter gibi modellerle ortakveya benzer bir tasarıma sahip gibi görünüyor!

NGK Spark Plug RaciNGK yarış ekibi, 2016 yılının VLN yarışlarına hazırlanıyor

 NKG yarıştada verimliAlmanya’daki VLN Dayanıklılık Şampiyonası, en popüler ve en köklü amatör motor sporları serileri arasında yer alıyor. Bu şampiyonaya 200’ü aşkın uluslararası ekip katılıyor.2015 yılında NGK Spark Plug Europe’ın ekibi olan RaciNGK da ilk defa katıldı ve son derece başarılıoldu. Yeni sezona hazırlıklar çoktan başlamış durumda.
 Tarihindeki 39. VLN şampiyonasının düzenlendiği 2015 yılında yarışlara yeni bir ekip dâhil oldu: NGK Spark Plug

Renksiz renkler her zaman lider

BASF, 2015’in en popüler otomotiv renkleri raporunu yayınladı. Rapora göre Avrupa yollarında en yaygın kullanılan kromatik renk mavi oldu. Küçük arabalarda kırmızı, SUV’larda kahverengi tercih edildi. Otomobillerin yarıdan fazlası metal efektli lüks boya kullanırken, küçük segmentte her üç araçtan biri mat boya ile kaplandı.

Türk firmaları için büyük fırsat; İran araç pazarı

IKCO ve Saipa firmalarıyla Çinli markaların etkinliğindeki İran ticari araç pazarı Tür firmaları için yeni bir alan olabilir..
Frost & Sullivan'ın İran'ın ticari araç pazarını masaya yatırdığı araştırması, uluslararası yaptırımların kalmasıyla birlikte yüksek bir ekonomik büyüme kaydedecek olan İran'da otobüs başta olmak üzere yol dışı inşaat kamyonları ve uzun yol kamyonlarına olan talepte hızlı bir artış yaşanacağını ortaya koyuyor. Çinli ve Avrupalı firmalar arasında kalite ve fiyatta ciddi bir rekabet yaşanacağını belirten Frost & Sullivan uzmanları, Türk otomotiv firmalarının üretim gücü ve kapasiteleri göz önüne alındığında İran'ın ticari araç pazarına odaklanacaklarını söylemenin yanlış olmayacağını belirtiyorlar.

Beyaz renkli, manuel vites otomobiller tercih edildi

sahibinden.com’un 2015 yılı sahibindex “Vasıta” verileri açıklandı. Vasıta verilerine göre 1 Ocak 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye genelinde sahibinden.com üzerinden verilen vasıta ilanlarının yüzde 67’sini otomobil ilanları oluşturdu. Otomobil ilanlarını yüzde 11’lik oranla Minivan-Van-Panelvan, yüzde 7’lik oranla da ticari araçlar izledi.

Indian, Türkiye’de

 amerikalı türkiye deO; Amerika’nın ilk, dünyanın en köklü motosiklet markalarından biri. Indiana Jones filmindeki unutulmaz kaçış sahnesinin gizli kahramanı Indian, Türkiye’de ilk kez 25-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek MotoBike Expo’da motor tutkunları ile buluşacak. Motosiklet dünyasının yeni markalarından Victory de Uniteks Motor standında ilk kez sergilenecek markalar arasında yer alacak.

Fiat Egea’nın jantları Egeli üreticiden

Türkiye’nin lider, Avrupa’nın önde gelen alüminyum jant üreticisi CMS Grubu, Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen ve ismini Ege Denizi’nden alan Fiat Egea’nın tek alaşım jant tedarikçisi oldu.
TOFAŞ’ın yeni modellere yönelik yaptığı 1,5 milyar doları aşan yatırımının içerisinde yer

SHELL ECO-MARATHON AVRUPA’DA TÜRKİYE’DEN 24 TAKIM YARIŞACAK

Bu yıl Londra’da düzenlenecek olan Shell Eco-marathon Avrupa’ya Türkiye’den 24 takım katılıyor. 28 ülkeden 229 takımın mücadele edeceği yarışmada Türkiye, en fazla takımla temsil edilen ikinci ülke olacak.
Shell’in, gençleri daha az enerjiyle daha fazla mesafe kat eden “enerji tasarruflu” araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla küresel çapta düzenlediği “Shell

kinci El Otomotiv Pazarında En Çok Satış İstanbul'da En Az İse

Otomotivde sıfır kilometre satışlarında olduğu gibi, bir önceki yıla oranla yüzde 14’lük büyüme gösteren ikinci el piyasasında da en yoğun hareketlilik İstanbul’da gözlendi. 2015 yılını 4 milyon 396 bin 899 satışla tamamlayan ikinci el otomobil pazarında en çok satış 958 bin 817 adetleİstanbul’da gerçekleşti. İkinci el pazarında İstanbul’u, 527 bin 705 otomobil devri ile Ankara, 252 bin 58 satışla İzmir, 177 bin 217 adetlik satış işlemiyle Bursa takip ederken bu illeri Antalya, Konya, Adana,

İstanbul Seyahat son Mercedes-Benz Travego S’i filosuna kattı

 Son Travego satıldı1940 yılında kurulan ve günümüzde karayolu
 taşımacılık sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan İstanbul Seyahat, Mengerler Trakya bayisi tarafından satılan son Travego S otobüsü filosuna kattı. Bu alım ile birlikte, İstanbul Seyahat filosundaki otobüs sayısı 117 adede, Mercedes-Benz marka otobüs sayısı da 101 adede çıktı. 

Volkswagen Crafter Premium seçkin konuklar için üst düzey konfor sunuyor

Volkswagen Ticari Araç’ın turizm ve özel yolcu taşımacılığında fark yaratan modeli Crafter Premium hem sahibine hem de yolcusuna üst düzey konfor sunuyor.
Volkswagen Ticari Araç’ın özel yolcu taşımacılığı için tasarlanan modeli Crafter Premium’da rahat bir yolculuk için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

Güvenlik Ondann Sorulur

Yüzyılı aşkın süredir lastik sektöründe geliştirdiği yeni teknolojiler ile kullanıcısına en yüksek performansı sunmak için faaliyetlerini sürdüren Michelin, olumsuz koşullar altında bile yol, yaya ve yolcu güvenliğini sağlayarak güvenli sürüş bilincini oluşturacak ipuçları veriyor.
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, lastik sektöründe 100 yılı aşkın deneyimiyle, sürücülere performans, güvenlik, yakıt tasarrufu ve dayanıklılık

Euroleague Final Four heyecanı, SEAT ile izlenir..

SEAT, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Berlin’de oynanacak Turkish Airlines Euroleague Final Four karşılaşmalarını canlı izleme şansı sunuyor.SEAT, basketbol tutkunlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Yıl boyunca birçok basketbol severi Euroleague Basketball karşılaşmalarında misafir eden SEAT, şimdi de çekilişle bir çifti Berlin’de gerçekleştirilecek olan Turkish Airlines Euroleague Final Four’da ağırlayacak.

BMC'nin Savunma Araçları ve Kirpi

BMC, artık yerli otomobile , yerli tanka hazırlanıyor. Bunu haber bültenlerinden ve Karasu'daki otomotiv ihtisas endüstri bölgesiyle ilgili gelişmelerden öğreniyoruz.
BMC Savunma araçları ve özellikle askerlerimizi her türlü saldırıya karşı koruyan Kirpi ile ilgili kısa videoyu izleyebilirsiniz..


KIA, 2020 de yakıt tasarrufunda yüzde 25 iyileştirme hedefliyor

Tüm ürün gamında daha temiz emisyonlar ve iyileştirilmiş yakıt tasarrufu için harekete geçen KIA, 2020 Yakıt Verimliliği Yol Haritasını belirledi. Buna göre KIA, 2020 yılı itibarıyla model serisinin ortalama yakıt tasarrufunda yüzde 25 oranında iyileştirme sağlamayı hedefliyor.

İki yeni model; :Infiniti Q60 sport coupé ve QX30 premium active crossover


 iki yeni model Japon markasından Infiniti 2016 yılında ürün gamını yenileyip genişletmeye devam ediyor. Q60 ve QX30, cesur konseptlerden ilham alınarak ‘performans için tasarlandı’. Infiniti global satışlarının rekor kırdığı bir dönemde satışa sunduğu yeni modelleriyle ürün portföyünü daha da genişletiyor.

Arda ve FC Barcelonalı oyuncuların yer aldığı Lassa’nın ilk global reklam filmi bu akşam yayında!

 Arda, Barcelona ve LassaDünyanın en ünlü ve başarılı spor kulüplerinden FC Barcelona’ya‘Global Resmi Lastik Partneri’ olan Lassa tarafından çekilen reklam filmiTürkiye ve dünyada aynı anda yayına giriyor.Gerard Piqué, Luis Suárez, Neymar Jr. ve Ivan Rakitić gibi yıldız oyuncular, Lassa lastikleriyle zorlu bir antrenman gerçekleştirirken, milli

BOM Akademi Performans Sürüş Eğitimi 12 Mart'ta..

Deneyimli ve sportif otomobil kullanmayı seven, özellikle performanslı ya da spor otomobil sahibi sürücüler için tasarlanan “BOM Akademi Performans Sürüş Eğitimi”12 Mart Cumartesi günü İzmit Körfez Pisti’nde…www.bomakademi.com’dan kayıt yapmak için geç kalmayın.

Pirelli ve FC Inter, 5 yıl daha beraber..

Pirelli ve Inter arasında 20 yıldır devam eden forma sponsorluğu anlaşması 5 yıl daha uzatıldı.Pirelli ve FC Inter, aralarındaki forma sponsorluğu anlaşmasını 5 yıl daha uzatmak için anlaştı. Çeyrek asıra ulaşacak işbirliği çerçevesindeki anlaşmada, sabit ödemeler ve takımın sportif başarılarına bağlı yapılacak değişken ödemeler yer alıyor.

Amerika'nın en eski otomotiv markası, Autocar

 Autocar dergi değil kamyon1897 yılında kurulan Amerikan kamyon markası Autocar, günümüzde kent içi kamyonlar imal ediyor.Tek silindirli bir motora sahip ilk aracı, bir otomobildi.Pensilvanya da üretim yapan firma daha sonra kamyon üretimine odaklandı.Autocar, Amerika Birleşik Devletleri'nin en eski ve günümüzde araç üretebilen ender fimalardan biri.

Türkiye’nin ‘Alo Akü’ hattı: 444 5 AKÜ (258)

Sektöründe ilklerin öncüsü İnci Akü, 444 5 AKÜ (258) ile Türkiye’nin dört bir yanında 7 gün 24 saat sürücülere destek oluyor.
Aracın performansını etkileyen önemli unsurlardan biri, araçta bulunan akünün her yol ve iklim şartında, marşa basıldığında aracın motorunun çalışmasını sağlamasıdır. İnci Akü, marşa bastığında aracının çalışmadığını fark eden sürücünün, Türkiye’nin her yerinden 7/24 ulaşabileceği bir akü yardım hattını hayata geçiriyor. İnci GS Yuasa A.Ş.’nin uzman markası İnci Akü, aküler için profesyonel destek veren Türkiye’nin ‘Alo Akü’ hattı 444 5 AKÜ (258) ile sürücülerin yardımına koşuyor.

FIA’ nın Avrupa Kamyon Yarışları 'nın Ortağı Goodyear oldu!

 kamyon yarışı başlıyorGoodyear, önümüzdeki üç yıl boyunca FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın kamyon lastiği tedarikçisi oldu.Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, Federation Internationale de l’Automobile (FIA) tarafından önümüzdeki üç yıl için FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın lastik ortağı olarak

Düzce Otomobil Sporları Merkezi Oluyor

2016 sezonunda 4 farklı branşta ulusal yarışlara ev sahipliği yapacak olan Düzce’de, yapımına Mart ayında başlanacak rallikros parkuru ile otomobil 
sporları merkezi olma yolunda önemli bir adım atılmış olacak…

Ali Osman Ulusoy Seyahat filosunu Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD 2+1 ile güçlendirdi

Karadeniz bölgesinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Trabzon merkezli Ali Osman Ulusoy Seyahat, tercihini yine Mercedes-Benz’den yana yaptı. Mercedes-Benz bayii Hassoy Motorlu Vasıtalar tarafından takas, kredi ve kasko ile satılan 2 adet Tourismo 16 RHD 2+1 otobüs ile birlikte, Ali Osman Ulusoy Seyahat filosundaki otobüs sayısı 70 adede çıktı. Filonun tamamı Mercedes Benz marka otobüslerden oluşuyor.

Türkiye'nin İlk Turistik Denizaltı Turlarına Başlamak İçin Gün Sayıyor

 ilk denizaltı turizm içinTürkiye'nin ilk turistik denizaltı Nemo, Kanarya Adaları'ndan çıktığı yolculuğun ardından Antalya'ya geldi. Denize indirilen Nemo, Nisan ayında Alanya’da başlayacak turlar için gün sayıyor.
Türkiye'nin ilk turistik denizaltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olacak. 20 metre uzunluğunda, 4 metre eninde, 6.5

Dünyanın düşük karbonlu bir geleceğe geçişi başlıyor

Global enerji piyasalarındaki zayıflığa ve Çin’in büyümesinde görülen yavaşlamaya rağmen enerji talebindeki artış, dünya ekonomisindeki büyümeye paralel olarak, gelecek 20 yılda ve sonrasında da devam edecek.“BP Enerji Görünümü 2016” raporuna göre, global enerji talebinin 2014 ile 2035 yılları arasında yılda ortalama yüzde 1,4 artış ile toplamda yüzde 34 büyümesi bekleniyor. Genel talepteki bu yükseliş, enerji karışımında meydana gelecek önemli değişiklikleri de içinde barındırıyor; dünya daha düşük karbonlu bir geleceğe

Yerli otomobil gibi Toyota’nın yeni C segment crossover modeli de Türkiye de üretilecek

C segmentine yeni bir bakış açısı getirecek olan Toyota’nın C-HR konseptinde yeni crossover modeli, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretilecek. 2016 yılı sonunda bantlardan inecek olan yeni model, Türkiye’de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olacak. Yeni modelle birlikte fabrikanın üretim kapasitesi 150 binden 280 bin adede yükselecek. Halen üretimi süren Corolla ve Verso modellerinin yanı sıra, yeni modelle birlikte, Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere %90 oranında ihracat gerçekleştirilecek.

Lexus'ten özel ‘The Life RX’ gösterisi

 Lexus sahnedeLexusRX’in reklam yıldızı olan Hollwood'un ünlü aktörü ve yapımcısı JudeLaw, Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışına başlanacak RX modeliyle birlikte bir ilke imza attı ve interaktif tiyatro dünyasının usta aktörleriyle birlikte özel ‘The Life RX’ gösterisinde ile yer aldı.
Avrupa basınından 100 davetlinin katıldığı ‘The Life

Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nda 113 milyon Avro tutarında yeni yatırımı ile 1.200 kişiye istihdam sağlayacak

 Mercedes ten Aksaray a yeni yatırımMercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 2018 sonuna kadar 113 milyon Avro’luk yatırımla üretim kapasitesini ikiye katlayacak.
2015 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 19.688 adet kamyon üreterek kendi rekorunu kıran Mercedes-Benz Türk, artan kapasiteyi büyük oranda ihracata yönlendirmeyi hedefliyor.Yeni yatırımla istihdama önemli

Türkiye Havalimanları Avrupa’nın Zirvesinde

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu sayısını yüzde 19,7 artırarak 10-25 milyonluk yolcu kategorisinde Avrupa birincisi oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı kendi kategorisinde 2009 yılından bu yana ‘Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı’ olma özelliğini yine kaptırmadı. Atatürk Havaalanı ise 25 milyon ve üzeri yolcu kategorisinde yüzde 9,1 büyümeyle Madrid Havalimanının ardından ikinci sırada yer aldı.

Nissan’ın yükselişinde Qashqai, X-Trail ve Juke var...

Geçtiğimiz yıl 3 yeni araç piyasaya sürerek ürün gamını genişleten Japon otomobil devi Nissan, tüm zamanların satış rekorunu kırarak 2015 yılında Avrupa’da en çok satan Asya markası oldu.Japon otomobil devi Nissan, Aralık ayında gerçekleştirdiği 61 bin 823 adetlik satışın ardından, 2015 yılını toplamda 715 bin 623 adet satışla kapatarak Avrupa rekoruna ulaştı. Avrupa’da 2015 yılını yüzde 4 pazar payı ile geçen Nissan, 2014 yılının pazar payı rekorunu da kırdı. Marka böylece 2009 yılında yüzde 2,7 olan pazar payını aradan geçen sürede yaklaşık yüzde 50 artırmış oldu. Nissan’nın satış rakamlarına Datsun da dahil edildiğinde ise bu rakam yüzde 4,2’ye

TCV'li Bozankaya ile Bombardier işibrliği

 TCV ve Bombardier raylı ulaşımda ortak olacakRaylı sistem teknolojileri lideri Bombardier Transportation ve Türk toplu taşıma araçları üreticisi Bozankaya mutabakat anlaşmasına imza attı. Ortak hedef ise Türk raylı sistemler sektöründe yüksek hızlı trenlerin gelişimi için stratejik ortaklığın güçlendirilmesi. Anlaşma, Bozankaya Şirketler Grubu Başkanı Murat Bozankaya ve Bombardier Transportation’ın Türkiye

Yeni Ford S-MAX ve Yeni Ford GALAXY Türkiye’de

 yeni ford s maxFord’un 7 kişilik geniş iç hacimli modelleri Yeni Ford S-MAX ve Yeni Ford GALAXY; Euro NCAP’ten 5 yıldızlı güvenlik donanımları, şık tasarımı ve konforunun yanı sıra segmentinde ilk kez sunulan yeni teknolojileri ile yolculukları bir üst boyuta taşıyor.
Ford, tasarımı, konforu ve sürüş dinamikleriyle benzersiz, 7 kişilik modelleri Yeni Ford S-MAX ve Ford GALAXY’yi

Aracınız yağışlı havalara hazır mı?

Dünya araç bakım devi Euromaster, sürücüleri yağışlı havalarda “sürüş güvenliği” konusunda uyarıyor..Kış ve bahar aylarında artan yağışlar, ıslak zemin ve görüş mesafesinin azalması sebebiyle trafikte birçok riski de beraberinde getiriyor. Euromaster’ın araç bakımı ve lastik konusunda uzmanları tarafından yapılan açıklamada, ıslak zeminde etkin fren mesafesi için lastiklerin, net görüş için ise sileceklerin trafiğe çıkmadan önce mutlaka kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Yeni Hyundai i20 R5

 yerli hyundai rallide Geçtiğimiz haftalarda koşulan Monte Carlo Rallisi ile 2016 sezonunu üçüncülük podyumuyla açan Hyundai Motorsport, özel müşterileri için hazırladığı Hyundai i20 R5 yarış otomobilinin testlerine Fransa’da başladı.
Ralli parkurlarında boy göstermek müşterilerini ve yarış

TOSFED 2016 Sezonuna Hazır

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 54 ulusal yarıştan oluşan 2016 sezonu faaliyet programını açıkladı. 9 ayrı branşta Türkiye Şampiyonaları, 20-23 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek ‘Otomobil Sporları Festivali’ kapsamındaki ‘süper kupa’ ile son bulacak…2016 sezonunda Türkiye Şampiyonası formatında ulusal olarak koşulacak olan ralli, historic rally, pist, offroad, trial, tırmanma, rallikros, drift, klasik

Plastiklerin otomotiv sektöründen aldığı pay son 5 yılda yüzde 52 arttı

Gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar üretilen araçlardaki beklenti ve talepleri de farklılaştırıyor. Otomobil seçiminde daha fazla konfor, üstün güvenlik, yakıt tasarrufu, şık tasarım, düşük fiyat ve yüksek performans talebine karbon salınımı en aza indirgenmiş çevreci özellikler ekleniyor. Birbirine zıt bu talepleri optimum şekilde karşılayan ve geleceğin otomobillerini şekillendiren tek malzeme ise plastik… Modern araçların yüzde 15’i artık hafifletilmiş plastik malzeme kullanarak üretiliyor. İnovatif plastik ve kompozit malzemeler kullanılarak 100 kilogram hafifletilen bir araç ömrü boyunca yaklaşık 750 litre yakıt tasarruf sağlıyor. 

Renault ve Nissan markaları, tüm zamanların rekorunu kırdı

Dördüncü en büyük otomotiv grubu, Rusya ve Brezilya'daki akroekonomik krize rağmen istikrarlı satışlarını açıkladı.Renault ve Nissan markaları ABD, Çin ve Avrupa'daki güçlü satış rakamları sayesinde tüm zamanların rekorunu kırdı.İttifak, sıfır emisyon lideri olmaya devam ediyor; lansmanından bu yana elektrik motorlu araç satışı 300 bin adedi aştı.Renault-Nissan İttifakı 2015 yılında, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa'daki rekor satışları sayesinde, 8 milyon 528 bin 887 adet ile 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 1 daha fazla satış araç satışı gerçekleştirdi.

Skoda; VisionS ile model sayısını arttırıyor

 SuvSkoda, 2016 Cenevre Motor Show’da tanıtacağı SUV modelinin konsepti olan VisionS’in taslak çizimlerini yayınladı. Bu çizimler Skoda’nın yeni SUV modelinin nasıl görüneceğinden çarpıcı izler taşıyor. Son yıllarda ürün gamını tamamen yenileyen, üçüncü jenerasyon Fabia ve Superb modelleriyle tarihinin en güçlü model

Ortaklık tamam, şimdi sıra yatırımlarda!

Sektöründe ilklerin öncüsü İnci Akü, dünya akü devi Japon GS Yuasa ile 
ortaklığının ardından 200 milyon TL’lik yatırımın yolunu açtı. Güçlü ortaklıkla yola devam eden İnci GS Yuasa'nın hedefi, kısa ve orta vadede gerçekleştireceği yatırım, ihracat, istihdam rakamlarıyla Türkiye ve Avrupa’da sektöre damgasını vurmak...

Nasıl bir taraftar olduğunu biliyor musun?

Bu sorunun cevabı, SEAT’in yeni uygulamaya aldığı ‘Nasıl bir taraftarsın?’ isimli testin sonucunda çıkıyor. Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’nın yanı sıra, Turkish Airlines Euroleague’e sponsor olarak basketbola desteğini sürdüren SEAT, basketbol tutkunlarının taraftarlığını ölçüyor.

Renault’nun yepyeni motor sporları planını açıkladı.

 Renault formula 1Renault Grubu Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn Renault’nun yepyeni motor sporları planını açıkladı.
“Renault Sport”, bu stratejinin merkezinde yer alacak.
Programın temelini iki ana unsur oluşturuyor: “Renault Sport Racing” ve “Renault Sport Cars”.
Renault Sport Racing, Renault’nun kapsamlı yarış aktivitelerinin sorumluluğunu üstleniyor. Buna henüz

Mitsubishi Motors; Konsept eX ve Yeni ASX ile Fuarda

 YeniMitsubishi Motors Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda şov yapmaya hazırlanıyor. eX Concept, Yeni L200, Yeni ASX, Yeni Outlander ve Yeni Outlander PHEV’nin başrol oyuncusu olarak sahne alacağı fuarda, Mitsubishi Motors maceracı ruhunu ortaya koyacak.etk

Mitsubishi Motors 3-13 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 86. Cenevre Uluslararası Otomobil

Ford Otosan ve 100.000’inci Tourneo Courier

 Yerli Courier2015 yılında Türkiye’nin en çok tercih edilen hafif ticari araç modeli Ford Tourneo Courier, 100 bininci müşterisi ile buluştu. Tasarımından üretimine kadar tamamen Ford Otosan mühendisliği ile geliştirilen Tourneo Courier ve Transit Courier, tüm dünya için sadece Türkiye’de Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda üretiliyor.

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nda global pazarlar için üretilen ve pazara sunulduğu günden bu yana büyük ilgi gören ve 2015 yılının en çok satılan hafif ticari araç modeli olan Ford Tourneo

Teknolojik trendler ve deneyimlerle Rahşan Gülşan KIAMORE'de

Bir otomotiv blogunun ötesinde renkli bir okuma deneyimi yaşatan KIAMORE’un yeni yazarı, başarılı gazeteci Rahşan Gülşan, her ay yazacağı iki köşe yazısında okurlarıyla sürüş deneyimlerini ve teknolojik gelişmeleri paylaşacak. Gülşan, KIAMORE’daki ilk yazısında KIA cee’d ile ilgili sürüş deneyimlerini aktarırken ikinci yazısında da KIA’nın otonom sürüş teknolojisi Drive Wise’la ilgili gelişmelere değindi.

558 Beygir, 620 Nm tork ve düşük yakıt...Aston Martin’in yeni lüks GT’si

 Astonİkonik İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in yeni lüks GT’si, performans ve lüksü bir arada yaşatmak için yeniden tasarlandı. Daha geniş ve tek parça ızgarası ile etkileyici ve heybetli bir yeni yüze sahip olan Aston Martin Rapide S, dört kapılı lüks spor otomobil unvanını kanıtlamak için geliyor. Yenilenen dış tasarımı, artırılan performansıyla Rapide S’in lüksünü yaşamak, Aston

Motorin Tüketiminde % 70’e varan oranda azalma, büyük tasarruf.

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden 
Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, Türkiye’nin ana ticaret yolları 
üzerinde konumlandırdığı perakende OTO-CNG istasyon ağı
 “SOCAR CNG” ile Türkiye’yi “Mavi Koridor” (Blue Corridor) ile tanıştırıyor.

Bu Blogda Ara