Egzotik adalar

6 - 18 Eylül 2016Kurban Bayramı tatilinde alışılmışın dışında bir rota çizmek isteyenler, FEST Travel’ın 6-18 Eylül tarihleri arasındaki EGZOTİK ENDONEZYA programıyla, farklı kültürlerin ve doğa harikalarının harmanlandığı bir Asya masalı yaşayacak.
17.500’den fazla adası ile benzersiz bir coğrafi oluşum ve dünyanın en kalabalık ülkelerinden

GEFCO Türkiye’den CO2 salınımını 4 kat azaltan proje

GEFCO Türkiye, Bitmiş Araç Lojistiği’nde önemli bir yeşil lojistik projesine imza attı. CO2 salınımının 4 kat azaltıldığı proje kapsamında Almanya Leipzig’den teslim alınan otomobiller Tekirdağ Limanı’na kadar 2000 km’lik trenyolu kullanılarak getirildi. 28 adet TIR’ın yollardan eksiltilmesi ile yakıt tüketimi azaltıldı.

Opet, Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Arasında

AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN
‘EN BEĞENİLEN ŞİRKETİ’ OPET

OPET, Capital Dergisi tarafından düzenlenen ve iş dünyası tarafından önemli bir referans kabul edilen ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri’ araştırmasında bir kez daha ‘akaryakıt sektörünün en beğenilen şirketi’ seçildi. OPET adına ödülü alan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca “Bir kez daha sektörümüzün en beğenilen şirketi seçilerek, başarımızı perçinlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hizmetlerimizi tüketiciye özenle ulaştıran, Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren 1500’ün üzerindeki bayimizle ‘Kusursuza Yolculuğumuz’a devam edeceğiz” dedi.

Continental’den UEFA Euro 2016 Final Maçını Fransa’da İzleme Şansı

Euro 2016’nın resmi sponsorlarından Continental, düzenlediği kampanya ile Avrupa Futbol Şampiyonası final maçını yerinde izleme fırsatı sunuyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na özel kampanyası ile son tüketicilere futbol coşkusunu ve final heyecanını Fransa’da yaşama şansı veriyor.

Mercedes Benz'den 30 Sprinter ilkem Turizm'e

 30 Yeni Sprinter İlkem Turizm’in araç parkı nda 30 Sprinter'la beraber  Mercedes Benz  markalı araç sayısı 100 e çıktı. Öğrenci ve personel taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren İstanbul merkezli İlkem Turizm, bir kez daha Mercedes-Benz’i tercih etti. Şirkete, 30 adetlik Sprinter satışının18 adedini takas yöntemiyle Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Gülsoy Otomotiv Anadolu gerçekleştirdi.

Subaru XV Reklam Filminde Gülse Birsel yeni bir oyuncu arıyor

 Subaru nun yeni reklamı Gülse den sorulurSubaru, yeni reklam kampanyası için ünlü oyuncu ve senarist Gülse Birsel ile anlaştı. 26 Nisan’da gösterimi başlayan reklam filmlerinin senaryosu Gülse Birsel tarafından yazılırken başrolde de ünlü oyuncu rol alıyor. İlk reklam filmi Subaru XV modeli için hazırlandı.
Simetrik sürekli dört çeker sistemi, Boxer motoru, yeni nesil

New Holland Tarla Günleri Nisan-Ekim tarihleri arasında 63 ilde gerçekleşecek.

 Tarla GünleriNew Holland, ürünlerini ülke çapında tanıtmak üzere bayileriyle birlikte gerçekleştirdiği “Tarla Günleri”ni, bu yıl Nisan- Ekim arasında düzenleniyor.TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir ‘Tarla Günleri’ ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘TürkTraktör olarak yıllardır çiftçilerimizi Türkiye’nin en çok tercih edilen traktör markası ile buluşturuyor olmaktan dolayı

Karting İkinci Yarışı Akyazı’da

2016 Türkiye Karting Şampiyonası, 01 Mayıs Pazar günü Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti’nde İKOK tarafından düzenlenecek 2. ayak yarışları ile devam edecek…
2016 Türkiye Karting Şampiyonası 2.Ayak yarışları İKOK (İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü) tarafından 1 Mayıs 2016 tarihinde Akyazı Kenan Sofuoğlu Yarış Pisti’nde düzenlenecek. 

Kendi Volkswagen’ini oluştur ve sanal ortamda deneyimle

 yeni VW sitesiYeni dijital çözümler ile Volkswagen’den kesintisiz bir müşteri deneyimi
Satış ve Servis süreçlerinde hem online, hem de offline’da gerçekleştirdiği çalışmalara her geçen gün yenisini ekleyen Volkwagen Binek Araç, en güncel teknolojiye uygun olarak yenilenen internet sitesi, siteye entegre ettiği “Araç Oluşturucu” ve “Volkswagenim” mobil uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Subaru’nun yeni reklam filmlerinde Gülse Birsel oynuyor

 Subaru nun yeni yüzüJapon otomobil markası Subaru, Türkiye’deki yeni reklam kampanyası için ünlü oyuncu ve senarist Gülse Birsel ile anlaştı. 26 Nisan’da yayına giren Subaru reklam filmlerinin senaryosu Gülse Birsel tarafından yazılırken başrolde de ünlü oyuncu rol alıyor. İlk reklam filmi Subaru’nun yeni Subaru XV modeli için hazırlandı.

Yeni Renault KOLEOS, 2016 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda

 yenş koleos tanıtıldıRenault, global ürün gamının yeni üyesi yeni KOLEOS’un 2016 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimini gerçekleştiriyor.Yeni KOLEOS bir D-segment SUV aracından beklenen her şeyi sunuyor:
Yeni KOLEOS, SUV araçlarla özdeşleşmiş sağlamlık

10 bin km'lik Hyundai Türkiye Turu başladı



 Hyundai Türkiye Turu başladıHyundai Assan, farklı ve ses getiren projelerine bir yenisini daha ekledi. Otomotiv sektörünün sürekli yükselen markası Hyundai, en son satışa sunduğu iki yeni modeli Elantra ile Tucson’un satışlarına katkı sağlamak ve Haziran ayında başlayacak UEFA Euro 2016 ana sponsorluğunu çok daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla Türkiyle çapında bir tur düzenliyor.

Çan’da Team Mobil 1 Kazandı

 23  Nisan Çan Yarışları2016 Türkiye Trial Şampiyonası ikinci yarışı, 23-24 Nisan tarihlerinde Çanakkale’nin Çan ilçesinde düzenlendi…Aynı anda start alan, 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların, zorlu arazi şartlarında birbirlerine destek olarak tamamlamaya çalıştıkları trial branşında, sezonun ikinci yarışı 9 takım 18 araç ve 36 sporcu katılımı ile düzenlendi.

TEMSA’dan Kamil Koç’a 35 Safir Plus

 Temsa 35 Safir plus teslim etti Kamil Koç aŞehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığının lider şirketlerinden Kamil Koç, filosunu TEMSA marka otobüslerle büyütmeye devam ediyor. Kamil Koç, TEMSA’nın yeni ürünü Safir Plus otobüslerden 35 adetini filosuna dahil etti.
Safir Plus otobüsler 26 Nisan Salı günü Florya’daki

Renault da ilk çeyrek sonuçları

Renault Grubu’nun cirosu 2016’nın ilk çeyreğinde 10 milyar 489 milyon Euro olarak gerçekleşti. Bu yüzde 11.7’lik artış Avrupa pazarının toparlanmasına ve ürün gamının elde ettiği başarıya dayanıyor.
Renault Grubu, 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 7.3 artışla, yüzde 1.5 oranında büyüyen global pazarlarda 692 bin 453 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Oyuncular Alhambra’dan memnun kaldılar

 sponsor seat2014 yılından bu yana Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve bu sene katıldığı Euroleague Basketball’da, ilk 16 takım arasına girerek büyük bir başarıya imza atan Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’nın sponsorluğunu yürüten SEAT, takımın yabancı oyuncularına yeni

DAVETSİZ MİSAFİRLERİ OTOMOBİLİNİZİN DIŞINDA BIRAKIN

 temizlik şartAracınızın klima sistemini etkileyen faktörlerden olan polen, toz, toprak ve duman gibi havadaki tortular, aracın klima sisteminin yanı sıra sağlığınızı da etkiler. Özellikle bahar alerjisi olan kişilerin bu dönemde araç bakımlarına özen göstermesi ve bilinçli olması gerekir.
1 Hapşırık 22 Metre Mesafe
Hapşırma esnasında gözlerin refleks olarak kapanması nedeniyle sürücü 80 km/saat bir hızla

Yeni i20 WRC ile sezonun ilk galibiyetini aldı

 ilk sıradaMotorsporları dünyasının yükselen yıldızı Hyundai, 2016 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın en zorlu yerlerinden biri olan Arjantin’de genel klasmandaki 2:54:45.6 zamanla yarışı birinci sırada tamamlayarak zafere ulaştı. Gelecek vaadeden Avustralyalı genç yetenek Hayden Paddon ve co-pilot John Kennard ikilisi, Yeni i20 WRC ile sezonun ilk

“Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016”da ödüller sahiplerini buldu

 Mercedes Klaisk ootmobil yarışı tamamlandıMercedes-Benz Bahar Rallisi 2016, Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle Klasik Otomobil Kulübü’nün organizasyonunda gerçekleştirildi. Cumartesi günü 6 özel etaptan oluşan rotayı tamamlayarak yaklaşık 220 km yol kat eden klasik otomobil tutkunlarına farklı kategorilerdeki ödülleri törenle teslim edildi.

Marmaris Auto Sport Fest; Türkiye Rallisi, Offroad Yarışı, Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı

Türkiye’nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu Türkiye Rallisi, 13-15 Mayıs tarihlerinde bu yıl 45. kez Marmaris Rally Turkey adıyla ilk kez Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenecek. Ralli haricinde, Marmaris Offroad Yarışıve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı’ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest, 150 kadar araç ve 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yapacak. Avrupa Ralli Kupası haricinde; Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Rally Şampiyonası’na

Yeni Ford Trucks Serisi ile “Her Yükte Birlikte”

 euro 6 motorlu Fordlar yola çıktıFord Trucks, yeni nesil Ecotorq motorun ardından şimdi de 2016 model kamyon ve çekicilerini tanıtıyor. Güç, verimlilik ve teknoloji özellikleri ile öne çıkan ve yeni E3, E5 ve E6 Ecotorq motorlar ile donatılan yeni Ford Trucks serisi, yeni marka sloganı “Her Yükte Birlikte” ile Türkiye ve Uluslararası pazarlarda yollara çıkıyor.
Ford Trucks, 2016 model yeni çekici, inşaat ve yol kamyonu

Suzuki Swift test sürüş günleri başlıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları hediyelerle kutlamanın yanı sıra bin 500 TL takas veya Swift modellerinde ilk araç alım avantajı başlatan Suzuki, kompakt hatchback segmentindeki temsilcisi Swift için 23 Nisan - 15 Mayıs tarihleri arasında ‘Test Sürüş’ günleri düzenliyor.

KIA Sorento’ya, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çevre Görüş Sistemi özellikleri eklendi

 Yeni Kia SorentoOtomotiv pazarında SUV segmenti denince akla gelen ilk modeller arasında yer alan KIA Sorento, eklenen ileri teknoloji özellikleriyle yenilendi. Etkileyici bir tasarıma ve üstün donanım özelliklerine sahip olan KIA Sorento, yeni Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çevre Görüş Sistemi özellikleri ile daha

Ege 'de Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ekibi kazandı.

 Ege de renkli bir yarıl yapıldıTürkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon, 
57 otomobil ve 114 sporcunun katılımı ile İzmir’de düzenlenen Saygılı Rulman Ege Rallisi ile başladı. Rekabeti arttırmak adına bu yıl uygulamaya konan 
bir dizi yeni uygulama ile oldukça çekişmeli 
geçen ralliyi Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ekibi kazandı.

27 -28 Nisan; TEOG Sınavları için “Kornasız Gün” ilan edildi



Toyota, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının yapılacağı 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günlerinde sürücüleri bir kez daha trafikte korna çalmayarak “sessizliğe” davet ediyor.
“Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Üniversite Sınavlarının ve TEOG sınavlarının yapılacağı günler için “Kornasız Gün” çağrısı yapan Toyota’nın bu projesi kamuoyundan da büyük destek görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da

U.N. Ro-Ro’nun Pendik Limanı, ISO ve OHSAS sertifikalarını aldı

322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla, Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın lider firması U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., Rina Türkiye belgelendirme kuruluşu tarafından Pendik Ro-Ro Limanı’nda gerçekleştirilen denetimler sonucunda; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine ek olarak, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerini almaya hak kazandı. Türkiye'nin ihracat ve ithalatının büyük bir bölümünü gerçekleştiren uluslararası karayolu taşımacılarına, farklı

Bosch’tan tüm ticari araçlara 360 derece çözümler

Bosch’un otomotiv teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren Otomotiv Yedek Parça İş Birimi, ağır ve hafif ticari araçları kapsayan bir Ticari Araç Programı geliştirdi.
Türkiye’de inşaat ve lojistik sektörlerindeki büyümeye paralel olarak otomotiv sektöründe de yedek parça ve ticari araç segmentinin de ihtiyaçları artıyor. Müşterilerine orjinal ekipman kalitesinde yedek parça sağlayan Bosch Yedek Parça

Teknorot ve Atak Taşıt, 2016 yılının ilk seminerini İzmit’ te gerçekleştirdi

Otomobil ön düzen sisteminde öncü üretici Teknorot ve tek yetkili dağıtıcısı Atak Taşıt, 450 sanayi ustası ile bir araya geldi. Seminer, soruların cevaplanması, çekiliş ve sonrasında yemek organizasyonu ile iki firma için de yoğun geçti.
2016 yılının ilk seminerini İzmit’ te gerçekleştiren Teknorot ve Atak Taşıt, 450 ustasını Wellborn Luxury Hotel’ de ağırladı. Firma sunumlarının yapıldığı seminerde, AR-GE çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler verilirken, yıl içerisindeki

Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez Ekibi, Peugeot 208 T16 R5 ile Ege' yi Kazandı

 Yağız peugeot 208 ile ilk yarışı aldıVe sezonun ilk yarışı sonuçlandı...                     Kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı Saygılı Rulman Ege Rallisi Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin birinciliği ile sona erdi. Yine Peugeot 208 T16 R5 ile BC Vision

Drift 6000 Seyirci ile Sezon Açtı

 İzmir driftle uyandı!17 Nisan Pazar günü İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde düzenlenen 2016 Türkiye Drift Şampiyonası ilk yarışında Apexmasters pilotları, pisti dolduran 6.000 kişiye dolu duman dumana heyecan dolu bir hafta sonu yaşattı…
2016 sezonunda İlk kez ulusal statüde düzenlenmeye

Otomobil imalatında rekor

Geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklanan verilere göre; otomobil üretimi yüzde 5 arttı. İlk çeyrek itibariyle son 10 yılın zirvesine çıkan otomobil üretimi, bu alanda rekor kırdı. Bunun yanında yine ilk çeyrekte otomobil ihracatımız yüzde 50 artış gösterdi.
Medya Kayıtsız Kalmadı
Derlediği raporlarla gündemi mercek altına alan Ajans Press, otomobil üretimiyle alakalı

Bosch teknolojisiyle SUV’larda yüksek verimlilik ve performans

‘Küçük cip’ olarak da adlandırılan SUV’lar Avrupa sokaklarında her geçen gün daha fazla boy gösteriyor ve bu popüler sınıf, bir off-road (arazi taşıtı) aracının avantajlarını gündelik sürüş deneyimine taşıyor.

Daha kompakt ve daha ekonomik olan SUV’lar, kentsel çevreye tam olarak uyum sağlıyor. Trafik kayıtları, Almanya'da trafiğe kaydı yaptırılan her altı araçtan birinin SUV olduğunu gösteriyor. ABD'de ise bu araçlar yüzde 30'luk bir pazar payına sahip bulunuyor. ABD’li ya da Asyalı üreticilerin ürettiği SUV’larda dizel motorlar bugün için nadir olarak görülse de önümüzdeki yıllarda pazara dizel kullanan daha

Bridgestone, emniyetli sürüş için 2 dakikanızı istiyor

Bridgestone, #emniyetimiziçin2dk kampanyası kapsamında yeniden yollarda. 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen kampanya ile araçların diş derinliği ve hava basıncı ölçülerek farkındalık çalışmaları yapılıyor. Bu sayede şimdiye dek 60 bin aracın kontrolünü gerçekleştiren Bridgestone, yaklaşık 3.000 litre yakıt tasarrufu sağladı. Bridgestone güvenli sürüş ve verimli yakıt kullanımı sağlayan bu uygulamayı bu yıl yılsonuna kadar sürdürecek.

Renault e.dams Visa Paris ePrix yarışında iddialı

Şampiyona lideri Renault e.dams, FIA Formula E Şampiyonası’nın 23 Nisan’da Paris’te düzenlenen Formula E Visa Paris ePrix yarışını kazanmayı hedefliyor. Yarış ilk kez Paris sokaklarında düzenleniyor.
2015/16 sezonunun yedinci ayağı olan Paris ePrix, on dört viraj ve saat yönünde bir konfigürasyon içeren Les Invalides bölgesi etrafında 1.93 km uzunluğunda bir sokak pistine sahip.

Hero Road Show başladı

 Hero yollara çıktıYılda  yedi milyon adet üretimi ile konusunda dünyanın en büyüğü olan Hindistan merkezli motosiklet üreticisi Hero,  yepyeni 7 modeli ile Türkiye’de atağa kalktı.  Bu nedenle de özel olarak hazırlanan Hero TIR’ı “Roadshow zamanı” diyerek Anadolu yollarına düştü.
Nisan ayından başlayan ve Haziran ayı sonuna kadar 80 ilimizi gezecek olan TIR,  gittiği yerlerde bir şölen havası

İETT, Metrobüs için bir açıklama yaptı

İstanbul'un ulaşımında büyük katkısı olduğu kadar kendine has sorunları da olan Metrobüs hattı son günlerde yine gündemde yer alıyor.Son olarak Okmeydanı'nda olan olay için İETT şu açıklamayı yaptı;

Okmeydanı İstasyonu’nda bir aracımızda yaşanan arızadan dolayı duran metrobüsteki bir yolcumuz panikleyerek metrobüs yoluna çıkmıştır.
Basında yer alan “metrobüslerin çarpışması ve dört yolcunun yaralandığı” bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. İşletmemiz rutin hizmetine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SEAT Türkiye’ye Dünya Birinciliği Ödülü

SEAT S.A.’nın servis kalitesini artırmak ve servis personellerinin performansını ölçmek amacıyla her yıl düzenlediği ve dünya çapındaki tüm ülkelerin dahil olduğu ‘Top SEAT People’ yarışması 8-10 Nisan tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirildi. Yarışmada tüm kategoriler arasındaki en büyük ödül olan “Absolute Winner” ödülüne SEAT Antalya Yetkili Satıcısı Başaran Otomotiv’den Gökhan Bozanoğlu layık görüldü.
Yarışmada ‘Servis Danışmanı’ kategorisinde Doğuş Oto Bursa’dan Mehmet Baydı da ‘Dünya İkinciliği’ elde etti.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016, 23 Nisan Cumartesi günü

klasik otomobiller 23 Nisan da çocuklarlaKlasik otomobillerin yarışı, İstanbul Park, 
Mercedes – AMG Lounge önünden yaklaşık 100’e yakın klasik otomobilin katılımıyla renkli görüntülerle start alacak. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etklinlik kategorisinde düzenlenecek olan Mercedes-Benz Bahar Rallisi nde, ekipler İzmit’e gidecek ve rota dönüşte yine

2016/2017 sezonunda Scuderia Ferrari ile NGK Spark Plug yeniden ekip olarak start çizgisine gelecek.

 Ferrari NGKFormula 1’in en köklü takımlarından Scuderia Ferrari ile dünyanın lider buji üreticisi NGK Spark Plug,  yeni yarış sezonunun çetin rekabetine göğüs germek üzere 21. kez birlikte start çizgisinde yer alacak. Bu ortaklığın yenilendiği, daha Şubat ayında Ferrari’nin yeni yarış arabasının resmî tanıtımı kapsamında duyurulmuştu.

Fiat Chrysler Automobiles’ten NGK Spark Plug Europe’a “Collaboration Award” işbirliği ödülü

 ödüllü NGKNGK Spark Plug Europe, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tarafından Collaboration Award ödülüne layık görüldü. Bu ödül ile, NGK’nın teknolojik uzmanlığı ve ileri derecesindeki müşteri odaklılığı takdir edildi. Bujiler, kızdırma bujileri ve lambda sensörlerinde dünyanın lider üreticisi olan NGK Spark Plug Europe şirketi, uzun yıllardan beri FCA’nın en önemli geliştirme ortaklarından biridir. NGK, bu otomobil üreticisineen fazla sayıda buji ve lambda sensörü sağlayan tedarikçi konumundadır. 

FCA tarafından ifade edildiği gibi NGK, “mükemmel ürün teknolojisi”

Aradığım Otoekspertiz Nerede?

Geçtiğimiz yıl, bir önceki yıllara göre araç devrinde ciddi artışlar yaşanırken önümüzdeki yıllarda da ikinci el araç alım satımının hızla yükseleceği uzmanların en önemli öngörüleri arasında ilk sırada yerini aldı. Bu sektöre ilgi duyan duymayan kim varsa en gerçek, en şeffaf, en tarafsız bilgileri nereden alabilir diye düşünüyorsanız gelin size önereceğimiz siteye bir göz atınız. Ama durun önce size bu sitede neler bulabileceğinizden kısaca söz edelim.

Kordsa Global desteğiyle güçlendirilen elektrikli araç “Pehlivan ElekTrak” Balkan Turu’nda

 Trakyalı Pehlivan BalkanlardaKordsa Global’in sağladığı karbon fiber bezlerle, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve Pehlivan ElekTrak adı verilen elektrikli araç Balkan turuna çıkıyor. Gövdesi karbon fiber kompozitten üretilen doğa dostu “Pehlivan ElekTrak”, hafif ve sağlam yapısıyla 45 dakikada tam şarj kapasitesine ulaşıyor ve 75 kuruşluk elektrik harcayarak 100 kilometre yol alabiliyor.

Motosiklet kullanımında güvenlik bilinci artıyor

Alışverişin uğurlu adresi n11.com, satış verilerini göz önünde bulundurarak, motosiklet kullanımında güvenlik bilincinin arttığına dikkat çekiyor.
n11.com’un verilerine göre geçen yılın aynı dönemine kıyasla motosiklet satış adedinde yüzde 130, kask satışlarında yüzde 250, korunma ekipmanlarında ise yüzde 412 oranında bir artış gerçekleşti.

Türk sürücüsünden otonom otomobillere tam destek

Cetelem Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 ülkedeki otomotiv pazarının mercek altına alındığı raporun yenisi TEB Cetelem tarafından açıklandı. Yaklaşık 8500 kişinin katılımıyla hazırlanan “Otonom Araçlar” konulu rapor, TNS Sofres tarafından hazırlandı. Yapılan araştırmalar sürücüsüz otomobillerin artık yollardan çok uzak gözükmediğini ortaya koyarken, otomobil sürücülerinin de bu konuda heyecanlarını gizlemedikleri görülüyor. Cetelem Araştırma Merkezi’nin desteğiyle hazırlanan Cetelem Gözlemevi Sonuçları 2016 raporuna göre, Türk sürücüler Çin ve Meksika’dan sonra sürücüsüz araçlara yüzde 86 destek vererek 3. sırada yerini aldı.

Volvo Trucks ve dünyanın en güçlü adamı, oldukça ağır bir yük taşımacılığı testi için bir araya geliyor

 zorlu testBir Volvo FH16 750 ne kadar ağırlığı çekebilir? Dünyanın en güçlü adamının, dünyanın en güçlü ve seri üretimli kamyonlarından birinin direksiyonuna geçmesiyle birlikte, kamyonun yapabileceklerini yeni karınca vitesli I-Shift kanıtlayacak. Bunun yanıtı, 12 Nisan'da Volvo Trucks YouTube kanalında yayınlanacak.

Yeni Mercedes-Benz Travego filolardaki yerini alıyor

 Yeni Travego yollara çıkıyor Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’da üretilen ve tamamen yenilenerek farklı bir tasarımın yanısıra, en güncel güvenlik, konfor ve yakıt tasarrufu teknolojileriyle donatılan yeni Travego nihayet Türkiye yollarına çıktı. Euro 6 normlarına uygun motora sahip olan toplam 50 adet yeni Mercedes-Benz Travego büyük bir teslimat töreni ile 25 farklı firmaya teslim edildi.

Skoda Superb Combi Red Dot Tasarım Ödülü’nü Aldı

 ödüllü kombi Skoda danSkoda’nın sıra dışı tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken Superb Combi modeli, uluslararası uzman jürinin yer aldığı Red Dot Ödülü’nde Ürün Tasarımı kategorisinde ödülün sahibi oldu. Estetiği fonksiyonellikle kusursuz bir biçimde kombine eden

Tayvan, İstanbul'da!

7 Nisan’da Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde başlayan Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fuarı Automechanika İstanbul 2016’da Tayvan’ın lider markaları Türk otomotiv sanayi ile buluştu.
Ziyaretçiler, 7. Hall B-145’te yer alan ‘Taiwan Excellence Pavilyonu’nda’, Tayvan Ekonomi Bakanlığından ödül almış 11 markanın ürünlerini tanıma fırsatı buldu. Tayvan Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği, Tayvan Dış Ticaret Barosu’nun organize ettiği ve Tayvan Dış Ticaret Gelişim Konseyi’nin (TAITRA) yürüttüğü

Alfa Romeo 4C Spider, İstanbul da

 4cAlfa Romeo’nun sınırlı sayıda üretilen süper spor modeli Alfa Romeo 4C Spider şimdi Türkiye’nin lider otomotiv perakendecilerinden Birmot’ta satışa sunuldu.
Alfa Romeo Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan iki koltuklu, arkadan itişli, ortadan motorlu 4C Spider,

Bilgiyi nereden alıyor?

TomTom İstanbul için canlı trafik bilgisini
herkese ücretsiz sunmaya başladı
 Navigasyon devi TomTom, tüketiciler ve trafik yönetimi uzmanları için canlı trafik ve seyahat bilgileri sağlayan yeni trafik portalı TomTom City ‘i tanıttı. İstanbul da TomTom City’nin sunulduğu dünyadaki 25 şehirden biri oldu. Artık sürücüler bu yeni hizmetle İstanbul’daki 3141 kilometrelik yoldaki canlı trafik sıkışıklığını, ortalama hızı, kaza, yol çalışması ve kapalı yolları anlık olarak görebilecek.

Teslimatı, 2016 yılında tamamlanacak

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü’nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazandı. Otokar, 17.9 milyon Euro teklifle üstlendiği ihale kapsamındaki araçları 2016 yılı içinde teslim edecek. İhale, araçların bakım ve servis destek hizmetini de kapsıyor.

EVİNİZ, ARABANIZ HABERİNİZ BİLE OLMADAN EL DEĞİŞTİREBİLİR!

  Türkiye50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin ele geçirilmesinden çok, bu bilgilere son iki gündür bir websitesi üzerinden herkesin kolayca erişebiliyor olması insanlarda daha büyük bir tedirginlik yarattı. Kişisel bilgileri ele geçirilen kişilerin ne gibi problemler ile karşılaşabileceğini, hukuki haklarının neler olduğunu, nasıl hareket etmeleri gerektiğini Avukat Cevat Kazma açıkladı.


Ad-soyad, anne-baba adı, TC kimlik numarası, doğum tarihi ve adres bilgilerinin bu denli ifşa edilmesinin yakın gelecekte bir çok hukuki problem yaratabileceğini söyleyen

5,2 Litre Çift Turbolu V12 Motor

 aston siparişleri aldıAston Martin’in yeni modeli Aston Martin DB11, Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun siparişle karşılandı. 21. yüzyılın yeni yüzü ve ünlü “DB” neslinin cesur lideri olmak için üretilen Aston Martin’in DB11 modeli, Türkiye’den de yoğun ilgi gördü. 2016’nın son çeyreğinde teslim edilmesi

A4 ailesinin en yeni üyesi A4 1,4 TFSI

 yeni a4Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) “Türkiye’de Yılın Otomobili (TYO)” yarışmasında 7 finalistinden biri olan Audi A4’ün, 1,4 litrelik TFSI benzinli motor seçeneği, Audi’nin verimlilik felsefesinin son örneği olarak öne çıkıyor. A4, konfor ve güvenlik teknolojisiyle

Toyota'nın “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nın Türkiye ayağı sonuçlandı

 resimlerToyota tarafından düzenlenen ve dünyanın 5 kıtasından binlerce çocuğun katıldığı uluslararası “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması” nın Türkiye seçmelerinde dereceye girenler belli oldu. Türk çocuklarının dördüncü kez yer aldığı yarışmaya, Türkiye’nin 45

Bayraktar Grubu Şirketlerinden Ege Fren Automechanica Fuarı’nda

Otomotiv tedarik sanayinin öncü kuruluşlarından Ege Fren, 7 Nisan Perşembe günü kapılarını açacak olan Automechanica Fuarı’a katılıyor. Fuarın açılış günü Ege Fren standında düzenlenecek basın toplantısında Genel Müdür Sinan Akın’nın Ege Fren’nin yeni global işbirlikleri ile ilgili bilgi vererek gelecek dönem projeksiyonunu basın mensupları ile paylaşacak.

DAF Türkiye, yeni internet adresinde

 DAF Türkiye yayında
DAF Trucks Türkiye Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Euro 6 normlarına uygun motorlara sahip CF, XF ve LF modelleriyle  Türkiye de faaliyetlerini arttırıyor..Düşük işletme maliyeti ve üst düzey sürücü konforlu DAF araçları, 7.5 ve 44 ton arası yüksek kalite ürün yelpazesine sahip.Paccar

Emniyetli sürüşün temel şartı

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte artmaya başlayan sıcaklıklar, 
lastik değişim zamanının geldiğine işaret ediyor. Uzmanlar, mevsimine göre lastik kullanmanın emniyetli sürüş için önemine dikkat çekerken; bunun yakıt tasarrufu, performans ve lastik ömrü konusunda önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor.
Nisan ayıyla birlikte artan sıcaklıklar, ülkemizde kış lastiğinden yaz lastiğine geçiş

Kış lastikleri otele, Yaz lastikleri yollara!


Peki yaz lastikleriniz hala kullanılabilir durumda mı?
Bunu anlamanın en iyi yolunun lastiklerin diş derinliğini ölçmek olduğunu belirten Euromaster uzmanları, diş derinliği yasal sınır olan 1,6 milimetrenin altına düşmeden önce, lastiklerinmutlaka yenilenmeleri gerektiğini vurguluyor
.

Kamyon Yarışları Mayıs'ta başlıyor, lastikler Goodyear’dan

Goodyear, kamyon yarışlarında kullanılacak lastiklerle ilgili FIA ile ortaklık anlaşması imzaladı.Anlaşma, FIA Başkanı Jean Todt ve Goodyear EMEA Bölgesi Ticari Lastikler Pazarlama Aktivasyon Direktörü Davide Califano tarafından Paris’te yapılan FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası resmi açılış töreninde imzalandı.
Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, Federation Internationale de l’Automobile

Binek ve Ticari Araçlar İle Traktörler Ruen’e Emanet, Artık Ruen Türkiye'de

Otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektörünün yakından tanıdığı Makedonya’lı Ruen markası, Klas Otomotiv güvencesi ile yeniden Türkiye’de. 1952’den bu yana ağır vasıtadan otomobile, traktörden otobüslere kadar geniş bir yelpaze için debriyaj üreten Ruen, kalitesi ve uygun fiyatları ile Türkiye pazarını hareketlendirecek.

internetten en sık araştırılan 3. ürün

Türkiye'nin lastik pazarı lideri Brisa tarafından geliştirilen ‘Lastik.com.tr’ web sitesi, müşteri öneri ve talepleri doğrultusunda tamamen yenilendi.IPSOS araştırma şirketiyle birlikte gerçekleştirilen bir araştırma müşterilerin internetten lastik alırken önemli bulduğu kriterleri ortaya koyarken, Lastik.com.tr de bu sonuçlar çerçevesinde yeni tasarım ve özelliklere sahip oldu.

Bu Blogda Ara